בית פורומים עצור כאן חושבים

על ילד הפלא שידע הכל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/4/2013 22:17 לינק ישיר 

ישנה תופעה ידועה מאוד שנקרת פיצול אישיות.

בעבר היה בתוכנית טלוויזיה בישראל על נערה בעלת 30 זהויות  pastinghttps://www.youtube.com/watch?v=ZsF49PV8S44

באחת הדמויות היא ידעה לנגן על אף שהיא עצמה איננה מנגנת, ידעה שפת הסימנים גם על אף שאין לה מושג בשפה זו.

נראתה בדמויות שונות כשהיא רחוקה מהם במציאות.

(הכל מתועד בתוכנית)

בזמן שראיתי, הסתפקתי האם ניתן לקשר את זה/להוכיח לגלגולים. כי מנין היא יודעת דברים שלעולם לא למדה עליהם??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2013 04:44 לינק ישיר 

זה לא משהו שהיא נולדה איתו אלא הפרעה פסיכולוגית בעקבות טראומה, אין אפשרות להוכיח או לסתור גלגולים מהמקרה הזה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/4/2013 08:36 לינק ישיר 

השאלה איך אדם יודע דבר שלא למד קודם לכן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 16:04 לינק ישיר 

מסקנותי הדלות מקריאת האשכול:

(1) לפנינו כמה ראיות טובות להתרחשות הסיפור: הכתבה במעריב. עדות שותף. עדות ר' חצקל ועוד.

(2) מהכתבה ניתן להוכיח שאכן הילד ידע ספרי קודש בדיוק כמו באגדה. זאת ע"ס עדות המלמד, ע"ס האברכים שהתחננו ליחס מהילד וע"ס פחד ההורים.
האדמו"ר, לפי הכתבה, לא הכה את הילד והשכיח ממנו הכל אלא פשוט אסר עליו לדבר על כך. כנראה שאחרי שקיעת העניין, הילד שכח באופן 'טבעי' (או בנוסח אחר, התופעה ה'על טבעית' נחלשה ונמוגה) במשך הזמן.

(3) ההתרחשות היתה בתשט"ו בירושלים. השמועה קישרה את ב"ש לעניין - יתכן שהילד הוסתר שם. בני ברק היא כנראה טעות המעתיק. המכתב של הרב הוא מתשל"ח, כלומר 23 שנה מאוחר יותר וקצת מוזר שאז הוא נזכר לכתוב.

(4) זכרון צילומי לא יכול לתרץ את הסיפורים.

(5) השאלה היא מה כן קרה שם. גלגול בנוסח דרוזי? עיבור? מלאך רשלן? טלפתיה? נוכל להסיק מכאן רק שקיימים דברים שעדיין איננו יודעים להסביר.

תוקן על ידי אריאל73 ב- 29/06/2014 16:21:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 17:40 לינק ישיר 

[אריאל,

כתבה בעיתון מוכיחה רק שמישהו חשב שזה סיפור טוב (ודוק - לא בהכרח "אמיתי") ולכן כתב אותו ודאג לפרסם אותו. היא בודאי אינה ראייה למציאות כלשהי (מה גם שהעירו כבר קודם שאפילו הכתבה אינה טוענת לראיות כלשהן אלא נסמכת על סיפורים). 
גם עדות כביכול של שני ניקים עלומים, שאינך יודע מי הם (לפחות אני איני יודעת מי הם), אינה יכולה להיחשב ראיה לכלום. כבר העיר בע"ב לעיל איפשהו, שעל בסיס ראיות כאלה לא היית יכול להוציא שקל מאף אדם, ומדוע שתסמוך עליהם כדי לבסס את אמונתך במשהו?
הניסיון להסיק משהו קונקרטי על המציאות מתוך סיפורים (כתובים או בע"פ) הוא תמיד בעייתי. הדבר היחיד - לענ"ד - שניתן להסיק מהסיפורים הספציפיים אינו נוגע ליכולת של ילדים ללמוד את כל התורה (או רק מקצתה) טרם היוולדם וכו', אלא אך ורק לפסיכולוגיה ולסוציולוגיה של המספרים, של הקוראים/מאזינים ושל הקהילה בתוכה סיפורים כאלה מועברים (שלא לומר - נוצרים). זו אינה אמירה שיפוטית אלא תיאורית בלבד: מסיפור ניתן ללמוד על עמדותיו הרגשיות, הדתיות או האידיאולוגיות של המספר (ואולי גם משהו על המציאות החברתית-תרבותית בה הוא חי), אבל לא הרבה על מה שהסיפור עוסק בו.

