|
|
| נשלח ב-16/8/2011 06:55 |
|
| |
צבוני
במחילה, תסביר לי בבקשה איך על מס. ניסים בודדים בתנ"ך הוקדשו פרקים שלמים והובלטו (אליהו, אלישע), בעוד שהיום כל בבא או רנטגן או אשתו של רב חשוב מוזילים מאמתחתם 10 כאלו ביום. אז מה הב"יג דיל" באליהו ואלישע? ומה עם ה"אקסיומה" של ירידת הדורת?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2011 09:01 |
|
| |
תלמיד במחילה, תסביר לי, אין הרמב"ם פעם אחת (!) כתב למדנות ישיבתית, בנקודה הנפלאה בכריתות, והתפעל ממנה מאוד, בעוד שהיום כל ר"מ מתחיל מזיל מאמתחתו 10 כאלו ביום?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2011 09:12 |
|
| |
בע"ב,
ע"ז אומרים תמיד בחב"ד "ואע"פ שאין המשל דומה לנמשל כלל" ....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2011 09:27 |
|
| |
ספרן מסכים, אבל קיים כאן דמיון עקרוני בטיעונו של תלמיד טועה, שמחד מקוננים על ירידת הדורות, ומאידך יש דברים שעל פניהם אנחנו 'עולים', איבע"א מופתים ואיבע"א למדנות. הסתירה הזו מאוד מענינת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2011 13:59 |
|
| |
בעלבעמיו
המעניין הוא זה נכון גם לגבי השיעורים. התפיסה הרווחת בציבור החרדי הוא שנתקטנו השיעורים. וגם מה שנקרא כיום שיטת הגר"ח נאה מציג זית בגודל אבטיח. בעוד המציאות הארכיאלוגית מוכיחה ההיפך. האדם פעם היה קטן יותר, ושיעורי מקווה שאנו מוצאים מינימאליים ביותר.
אלא כדרכם של חרדים הולכים לחומרה, נשתנו הטבעיים באופן כללי ולפעמים תופסים את הגדול ולפעמים את הקטן, לפעמים אנחנו חכמים יותר, ולפעמים טפשים יותר. התוצאה צריכה להיות תמיד הכי מחמירה שיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2011 14:45 |
|
| |
תשרת
החזו"א יכול היה לפתור את הסתירה בין הביצים לאגודלים בהנחה שבני האדם גדלו, האם מישהו נוהג לחומרא כשיטה כזו?
נקודה נוספת שהעלית היא שפסיקה חרדית אינה מתחשבת בממצאים מדעיים , אא"כ לחומרה, ומה שמצאנו שכיום אומרים שבן שמונה חי, זו חומרה בפיקוח נפש.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 16/08/2011 14:47:08
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 15:33 |
|
| |
ב"ה
חברים,
מהכירות אישית (עם הילד- המבוגר ) ומידיעת כל הפרטים ותת פרטים ,אני יכול לספר לכם שהספור עם כל מוזריותו,הינו נכון ללא כחל ושרק.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 16:29 |
|
| |
| הלב_שלי כתב: |  | ב"ה
חברים,
מהכירות אישית (עם הילד- המבוגר ) ומידיעת כל הפרטים ותת פרטים ,אני יכול לספר לכם שהספור עם כל מוזריותו,הינו נכון ללא כחל ושרק.
|
|
לב שלי, עכשיו אנחנו כבר שני עדים. נראה לך שזה ישנה פה משהו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 16:41 |
|
| |
תסלחו לי, אבל שניכם אינכם עדים על התופעה, אלא שיש ילד ידוע ומוכר כמקור הסיפור. וכאלה יש רבים.
בשיחת הערך, כתב שם הפותח שבהקדמת ספר ידות אפרים תשנ"ט מובא שהילד ידע את הספר בעל פה, ומצוטט עדות מפי אדם בשם הרב חיים אריה שפיץ שליטא שבעצמו בחן את הילד בעוד כמה ספרים. למי שיש אוצה"ח יוכל לקרוא שם תיאור די מפורט. היה מעניין לראיין את האדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 23:14 |
|
| |
ילד ושותפי, האם שניכם מעידים שפגשתם את הילד כשהוא היה בן 4 ובמו אוזניכם שמעתם אותו מדקלם בעל פה ספרי תורה? אם לא, אז על מה בדיוק אתם מעידים בעצם, על זה שיש היום איש מבוגר שטוען שכשהוא היה פעוט ידע בעל פה כמה ספרים ושכיום הוא לא יודע אותם?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 23:46 |
|
| |
כך זה ביהדות החרדית יש שני עדים המעידים ששמעו מאדם זו היא העדות וכך נראים גם כל העדויות האחרות בחוגי החרדים
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2011 07:53 |
|
| |
במחילה. אין שום טעם שמישהו מכאן ילך לבדוק את זה.
העדות של המספר אינה מעלה ואינה מורידה. (הוא לא יכול להיות נאמן לספר דברים שאירעו עמו בגיל 4. אין כאן מה להתפתל ולתרץ). שאר העדויות גם לא יכולות להיות מוכחות (אנו זקוקים להאמין לאנשים, כלי ראשון או כלי שני, ממעשים שנעשו לפני זמן רב).
כל מי שטיפה מוח בקודקודו יודע כמה נפוצים בדיית סיפורי הבלים בקרב השוטים והפתיים. וכנראה ששלומי אמוני ישראל מתעלים מעל עצמם בכל הנוגע לאימוץ הבלים ובדיות ללא בדל מחשבה ביקורתית.
כל הדורש מהאחרים להאמין במעשה זה - אינו מעיד אלא על עצמו. שהוא פתי וקל לקבל כל בדייה כאמת.
ובעיני, בכך שלא אומת סיפור זה כראוי בשעה שיכול היה להיות מאומת (על ידי חוקרים חיצוניים, ובצורה מתועדת שניתן להתרשם ממנה כיום) - הרי שנגזר עליו שסיפור זה ילך לאבדון.
אם כן ירשמו נא לפניהם כל העוסקים בכך, שפעם הבא שיקרה מעשה נסים כזה יחוסו נא על כולם ויאמתו זאת בצורה חד משמעית, ולא יבואו בתלונות שווא לאחר מעשה מדוע מסרבים אנו לקבל את מעשיותיהם.
---- ואגב, חבל שבעניין זה לא למדו היהודים מהנוצרים, שגם הם השכילו להבין שלא כל נס ומופת הוא פרי המציאות, והם עושים שבעה חקירות ובדיקות בטרם יאשרו את קיומו של "נס".
נראה שחכמה בנוצרים תאמין.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 12:06 |
|
| |
מעריב, מהספריה הלאומית
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 08/09/2011 12:09:24
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2012 19:28 |
|
| |
ומכאן למסקנת הדברים ,נניח שהסיפור נכון ככתבו וכלשונו ,לאיזה מסקנות חברי הפורום יגיעו ומה זה אומר להם?
|
|
|
|
|