|
|
| נשלח ב-1/8/2011 14:57 |
|
| |
| מצעדיגבר כתב: |  | בכל המקרים מעין אלו כמות המקורות ללא הבאת נתונים מוכחים עולה על גדותיה, זה ראה מכתב וזה מכיר את האיש רק הוא לא נותן רשות לפרסם את שמו וזה זכור לו הסיפור בתור ילד וזה שמע ממש מאחד ששמע ממש
די לבדיות |
|
שמו ידוע ומפורסם במקומו, וגם כאן חשף אותו מקסמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 15:11 |
|
| |
מקס ,מה זה עוד אחד?רצח אופי?לא מתאים ,תמיד ,אבל תמיד ,תגיד ר ק את דעתך ,אבל אתה יודע למה אני מתכוין .חוץ מזה אני חולה עליך ומעריך אותך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 10:44 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | | מקס ,מה זה עוד אחד? |
|
עוד אחד שתוקף אותי סתם !!!!!!
תראה אני אומר רק את דעתי רק מה חשבתה,
אבל למה דעתי כך אני יכול להסביר, אבל לתקוף אותי כאילו אני כופה על מישהו לקבל את דעתי ?!
ובכן, יש כלל פשוט במקורות ביהדות, שהיא. שמשה רבינו אומר משהו בתורה ואין דיבור מפורש מאלוקים אליו, אז מיד שואלים איפה אלוקים אמר לו את זה, וחז"ל והמפרשים שוברים את הראש איפה אלוקים אמר לו, לדוגמא: (ויקרא פרק י) וַיּאמֶר משֶׁה אֶל אַהֲרן הוּא אֲשֶׁר דִּבֶּר יְקֹוָק לֵאמר בִּקְרבַי אֶקָּדֵשׁ, ויש עוד הרבה דוגמאות,
הכלל הפשוט שבתורה חייב להיות הכל כתוב, ומה שלא כתוב זה תיאוריה או הקשים של חכם לפי מדע זמנם,
שחז"ל אומרים שיש עולם הבא דמיוני\רוחני או גן עדן דימיוני\רוחני, או מלאך מלמד תינוק את כל התורה בבטן אמו,
כל אלה לא נאמרו מנבואה מאלוקים, אחרת היה כתוב בנביא,
והיות שחכם רואה מציאות במדע זמנו שכך וכך חושבים החכמים לפי תיאורית זמנם, אז מחפשים אסמכתא בתורה,
כי הרי חייב להיות שהתורה אמרה את המציאות ההיא, ולכן חז"ל בכל דעה\תיאוריה\מציאות של זמנם ?! חיפשו אסמכתא בכתובים\בנביאים,
אז קח לך כלל גדול (שוב, לפי דעתי) כל מה שחז"ל אמרו וכן כל חכם בדורות אחריהם עד ימינו, ואין דבריהם מפורש בתורה ?! אז הם לקחו זאת מהמציאות הידוע להם בזמנם, או מתיאוריות ידוע להם בזמנם,
ולכן אמרתי שמנין לקחו חז"ל שמלאך מלמד את התינוק בבטן אמו ?! כי היו תיאוריה פילוסופית כזו בזמנם שהנולד נולד כבר עם יכולת השפה אחרת לא היו יכולים לרכוש שפה,תוכל לשאול הרבה על הדעה שלי אבל לדעתי זו האמת,
אתה יכול לשאול למשל מה עם כל ההלכות שהם הלכה ממשה מסיני ומה עם הקבלה בעל פה מנביאים וכדומה,
ובכל זאת אני מתעקש שהכלל הנ"ל אמיתי, ודווקא את ההלכה מסיני וקבלה בעל פה צריכים לתרץ,
ויש מה לתרץ, לדוגמא:
