בית פורומים עצור כאן חושבים

על ילד הפלא שידע הכל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/8/2015 20:08 לינק ישיר 

[סתם הערה:

מקסמן,
כתבת - "(למשל אין אדם שזוכר דברים מלפני גיל שנתיים שלוש, כי הוא פשוט עוד לא רושם)".
זה פשוט לא נכון. יש אנשים שיש להם זכרונות מלפני גיל שנתיים ובודאי לפני גיל שלוש. ככל הנראה הזכרון קשור ביכולת להמשיג דברים במילים (אע"פ שהזכרונות עצמם לא חייבים להיות "מילוליים" ממש). יש הרבה מאוד ילדים שיכולת זו מתפתחת אצלם מוקדם, אפילו בין גיל שנה לשנה וחצי.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2015 13:14 לינק ישיר 

עדכון לגבי הכתבה במבשר התורני:
עדיין לא הצלחתי להשיג אותה. בינתיים שמעתי מכאלו שקראו, שהרוב שם היה ציטוטים מהספר על ר' אהרן מבעלז. 
לגבי מסמכים, לא ידעו להגיד לי. 

אחרי שאראה את הכתבה, אעדכן בל"נ את הציבור המפוהק, הנזעם או המשועשע, האם יש שם ראיות חדשות או נידונים חדשים לבדיקה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2015 14:22 לינק ישיר 

בזמנו היתה אופנה של עלוני שבת עם סיפורי ניסים וטלפון לווידוא.
יש לי בן שהיה נוהג להתקשר לטלפונים אלו.
מעולם לא קרה שהיה שם מענה + אישור ממשי לסיפור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2015 18:41 לינק ישיר 

בדיוק נזכרתי לאחרונה בסיפור זה וניסתי קצת לברר.

שמעתי מאבי ששמע מאדם אחר, אדם חשוב אך בעיקר איש אמת ידוע, שאמר 'אבער איך האב איהם דאך פאערט', - הרי בחנתי אותו.

גם אני וגם אבי וגם הנ"ל הם אנשים סקפטיים מטבעם, שניתן לומר עליהם שהם 'שונאים' סיפורים שכאלו. אבל כך אמר הנ"ל, על מה בחן אותו איני יודע, אבל ברור שידיעותיו היוו בעיניו פלא עצום, פלא שגורם גם לאנשים שמנסים להיות אובייקטיביים להתחיל לחושב על תשובות מחוץ למסגרת הטבע.

הסיפור הזה משגע אותי, וחבל שעם כל אורכו של האשכול עדיין אין כאן פתרון לשאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2015 19:29 לינק ישיר 

כנראה שזה כבר נידון באשכול אבל אני לא זוכר כרגע אז - מי אמר שלא מדובר פשוט בזיכרון צילומי? מרגע שהילד למד לקרוא הוא פשוט נהג לדפדף בספרי קודש ענקיים ולקרוא אותם, וכך למד את כל התורה כולה. (ואולי אפילו הסתכל בהם כתינוק ומרגע שלמד לקרוא פענח מוחו את מה שזכר) התופעה נחלשה עם הזמן והוא חזר למצב נורמלי.
וכמובן, האגדות על מחברי ספרים שהגיעו לילד וביקשו ממנו שיאמר את ספרם הן רק אגדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2015 09:11 לינק ישיר 

משהו אני לא מבין
אם אדם זוכה בכזו מתנת שמים, מדוע לקחת אותה ממנו?

וחוסר הרצון לפרסם, כל היום אנחנו שומעים שצריך להתחזק באמונה, מדוע לא לפרסם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2015 10:33 לינק ישיר 

בעל בעמיו, אתה קיבלת בזמנו את הפרטים שלו. יצא מזה משהו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2015 10:57 לינק ישיר 

לא
ציפית שאני אתקשר אליו אישית?
כל ספור של השגחה, מפרסמים בתופים וצוצרות + כתובת לתרומה, וכאן שהוא ספור גדול מכולם שקט מוחלט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2015 11:10 לינק ישיר 

אולי משום שסוף סוף יש כאן סיפור אמיתי, לשם שינוי. ברצינות, נראה שהקב"ה שומר את היהודי הזה בצמר גפן כי הוא באמת איש יקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2015 11:15 לינק ישיר 

