בית פורומים עצור כאן חושבים

על ילד הפלא שידע הכל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/7/2014 10:14 לינק ישיר 

המסמך הוא לא משנת תשל"ח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 10:18 לינק ישיר 

לא יודע מה קרה בתשל"ח. המסמך מתאר דברים שקרו בשנת תשי"ב ונכתב ע"י המעורבים ממש בעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 11:02 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:

שותפיסוד כתב:
מאן דכר שמיה דהבן איש חי ?

סליחה, סליחה, אני חוזר בי.

הבוקר הראה לי היהודי את המכתב שבידו.
המכתב נכתב בתשרי תשל"ח ע"י הרב אלימלך אשכנזי, הרב הראשי של מלבורן, ע"פ בקשתו של אביו של הילד.
הוא כותב שאביו (של הרב אשכנזי) בחן את הילד על שו"ע יור"ד וידע כל מה ששאלו שם.
על השולחן היה גם ספר בן איש חי וגם אותו ידע.
הרב אשכנזי עצמו בחן את הילד בכמה מקומות בש"ס וידע בכל מקום ששאלו אותו.
הוא מסיים שידעו שהשם עשה כאן נס גדול הן בהגעת התופעה והן בהסתלקותה

אגב, היהודי ציין שהיה במשך שנים בקשר עם הבית ישראל (כבחור וכאברך) והוא תמיד התייחס והזכיר את הסיפור שהיה עליו בילדותו כאל דבר ברור ובדוק.

למה באמת המכתב נכתב אז?

הילד נולד בתשי"א והסיפור קרה בתשט"ו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 11:40 לינק ישיר 

המכתב שבידי איננו המכתב הנ"ל. את ההוא ראיתי אבל לא קבלתי לידי. אני מחזיק מכתב אחר שנכתב ע"י הרב חיים אליהו שטרנברג אב"ד קטמון ושם כתוב שהאירוע היה בשנת תשי"ב וכל הפרטים שהוא היה מעורב בהם אישית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 12:10 לינק ישיר 

אז הנה מתחילות סתירות חדשות.

א) שני מכתבים. עד עכשיו לא הזכרת שום מכתב מהרב טרכטנברג הזה. ב) השנה. בספר של ר' חצקל כתוב אשתקד בתשט"ו. אולי זו טעות אבל גם הכתבה היא מתשט"ו.
אם כי את זה אפשר לבדוק בקלות. בן כמה ידידך?
במקרה הכי גרוע, תרי ילדים הוו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 12:17 לינק ישיר 

אני מתנצל לפניך שלא שתפתי אותך עד היום בכל ענייניי. אל תגרום לי להתחרט גם על זה. מצדי שהעולם ימשיך לו הלאה בדרכו. מי שרוצה באמת לדעת יואיל ויעמיק בה בכוחות עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 12:23 לינק ישיר 

קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 14:43 לינק ישיר 

אריאל,

מה אתה חושב עכשו על שותפי?...

לא צריך להיות שקרן כדי להאמין בסיפורים חסרי שחר.

קצת רצון להאמין והכל מסתדר.

תתבונן קצת ותראה איך אתה בנית גג על גג, כאילו יש ראיות מצטברות, כאשר הכול מבוסס על שמועה שאף פורסמה בעיתון (!....)  ואין שום עדות בלתי אמצעית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 21:28 לינק ישיר 

אריאל, שאלתי אותו. הוא נולד בתש"ט (לפני 65 שנה). הסיפור בשנת תשי"ב והוא היה בן 4-5.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 23:18 לינק ישיר 

שותף,
גם אם נולד עם התקדש ראש השנה תש"ט, והמעשה היה בין השמשות ראש השנה תשי"ב, אזי הוא היה מקסימום בן 4...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2015 15:38 לינק ישיר 

במוסף תורני של עיתון המבשר בעשב"ק ואתחנן (תשע"ה) התפרסמה כתבה מלאה ומקיפה בנושא זה. עד כמה שראיתי היא משקפת היטב את המציאות שהיתה וישנה עדיין. לעיון המעוניינים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2015 17:39 לינק ישיר 

בזבזתי את זמני על קריאת האשכול המשעמם.
הדבר היחיד המעניין שעלה לי מזה הוא הדוגמטיות של אנשים כמו וולנד לומר שאין צורך בכלל לבדוק סיפור שכזה כיוון שברור שהוא לא היה. גם אני מתאר לעצמי שמדובר בקשקוש (או בעכבר שהפך להר), אבל הטענה שאין צורך לבדיקות אמפיריות כי אנחנו יודעים שהדבר בלתי אפשרי היא טענה שחבל מאוד שנטענה. ייתכן שיש משהו שאיננו יודעים, אך בשביל להשתכנע בקיומה של תופעה לא מוכרת אכן צריך ראיות חזקות (מה שאין בענייננו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2015 02:50 לינק ישיר 

יש
אתה צודק שאי אפשר לשלול שום דבר מראש.
אבל צריך במקרה זה יותר מ'הוכחות חזקות'. זוהי לא סתם תופעה לא מוכרת, אלא תופעה שאין לה אצלנו שום שורש. לא במסורת היהודית ולא במקורות היהודיים. מלבד זה, סגנון התופעה שונה מאוד מסגנון הנסים המתוארים במקורותינו.
לכן נראה לי שכדי להאמין לסיפור כזה צריך הוכחות מאוד מיוחדות וחד משמעיות. ברמה שקשה עד בלתי אפשרי להביא כמה עשרות שנים אחרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2015 01:33 לינק ישיר 

לא תארתי לעצמי כי הדיון הזה עדיין חי אצלנו עד שלפתע ראיתי אותו צף במעלה הרשימה, ואפילו שמי נזכר ל'גנאי', בסוף הדברים, כאחד דוגמטי במחשבתו, אשר במקרה הזה אני שמח בו.

באמת, העניין כולו מבזה את התורה וכל אדם רציני אשר מאמין בה.
מדובר בהמון רב, אנשים פתאים, המחפשים ניסים כדי להשעין עליהם את 'אמונתם' הנבערת. אתם יכולים לפגוש בשכמותם בהילולות ועליות לרגל. תמיד ימצאו שם גם דוכני 'אנשים קדושים' המוכרים בכסף טוב סגולות של רוח הקודש לאותם פתאים. סיפורי מופתים שכאלו, המיועדים לפתאים נבערים מופיעים לרבבות לאורך כל ההיסטוריה, ומפורסמים מאד אלו של הנוצרים אשר פרסמו ספרות ענפה של 'חיי קדושים', אודות הניסים שעשו, או שרידים קדושים שנותרו אחריהם.
סיפורים כאלו מופיעים אצל קבוצה חברתית מסוימת ובהקשר מסוים. איך זה שאף פעם לא הופיע זאטוט שידע על פה את שקספיר, או איזה מאמר של איינטיין, או את המוסיקה של מוצרט. הלא ודאי הוא כי שם, למעלה, מאזינים למוצרט בקשב רב ובהנאה צרופה.
יש אשר התברכו בכושר שכלי נדיר הבא לידי ביטוי בגילויים שונים. כושר כזה מאפשר להם הבנה מעמיקה ויכולת יצירתית באיזה תחום, ואינו מסתכם ביכולת דיקלום טקסט.

קריאת הסיפור בויקיפדיה מלמדת שני דברים בעניין. האחד, רצונם של אנשים לתת תוקף אלהי לטקסט שבידם, ולהוכיח בזה את אמתות אמונתם. אפשר שהטקסט הופך גם אמצעי מאגי לקשר עם האלהים.
העניין השני הוא מדרש בשמו של רבי שמלאי על העובר שמלמדים אותו את כל התורה כולה ועם לידתו מלאך סוטר על פיו ותורתו נשכחת. כאן הבבא סאלי ממלא את תפקיד המלאך. המדרש הזה מתכתב גם עם המדרש בדבר הקב'ה שהביט בתורה וברא את העולם. כל המכיר את אפלטון מיד משייך אליו את שני המדרשים האלו. אלא שאצל אפלטון לסיפור הזה תפקיד מרכזי בשיטה שלו, הן מבחינת תורת ההכרה, הן מבחינה אונטולוגית ויש לו חשיבות רבה גם היום. במדרש מופיע איזה עיבוד פשוט של הסיפור האפלטוני, ללא הקשרו הרעיוני.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2015 07:26 לינק ישיר 

עודד
תוכל להסביר מה ההבדל בינם לבין אנשי קפיצת האמונה של אברהם העברי שבחברתם,מן הסתם, לא תיגעל כל כך?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ילד הפלא שידע הכל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 23 24 25 ... 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.