בית פורומים עצור כאן חושבים

על ילד הפלא שידע הכל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/8/2011 15:05 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
שותפי
אני לא מבין, למעלה באשכול הזה טענת שאתה לא היית בונה שום דבר על הסיפור הזה, מגם בהנחה שזה קרה. מה השתנתה?

וחוץ מזה, לכאורה יש צדק בטענת יתכן שעדות האיש בעצמו על מה שקרה לו בהיותו בן ד' או ה' אינו בכלל אלו שנאמנין להעיד בגדלם על מה שראו בקטנותם. אם היית מעלה את המכתב שדברת עליו זה היה ראיה יותר טובה.

מיימוני טען שהסיפור הוא משמעותי, ולכן אני תובע ממנו לממש את טענתו ולהתמודד עם העניין.
הנוכחים בפגישה יראו מסתמא גם את המכתב המדובר, כרגע הוא לא נתן אותי לי אותו כדי שאעתיקו (כי לא ברור למי ולמה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2011 06:15 לינק ישיר 

שלום לחברים כאן,
המון זמן לא ביקרתי בפורום הזה, ולכן התענגתי עד מאד לבקר באשכול הנוכחי שהגעתי אליו דרך הפניה מאתר כלשהו, ולגלות את ההתפתלויות סביב השאלה אודות אותו ילד שמפורסם שהיה לו ידע בכח מיסטי כלשהו.

שותפיסוד,
חבל על כל מאמציך הנוגעים ללב. אתה מן הסתם לא מכיר את חברי הפורום הנכבדים, ולכן אינך יודע שמדובר בעיקר בפילוסופי-כורסה, שלא יטריחו את עצמם בכהוא-זה בכדי לבחון את אמונותיהם, וזאת ועוד - בפרט כאשר הדבר עלול לערער את אמונתם הנעימה והמבוססת.
יש לך תקוה שמישהו מהשותפים כאן יעשה בכל זאת מאמץ כנה לברר את הסיפור, ואינך יודע שמראש הדבר נידון לכישלון חרוץ. איש מהפילוסופים החשובים דפה לא ייצא לפגישת בירור שכזו, אלא אם כן התוצאות יהיו מובטחות מראש, כגון - "הילד" יהיה כבר במצב אלצהיימר מתקדם, "העדים" יהיו קרובי משפחה ולכן בלתי נאמנים, הרבנים יהיו "מחזירים בתשובה" שמקדשים כל שקר שמטרתו החזרה בתשובה, וכדומה.
גם אילו היו חברי הפורום המכובדים חיים בזמן קריעת ים סוף, במרחק מה מהאירועים, חזקה עליהם שלא היו טורחים לגשת ולשאול יהודי או שנים מה באמת קרה שם ולפי מי, אלא מחכים שמישהו יעשה זאת בשבילם, או שאחד העדים יטרח ויבוא להעיד בפניהם, ואחרי שזה היה קורה, אולי אחרי כמה שנים, היו ממסמסים את הענין בפלפולי סרק וברשימת שאלות אינסופית נוסח מיימוני הנכבד דפה. 

