|
|
| נשלח ב-25/1/2012 15:24 |
|
| |
אותי שאל מישהו, אם הסיפור נכון, איך לרבה מבעלז היה את הזכות להשתיק אותו, הרי מלאך לא 'שוכח' לעשות דברים, ואם כך היה הרצון, מאיפה הזכות להתערב? [תשובות חסיד בעלז, להראות שהרבה מבעלז הוא מלאך..]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 10:22 |
|
| |
| הלב_שלי כתב: |  | ב"ה
חברים,
מהכירות אישית (עם הילד- המבוגר ) ומידיעת כל הפרטים ותת פרטים ,אני יכול לספר לכם שהספור עם כל מוזריותו,הינו נכון ללא כחל ושרק.
|
|
נא לדייק - אם אתה מכיר אותו כמבוגר איך אתה יכול להעיד על מה שהיה בהיותו ילד?
לכל היותר אתה יכול להעיד שהוא טוען שכך וכך אירע בהיותו ילד.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 10:25 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | ב"ה
חברים,
מהכירות אישית (עם הילד- המבוגר ) ומידיעת כל הפרטים ותת פרטים ,אני יכול לספר לכם שהספור עם כל מוזריותו,הינו נכון ללא כחל ושרק.
לב שלי, עכשיו אנחנו כבר שני עדים. נראה לך שזה ישנה פה משהו ? |
|
ככל שהסיפור מוזר יותר ופחות מתקבל על הדעת דרושה הוכחה חזקה יותר לקיומו, הייתי מפקפק בסיפור אפילו אם 2 אנשים היו מעידים לי שהם שמעו אותו מדבר ויודע בקטנותו קל וחומר כשמדובר בעדות מכלי שני מפי אדם בבגרותו על מה שהיה בקטנותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 14:06 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  |
ככל שהסיפור מוזר יותר ופחות מתקבל על הדעת דרושה הוכחה חזקה יותר לקיומו, הייתי מפקפק בסיפור אפילו אם 2 אנשים היו מעידים לי שהם שמעו אותו מדבר ויודע בקטנותו קל וחומר כשמדובר בעדות מכלי שני מפי אדם בבגרותו על מה שהיה בקטנותו. |
|
יש בידי האיש מכתב של רב ידוע בן אותו הזמן שהוא מעיד על העניין מנסיונו האישי. מה אפשר לדרוש יותר מזה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 14:24 |
|
| |
לראות את המכתב. עם כל הכבוד, עשר אגורות אי אפשר להוציא על סמך עדות כשלך.
ומה החשש להראות את המכתב? תראהו וייסכר פי דוברי אוון.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 17:14 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | לראות את המכתב.
עם כל הכבוד, עשר אגורות אי אפשר להוציא על סמך עדות כשלך.
ומה החשש להראות את המכתב? תראהו וייסכר פי דוברי אוון. |
|
האיש טוען שאנשים יחשבו שהוא צריך את זה בשביל להתפרסם וכו', והוא אדם צנוע ופשוט מטבעו.
מה לעשות, לא הכל הולך על פי הזמנתנו.
עוד אמר לי שהבטיח לעיתונאי מסויים שיתראיין אצלו כשיגיע לגיל שבעים (וזה לא רחוק כל כך).
אם אתם מכירים מישהו שיוכל לשכנעו יותר, אדרבא.
שמו ידוע (כבר הוזכר לעיל) וגם מקום מגוריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 21:11 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  |
ככל שהסיפור מוזר יותר ופחות מתקבל על הדעת דרושה הוכחה חזקה יותר לקיומו, הייתי מפקפק בסיפור אפילו אם 2 אנשים היו מעידים לי שהם שמעו אותו מדבר ויודע בקטנותו קל וחומר כשמדובר בעדות מכלי שני מפי אדם בבגרותו על מה שהיה בקטנותו.
יש בידי האיש מכתב של רב ידוע בן אותו הזמן שהוא מעיד על העניין מנסיונו האישי. מה אפשר לדרוש יותר מזה ? |
|
לא יודע מה אפשר לדרוש, אבל צריך משהו חזק בשביל להאמין.