(גילוי נאות: אין לי כל דעה אם היה או לא היה איש כזה, אני מנסה לדייק כאן נקודה עקרונית: מה נחשב "ראיה" בהקשר לסיפורים ולאיזה עניינים ניתן להשתמש בהם כראיות).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 08:27 לינק ישיר 

מי שמעוניין יוכל לקבל ממני באישי שם וכתובת של האיש ולברר בכוחות עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 09:42 לינק ישיר 

בכדי להאמין שמגדל אייפל טס באויר  (וזה דומה) לא די בעדויות כאלו.

בזמנו פרסמו נבואות של איזה אוטיסט מסכן עם עדויות וכדו' וטלפון לשמיעת עדות אישית. אני לא תמחיל להאמין, אבל בני (נודניק שכמותו) טרח והתקשר וההתחמקויות היו מעוררות רחמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 10:31 לינק ישיר 

תלמיד יקר, מה עניין שמיטה לחביתה ? בדוק את ההוכחות ותראה בעצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 10:56 לינק ישיר 

שותף
מה בדיוק לברר? שאדם מבוגר כבן 70 + יספר כשהיה ילד ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 14:29 לינק ישיר 

שותף
על סמך ראיות כאלו לא הייתי מאמין שמגדל אייפל טס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 17:16 לינק ישיר 

תלמיד, כמו שהוסבר כבר בעבר הנחות היסוד שלך (שהסבירות לילד יודע תורה היא נמוכה כמו מגדל עף באויר) ימנעו ממך לדון בראיות עצמן, וחבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 19:15 לינק ישיר 

הכל כבר נטחן באשכול עד דק, אבל כנראה שלשקר יש הרבה רגלים.
מה זאת אומרת לשאול אותו?
הרי גם לפי הסיפור הוא שכח את תלמודו בגיל שרוב הילדים לא זוכרים מה התרחש איתם.
אז מה טעם לשאול אותו בכלל?
האם הוא שמע את הסיפור?....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 19:54 לינק ישיר 

ייתכן גאון שלי, אולי יש לו (ואכן יש לו) תיעוד מאותם זמנים שאינך יודע מקיומו ? אין שום סיכוי להוכיח למישהו משהו כשהוא חושב שכבר ידוע לו הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 22:45 לינק ישיר 

שותף

זה מסקרן מאד.

התוכל לפרט מה טיבן של הוכחות אלו? מה זוכר אותו האיש מאז? בן כמה הוא היום?

אולי תלמיד טועה ובנו יתקשרו אליו.

אולי זו תהיה הוכחה שתנפץ לרסיסים את האמון הרב מדי שיש לי ולאחרים כמוני בבלתי אפשרויות של מעשים כגון אלו שתוארו באשכול זה. אולי.

האם זה לא כדאי?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 22:47 לינק ישיר 

אריאל

טול איקון ירוק על סיכומך המוצלח.

לגבי השאלה האחרונה, איך מוצאים הסבר לתופעה לא מצויה, הנה הניתוח שלי מלפני כמה שנים, באשכול על מעשה דומה לכאורה, "הדג המדבר - ניתוח אירוע".

(ציינתי את שם האשכול כיון שהפורמט של הלינק מתאים לזמן הכתיבה הנוכחי. פורמטים משתנים כאן פעם בכמה זמן. אבל יש אפשרות עדיין לחפש לפי שם האשכול...).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ילד הפלא שידע הכל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 21 22 23 ... 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.