|
|
| נשלח ב-31/7/2011 17:26 |
|
| |
הסיפור זכור לי בתור ילד. סופר אז על ילד בירושליים שהמלאך שלימד אותו את כל התורה בבטן אימו, שכח לסטור על פיו לפני שיצא לאויר העולם, ולילד לא היה את השקע בשפה העליונה מתחת לאף, והוא ידע את כל התורה כולה בע"פ.
הביאו אותו לאדמו"ר מבעלז והוא סטר על פיו והילד שכח את כל מה שלמד מהמלאך.
תהיתי אז למה לגויים יש שקע בסנטר מתחת לאף. האם גם אותם מלמד המלאך בבטן את כל התורה?
עכ"פ זה הסיפור שהתגלגל אז ולא דובר כלל על גלגול נשמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 17:30 |
|
| |
אייך שאני שמעתי מכחישים את הדבר שידע לצטט כל ספר שהיא,
היו בזמנו חבריה שרצו לנצל אותו ולומר שההוא לא ידע לצטט ספרים לא קדושים כביכול כהשקפתם,
למשל לא ידע לצטט את ספרי הרב קוק, ולכן סימן שתורת הרב קוק לא קדוש,
וכן על הרבה ספרות ליטאית ומשכילית וכדומה, מצד שני ניצלו אותו לקדש ספרות חסידית כמו אור החיים והזוהר ועוד,
בקיצור הרב מיימוני נכנסת לפינה שלא תצא מזה מהר,
זה רק מראה את גדלותו של האדמור שידע להשתיק אותו (אם היית איזה שהוא אמת ?! האדמור לא היה משתיק אותו הרי להפך, אלוקים כביכול שלח הוכחה ואתה משתיק אותו ???)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 17:36 |
|
| |
מיימוני, קצת קשה להבין אם משהו מדבריך כתוב ברצינות. אני מתייחס לשני היגדים עליהם יש לי הערה. כתבת, קודם כל צריך לברר את העובדות. אחר כך ניתן לדון על משמעותן ומה יוצא מהן. כמדומה שאושרו כאן, ברמות שונות של אמינות, הנתונים הבאים: מה שאני קראתי כאן, אין בו כדי להוציא פחות משווה פרוטה, אפילו בדינא דפרסאה. נובע מתיאוריה זו שיש שטן שמעוניין להכשיל יהודים, כך שהתיאוריה הזו לא חביבה עלי. בזמנו פרשנת את ניסיון העקדה כמין "התקלה" שמימית. אולי גם כאן זה המקרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 17:41 |
|
| |
| מהאכפתלך כתב: |  | הסיפור זכור לי בתור ילד. סופר אז על ילד בירושליים שהמלאך שלימד אותו את כל התורה בבטן אימו, שכח לסטור על פיו לפני שיצא לאויר העולם, ולילד לא היה את השקע בשפה העליונה מתחת לאף, והוא ידע את כל התורה כולה בע"פ.
הביאו אותו לאדמו"ר מבעלז והוא סטר על פיו והילד שכח את כל מה שלמד מהמלאך.
כרגע יש לו את כל השקעים במקומות המתאימים.
אי אפשר לומר שהוא ידע את "כל" התורה שבע"פ. אפשר רק לומר שידע ספרים מסויימים (בהחלט ייתכן שיש ספרים ששאלו והוא לא ידע).
האדמו"ר לא סטר לו (וגם לא הטביל אותו במקווה חסר, כמו שיש מגלגלים סיפור) אלא רק אמר לו שישכח וכך היה (בהדרגה).
|
|
אני לא טענתי שיש מכאן ראיות לגלגול נשמות, אני אישית מעדיף את ההסבר עם המלאך (ע"פ הגמרא נדה).
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 17:52 |
|
| |
אני לא מבין את ההתרגשות של שותפיסוד מכך שידע זהר הרי לפי דבריו הוא ידע גם בן איש חי וא"כ אין הוכחה שהזהר קדום לבן איש חי ולא שחברוהו תנאים ואמוראים
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 17:57 |
|
| |
החז"ל של המלאך שמלמד לקוחה מהפילוסופיה של זמנם שכל לימוד בעצם מולדים, שפה וכדומה,
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 18:39 |
|
| |
| רצץ כתב: |  | אני לא מבין את ההתרגשות של שותפיסוד מכך שידע זהר הרי לפי דבריו הוא ידע גם בן איש חי וא"כ אין הוכחה שהזהר קדום לבן איש חי ולא שחברוהו תנאים ואמוראים |
|
מאן דכר שמיה דהבן איש חי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 22:56 |
|
| |
מקס מהיכי תיתי אולי בדיוק הפוך,במקורות קדומים כתבו שכל החוכמות לקוחות מעזבונות כתובים משלמה המלך ומקורות יהודים כשגירשו אותם בחורבן מקדש ראשון,גם הגמרא מוסיפה שהתינוק רואה מתחילת העולם ועד סופו.אני לא שולל שום מחלוקת בדברים ,אבל למה הנחרצות הזאת לאורך כל הדרך לכפות את דיעותיך עד שיאמר מקבל אני .
