בית פורומים עצור כאן חושבים

על ילד הפלא שידע הכל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/8/2015 14:40 לינק ישיר 

שותף
דוק שהרמב"ם הסמיך את האימון בנבואה על האימון בעדים. ואנא עיין שוב בקישור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 14:44 לינק ישיר 

ממש לא הבנתי. ההחלטה שלך על סוג בית הכנסת שבו אתה מתפלל התקבלה על סמך עדות שאתה יכול להזימה ? ומה אתה רוצה להוסיף על הקישור ? דבר ברור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 15:00 לינק ישיר 

נכון לעכשיו אין לנו שום מכתב ממשה רבינו. יש לנו שתי עדויות שלך על מכתבים של משה רבינויים (אם כי קצת פחות מוכרים ממשה רבינו) אחד שראית ואחד שנמצא אצלך. אולי באמת תעלה את המכתב שנמצא אצלך?
אני כרגע מאמין בודאות שאכן היה ילד ואכן ידע (הרבה מ)מה ששאלו אותו. השאלה היא האם יש לכך הסבר טבעי או נסי ובשביל זה צריך לדעת כמה שיותר פרטים מדוייקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 15:09 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
אני כרגע מאמין בודאות שאכן היה ילד .

גם אני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 15:31 לינק ישיר 

אריאל, המכתב של הרב חיים אליהו שטרנברג (שהוא הצילום שיש בידי) הובא בכתבה הנ"ל ב"המבשר". אין לי את הטכנולוגיה הנדרשת להעלותו בפורום. אתה צודק שנדרש דיון מעמיק מה משמעויות העניין, אבל לזה החבורה הנכבדה עדיין לא בשלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 15:46 לינק ישיר 

יש לך אפשרות להעתיק אותו מילה במילה?
אולי ללמינגית יש את הכתבה בהמבשר והיא יכולה להעלות אותה?
אני אנסה לבדוק אם אני יכול להשיג את המבשר של פר' עקב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 15:52 לינק ישיר 

פרשת ואתחנן. נדמה לי שכבר העליתי אותו למעלה, תיכף אחפש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 16:04 לינק ישיר 

שותף כתב:
למה מכתבים חתומים של רבנים מאותה תקופה לא מוכיחים כלום ? ברור לי שגם אם מרע"ה היה מתייצב היום ואומר את דברו החבורה הנכבדה דפה לא היתה מאמינה לו.

כי בכל המכתבים שבספר, הרבנים כותבים ששמעו שיש כזה ילד. 
איש מהם לא כתב שבחן את הילד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 16:05 לינק ישיר 

שותף כתב:
פרשת ואתחנן. נדמה לי שכבר העליתי אותו למעלה, תיכף אחפש.

בינתיים לא העלית אותה ואנחנו נשמח מאד אם תעלה אותה + את המכתב ששמור אצלך. 
(לא הצלחתי להשיג את הכתבה). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 16:21 לינק ישיר 

[מחקתי ציטוט שהובא בטעות]

סליחה על העיכוב, אין לי שום פרטים, אני רק יודע שהנ"ל ענה כך למי שתמה על אמיתות הדבר.

אבל, במחשבה שניה, אין לי בעיה לפרסם את השם, וכמו שכתבת, כולם נפטרים לך בידיים..

מדובר בהרב דומב מראשי תורה ויראה

על האיש - https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%A8%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%90%D7%9C_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C_%D7%99%D7%A6%D7%97%D7%A7_%D7%93%D7%95%D7%9E%D7%91

תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 12/08/2015 16:23:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 16:42 לינק ישיר 

אברם העברי

לאשכולות ה'משוגעים' שהבאת לא הצלחתי להיכנס, ולאלה הפחות משוגעים נכנסתי אך לא מצאתי בו חידושים, הנושא די מוכר לי. [אגב, מה שעולה מאותם מקרים אומר כנראה שבדיוק כמו המחשבים היום שמבחינת זכרון 'יבש' הם כבר השיגו את המוח האנושי ואילו מבחינת ה'בינה' הדרך עוד ארוכה, כך גם במח עצמו, היכולת לזכור ולא לשכוח היא הרבה יותר בסיסית מהיכולת לעבד מידע וגם 'לאבד' כשצריך, ידועים הרבה מקרים של אנשים שהפכו לגאונים ע"H מכה בראש, והיה גם טיפול לפני כמאה שנה שהיה הופך אנשים לגאונים (אם לא היו מתים או משתגעים, וכגון אחותו של הנשיא קנדי) ע"י החדרת מחט איפשהו מעל העין].

הסיפר כאן שונה, כי עכ"פ לפי הסיפור הוא לא היה קורא בספרים האלו לפני כן, אם כי יתכן שזהו ההסבר, אני ממש לא שולל, אבל אני מחפש סולם בטוח יותר לרדת מהגג..

הילד לא הפך לגאון גדול, אבל זה גם לא אומר הרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 16:51 לינק ישיר 

כנראה שעוד לא העליתי.

