בית פורומים עצור כאן חושבים

דע מה שתשיב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2011 00:57 לינק ישיר 

יהי,

אני מעתיק שוב את תשובתי.

כמי שלכאורה מבין את השאלות, הסתירות, הפרדוקסים, שנוסחו לעתים על ידך באופן שהיה לי מה ללמוד, מה גורם לך להישאר בתוך הקופסא.

זו השאלה המטרידה אותי. לא הצלחתי לפצח את הקוד של אנשים המבינים בעצם את כל העניין אך נצמדים למה שחונכו עליו ועושים שמיניות אינטלקטואליות באוויר להצדיק את מה שאם הם היו בודקים אותו מהשורש מעולם לא היו מזדהים או מבינים אותו.

אינני שואל מה גורם לאנשים להמשיך את החיים ללא זעזועים. גם אני נוהג כך.

אני גם מודע לבחינת למעלה מטעם ודעת.

אני שואל על אלו שעוסקים בשאלות, חלקם מטיבים מאד לחדדם, בפרט כאשר הם מתייחסים לאמונות בהן הם לא מאמינים.

מה גורם להם לשעות בדברי שקר. האם אין להם יושר אינטלקטואלי בסיסי? חסר להם חוש הבחנה? אינם מבחינים בסתירות בדת ובאופן לפיו הם מחליטים מהי אמונה טהורה ומהי אמונת הבל? הם חוששים אולי בכל זאת יש גיהינום? האם אינם מבינים שאין הקב"ה בא בטרוניה על הסקת מסקנות מתבקשות, שלא לומר מתחייבות, מהשכל אותו הוא העניק לנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 01:04 לינק ישיר 

ייתכן

נראה שלא קראת את תשובתי אליך אלא תשובתי למיימוני. נא לקרוא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 01:08 לינק ישיר 

יהי,

אני מצטט.

ייתכן

עדיין לא ענית לשאלה האישית שלי אליך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 01:11 לינק ישיר 

ייתכן

אם כל מה שאתה מבקש לדעת הוא זה אז אל תעמיד פנים כאילו אתה שואל משהו אחר. תשאל זה ורק זה.

וגם על זה יש לשאול, מה מניע אותך חזק כ"כ לבקש לדעת התשובה לשאלה הזאת? אז יש אנשים ששועים בדברי שקר, איך זה מפריע לך? אתה באמת חושב שתשכנע מישהו?

ולגוף השאלה, כמדומה לי שעניתי לך. לפחות תכתוב מה רע במה שתכתבתי . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 01:36 לינק ישיר 

יהי,

שאלת על המניע.

לא אמרתי שאלו השאלות. אני גם לא אומר שזה כל המניע.

ולגוף השאלה

כתבת, מאיפה אתה יודע שאני "בתוך הקופסא" ?

מתוך עיון בדבריך. אם אני טועה מחק מהפרוטוקול.

למה אנשים עושים דברים הוא מן השאלות היותר מורכבות לענות עליהם. כנראה שלעולם לא נדע בבירור. כל תשובה אפשרית היא רק אפשרית.

אפשר לנסות להבין. לעתים גם מצליחים.

בכל זאת אנסה לענות בנקודה אחת. אילו לא הייתה הדת מתייחסת לסתירות ושאלות היו השאלות האלו סימן שאלה גדולה מאד על כל הדת. מזה שאני רואה שבעצם יודעים על כל הבעיות והפרדוקסים ומתמודדים איתם כנראה שיש כאן משהו. לא שזה מיישב אלא שסימן השאלה פוחתת בגודלה.

נניח שאכן הדת, ולא רק אחוז זעיר מאד מהדתיים בכל הדורות, אכן מתייחסת ומנסה להתמודד. מה זה אומר? שאי אפשר לטעון שאין שום התייחסות. זה כלל לא מקטין את השאלה. זה אולי לא מאפשר לבטל את הכול בתנועת ביטול, כפי שהיה ראוי לעשות, אילולי אחזו בדת רבים וטובים. אין לזה שום השלכה על עצם הדיון.

[לכן באמת אני לא מאמין בשום דבר שאסור לשאול עליו. כל דבר שמרשה לשאול עליו מרשה לי להאמין בו לפחות במידה מסוימת]

אי אפשר להתעלם מהעובדה שהרוב המוחץ והזרם המרכזי בדת במשך כל הדורות, בהחלט לא מאפשר לשאול. אבל גם אם כן נתעלם, זה מקסימום מאפשר לבדוק ואולי אף מאפשר להאמין. שום דבר לא מעבר לכך.