ועדיין קושייתי במקומה עומדת, אם קבלתי מתנה כספית משמיים מישהו רשאי לקחת אותה ממני? אז מדוע אם קבלתי מתנת יידע משמים מותר לקחת אותה ממני.
ולגבי טיעונך האחרון, ר' ישראל סלנטר כבר אמר שבדורנו אסור להיות צדיק נסתר, וה"ה שאסור לשמור ספור כזה בנסתר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2015 11:40 לינק ישיר 

טוב, לא הבנתי. מה אתה מציע ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2015 11:57 לינק ישיר 

בעב
א. אתה שואל על כל מתנה שהיתה לאדם וניטלה
ב. אני מוכן לשאת בתרומה בגדר הסביר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2015 12:33 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:
בדיוק נזכרתי לאחרונה בסיפור זה וניסתי קצת לברר.

שמעתי מאבי ששמע מאדם אחר, אדם חשוב אך בעיקר איש אמת ידוע, שאמר 'אבער איך האב איהם דאך פאערט', - הרי בחנתי אותו.

תודה על העדכון

על מה בחן אותו? מה ידע הילד לענות? מה היה הקשר בין הילד לבוחן? האם האדם החשוב הנ"ל עדיין בין החיים? האם אוכל לקבל באישי את פרטיו ולפנות אליו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2015 12:38 לינק ישיר 

שותף כתב:
בעל בעמיו, אתה קיבלת בזמנו את הפרטים שלו. יצא מזה משהו ?

את הפרטים של הילד? כבר דשו בזה רבות, שהילד עצמו אינו יכול להעיד כלום בסיפור כזה. 
הוא לא יכול לדעת מה ידע בגיל 3. במיוחד לא כשזכרונותיו שוכתבו ע"י המבוגרים. 

אם יש למישהו פרטים של אדם שחי היום, והיה בזמנו מעל גיל 13-14, ודיבר אישית עם הילד - אני אודה לו מאד-מאד אם יוכל לתת לי אותם. אעשה בהם שימוש מיידי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2015 15:50 לינק ישיר 

ילד הפלא של משפחת מנדל, שידע בגיל 4 את כל ספרי הקודש בע"פ, המלאך שכח להשכיח את התורה, רבי אהרון מבעלז, בהקדמה למהדורת שנת ה'תשס"ט של הספר "ידות אפרים" מביא המהדיר, ר' מרדכי בן יעקב פלדמן, ראש הכולל "פרי העץ" מירושלים, בשם הרב חיים אריה שפיץ, שכאשר סיפור הינוקא הפלאי התפרסם בעיתונות בארצות הברית, הסעיר הדבר את נפשו של ר' חיים אריה, והוא נסע לישראל ויחד עם חותנו, הרב יוסף אריה פלדמן, נפגש עם הילד, בביתו של הרב מרדכי פלדמן, ברחוב הקליר בירושלים. ר' חיים אריה הקריא בפני הילד קצת חומש, והילד המשיך בעל פה את הפסוקים הבאים אחרי הפסוקים ששמע, הדבר חזר על עצמו גם כשקראו לפני הילד קצת גמרא הילד המשיך בעל פה את דברי הגמרא בצורה ברורה, אף שניכר היה שהילד לא הבין את מה שאמר. ר' חיים אריה חשב שאולי זה מין טלפטיה שהילד קורא המחשבה של זה העומד לפניו, ולכן יודע את מה שרואה הקורא הכתוב לפניו, ולכן רצה לנסות את הילד באופן אחר, הוציא עיתון וקרא לפני הילד קטע מתוכו, אבל הילד לא הגיב כלל ולא ידע להמשיך אות אחת, אחר כך בדקו את הילד בעוד ספר (ששמו לא זכור לו כיום) וגם בזה המשיך הילד לקרוא. כיון שכך רצה ר' יוסף אריה לבדוק אם הוא יודע את הספר (של זקנו) "ידות אפרים" ומיד כשהתחילו לקרוא לפניו מספר זה, המשיך הילד ואמר כעשר מילים מהדברים הכתובים בספר, והדברים מעידים שספר "ידות אפרים" הוא תורת השם, אשר המלאך מלמדו לכל עובר טרם לידתו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ילד הפלא שידע הכל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 25 26 27 ... 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.