כך למשל:
האם ראית - בעיניך בבקשה ולא באמצעות מכשירי עזר - את הרוח שבקעה את המים? ומה היתה מהירותה? ועוצמתה? האם שמעת היטב את שריקתה? האם השתמשת בברומטר? ומאיזה סוג? האם הוא נבדק ע"י מכון התקנים המצרי?
האם עברת בפועל ליד חומת המים? האם היה ברור לך שזו חומת מים, ולא ענן מוצק, למשל? האם תחבת את ידיך לתוך חומת המים? האם היו שם דגים? האם הדגים היו מסוג סרדין? האם הם ניסו לנשוך אותך?
האם הינך בטוח שהעננים שבאוויר והלחות המוגברת לא גרמו לך לחוש כאילו אתה הולך בתוך ים? ואולי נתחלף לך בין ים סוער לבין המון גועש? ושמא בכי התינוקות נשמע לך כצווחות שחפים? ואולי המנוסה המבוהלת בתוך בוץ מתיז רסיסי מים דמתה בעיניך באותו אישון-ליל להליכה בתוך ים-בקוע?
האם לא נטלת איזשהו חומר מעורר הזיות בשעות שקדמו לאירוע? האם לא השתתפת במסיבה כלשהי שבה חולקו למשתתפים בצלים ושומים חריפים? האם מישהו הציע לך משקה או מאכל כלשהו? האם שמרת כל העת על המים ששתית וברור לך שמישהו לא החדיר לתוכם סם הזיה קולקטיבי כלשהו? ואולי רק נדמה לך ששמרת היטב, כיון שכבר היית תחת השפעה של סם קודם?
האם תוכל להוכיח לנו שלא חלמת את האירוע? האם בני משפחתך וחבריך אישרו בפניך שגם הם ראו את האירוע? ואולי הם סבורים שאיבדת את שפיות דעתך, והם רק מזדהים איתך? האם אתה בטוח שהם אישרו בפניך את קיום האירועים הניסיים, או שמא גם את זאת חלמת או הזית? האם תוכל להוכיח שלא הזית?

וגם - וגם - אילו אחד מחברי הפורום הנכבדים - היה טורח וסובב ושואל אז יהודים רבים, עשרות ומאות, ואוי לאותה צרה, משתכנע - הרי שכשהיה בא לחברי הפורום ומביע את התרשמותו האישית, איש לא היה מתרגש. כרגיל היו מתקיפים את החוזר בתשובה האומלל בחבילות חבילות של שאלות קנטרניות וגיחוכים עוקצנים, ואיש לא היה מאמין לו, וגם איש לא היה טורח לעשות כמעשהו וללכת ולבדוק, שהרי פילוסופי-כורסה הם, ומה להם ולחיפוש הוכחות לעירעור אמונתם, אחרי שנוח להם בה והתיישבה דעתם בה?

יושב לו החכם החשוב מיימוני, למשל, שיש לי הערכה רבה אליו, ומתפלפל בעיקר עם עצמו על סוגיית "הדג המדבר", ומשחיז את מקלדתו הפלא-ופלא. וזה מה שמגוחך בעיניי. לי אין דעה בענין, ובינינו נדמה לי יותר שהדג לא דיבר, אבל אילו היה הנושא מטריד אותי, הייתי מוצא דרך לדבר עם האיש שפגש את הדג, ולתחקר אותו בצורה רצינית - ואפילו בלי לצאת מהכורסה! בעל כישרון כמו מיימוני יכול בוודאי להצליח בכך, אבל מיימוני מעדיף בכוונה לבחון את העובדות המעורפלות המגיעות אליו מכלי רביעי וחמישי - וכמובן חוגג על חוסר היכולת להוכיח את אמיתות הסיפור, ועל סתירות ותהיות שמתלוות אליו. מה היה רע בבדיקה אמיתית ומסודרת כדי להוכיח אחת ולתמיד שהדבר שקר והזיה, בלי פלפולים מסובכים? אבל כך זה נוח, להשתמש בסיפורו של הדג האומלל, על מנת למחוץ באחת, כביכול, את כל סיפורי הניסים של ימינו שכולם נכרכים בחבילה אחת עם הדג המדבר וההזוי.