אגב, הגיון זה גם אמור לגרום לך להאמין (במובן המטאפורי) במידה מסוימת באתאיזם וכן בדתות שונות המקיימות דיון בשאלות היסוד.

אני חושב שחלק גדול ואולי העיקרי שבפרדוקסים האלו קיימים בלא קשר לדת. אלא לכל אדם חושב.

מוגזם מאד לומר חלק גדול ואולי העיקרי.

אני מסכים שיש שאלות שאין עליהם תשובה. אז מה? עונים תשובות שבעצם לא עונות כלום ורק מסבכות ומעצימות את הפרדוקסים לאין שיעור?

יש אנשים שמקבלים את עקרונות הדת כדוגמה ולהם אין שום שאלות

ברור. איתם אין מה לדון כלל. למרבה הצער הם הרוב המוחץ. זהו פרדוקס טיעון המסורת עליו הצבעתי.

יש אנשים שמקבלים איזה החלטה רציונלית כדוגמה וגם להם אין שום שאלות

לא הבנתי.

ויש אנשים שמוכנים להודות שיש שאלות גדולות שאנחנו לא מסוגלים לתפוס לגמרי אפילו השאלה כל שכן התשובה. ומנסים להתנהג כפי מה שיראה להם נכון בינתיים,

הכוונה לדת השכונה?

ובכל הזמן חיים את הבעיות וכוספים לבהירות שייתן להם תשובה אמיתית וכמדומה שגם זוכים לזה לפחות לרגעים ובפרטים [ע"ד משל הברק בהקדמת המו"נ] . מצד שני יוסיף דעת יוסיף מכאוב והשאלות רק הולכות ונהיים קשות עם הזמן. ובכל זאת מנסים לחיות כמה שאפשר טוב ונכון עם כל הנתונים שבידינו.

שקלול כל הנתונים לא מאפשר יותר מדי ברירות.

אם העסק היה שולי וקליל מילא.

מדובר במערכת השולטת על כל החיים עד כדי מסירות נפש. מעבירים את זה לדור הבא ומנציחים את כל העסק.

אני כבר לא מדבר על העוולות בתחום זכויות נשים ועוד שהם חלק בלתי נפרד מהחבילה, עד כמה שמתייחסים אליה כחבילה מחייבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 01:45 לינק ישיר 

ייתכן
בקיצור.
אז עדיין לא ענית מה המניע שלך.
במאמר שלי [שרמזתי אליו באשכול אחר] הוכחתי שהרוב המוחץ מחייב לבדוק ולשאול, ואף דנה אם מי שלא שואל הוא מאמין. 
וכן אני מאמין גם באתיאיזים וגם בהנחות יסוד שבדתות שונות. אבל זה ענין לאשכול אחר.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 02:23 לינק ישיר 

יהי,

בא נניח למניעים ונתמקד בתוכן.

היכן ניתן לעיין במאמר אליו אתה רומז?

דבריך האחרונים אינם מובנים לי. אדרבה פתח אשכול נפרד.

לענ"ד לא התייחסת לשאלות הליבה שהעליתי בתגובתי האחרונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 02:28 לינק ישיר 

ייתכן
בענין מה שכתבת שאין הקב"ה בא בטרוניה על מי שחושב שהוא לא נמצא צריך לפתוח בשביל זה אשכול מיוחד לברר את זה. 
ועם מקורות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 07:58 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

יעקב,

דבריך הם על דרך דת הערפול. אם תפרט ותגדיר אוכל להתייחס.