זה שלא ניתן לביא הוכחה חזקה מסיבות טובות, כשלעצמו לא גורם להאמין.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 03:03 |
|
| |
נקלעתי לאשכול במקרה ובלי להתערב לנושא האשכול, העיר פה אחד הניקים פעם אחר פעם איך יכול להיות אותו ילד גם בב"ב וגם בירושלים והראיה שהיה גם בב"ב לקוחה מהסיפור עם הגה"צ ר' יחזקאל לוינשטיין זצ"ל והתפלאתי על החברים שלא בדקו את הנושא הרי הגר"י לוינשטיין היה גר בתקופה ההיא בירושלים ומכהן כמשגיח בישיבת מיר ואיך הגעת למסקנא זו ועיקר הפליאה על הניק "מיימוני" שמכיר היטב את הביוגרפיה של הנ"ל כפי שרואים כאן וכאן, וצע"ג.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 03:13 |
|
| |
שוב ראיתי בספר שמביא את הסיפור עם הגר"י לוינשטיין זצ"ל ושם כתוב בני ברק וכפי הנראה טעה המחבר בלשונו כפי האמור לעיל, וצ"ע.

|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 07:36 |
|
| |
איזו סברה, לסמוך על עדות אשה, לא ללכת לבדוק, כדי לא לקלקל את האמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 09:45 |
|
| |
ווארשווער, המחבר מצטט ממכתבו של ר' חצקל, לפיו חתנו הרב גינזבורג התגורר "סמוך שתי דירות לאותה משפחה". הרב גינזבורג בוודאי גר בבני ברק. או שבאותה תקופה ר' חצקל היה בבני ברק, או שגם בכהנו בירושלים, הייתה לו דירה בבני ברק שהיה פוקד אותה לעתים קרובות, כנאמר במכתב. הקביעה ש"כפי הנראה המחבר טעה בלשונו" קצת גורפת, בלשון המעטה. אין זה לשון המחבר, אלא ציטוט ממכתבו של ר' חצקל, המפרט את יחסי השכנות של הילד עם חתנו. המכתב עצמו, מעורר הרבה מאד מחשבות, על סוג האמונה אותה ביקש ר' חצקל להנחיל ועל הלוגיקה המעניינת, שאם נבדוק הרי אנו מערערים על כל האמונה, עד כדי הגדרת "עצם הרעיון לילך לראות" כ"מוזר לי".
תוקן על ידי ייתכן ב- 24/04/2013 09:46:05
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2013 07:07 |
|
| |
ורשווער
ברוך הבא לפורום!
דבריך על האשכול אינם זכורים לי, ולא היה לי זמן לקרוא הכל שוב. אבל אני יכול להניח את דעתך: איני מכיר כמעט כלל את הביוגרפיה של הר"י לוינשטיין. כתבתי בשעתו על דרך החשיבה שלו לפי מיעוט הבנתי בכתביו והמיוחס לו. אבל איני מכיר פרטים עליו ובמיוחד לא אודות מקום מגוריו וכיוצא בזה.
לגבי עצם ההערה, יתכן מאד שמדובר בסיפור אחד שבמשך הזמן חלים בו שינויים. וכפי שכתבת. יתכן שהמעתיק טועה בהעתקה ויתכן שהרב עצמו יטעה בפרט כלשהו. זה לא נעים לנו אבל זה לא שולל את הסיפור כשלעצמו. לגבי הסיפור כשלעצמו כבר הועלו פה טענות שונות.
העתקת הדף שהבאת היא מעניינת ביותר וטול לך אייקון ירוק (סמל שכבר לא קיים כאן למרבה הצער של שבח והודאה). כפי שציין ייתכן (ברוך השב!), הרב מסתייג מעצם הבדיקה המינימלית ומעדיף לא לבדוק ולהאמין.
יתכן שזה לשיטתו, יתכן שזה מה שרצה להנחיל למקבל המכתב, אבל יתכן גם לראות כאן קו מאפיין של מי שחושש להתבדות. אם הוא מאמין שזה אמיתי, האם יהיה מסוכן לבדוק? אולי הוא מאמין שהתוצאה תאשר את ההשערה, אבל הוא פוחד להתרגל לבדוק. ושוב, לא בגלל שאינו מאמין בתוצאות אלא בגלל שבדיקה מחייבת לפעמים התמודדות שאין ביד המתבונן לבצע. על כל פנים, הבקשה מעוררת רושם של חולשה וחוסר אמון בדרך, או על כל פנים במי שאמור לצעוד בדרך הזו.