הרי המכתב (מועתק מכתב ידו בצילום הנמצא ברשותי):

מעשה של קידוש השם מתלמוד תורה של כ"ק מרן אדמו"ר מסאטמאר זצ"ל

בשנת תשי"ב באה אלי משלחת של ר' יחזקאל מנדל ור' הירשל פרידמן ור' לייבל פרנקל ובקשו אותי היות ויש להם ילדים קטנים בני 4-5 והם רוצים לסדר אותם בת"ת של סאטמאר אך הת"ת רחוק מבית מגורם 3 ק"מ שהם גרו בנחלת שבעה והת"ת היה ברח' יואל.....  [שותף- אני מדלג כמה שורות מיותרות] 

והיה מנהגי ללכת כל יום ששי לבחון הילדים מה שלמדו כל השבוע. והיה ביניהם הילד של ר' יחזקאל מנדל שבחנתי אותו כל יום ששי מה שלמד עד שני לא יותר. יום אחד אני בא ובחנתי אותו סמוך לשני אמר לי בעל פה אחרי שני עד שלישי, שאלתי אותו אם הוא יודע יותר אמר ההמשך עד סוף הפרשה בעל פה. ונזדעזעתי ופחד גדול נפל עלי ושאלתי אותו אם הוא יודע רש"י בע"פ ואמר לי כן. ובחנתי אותו ברש"י וידע היטב בע"פ כל מה ששאלתי אותו. והיה מונח שם בביהכנ"ס כמה ספרים ולקחתי ספר, וכמדומני שזה היה משניות כלים, וידע הכל בע"פ. 

וידעתי שזה עניין פלא גדול שאין כמוהו. והלכנו אל תלמידי חכמים גדולים ורבנים ובחנו אותו וידע כל התורה כולה בע"פ וכל מיני ספרים קדושים הכל בע"פ. והידיעה הזאת עשתה כנפיים בכל העולם, ועיתונות בעולם פרסמו שיש בירושלים ילד של 4 שנים שיודע כל התורה בע"פ. התחילו לבא מכל תפוצות העולם מאמריקה מאנגליה מבלגיה מברזיל מאוסטרליה ועמדו בתור לראות את הילד פלא הזה. ורבים מאד הרהרו בתשובה שראו נס למעלה מהטבע. וזה היה מת"ת של כ"ק מרן רבינו זצוק"ל. ואחר שנה שכח את הכל.

חיים אליהו שטרנברג
אב"ד קטמון עיה"ק ירושלים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 17:01 לינק ישיר 

אני מכיר כאלו שטוענים על הרב דומב הנ"ל (בתחומים אחרים) שהוא אינו מדייק כלל, בלשון המעטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 17:13 לינק ישיר 

כמדומני

פרט נא באילו תחומים, כי אני לא דיברתי על אמינות (אתה מתכוון כנראה לחשבונות ופוליטיקה קנאית), אלא על זה שהוא לא אהב סיפורי מויפתים והחזיק עצמו לאדם אובייקטיבי. ולכן בעניין זה, כפי מה ששמעתי, זה היה סוג של 'הרמת ידיים' מצידו, אני בטוח שהלך לבחון דוקא משום שלא האמין למספרי הסיפורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 17:53 לינק ישיר 

מעניין שלא התייחסו כאן לסרטון שהועלה לפני שני עמודים, בו מספר אחיו הבכור של הילד את הסיפור (מדקה 10:05) בזאת אנו מגיעים לשלושה מקורות: הסרטון, הכתבה במעריב שהוזכרה לעיל והמכתב, הם סותרים זא''ז בכמה נקודות.
1. התאריך: לפי האח זה קרה מאדר ב' תשי''ד ועד סביבות ל''ג בעומר - בתאריך הסיום הוא מסופק. הכתבה במעריב (שהאח מזכיר שהיתה אצלם בבית) היא מ2.3.54, כלומר כ''ז אדר א' תשי''ד. אבל שם כבר מדובר על האדמו''ר שאסר לספר ע''ז, שזה לכאורה סוף הסיפור - ושמא תרי אדמו''רים הוו?
לפי המכתב זה קרה בתשי''ב ונמשך שנה.
2. לפי הסרטון והכתבה מי שגילה את הדברים הוא המלמד. האח טוען שהוא נכח כשהמלמד רץ עם הילד לאביו. הכתב מראיין את המלמד עצמו. לפי המכתב מי שגילה הוא הבויחן - הרב שטרנברג. (או שהרב שטרנברג היה מלמד?במכתב נשמע שהוא היה מנהל)
3. לפי הסרטון ולפי הכתבה הילד למד אז א-ב, (והקשיב לילדים שלמדו חומש עד שני) לפי המכתב הוא למד חומש עד שני.
4. לפי הסרטון זה קרה באמצע שבוע - האב חזר ממסירת שיעור בסדר ב'. לפי המכתב זה קרה ביום ששי.
5. לפי הסרטון הילד למד הלאה בחיידר. לפי הכתבה הוא למד בבית. כאן אני חושד את הכתב בדרמטיזציה.
6. לפי הסרטון האב הכחיש וניסה לטעון שבן הדוד לימד אותו. לפי הכתבה הוא טען שאין לו כל מושג היכן יכל הילד לקלוט את ידיעותיו. (ושמא כאן שינה המלמד מפני השלום. זה כן מסתדר עם תיאור הכתב שהאב הכחיש את הדברים בתוקף)
הכתבה גם מזכירה את השמועות על באר שבע, המוזכרות בחיי עולם, שאכן שמע על כך רק מפי השמועה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ילד הפלא שידע הכל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 27 28 29 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.