בהתחלה לא ראיתי בדברים שלך התייחסות עניינית ולכן לא הגבתי
במחשבה שניה נראה לי שההגדרה שלך דווקא כן מבטאת אמת רק שכנראה שזה בכיוון ההפוך..
דת הערפול משמעו הוא דת שאין בה הבדל בין אדם שפוי לאדם הזוי בין שתוי מסומם לבין ההולך בדרכי יושר ובוחר בטוב באופן מודע ומתוך עמדה של מחויבות אישית
הדבר היחיד שהתורה מחייבת אותו הוא זה להשיב אל הלב את האמת ולהוציא ממנו בצורה מוחלטת כל הזיה, וכל המצאה שהיא שקר היא גם תועבת ה'
מה שנכון הוא שהחיים הם פשרה ולא אידיאל ולכן הטוען יכול לומר שהוא מתפשר במקום מוקדם יותר בשביל חיים נוחים יותר, ואולי זה רצון ה'?
התשובה לזה היא המודד הוא מה היית מצווה לבנך האם היית מלמד אותו האם הפשרה צריכה להיות באידיאל או שהפשרה צריכה להיות רק במציאות האם הערפל היא דת נכונה שאתה רוצה להנחיל גם הלאה מעבר להנאת החיים של עצמך או שעדיף החינוך לבהירות כיון שהיא רצון ה' 
ובנימה אישית, אני מקווה שההשקפות שלך כאן לא באמת משקפות את מה שאתה חושב ובמציאות אתה מאוזן יותר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 11:21 לינק ישיר 

יעקב,

בכל הכנות. באופן בו אתה מעביר את מסריך קשה להבין מה הם.

השתדל להיות ברור וממוקד.

מהי נקודת "האיזון" לטעמך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 11:24 לינק ישיר 

יהי,

אני טוען כאן טענה משפטית בבית דין של מעלה.

אם אי אפשר להוכיח את מחויבות הדת באופן משכנע, איך אפשר לבא בטרוניה למי שחקר ובדק ולא מצא? (כמובן, בהנחה שיש מה למצוא).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 11:38 לינק ישיר 

אין בית דין של מעלה במובן הפשוט של העניין, יש חוקי טבע וחוקי מציאות והם שופטים כמו אש שורף ואלוקים לא יציל אותו מי האש כך זה בכל עניין ועניין, חוקי הדת או חוקי החברה באים להציל את החוסר דעת במובן עוד לא למד את הכל לדעת, סוף כל סוף הבחירה בידי האדם להחליט ביודעין או מחוסר ידע מה לעשות, ולכן חכם הוא האדם שסומך על המלומדים שלמדו כבר, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 12:03 לינק ישיר 

ייתכן כתב "אם אי אפשר להוכיח את מחויבות הדת באופן משכנע, איך אפשר לבא בטרוניה למי שחקר ובדק ולא מצא? "

אכן מסתבר שמי שנמצא בחוץ ו"חקר ובדק ולא מצא" שאין לבוא אליו בטענות. דומה הדבר לשיטת הראשונים הסבורה שלא ניתן לצוות כלל על אמונה. משא"כ מי שהינו בפנים, כלומר שגדל וחונך לכך, עליו חלים דברי הרמב"ם שהובאו לעיל. נראה שהתורה לא מתירה לבדוק את עצמה למי שיכול ע"י כך להוציא עצמו מן הכלל ולכפור בעיקר. אולי יש שיראו בכך חולשה או אפילו  תעודת עניות של הדת או חוסר צדק מסויים, אבל זה המצב, כך עולה לכאורה בברור ממקורותיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 12:07 לינק ישיר 

חביון כתב:

אכן מסתבר שמי שנמצא בחוץ ו"חקר ובדק ולא מצא" שאין לבוא אליו בטענות. דומה הדבר לשיטת הראשונים הסבורה שלא ניתן לצוות כלל על אמונה. משא"כ מי שהינו בפנים, כלומר שגדל וחונך לכך, עליו חלים דברי הרמב"ם שהובאו לעיל. נראה שהתורה לא מתירה לבדוק את עצמה למי שיכול ע"י כך להוציא עצמו מן הכלל ולכפור בעיקר. אולי יש שיראו בכך חולשה או אפילו  תעודת עניות של הדת או חוסר צדק מסויים, אבל זה המצב, כך עולה לכאורה בברור ממקורותיה.

לפי התזה הזה הדת לא אמת ולא צודק במילא האנשות חייבת לשלול זאת כמו כל ע"ז וגם התורה מחייבת לשלול זאת כמו כל ע"ז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 12:13 לינק ישיר 

מקס,

דעתך ידועה.
הדיון הוא עם מאמינים התופסים את הדת באופן שונה.
אגב, מה אתה אומר לאדם שמנסה לבדוק לבד ומגיע למסקנה אחרת?
להישאר במשפחה.
זו עמדה סוציולוגית. לא תיאולוגית.
אני יודע כי לדעתך היהדות היא חברה ולא דת.
כאמור, רוב הגולשים כאן כן תופסים את היהדות כדת והדיון הנוכחי הוא על עמדתם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דע מה שתשיב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.