|
|
| נשלח ב-6/7/2014 10:14 |
|
| |
המסמך הוא לא משנת תשל"ח?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 10:18 |
|
| |
לא יודע מה קרה בתשל"ח. המסמך מתאר דברים שקרו בשנת תשי"ב ונכתב ע"י המעורבים ממש בעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 11:40 |
|
| |
המכתב שבידי איננו המכתב הנ"ל. את ההוא ראיתי אבל לא קבלתי לידי. אני מחזיק מכתב אחר שנכתב ע"י הרב חיים אליהו שטרנברג אב"ד קטמון ושם כתוב שהאירוע היה בשנת תשי"ב וכל הפרטים שהוא היה מעורב בהם אישית.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 12:10 |
|
| |
אז הנה מתחילות סתירות חדשות.
א) שני מכתבים. עד עכשיו לא הזכרת שום מכתב מהרב טרכטנברג הזה. ב) השנה. בספר של ר' חצקל כתוב אשתקד בתשט"ו. אולי זו טעות אבל גם הכתבה היא מתשט"ו. אם כי את זה אפשר לבדוק בקלות. בן כמה ידידך? במקרה הכי גרוע, תרי ילדים הוו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 12:17 |
|
| |
אני מתנצל לפניך שלא שתפתי אותך עד היום בכל ענייניי. אל תגרום לי להתחרט גם על זה. מצדי שהעולם ימשיך לו הלאה בדרכו. מי שרוצה באמת לדעת יואיל ויעמיק בה בכוחות עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 12:23 |
|
| |
קישור
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 14:43 |
|
| |
אריאל, מה אתה חושב עכשו על שותפי?... לא צריך להיות שקרן כדי להאמין בסיפורים חסרי שחר. קצת רצון להאמין והכל מסתדר. תתבונן קצת ותראה איך אתה בנית גג על גג, כאילו יש ראיות מצטברות, כאשר הכול מבוסס על שמועה שאף פורסמה בעיתון (!....) ואין שום עדות בלתי אמצעית.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 21:28 |
|
| |
אריאל, שאלתי אותו. הוא נולד בתש"ט (לפני 65 שנה). הסיפור בשנת תשי"ב והוא היה בן 4-5.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2014 23:18 |
|
| |
שותף, גם אם נולד עם התקדש ראש השנה תש"ט, והמעשה היה בין השמשות ראש השנה תשי"ב, אזי הוא היה מקסימום בן 4...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2015 15:38 |
|
| |
במוסף תורני של עיתון המבשר בעשב"ק ואתחנן (תשע"ה)
התפרסמה כתבה מלאה ומקיפה בנושא זה. עד כמה שראיתי היא משקפת היטב את המציאות שהיתה וישנה עדיין. לעיון המעוניינים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2015 17:39 |
|
| |
בזבזתי את זמני על קריאת האשכול המשעמם. הדבר היחיד המעניין שעלה לי מזה הוא הדוגמטיות של אנשים כמו וולנד לומר שאין צורך בכלל לבדוק סיפור שכזה כיוון שברור שהוא לא היה. גם אני מתאר לעצמי שמדובר בקשקוש (או בעכבר שהפך להר), אבל הטענה שאין צורך לבדיקות אמפיריות כי אנחנו יודעים שהדבר בלתי אפשרי היא טענה שחבל מאוד שנטענה. ייתכן שיש משהו שאיננו יודעים, אך בשביל להשתכנע בקיומה של תופעה לא מוכרת אכן צריך ראיות חזקות (מה שאין בענייננו).
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2015 02:50 |
|
| |
יש אתה צודק שאי אפשר לשלול שום דבר מראש. אבל צריך במקרה זה יותר מ'הוכחות חזקות'. זוהי לא סתם תופעה לא מוכרת, אלא תופעה שאין לה אצלנו שום שורש. לא במסורת היהודית ולא במקורות היהודיים. מלבד זה, סגנון התופעה שונה מאוד מסגנון הנסים המתוארים במקורותינו. לכן נראה לי שכדי להאמין לסיפור כזה צריך הוכחות מאוד מיוחדות וחד משמעיות. ברמה שקשה עד בלתי אפשרי להביא כמה עשרות שנים אחרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2015 01:33 |
|
| |
לא תארתי לעצמי כי הדיון הזה עדיין חי אצלנו עד שלפתע ראיתי אותו צף במעלה הרשימה, ואפילו שמי נזכר ל'גנאי', בסוף הדברים, כאחד דוגמטי במחשבתו, אשר במקרה הזה אני שמח בו.
באמת, העניין כולו מבזה את התורה וכל אדם רציני אשר מאמין בה.
מדובר בהמון רב, אנשים פתאים, המחפשים ניסים כדי להשעין עליהם את 'אמונתם' הנבערת. אתם יכולים לפגוש בשכמותם בהילולות ועליות לרגל. תמיד ימצאו שם גם דוכני 'אנשים קדושים' המוכרים בכסף טוב סגולות של רוח הקודש לאותם פתאים. סיפורי מופתים שכאלו, המיועדים לפתאים נבערים מופיעים לרבבות לאורך כל ההיסטוריה, ומפורסמים מאד אלו של הנוצרים אשר פרסמו ספרות ענפה של 'חיי קדושים', אודות הניסים שעשו, או שרידים קדושים שנותרו אחריהם.
סיפורים כאלו מופיעים אצל קבוצה חברתית מסוימת ובהקשר מסוים. איך זה שאף פעם לא הופיע זאטוט שידע על פה את שקספיר, או איזה מאמר של איינטיין, או את המוסיקה של מוצרט. הלא ודאי הוא כי שם, למעלה, מאזינים למוצרט בקשב רב ובהנאה צרופה.
יש אשר התברכו בכושר שכלי נדיר הבא לידי ביטוי בגילויים שונים. כושר כזה מאפשר להם הבנה מעמיקה ויכולת יצירתית באיזה תחום, ואינו מסתכם ביכולת דיקלום טקסט.
קריאת הסיפור בויקיפדיה מלמדת שני דברים בעניין. האחד, רצונם של אנשים לתת תוקף אלהי לטקסט שבידם, ולהוכיח בזה את אמתות אמונתם. אפשר שהטקסט הופך גם אמצעי מאגי לקשר עם האלהים.
העניין השני הוא מדרש בשמו של רבי שמלאי על העובר שמלמדים אותו את כל התורה כולה ועם לידתו מלאך סוטר על פיו ותורתו נשכחת. כאן הבבא סאלי ממלא את תפקיד המלאך. המדרש הזה מתכתב גם עם המדרש בדבר הקב'ה שהביט בתורה וברא את העולם. כל המכיר את אפלטון מיד משייך אליו את שני המדרשים האלו. אלא שאצל אפלטון לסיפור הזה תפקיד מרכזי בשיטה שלו, הן מבחינת תורת ההכרה, הן מבחינה אונטולוגית ויש לו חשיבות רבה גם היום. במדרש מופיע איזה עיבוד פשוט של הסיפור האפלטוני, ללא הקשרו הרעיוני.
עודד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2015 07:26 |
|
| |
עודד תוכל להסביר מה ההבדל בינם לבין אנשי קפיצת האמונה של אברהם העברי שבחברתם,מן הסתם, לא תיגעל כל כך?
|
|
|
|
|