בית פורומים עצור כאן חושבים

על ילד הפלא שידע הכל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/8/2011 16:42 לינק ישיר 

ייתכן

אני יכול להעיד שאני מכיר את שותף סוד (לפחות מן המייל) ואת פרטיו (ואפילו לא גמלתי לו כראוי עם פרטי שלי). ואכן מדובר באדם מוכר ותופס ישיבה (ואיני יכול לפרט יותר בלי רשותו).

את האדם נשוא האשכול איני מכיר אך מקסמן יודע את שמו.

אם שותף מוכן לקחת איתו אדם לדבר עם הפלא, זה כדאי. אולי נבחר מישהו מהפורום שייפגש עם שותף ועם נשוא האשכול וישאל שאלות, אם הלה מוכן לטובת בירור? אולי הבירור כדאי גם לו?

יש לי כמה מועמדים מהפורום שיכולים לעשות זאת...

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 16:51 לינק ישיר 

מה בדיוק המשמעות של גרסת האיש עצמו.

הוא היה אז ילד בגיל 4.5. לרוב האנשים אין זיכרונות מדויקים מגיל זה, אם בכלל.

ברור שהוא נחשף יותר מכולם לסיפור שהתפתח. אפשר אולי לשמוע דרכו מה בדיוק המיתוס...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 17:01 לינק ישיר 

ייתכן

אכן כך.

ושותף כבר ציין שיש בידו מכתב שהוכן בידי אדם שיכול להחשב לאמין. וגם אם יש מקום לחשוב שהעובדות מתערבבות בתוספות שלא מדעת, עדיין ניתן לקרוא ולהתרשם.

כמדומה שהיסטוריון היה קופץ על ההזדמנות לראיין אדם כזה אם זה היה תחום המחקר שלו.

ואם זה לא נעשה, זה עושה רושם רע מאד של מי שפוחד לבדוק כי מי יודע מה ימצא... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 17:13 לינק ישיר 

בהחלט מעניין לשוחח עם האיש, אם כי אמינות "גרסתו" אפסית.

הרבה יותר חשוב לשוחח עם מי שהיה עד בפועל בזמן אמת.

יבא בעל המכתב ויפרסם את מכתבו.

(אינני יודע אם אתה עושה זאת בכוונה ומחמת הספק אני דן לכף זכות. אתה כותב, כמדומה שהיסטוריון היה קופץ על ההזדמנות לראיין אדם כזה אם זה היה תחום המחקר שלו, ומוסיף מיד ואם זה לא נעשה, זה עושה רושם רע מאד של מי שפוחד לבדוק כי מי יודע מה ימצא... כביכול היה היסטוריון שזה תחום המחקר שלו שנמנע בכוונה או שלא טרח לבדוק...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 17:46 לינק ישיר 

אני מוכן ומת לפגוש את האיש אע"פ שהייתי רוצה לדבוק בדעתי שהסיפור הוא ערימת הגזמות עם בסיס של ילד מוכשר שאין  לי מושג לאן נעלם הכשרון אח"כ.
אבקש לפנות אלי באישי אם יש איזו אפשרות להפגש עם הגאון המדובר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 17:52 לינק ישיר 

רצץ כתב:
אני מוכן ומת לפגוש את האיש אע"פ שהייתי רוצה לדבוק בדעתי שהסיפור הוא ערימת הגזמות עם בסיס של ילד מוכשר שאין  לי מושג לאן נעלם הכשרון אח"כ.
אבקש לפנות אלי באישי אם יש איזו אפשרות להפגש עם הגאון המדובר

לא היום ולא אז הוא לא היה גאון, זה שמעתי בחברי ילדות שלמדו איתו בחידר, שמעתי מחבריה שהם גאונים בעצמם, כלומר יודעים להבחין מי זה גאון ומי לא מתקרב להיות גאון, וכולם פה אחד אומרים שהוא בינוני היום ואז,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 18:32 לינק ישיר 

maxmen כתב:

לא היום ולא אז הוא לא היה גאון, זה שמעתי בחברי ילדות שלמדו איתו בחידר, שמעתי מחבריה שהם גאונים בעצמם, כלומר יודעים להבחין מי זה גאון ומי לא מתקרב להיות גאון, וכולם פה אחד אומרים שהוא בינוני היום ואז,

מסכים עם מקסמן.
מדובר פה רק באמירה בע"פ של טקסטים בלי שהילד מבין מה הוא אומר בכלל.
וכ"ז נעלם כלא היה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 19:15 לינק ישיר 

נעלם כי לא היה. כצ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 19:20 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
נעלם כי לא היה. כצ"ל

אכן, אדם פתוח ואינטלגנטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 08:43 לינק ישיר 

ייתכן

איך החי מכחיש את החי, ובמיוחד בלי שבדק עם הטוענים? האם על סמך הנחתנו המדעית שאין כאלו דברים אנו רשאים לשלול עדויות? אילו לא היו עדים לפנינו, הייתי מצטרף אליך וכותב שאין צורך להאמין במה שהמדע שולל, אם כי הייתי כותב זאת מתודולוגית ולא כראיה גמורה. אבל עכשו שיש לנו עדות חלקית, גם של חברי פורום, מדוע אתה שולל עקרונית בלי לתת הזדמנות של בדיקה? אתמהה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 08:50 לינק ישיר 

מיימוני,

האם אתה בטוח שייתכן זה אדם חי ?
לי הוא נשמע ונראה כמכונת ספיקות מי יימר משוכללת.
הוא אינו מוכן לחשוף שום אמונה משל עצמו כדי שנוכל לבחון אותה ע"פ שיטתו.
הוא איננו מוכן לגשת לשטח ולבדוק את הדברים הקיימים כי אין להם מקום בעולם הספיקות שלו.

יצויין שכפילו אלי_ס כן גילה ומגלה סימנים אנושיים של היסוסים ותהיות לכמה כיוונים, אבל אצל ייתכן זה לא קיים.
הלוא דבר הוא ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 15:17 לינק ישיר 

הרב מיימוני,

שוב אתה חוזר על טענת עדות חלקית, גם של חברי פורום?

גם אני ששמעתי את הסיפור בחיידר מצטרף לעדות?

את זה אתה מגדיר חי מכחיש את החי? לדבריך הלובביצער חי וקיים...

העובדה שהסיפור הסתיים מהר מאוד ללא שתהיה יכולת לבדקו מחשידה.

הסיפור כבר מרחף עשרות שנים ועדיין לא תועדה שום עדות מינימלית מסודרת.

אינני שולל כלום מראש. כתבתי זאת יותר מפעם אחת.

בסך הכול כתבתי חידוד לשוני כתגובה לדברי שותפי נעלם כלא היה.

הפלפול של שלילה מתודולוגית הוא מניפולטיבי. את כוח המשיכה הנך מחשיב כראיה או כמתודולוגיה?

שותפי,

אני מקווה כי תואיל להודות שכדי להאשימני כי אינני מוכן לגשת לשטח ולבדוק את הדברים הקיימים כי אין להם מקום בעולם הספיקות שלו יש להוכיח זאת...

החלף בהודעתך, ספקות בהזיות והכול על מקומו יבא בשלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 15:40 לינק ישיר 

עוד שאלה.

האם הפקפוק בעובדת הימצאות והעלמות מפתחות בידיו הק' של הנגיד הרבני רבי אלעזר אבוחצירה ז"ל הוא מתודולוגי גרידה?

אכן אין לפקפוק ראיה גמורה, אך דומני כי גם אתה תודה כי אפילו למיחש לא בעי.