אני מוצא שאני מאריך כאשר כל כוונתי היא למשפט הזה. האם ההמלצה לא לבדוק היא בגלל חוסר אמון בתכנים או במי שאמור להאמין להם, אבל אין לסמוך על המאמינים בגלל עצמם, לא בגלל התוכן?
ומדוע אלו שאמורים להאמין עלולים להיכשל אם הדרך אמיתית?
יש תשובות, ומסתבר שהדיון הזה כבר שייך לאשכול על דרכו של הר"י לוינשטיין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 11:01 |
|
| |
The Nativity - 2013
בפאתי השכונה, באורווה קטנטנה, בכניסת השבת עת עלות הלבנה, הגיעו שלושה מלכים ממזרח, נשאו הם זהב, שמן מור, ולבונה.
עצרו לערבית ועל יין קידשו, ישבו במתינות ובירכו על הפת. בישרו "לאשתו של יוסף יוולד ינוקא ידע להשלים כל משפט".
ואכן התקיים הדבר דרך נס, וכאילו היו לו חיים בעבר, בלי אימון או שינון, כחרד מלידה, ידע מעצמו להשלים כל דבר:
"מנסה אב לסלונים לרשום את בתו..." "תימני מטומטם, שיאכל לו ג'חנון!" "והדין בתפילה ביום עצמאותם..." "מוציאים הסידור ואומרים תחנון!".
"אם רוצים לעבוד בלי שום מס הכנסה..." "אז הולכים לשחור, מלצרות או סיוד!" "ואומרים לפקיד בלשכת הגיוס..." "אני, כחרד, מקפיד על כל קצה יוד!"
"מה יאמר שר חרד על בניה בשטחים?..." "הן בשר מבשרי כבוד הרב הזמביש". "אך אם בספסל אחורי מקומו?..." "בזבזו הון עתק, התגרות, עסק ביש!"
ויהי הוא לפלא אוזני השומעים, אך נבהל התינוק, נאחז חרדה. נאסף בשתיקה, אל דממה, לא יסף, ובא אל קרבו, ומאז לא נודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 12:15 |
|
| |
שיבולייהו
איקון ירוק.
אין באיקון הסכמה לדבריך. הם משלבים לפחות שני נושאים: שימוש במיתוס על הולדת יש"ו, מה שמקומם ומצחיק גם יחד, וגם ביקורת על התבטאויות המיוחסות לחרדים כאשר הם רחוקים מן ההנהגה הנדרשת לפי התורה. כביקורת זה מוצלח, אך יש לזכור שביקורת נאחזת בטעות שהיא לעתים נדירה ויוצאת דופן ובוודאי שמושא הביקורת אינו אמור להיות הדגם הראוי ללימוד או לחיקוי.
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 17:46 |
|
| |
תנוח דעתך, בעל האשכול. אין אדם היודע את התורה מבטן אימו. עשוי להיות מקרה קיצוני ונדיר מאד שבו ילד צעיר מתגלה כבעל כישרון רב. יש ילדי פלא. ילד כזה מסוגל לנצל את הכישרון שלו כבר בגיל 3 או 4. אבל אין גאון שידע טקסט מבלי שקרא אותו. קרא מה שמביא ווארשווער על הג'ר לוינשטיין ותבין כי לא חסרים פתאים המאמינים בדברי הבל ומפיצים אותם הלאה. ופתאים אחרים החושבים שאמונתם תתחזק בשטויות. מה פלא שהם מכנים 'תינוקות שנשבו' את אותם שהתבגרו ונסו על נפשם מפני השטויות האלו. ספור דומה מופיע בדיאלוג מנון של אפלטון. אדם ידע הכל, בלידתו ידיעתו נשכחת והלימוד אינו אלה היזכרות במה שכבר ידע. ה'הוכחה הנסיונית' המתבצעת תוך כדי שיחה היא פיברוק. אבל הרעיון יעבור פתוח דיוק וליטוש, וישמש כהצעת פתרון לאחת מבעיות הפילוסופיה הגדולות התקפה עד היום. עודד
|
|
|
|
|