וחצית את המלקוח נאמר באברהם (בראשית יד כד) ענר אשכל וממרא הם יקחו חלקם וכה"א בדוד (ש"א ל כד) כחלק היורד במלחמה וכחלק היושב על הכלים יחדו יחלוקו וכתיב (שם פסוק כה) ויהי מהיום ההוא ומעלה וישימה לחוק ולמשפט לישראל עד היום הזה ידענו שהיה חוק לישראל בא מימות משה רבינו אלא שחידש דוד ההלכה להיקבע בישראל ונקרא על שמו חק זה מפני שעמד בפרץ כנגד כל איש רע ובליעל ואמר (שם פסוק כד) ומי ישמע לכם לדבר הזה וכן כל מצוה ומצוה שמשתכחת מישראל ובא נביא או חכם לחדשה על בוריה כאלו הוא קבלה מהר סיני שנאמר (שה"ש ו ט) ברה היא ליולדתה
(לקח טוב)
תוקן על ידי maxmen ב- 02/08/2011 11:02:54
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 11:21 |
|
| |
אגב:
בזכות אמשלום היקרה אני לומד עכשיו (לא באופן מקצועי) מדע הבלשנות המודרני,
ומתברר לי שהם טוענים שהרבה מיכולת ה"שפה" נולדים מהגנים של ההורים, כלומר אם נאמר שמלאך פירושו חוק טבע (ויש במחשבת ישראל שמפרשים כך מלאך = חוק טבע ) וגנים זה חוק טבע = מלאך, אז נכון היא לומר שחז"ל צדקו,
"שפה" זה כישרון מולד מההורים = גנים מולדים,
אם מותר לעשות הקשים מכך לכל סוגי הכשרונות המולדים, אז נאמר שהמלאך (= חוק האובולוציה = התפתחות כשרוני בגנים,) מלמד את התינוק בבטן אמו את הכשרונות מתחילה עוד לפני שנולד, ואחרי שנולד הוא יכול להשתמש איתם,
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 11:39 |
|
| |
מקסמן,
איך אתה מסביר על פי דתך/דעתך את השכחה של התינוק דווקא בעת לידתו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 12:06 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | מקסמן,
איך אתה מסביר על פי דתך/דעתך את השכחה של התינוק דווקא בעת לידתו ? |
|
המלאך מכניס את התוכנה ולא את התוכן שאפשר לעשות וללמוד עם התוכנה, כלומר הכישרון זה התוכנה במוח שנמצה כבר בגנים של ההורים,
חז"ל (ומדע זמנם) כנראה לא ידעו לחלק בין תוכנה לתוכן, הם חשבו שנולדים עם התוכן אז אייך הוא נולד בלי תוכן ? ולכן אמרו שכנראה יש אחר כך שיכחה, ונשאר הבפועל ללמוד שוב את התוכן, כלומר חשבו שכדי ללמוד חייבים ללמוד לפני שנולדים ורק אז יש את הבכוח ללמוד,
אפשר לומר שחז"ל כן ידעו לחלק בין התוכנה לתוכן. אבל ההמון לא יבין לחלק בין תוכנה לתוכן וישאלו איך לומדים בבטן האמא ולא זוכרים כלום ?! אז חז"ל אמרו שכביכול המלאך מוחק את הלימוד,
היום מבינים שיש שני חלקים, יש תוכנה ויש שימוש עם התוכנה, ולא כל נולד. נולד עם אותן תוכנות,(=כישרונות מולדים)
תוקן על ידי maxmen ב- 02/08/2011 12:16:53
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 12:12 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
היום מבינים שיש שני חלקים, יש תוכנה ויש שימוש עם התוכנה, ולא כל נולד. נולד עם אותן תוכנות, |
|
אז לפי דבריך אדם שנמשך מלכתחילה להלכה מול אדם שנמשך לסוד (לדוגמא) זה הבדל בתוכנה עצמה שבגנים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 12:26 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  |
אז לפי דבריך אדם שנמשך מלכתחילה להלכה מול אדם שנמשך לסוד (לדוגמא) זה הבדל בתוכנה עצמה שבגנים ? |
|
אני לא יודע האם המשיכה היא מודד נכון, יותר נכון לומר שההצלחה בהבנה היא המודד,
מי שמצליח ללמוד הלכות ייבשים וזוכר לפסוק ?! בוודאי שיש לו כישרון בזיכרון טוב וכדאי להשקיע בזה,
מה שאין כן בסוד לא מספיק זיכרון הוא חייב כישרונות חזקים וטובים בכדי להבין את הסוד,
הוא יכול ללמוד סוד ורק לדעת בזיכרון מה הם אומרים ואז הוא כמו איש ההלכה ייבש
רצוני לומר, שגם בהלכה מי שרוצה להבין את ההלכה ויסודות הפסק ?! לא מספיק כישרון של זיכרון טוב, הוא צריך עוד כשרונות,
וכך בסוד ובקבלה, יכול אדם ללמוד קבלה כמו הלכה, כלומר ללמוד מה כתוב בקבלה ולאמין בהם בלי ביקורת כישרוני, וכן גם בהלכה,
אבל אדם עם כשרונות טובים ילמד קבלה וההלכה באותן כשרונות ואז התוצאות יהיו חידושים חדשים וביטול תיאוריות יישנות שלא רלוונטי היום,
ולכן לדעתי אין הבדל בין הלימודים,
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 12:32 |
|
| |
זה דיבור תיאורטי בלבד.
מנסיוני הרב בשני התחומים ברור שזה נשמות אחרות לגמרי, ואפילו ידידנו מיימוני כבר כתב כזאת (לפי תפיסתו בנושא) כמה פעמים.
עזוב סוד. האם אינך מבחין שיש בעולם התורה הבדלים בין ראשי ישיבות מול פוסקים מול משגיחים וכו' ? האם אינך מודע לכך שיש נטיות טבעיות הנמשכות לחלקי תורה שונים ? תמהני אם לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 18:18 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | | זה דיבור תיאורטי בלבד.
מנסיוני הרב בשני התחומים ברור שזה נשמות אחרות לגמרי, ואפילו ידידנו מיימוני כבר כתב כזאת (לפי תפיסתו בנושא) כמה פעמים.
אתה מניח שיש נשומות או שמובן לכולנו מהי נשמה בכלל, אני ממש עוד לא יודע (מבחינת דעת\חיבור) מהי נשמה ומהי פיזי וכו' ולכן לדבר על משיכה בזמן שאנו לא יכולים לקבוע מה מושך את מה, האם הכבוד מושך אותו או כשרונו הטבעי מושך אותו או הכסף מושך אותו למקצוע X או Y
כל זה לא ידוע לנו בבירור, ולכן לדעתי לא טוב לסמוך על המשיכה, יותר נכון לדעתי לבדוק את הכישרונות הטבעיים הנולדים, ומשם לעסוק בהם בכל הרצון והלשמה כמובן, ואז יצליח באמת, ואז ינצל את תפקידו האמיתי בעולמו ( = עולם הפרטי שלו שהיא בעצם העולם כולו,)
עזוב סוד. האם אינך מבחין שיש בעולם התורה הבדלים בין ראשי ישיבות מול פוסקים מול משגיחים וכו' ? האם אינך מודע לכך שיש נטיות טבעיות הנמשכות לחלקי תורה שונים ? תמהני אם לא.
שוב: לדעתי יש כאן בעיה לבחון בין המשיכות שאתה מדבר עליו, האדם לא יכול להחליט על דרכיו לפי משיכה שהוא עוד לא יודע מנין המשיכה הזאת הגיע אליו, במילא לדעתי אסור לו ללכת אחריו, זה שאנשים מצליחים איפה שהם לא אומר שלא היו מצליחים במקות אחרים ביתר הצלחה, ואני כבר לא מדבר שאין לנו עוד הגדרה מסוכמת מהי בכלל הצלחה,
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 02/08/2011 18:18:59
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 18:25 |
|
| |
טוב, אנחנו חלוקים מבחינת ההיכרות עם המין האנושי. אנשים נמשכים לנושאים שונים עוד לפני שהם בכלל שמעו על פיתויי הכסף או הכבוד. וגם חז"ל אמרו לעולם ילמד אדם במקום שלבו חפץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 20:43 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | | טוב, אנחנו חלוקים מבחינת ההיכרות עם המין האנושי.
יותר נכון לומר חלוקים בהבנה, יותר נכון לומר שאנו לא יודעים מלשון חיבור, כי הכרות יש לכולם,
אנשים נמשכים לנושאים שונים עוד לפני שהם בכלל שמעו על פיתויי הכסף או הכבוד.
וזאת מנין לך ? אולי סתם תאווה, (יצר הרע בל"ז או ע"ז בל"ז)
לדעתי זה מידי גדול עלינו לקבוע דבר כזה ענק, שאדם יודע מתחילה איפה יצליח ?! ועוד המודד היא המשיכה הטבעית ?!
הלוואי שהיה כך !!!
וגם חז"ל אמרו לעולם ילמד אדם במקום שלבו חפץ.
לדעתי אתה לוקח את החז"ל הזה רחוק מידי, חז"ל התכוונו לומר שאני דורש ממישהו ללמוד עדיף שאני ידרוש ממנו סוג לימודים לפי רצונו\ליבו, כלומר שלא יתקשה בהם מידיי ויתעצל ולא ילמד בסוף כלום,
לדוגמא: האדם יש לו כישרון טוב במתמטיקה, וגם כישרון בזיכרון טוב,
אבל במתמטיקה צריך יותר לעשקיע והוא עצלן בטבעו,
אז עדיף שילמד הלכה ייבשה שלזה צריך רק זיכרון שזה יותר קל לו להפעיל,
מה שאין כן במתמטיקה יצטרך לעמול יותר,
לכן אומרים חז"ל שאל לנו להיות טיפשים ולהכריח אותו ללמוד דברים שהוא מתעצל בהם,
אבל אם היה מגיע נביא אליו ואומר לו. תשמע במתמטיקה תצליח יותר ?! אז בוודאי היה מתגבר על העצלות הטבעית והיה לומד מתמטיקה, |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 20:57 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
אבל אם היה מגיע נביא אליו ואומר לו. תשמע במתמטיקה תצליח יותר ?! אז בוודאי היה מתגבר על העצלות הטבעית והיה לומד מתמטיקה,
|
|
אם הנביא יכול לומר דבר כזה פירושו שהיה מונח בבן אדם כח גדול יותר למתמטיקה מאשר תחום אחר.
אם כן הוכחת שיש בו מלכתחילה עדיפות ללימוד מסויים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 21:04 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  |
אם הנביא יכול לומר דבר כזה פירושו שהיה מונח בבן אדם כח גדול יותר למתמטיקה מאשר תחום אחר.
אם כן הוכחת שיש בו מלכתחילה עדיפות ללימוד מסויים. |
|
בדיוק כך ונכון מאוד,
ולכן עדיף שלא נסמוך על משיכה גרידה שאנו לא יודעים מנין המשיכה מגיע,
רק על המציאות המדעי, והנביא כאן הוא המדע\המציאות והחכם שיודע את את המציאות שלו לומר לו שתשמע במתמטיקה תצליח יותר,
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 21:52 |
|
| |
יהיה איך שיהיה, אתה מסכים שיש הבדל גם בתוכנה של אנשים ולא רק בתוכן שהם יצקו בתוכנה זו בחייהם.
עכשיו השאלה איך נוצרים שינויים כאלה בין האנשים מלכתחילה ?
|
|
|
|
|