בית פורומים עצור כאן חושבים

על ילד הפלא שידע הכל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/6/2014 22:57 לינק ישיר 

שותף יקר,
אם יש עדות, תיעוד, או כל ראיה או בדל ראיה, אנא הציגה.
פשוט מגוחך להתמודד עם "איומים" להוכחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 23:14 לינק ישיר 

ייתכן אהובי, הצעתי להעביר באישי את פרטי האיש לכל המעוניין. יש כאלה שניצלו הזדמנות זאת, גם אתה מוזמן. תהיה הגון עם עצמך, תבדוק ותראה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2014 23:51 לינק ישיר 

לבדוק אתו מה?
אתה טוען שהוא זוכר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2014 10:13 לינק ישיר 

ייתכן

יתכן שהוא זוכר ששכח. הרי הסיפור הוא שהוא זכר והרבי מבעלז אמר לו לשכוח, את זה ששכח הוא זוכר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2014 10:43 לינק ישיר 

אשר קרך בדרך ויזנב בך כל הנחשלים אחריך. ירוחם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2014 11:05 לינק ישיר 

שותף
הודעת בעל כמאה עדים- אני שמח שאתה מודה כי אתה מהנחשלים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2014 11:54 לינק ישיר 

אפילו פשוטו של מקרא אינך מבין. גאון שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2014 12:11 לינק ישיר 

מה לעשות.  פשוטם של שקרי הקבלה והסוד לא נהירים לי.כמו שפשט בתורה לא נהיר לך.הקבלה מבלבלת.
מקימים תעשיות של שקרים ובדיות. בכדי ללסטם את הבריות המסכנות, הנתלים בכל שבב של קש . ומאמינים לכל השקרים.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 01/07/2014 12:20:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2014 17:41 לינק ישיר 

חבל.

זה שיש חילוקי דעות בין שותף לבין ירוחם, למשל, אינו אמור להביא לחילופי מילים חריפות. יש לי משהו לומר על השני שהינו טועה? עלי לספק לכך הוכחות. לנתח את מקורותיו כדי להראות שהם שגויים, להביא מקורות חליפיים. זו דרך הפורום. זו ואין אחרת.

יש לזכור ששותף הגיע עם מידע אישי רב חשיבות: פרטיו האישיים של בעל המעשה, הילד עם הזכרון הבלתי מוסבר. הלה מוכן לעמוד בקשר אישי דרך שותף. צר לי ששותף לא הביא דברים, ולו כלליים, שיכול בעל המעשה לספר. כמדומה לעיל הובאו שאלות שראוי היה לשאול. לקמן אנסה להציג כמה כאלו. אבל בוודאי שהנכונות של בעל המעשה להתראיין לאדם זר, סקרן, ונכונותו של שותף לשמש כמתווך, הם דבר חשוב.

גם אני מפקפק אם הסיפור היה ונברא. וגם אם היה, חשוב מאד לברר מה העובדות ומה הפרשנות. ומה הפרשנות האפשרית ומה הפרשנות הבלתי נמנעת. בוודאי שאין מקום להאשים זה את זה באפיקורסות/פתיות. לכולנו יש הנחות יסוד. המידה שבה אנו מודעים לכך ומוכנים לבדוק את עצמנו היא סימן מובהק לחבר פורום, ואני כותב זאת לשבח. עם זאת, אל לנו לבקר אחרים שלא זכו למידה היקרה הזו. במידה שאנו מסוגלים לשוחח אם גם דעותינו שונות והנחות היסוד והמתודולוגיות שלנו שונות, זה לשבחנו, וזו הדרך היחידה שבה נוכל לנסות לשכנע זה את זה לבדוק ואולי להשתנות.

בתקוה לחזרה לרב שיח הראוי. ובהודאה לשותף כמו לאלו שמוכנים לאתגר אותו.

שאלות לדוגמא:

א. האם יש לך זכרונות מהימים ההם שבהם ידעת בעל פה ספרים?
ב. האם אתה זוכר מה כללה הרשימה של הספרים שמהם הקראת?
ג. בן כמה היית כאשר קרו המאורעות האלו? בן כמה היית כאשר הובאת לרב ש"יסדר" את זה?
ד. האם אתה זוכר את המפגש? מי היה הרב? מה דיברתם ביניכם?
ה. האם המידע שיש לך על התקופה ההיא הוא מזכרונות או ממה שספרו לך על עצמך?
ו. האם אתה מכיר את האבחנה בין זכרונות לבין סיפורים על זכרונות והאם אתה יודע שאומרים שבני אדם מסוגלים לייצר חויות פנימיות שנראות כזכרון? האם הזכרונות שלך (בהנחה שיש) מן הימים ההם שייכים לאיזה סוג?

אם שותף ייטיב ויסכים להעביר את השאלות למקור שלו, זה יהיה חשוב לכולנו ולנושא. בתודה מראש.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2014 20:27 לינק ישיר 

מיימוני מכובדי, אין לי רשות לדבר בפומבי. הצעתי למי שמעוניין פרטים באישי כדי שיבררו בעצמם. גם אתה מוזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2014 23:59 לינק ישיר 

חמק חמק ומתחמק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2014 14:56 לינק ישיר 

אני מתפלא, מיימוני, על הרצינות הרבה בה אתה עוסק בסיפור הזה שפתאום הופיע מחדש. אגדות הן דבר נחוץ מעניין ומהנה, כל עוד מתיחסים אליהן כאגדות, או מנסים ללמוד מהן איזה לקח מסויים. הדבר היחיד שיש בו, בסיפור, הוא דוגמה נדושה עד מאד לנכונות קהל פתי לקבל סיפורים בלתי אפשריים כעובדות ולהחזיק בהן בתוקף. דוגמאות מן הסוג הזה נפוצות במקומות ובזמנים רבים. הסיפור הזה שונה מן העובדה כי לעתים מתגלים ילדים קטנים גאונים, בעלי יכולת מדהימה ומוכחת היטב.
מקבילה עיונית לסיפור הזה, השייכת לתורת ההכרה, מופיעה בדיאלוג 'מנון' של אפלטון.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2014 14:31 לינק ישיר 

אמשלום, נ. בר אוריין טוען שהוא ריאיין את הילד, את אביו ואת המלמד. אין לי סיבה להניח שהכל זיוף של עיתונאי ציני ורמאי. לא הייתי סומך על ניק אלמוני אבל שותף הוא אדם מפורסם ונכבד שגם הרב מיכי מכיר אישית.
מישהו כאן הזכיר את עניין מגדל אייפל שעף באויר, מדובר בטיעונו המפורסם של דייויד יום. לי אישית לא קשה להניח שילד כלשהו זכר טקסטים שלא למד בדרך המקובלת, יתכן שיש עוד דרכים לקלוט חומר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2014 14:33 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

חמק חמק ומתחמק

יתכן, תוכל להבהיר מה אתה חושב? לדעתך שותף הוא פשוט שקרן? ולמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 10:01 לינק ישיר 

אריאל, תודה לך על התמיכה. כמה מחשובי הפורום כבר ממני פרטים נוספים באישי. אני מקווה שנשמע מהם בהמשך. כמו שאמרתי כבר למעלה לא מדובר בעדות של אדם זקן על עברו אלא גם במסמכים מאותה תקופה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ילד הפלא שידע הכל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 22 23 24 ... 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.