| נשלח ב-14/8/2011 16:21 |
|
| |
אנו עדים כאן לתופעה מעניינת המאפיינת בדרך כלל "דיונים" מסוג זה. בחלל מרחף סיפור חריג לחלוטין. אין הוכחות מינימליות. הכדור מתגלגל למגרש המפקפקים...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 16:27 |
|
| |
באמת חבורה של שפנים התכנסה כאן.
יש בן אדם חי, ידוע שמו וכתובתו, בפיו סיפור מעניין, ראו אותו ושמעו אותו רבנים חשובים (הרב הרצוג, רבני בעלז, הרב אשכנזי הנ"ל), הסיפור אושר ע"י גדולי הדור (הבית ישראל והסטייפלר), העלו את הדברים על הכתב. וכ"ז אינו מועיל לכם.
כבר אמר ר' חיים על תירוצים אי אפשר לענות בתירוצים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 16:54 |
|
| |
גם הבן איש חי נסע לנתניה....
(תודה ליונתן על המקור.)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 17:25 |
|
| |
שותפי, אני מנסה לנתח את דבריך. כתבת, יש בן אדם חי, ידוע שמו וכתובתו, זהו פרט הגורם לנו לנסות לבדוק מה בדיוק קרה. בפיו סיפור מעניין, ברור שהסיפור מעניין. האם זה רומז כי הוא גם נכון? ראו אותו ושמעו אותו אני מקווה כי הנך מבדיל בין ראו לשמעו. רבנים חשובים (הרב הרצוג, מה ידוע לנו על כך? רבני בעלז, מי ומה? הרב אשכנזי הנ"ל עדיין לא זכינו לראות את תוכן המכתב) הסיפור אושר ע"י גדולי הדור (הבית ישראל והסטייפלר), ניתי "חיי עולם" (באדיבות "היברו בוקס"" ונחזי. וז"ל קדשו "כי ופה בארצה״ק נתפרסם אשתקד בשנת תשט״ו בילד בן ד׳ שנים מעיר באר שבע שהי׳ יודע על פה בש״ס וראשונים ז״ל בכל מקום שנשאל אע״פ שלא למד עדיין מעולם". אין כאן אפילו עדות שמיעה. "נתפרסם אשתקד". שים לב לעיר בה קרה המקרה לדבריו, למרות שהוא כותב את הדברים שנה אחת בלבד לאחר "ההתרחשות". העלו את הדברים על הכתב. העלאת הדברים על הכתבים הופכת אותם לעובדה מאומתת? וכ"ז אינו מועיל לכם. כנראה שהדרך שלנו לברר עובדות שונה קצת משלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 17:50 |
|
| |
אני לא מאמין למעשייה, אבל כל עוד שותף מציע דרך לבדוק אותה צריך גם לשלול את תוקף הבדיקה הזאת מראש או להפסיק להתווכח (יכול להיות שזה לא שווה ויכוח אבל אין טעם להתווכח כשאפשר לברר).
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 18:17 |
|
| |
ייתכן ,זל החיי עולם פיב עמוד כא ,ופה בארצהק נתפרסם בשנת תשטו בילד בן ד שנים שהי מגיד על פה בשס וראשונים זל דברים שלא שמעתן אזנו בגלגול זה כלל. זה עוקץ ולכן המצאת?אם כן אז יפה לך
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 18:24 |
|
| |
???
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 18:38 |
|
| |
זה הגירסא שיש לי בחיי עולם דפוס תשנ
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 18:54 |
|
| |
מעניין ,כנראה שעלו על הטעות ,שהיא בעיניי לא קריטית במשפחת קנייבסקי לגבי ערים ,בנו לא מזמן מצוטט ושאל בית שמש ?איפה זה בית שמש,ואולי כל מה שקשור לראשי תיבות ב וש הזיכרון שהתגלגל התגלגל הלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 19:00 |
|
| |
וכך "הסיפור אושר על ידי גדולי הדור".
תוקן על ידי ייתכן ב- 14/08/2011 18:51:18
תוקן על ידי ייתכן ב- 14/08/2011 18:53:39
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 19:09 |
|
| |
בזה אני חולק עליך ,אם זה היה כתוב בספרו של היושב במשותק בכסא גלגלים ,לא היית כזה מפקפק,יש לך ריאקצייית אנטי גדולי תורה,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 19:37 |
|
| |
אחרי שנחפזת להאשימני בזיוף (לא ברור לי איך אתה חושב שמישהו מסוגל לזייף כך במצח נחושה במילתא דעבידא לאגלויי) אפשר לצפות שתיזהר יותר בדבריך. נראה לך שה"חיי עולם" החליף בין ירושלים לבאר שבע? מסתבר כי הוא שמע את הסיפור מאנשים ולא דייק בפרטים. עד כאן בסדר גמור. הבעיה היא כאשר מנסים להפוך את דבריו להוכחה לנכונות הסיפור. כלשון שותפי, "אושר על ידי גדולי הדור" "העלו את הדברים על הכתב".
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 19:42 |
|
| |
את הרעיון הבנת מצוין .
לגבי החשד לזיוף ,דוקא חשבתי שעשית את במכוון כדי להראות איך השיח הציבורי עובד ,מתוך ראייה מפורשת שאנשים לא טורחים לבדוק את הדברים.ואגב ראיון לא רע בהרבה מיקרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 20:40 |
|
| |
מהאכפתלך, האם הרב באקשט הנ"ל, שאינני מכירו, הוא טורף אדם? מדוע לא תפנה אליו, אני מניח שהוא ישמח לספר לך את הסיפור (המחזק בעיניו), ולאחר מכן תתהה בפניו איך זה יכול להיות, ותוכל לחזור בגאווה לכאן ולספר לנו. לחילופין תוכל לשכור מישהו שיעשה בשבילך את העבודה. אדרבה, כמה קידוש שם שמים יוכל להיות לפורום עצכ"ח, אם הוא יצליח להפריך בצורה מוחלטת סיפורי אגדות מיסטיים! האמן לי שלו היה זמני בידי הייתי טורח ופונה אל הרב באקשט הנ"ל, או לבני ביתו, אולי אפילו בטלפון אפשר יהיה להשיג מידע, כל עיתונאי מתחיל יוכל לעשות עבורך את העבודה, אולי אפילו בחינם כיון שתצא לו מזה כתבה מעניינת. ישנו אחד, הרב יהושע מונדשיין, שנהנה להפריך סיפורי בובעמעשייס, אולי תפנה אליו עם כל הקייס הענק שיש לך? אני בכל אופן מציע לך ולאחרים, לא למהר ולזלזל בציניות אודות סיפורים שיש להם עקבות די חזקים, לפני שבדקת ברצינות.
|
|
|
|
|