מיימוני האם מסקנא להגיד עיבור ולא גילגול מהוה בשבילך כזה פער ?ולמה?לגבי היעבץ אין הוא אומר שהזוהר הומצא בו ביום ,אלא שיד זרים היתה בו.ושוב לגבי הגילגולים מובא בחיי עולם ביחד עם סיפור האשכול,שמודע שיש ששללו את הגילגול אך רוב הראשונים האמינו,ומביא גם מקור בגמרא עיין שם.וגם אם תקבל את העיבור לא יעמוד רס,ג על גביך .
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 23:09 |
|
| |
הכי חמוד זה שהרס"ג לא רק שלא האמין בגלגול אלא שלל זאת מכל וכל אבל הבעש"ט הוא גלגולו...
זה טענת הרס"ג שאין לה באמונת ישראל מקור ולמה הוא לא יעמוד על גביו? כי ראשונים אחריו מצאו לה מקור...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 03:08 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | | , או שבשמים סוברים כמו היעבץ, שהספר מזוייף אבל כיון שיש בו דברים מאד מחזקים להמון לכן ראוי ללמדו וכו'.
איפה ראית שהיעבץ סובר ככה? אני ראיתי שהיעבץ סובר [מטפחת ספרים עמ' 103]
והריני מבאר בזה באר היטב , ודעת שפתי ברור מללו, שהמכחיש קבלת חכמת האמת , הוא בעיני מין ואפיקורוס גמור, וכמ״ש רז״ל הכופר באות ונקוד ואפילו תייג שבתורה הרי הוא אפיקורוס
ולגבי הזהר, שיסודו מדברי רשב"י אלא שהוסיפ עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 07:40 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | מאן דכר שמיה דהבן איש חי ?
|
|
סליחה, סליחה, אני חוזר בי.
הבוקר הראה לי היהודי את המכתב שבידו.
המכתב נכתב בתשרי תשל"ח ע"י הרב אלימלך אשכנזי, הרב הראשי של מלבורן, ע"פ בקשתו של אביו של הילד.
הוא כותב שאביו (של הרב אשכנזי) בחן את הילד על שו"ע יור"ד וידע כל מה ששאלו שם.
על השולחן היה גם ספר בן איש חי וגם אותו ידע.
הרב אשכנזי עצמו בחן את הילד בכמה מקומות בש"ס וידע בכל מקום ששאלו אותו.
הוא מסיים שידעו שהשם עשה כאן נס גדול הן בהגעת התופעה והן בהסתלקותה
אגב, היהודי ציין שהיה במשך שנים בקשר עם הבית ישראל (כבחור וכאברך) והוא תמיד התייחס והזכיר את הסיפור שהיה עליו בילדותו כאל דבר ברור ובדוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 07:46 |
|
| |
יש אפשרות לסרוק את המכתב, או לפחות להעלותו בנוסח המלא שלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 08:00 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | | יש אפשרות לסרוק את המכתב, או לפחות להעלותו בנוסח המלא שלו? |
|
אין לי את הטכנולוגיה הדרושה של סריקה.
אולי הוא יסכים לתת לי את המכתב להעתיקו כאן במחשב (הוא שומר אותו בקפידה, כמובן).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 09:36 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | אבל למה הנחרצות הזאת לאורך כל הדרך לכפות את דיעותיך עד שיאמר מקבל אני .
|
|
אסור כבר לומר את דעתי ? (עוד ,,,,,,,,,,, אחד)
תוקן על ידי maxmen ב- 01/08/2011 09:38:19
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 14:54 |
|
| |
בכל המקרים מעין אלו כמות המקורות ללא הבאת נתונים מוכחים עולה על גדותיה, זה ראה מכתב וזה מכיר את האיש רק הוא לא נותן רשות לפרסם את שמו וזה זכור לו הסיפור בתור ילד וזה שמע ממש מאחד ששמע ממש
די לבדיות
|
|
|
|
|