חברים יקרים, יש לא מעט הוכחות לקיומם של כוחות מיסטיים בעולם. חלקם מקרים מהעבר, גם הלא-רחוק במיוחד, וחלקם מקרים מההווה שעדיין ניתן לבדוק אותם.
כך למשל, ישנם בימינו - בימינו, מיימוני! - רבנים ידועים ביותר, שיודעים לקרוא את עברו של הבא אליהם. אני עצמי נכחתי בפגישה עם אחד כזה המכונה "הרנטגן", ונוכחתי בכוחותיו המיסטיים. ומה זה מוכיח? שיש כוחות מיסטיים שאינם פועלים במסגרת המדע המוכר לנו כיום והמהווה את דתם של חברי עצכ"ח.
אבל חברי הפורום דפה? איש מהם לא יטרח לגשת אל אדם שכזה, הרבה יותר נוח לשבת על הכורסה בחדר הממוזג, ולהקיש במקלדת עוד הערה עוקצנית או פלפול מתחכם. (ממש כמו הסיפור על אותו הכופר בימיו של הרב בלוך זצ"ל, שסירב להגיע אל בית רדוף-רוח, כדי שלא ייאלץ להודות בהישארות הנפש - סיפור שאגב אינני מכיר היטב ולכן אינני ערב למהימנותו). 
חבר'ה, תפנימו, אתם הפתאטים, אתם יותר מגוחכים בעיניי מאותם הדיוטות מאמיני הבאבות למיניהם. הללו מוכנים להאמין בכל, אבל אתם מעדיפים לכפור בכל. כשאני שומע עדויות של אלפי אנשים ששמעו מאבותיהם על קיומם של שדים, ומחלקם אף על מיפגשים מהסוג השלישי, אני מעדיף להאמין להם, ולא לכל פרופסורי הכורסאות למיניהם.
לך, מיימוני היקר, פשוט נא את גלימתך ההדורה, לבש כל בגד ושם שתבחר, וסורה נא לנתיבות, אל מעונו של הרב יעקב ישראל איפרגן, הרנטגן. אני יודע שזמנך יקר מאד, וזה באמת לא לרוחך, אבל בוא תעשה מאמץ קטן, לטובת עצמך, נסה להתקיל אותו בכל דרך שאתה יודע, ושובה אלינו. אני מוכן לשלם לך את הנסיעה. אני יודע שאתה יודע שגם אם תשתכנע, החברים פה יצחקו עליך ויחשבו שירדת מדעתך, אז זה בסדר, אתה לא חייב לדווח על זה לאף אחד (אולי רק לי, אני מבטיח לשתוק).
אבל אתה לא תעשה זאת, מיימוני יקר. אולי משום שאתה פשוט לא מוכן להתמודד אלא בדרך שלך, במקום שלך, ובכלים שלך. אתה בוחר את הזירה ואת כלי הנשק, והזירה שלך היא הכורסה וכלי הנשק הוא המקלדת.
סלח נא לי מיימוני על ההתפרצות נגדך, והלא יש כאן עקשנים ואטומים ממך בהרבה, וכבר כתבתי שאני מעריכך ומוקירך, אבל אני מניח שתדע להבחין בכוונה הטובה.

מו"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2011 07:17 לינק ישיר 

אני הייתי אצל הרנטגן, ואצל רבי אלעזר. שניהם לא ידעו כלום, נסיונות הרנטגן להוציא ממני אינפורמציה כשלו, הוא הבין מהר מאד שאני יודע את השיטה של הוצאת אינפורמציה מהאדם שהוא מדבר איתו, וכאשר בלבלתי אותו באינפורמציה עם סתירות, הוא בירך ופטר אותי לשלום.
 אצל הבבא אלעזר הייתי עם אחד מאנשיו המקורבים. הוא הבטיח רבות אולם כלום מדבריו לא התקיים.
 אצל רבי דוד בנהריה לא הייתי, אולם אני מכיר היטב אחד מהמקורבים אליו ביותר, הוא רציונלי, ורואה היטב שפעמים רבות הוא מבטיח והבטחותיו שבות ריקם. אלא שהוא מסביר שההבטחות נועדו לעודד את המבקש, ולא להכריח את הקב"ה לקיים.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2011 08:27 לינק ישיר 

מספיק לראות את ה"רנטגן" זורק חבילות של נרות למדורת אש בהלולא גדולה ומתוקשרת
שכוללת גם טייקונים כמו נוחי דנקנר כדי להבין שלא ממנו תצמח הישועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2011 09:14 לינק ישיר 

מתוך הערך עליו בויקיפדיה:

ביקורת

הרב עובדיה יוסף יצא נגד איפרגן באומרו: "ממתי אנחנו מאמינים בכישופים ובמדורות?".‏[2]

על רקע מעורבותו בבחירות המקומיות בנתיבות בשנת 2008, בהם הריץ רשימה מתחרה לרשימת שסג המשותפת ליהדות התורה וש"ס חתמו רבנים ליטאים, ובראשם הרב יוסף שלום אלישיב, הרב אהרן לייב שטיינמן והרב חיים קנייבסקי, על גילוי דעת שבו נאמר ביחס לאיפרגן: "כל מי שיש לו קשר עמו הרי הוא בכלל הפורש מדרכי ציבור שאין לו חלק לעולם הבא"‏‏[3].

[עריכה] קישורים חיצוניים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2011 10:34 לינק ישיר 

גם אני הייתי (בהכנעי ללחצי משפחה שונים) אצל הרנטגן ואין לו מושג קלוש ממה שעומד לפניו.
כבר בדרך זרעתי זרעי בלבול באזני הנהג שלקח אותי (שהוא מקורב לו וכו') והרנטגן לא יכל היה לצאת מהבלבול המתוכנן. הבעיה שאיתה הגעתי היתה כל כך שקופה שגם מדובב משטרתי מתחיל היה מסוגל לעלות עליה, אבל לא דובים ולא רנטגן....

מוציא לאור,
תודה לך על העידוד.
כבר הבנתי עם מי יש לי עסק, אבל אני פונה אל הציבור השקט שמאחורי הקלעים ויש לי ממנו תגובות חיוביות.

ובהזדמנות זאת,
מיימוני וייתכן, מנהיג המרד ושר צבאו,
מחכים לכם אצלנו לבירור עניין ילד הפלא.
אל תביישו את הפירמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2011 11:26 לינק ישיר 

שותפי,

אתה לא מצפה שאחשף בפניך.

איך אמרת? לא מתאים למדובב משטרתי מתחיל.

אני מאד סקרן לפגוש את "הילד" אך "עדותו" חסרת משמעות לחלוטין.

לדעתי המשובשת, חובת ההוכחה על מי שטוען לדבר מה חריג.

יש לך הזדמנות לעשות זאת. אם על ידי מי מהפורום שיאות להיחשף, אם על ידי הסרטת והקלטת השיחה.

דיברת גם על מכתב מסוים.

הדפוס הזה מוכר מאד.

מבטיחים הוכחות, בפועל לא מביאים אותם, אך ממנפים את ההבטחה כדי לטעון שיש הוכחות...

היינו טעמא דרנטגן, היינו טעמא דמפתחות עין לא ראתה אלוהים זולתיך, היינו טעמא דדג המדבר והיינו טעמא דילד שידע הכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2011 12:03 לינק ישיר 

הוא אשר טענתי (וכן המוציא לאור הנ"ל)
אינך באמת מעוניין לבדוק את האמת ולשלם את המחיר (שוב להזכירך, אני כן עשיתי זאת בעברי).
אתה גיבור גדול להסתתר מאחורי איזה ניק ולזרוק משם את צרורות שאלותיך המונוטוניות.

מיימוני, כבוד הפורום נשאר להתבסס על כתפיך.
"חבריך" בורחים ברגע הנסיון. היית לוקח אותם למסע אלונקות או קונה מהם מכונית משומשת ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2011 12:10 לינק ישיר 

שותף

למה אתה מנסה להכריח את מימוני ויתכן להחשף. ברור כי הם לא יעיזו להחשף. אולם בפורום יש כמה כותבים, חשובים ת"ח שנחשפים בשמם המלא בפורום. הם אינם פוחדים ויתכן שיסכימו להפגש עם האברך האמור ולדווח על פגישתם עם ה"ילד הפלאי". 

אם תפנה אליהם באישי, אני משער שיענו לבקשה, וידווחו לחברי הפורום על ממצאיהם.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2011 12:23 לינק ישיר 

שותפי,

בא נהיה כנים וישרים.

אתה לא באמת מצפה שאחשף כדי לדבר עם "הילד", בפרט שלענ"ד אין ערך משמעותי לעדותו.

לא כל כך הבנתי מה עשית בעברך. האם חשפת את עצמך באופן בו אתה מצפה שאני אחשוף את עצמי?

שים לב. אתה טוען לדבר מה חריג עד למאוד ומכנה את מי שלא יכול לבא לבדקו אישית, כמתחמק.

אם יש דרך להוכיח את דבריך אנא הוכיח. בהקלטה, במכתב, על ידי מי שכן יכול להיחשף וכו'

סלח לי, אבל אתה הוא זה שמתחמק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2011 12:23 לינק ישיר 

מהאכפתלך כתב:
שותף

למה אתה מנסה להכריח את מימוני ויתכן להחשף. ברור כי הם לא יעיזו להחשף. אולם בפורום יש כמה כותבים, חשובים ת"ח שנחשפים בשמם המלא בפורום. הם אינם פוחדים ויתכן שיסכימו להפגש עם האברך האמור ולדווח על פגישתם עם ה"ילד הפלאי". 

אם תפנה אליהם באישי, אני משער שיענו לבקשה, וידווחו לחברי הפורום על ממצאיהם.  

היחידים שאני רואה פה בשמם המלא הם מיכאל אברהם ונדב שנרב (שנעלם מזה זמן).
את שניהם אני מכיר אישית ואין לי בעיה להיפגש איתם בכל רגע.
האם מיימוני וייתכן יסמכו את ידיהם על מיכי ונדב ?
האם האפיקורסים הבאים בתור יסמכו את ידיהם על סמיכת ידיהם של מיימוני וייתכן ?
האם ניכנס כאן שוב למעמד הר סיני חדש שנתקשה להוכיח אם ומה היה בו ?

גילוי נאות:
אני, כמו כל שדכן טוב, לא סגרתי כלום עדיין עם היהודי הנ"ל.
ראיתי בעיניי את המכתב שלו, שמעתי באוזניי את הסיפור שלו.
נראה לי שאוכל לבקש ממנו להכיר חבר אחד או שניים שלי כדי שיתרשמו גם הם.
והשם יעזור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2011 12:26 לינק ישיר 

אני בהחלט אסמוך על עדותם הבלתי אמצעית של החברים שהזכרת.

כאמור, עדות הילד על מה שהיה עמו בגיל כה רך אינה משמעותית.

אין לי דעה בקשר למכתב לפני שאני יודע מי כתבו ומה כתוב בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2011 12:30 לינק ישיר 

גם לאחר הבאת המקור בויקיפדיה שיש מקרים נדירים של ילדים עם זכרון צילומי ממשיכים אנשים המתימרים להקרא עצכ"ח להמשיך לדון במלאך שנתן  סטירה לילד הפלא עם מכתב מרב דגול המאשר זאת עם הצעות לחקירה ובדיקה בנוסח שרלוק הולמס.
אכן אם נדרשה הוכחה לאן הגענו בעצכ"ח בא אשכול זה ונתן לנו סטירה של 16 עמודים כדי להזכיר לנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2011 12:31 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

אני בהחלט אסמוך על עדותם הבלתי אמצעית של החברים שהזכרת.

כאמור, עדות הילד על מה שהיה עמו בגיל כה רך אינה משמעותית.

אין לי דעה בקשר למכתב לפני שאני יודע מי כתבו ומה כתוב בו.

הזכרתי לעיל מי כתב את המכתב ומה כתוב בו.

אם מיכי יסכים להיות הבורר בסוגיה, וכולכם תקבלו מראש את פסק דינו, אני מוכן לבדוק את זה.
מיכי, אייכה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2011 12:42 לינק ישיר 

נדב איכה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ילד הפלא שידע הכל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 ... 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.