תוקן על ידי ייתכן ב- 04/08/2011 15:42:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 15:55 לינק ישיר 

כבר כתבתי שבילדותי שמעתי את הסיפור על הילד שהמלאך שכח לסתור לו על פיו, והסימן היה ששפתו עליונה היתה חלקה וללא השקע שנוצר ע"י מכת המלאך, ולכן זכר את כל התורה. הרבי מבעלז היכה על פיו והוא שכח את הכל.

למרות שהסיפור הזוי, ראיתי בו בתור ילד. מופת גדול, למרות שלט הבנתי למה לגויים יש סימן על שפתם העליונה, 

אני מתפלא על חברי עצכ"ח שמתחבטים בסיפורי מעשיות כאלו. לרוב הדברים הללו מתחילים כאשר יש ילד שקצת יותר מתקדם בלימודים מחביריו. ואביו שחושש מפני עין הרע, מביא אותו לרבי, הרבי אומר לו להפסיק להתבלט, ולאביו להפסיק להתפאר בבנו מחמדו הידען, ובגילגול שלישי/חמישי של הסיפור מופיע בילד שהמלאך שכח לסטור על פיו. 

לך תוכיח עכשיו שאין לך אחות, כאשר העדות היחידה, הילד הידען אינו יודע, ולך תוכיח שמעולם לא ידע. 

לא מתאים לחברי הפורום להאמין שהמלאך מלמד את העובר את כל התורה, ואח"כ משכיח אותה. זה לא הגיוני, ולא מועיל כלום. ומלאך לא שוכח לסטור על פיו, אני חושב שצריך להעביר את האשכול לאשכול על הדג המדבר. 

בשולי הדברים פותח האשכול נתלה באילן גבוהה, ויקיפדיה, וטוען שמאחר וגילה שם את המידע על הילד הגאון, מבקש להבין את התופעה. מה שלא סיפר, שהערך הזה בויקיפדיה נפתח באותו זמן שנפתח האשכול כאן, יש לי יותר מהרגשה שאותו אדם עומד מאחרי שני המופעים. וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 23:09 לינק ישיר 

למה עשו פעולות כדי שהוא יפסיק לזכור?

לעניות דעתי לא היה צריך לעשות כן,זה נכון שאפשר להבין שדבר זה יכול לגרום לילד נזק,עין הרע,יגדל בצורה לא בריאה,וכו' וכו',אבל מצד שני ,בודאי יש בכך מתנה גדולה עד מאוד,מי מאיתנו לא היה שמח לדעת את כל התורה,איך אפשר לאבד בידים מתנה כזו גדולה,כל אחד צריך לעבוד את ה' בתכונות שה' ברא אותו,ואין לנו רשות לקלקל את הצורה שבו ה ברא אותו.

וכי אם יולד ילד גאון גדול,לא כמו הילד הזה שזה תופעה לא מובנת,אבל עם כשרון אדיר שיש כמוהו אחד לדור,וילד כזה ימצא חן בעיני כל רואיו ויהיה שיחת היום וכו' וכו' ,וכי נדאג לקלקל לו את הכשרון הזה בגלל שזה יכול להביא לכל מיני חסרונות?.

אותו ילד היום הוא אדם עובד ,לא שאני מזלזל בזה ח"ו,אבל מי יודע אם לא היו משכיחים ממנו אולי הוא היה מגאוני הדור, בודאי שזכרון לבד  זה לא מספיק, יש את החלק של הבנת הדברים, אבל בודאי זה כלי עזר עצום להבין את הדברים.

ואולי יש לדון שיש בכך משום האיסור של שכחת התורה,שאסור לאדם לעשות פעולות להשכיח לימודו,וכמבואר במשנה באבות [פ"ב מ"ח], וידוע שדנו האם מי שאוכל דברים שקשים לשכחה עובר משום זה.

ואולי בקטן שאינו מצווה במצוות לא עוברים בזה ,עכ"פ ענין האיסור בודאי קיים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ילד הפלא שידע הכל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext