|
|
| נשלח ב-18/7/2011 23:09 |
|
| |
סבא שלי טוען כי הכיר את הילד. הוא מספר שהאדמו"ר מבעלז אסר עליו להגיד את מה שהיא יודע אך הילדים היו כולאים אותו ומאיימים עליו שיתחיל לצטט מספרים שונים....
לפי גרסתו האדמו"ר רק אסר עליו לדבר, ולא שום נגיעה פיזית. במהלך הזמן הוא שכח הכל.
הערה: סבי לא שמע כלום מהילד עצמו...
תוקן על ידי מאןדפליג ב- 18/07/2011 23:14:30
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2011 23:29 |
|
| |
אני שוב חוזר ואומר שזה בן אדם שחי איתנו היום (עד 120) וזוכר את מה שהיה איתו. כשהתחילו ללמדו דברים היה יודע לסיימם, בין אם זה תפילות ובין אם זה משניות (אני לא זוכר בקשר לגמרות, אני יכול לשאול אותו מחר בבוקר). האדמו"ר מבעלז הוציא את זה ממנו בדרך מסויימת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2011 23:42 |
|
| |
"שמרנות וכסילות,מספרים שטרדן אחד שאל את רב יואל מסטמר למה צריך באותיות גם ס גם ת וגם ש שמאלית הרי שלושתם אותו דבר ,ענה לו הרבי כדי שיוכל להיות כתוב וכסילים מתי תשכילו,אנשים שעמדו שם מרוב התלהבות על החריפות המיידית אמרו שם שזה חייב להיות רוח הקודש "
(תודה לביליצר)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2011 23:53 |
|
| |
כבר ראיתי ושמעתי כמה פעמים שמדביקים וורט זה על הרבי מסטמר, האמת היא שהיעב"ץ המליץ כן על האשכנזים שאינם מבדילים בין ת' דגושה לרפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2011 23:58 |
|
| |
שותף
האם היום הוא עדיין יודע דברים בעל פה?
האם הוא זוכר איך ידע בעל פה? או שהוא זוכר שאמרו לו? יש זכרונות שנוצרים אצלנו והם מזוייפים עקב השפעות חיצוניות. היו על זה מחקרים בשעתו באמריקה בשל האשמות נגד אנשים שונים בהתעללות בימי הילדות ואחר כך התברר שהפסיכיאטרים שטיפלו במאשימים יצרו את הזכרונות האלו אצל המטופלים. זה מנגנון קיים ומוכר. השאלה היא אם משהו דומה, ברמה כלשהי, קיים גם כאן.
האם הוא יכול לספר על דוגמא של דיקלום כזה?
האם הוא הבין את המילים שהוא מוציא מהפה? קשה להאמין שכן, אבל השאלה היא מה ידע אז.
האם היו מקרים שהוא יודע עליהם (מזכרון או מסיפור) שביקשו ממנו בילדותו לצטט והוא לא היה מסוגל להשלים?
האם היום יש לו זכרון פנומנמלי משמיעה? הייתי משער שהוא בילדותו היה שומע כמקליט, כלומר היה לו זכרון למה ששמע, ואם היה במקום שבו יכול היה לשמוע ציטוטים מספרים או מכל מקור, זה היה מספיק כדי שיחזור עליו.
לפי זה, האם היה חוזר לא רק על ספרי קודש? מסתבר שהחזרות שלו, אם השערתי נכונה, היתה על מה שראה שהסביבה רוצה לשמוע.
האם הוא זוכר את המפגש עם האדמור? האם הוא יכול לספר מה היה שם?
לגבי תיאוריות קבליות, מסתבר לי יותר לתלות לפי גישה כזו את יכולתו לצטט ב"עיבור", כניסה זמנית של נשמה עתיקה וידענית, יותר מאשר ב"גלגול", חזרה של נשמה עם המטען של הידיעות התורניות שרכשה בגלגול קודם. הרי גם אם יש גלגולים, הם חוזרים ריקנים בלא ידע.
יש כמובן סיפורים על גלגולים במקומות שונים בעולם כאשר אנשים הפגינו בשלב כלשהו ידע מדהים ומוזר, כגון ידע בשפות, סיפורים על מקומות זרים ועל זרים כקרובי משפחה, ועוד. לא ידוע לי ספציפית על אירועים כאלו ברמה שאוכל לדווח, אבל היו דיונים על זה בפורומים שונים באינטרנט וגם בספרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 00:39 |
|
| |
איך זה שהוא לא התחיל לדבר משעה שנולד?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 00:51 |
|
| |
מיימוני למה לקפוץ לסוד העיבור של נשמה ,תקדימו בעיבור אימו,בילדותי שמעתי את הסיפור,ואז סיפרו שלא שכח את מה שלימדו המלאך ברחם אימו מהעדר סטירת המלאך על פיו ובזה תיקן הבלזר רב
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 01:13 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | לגבי תיאוריות קבליות, מסתבר לי יותר לתלות לפי גישה כזו את יכולתו לצטט ב"עיבור", כניסה זמנית של נשמה עתיקה וידענית, יותר מאשר ב"גלגול", חזרה של נשמה עם המטען של הידיעות התורניות שרכשה בגלגול קודם. הרי גם אם יש גלגולים, הם חוזרים ריקנים בלא ידע.
|
|
זה כמו סוג "טוב" של דיבוק?
תוקן על ידי יIנתן ב- 19/07/2011 01:13:17
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 01:14 |
|
| |
מעדכנים את המלאך בסילבוס מדי פעם?
גבריאל: "נו, מיכאל, איך היה התלמיד האחרון שלך?" מיכאל: "תינוק מוכשר, אבל הוסיפו לנו את הב"ח והט"ז לחומר, בקושי הספקתי בגלל שבסוף הוא יצא בניתוח קיסרי. שמעתי שרוצים להוסיף בשנה הבאה את כל ספרי הרב מרדכי אליהו, רפאל ואני חושבים להתחיל בשביתה..."
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 07:29 |
|
| |
הרב מימוני:
הוא למד בחידר כמו כולם עוד לפני הסיפור הזה ולמד אלף בית עם כיתה שלמה שכולם חיים היום ואפשר לשאול אותם, ושאלתי כמה מהם והיום שהם כבר מספיק בוגרים מבינים שהכל שטויות, שאלתי גם אנשים שהיו כבר דיי בוגרים בזמנו לא לאמין בזה והם באמת לא האמינו בזה, אם תרצה אני יתן לך שמות ואת שמו עצמו ותדבר איתו וכל מי שהיה בסביבתו, משפחה חברים וכדומה,
לעצם העניין לא יעזור שום עדים שיבואו מיליון עדים לספר סיפור כזה ?! לא נקבל את עדותם ונשלח אותם להסתכלות !!
הרי זה מה שמבדיל אותנו מכל העמים, שאנו לא מאמינים לשטויות,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 07:43 |
|
| |
יונתן
איני יכול להתיימר לידיעה בנושא של גלגול מול עיבור ודיבוק בכתבי מקובלי צפת. אבל גם באופן שטחי נראה שמדובר בשתים או שלש תופעות נפרדות.
הגלגול הוא חזרה של הנשמה (או חלקים שלה) לחיים חדשים. איני בא לדון כרגע במקורה (הודי) או בנכונותה (לדעתי ברור שהיא טעות, והמילה "ברור" מעידה שיש כאן מקום למחלוקת ולדיון ארוך), אלא בתוכן האמונה.
הדיבוק הוא חדירה של נשמה שנמלטה מפני המזיקים שרודפים אחריה להענישה.
העיבור הוא השתתפות של חלק נשמה של רב גדול מהעבר בתוך נשמה של אדם חי. כך רח"ו מספר שהאר"י אמר לו שהתעברו בו ואולי בחבריו נשמות של תנאים ואמוראים. (שוב, לדעתי זה מעשה דמיון, אבל אני מצביע על התיאוריה).
לפיכך זה נראה מתאים יותר שמה שנכנס בילד ההוא הוא עיבור, או אולי דיבוק של תלמיד חכם שסרח וברח (אולי בגלל שחטא בגלל שלא האמין בחכמת הנסתר... סמיילי).
*** ביליצר
התיאוריה שכל אדם לומד את "כל התורה" בתוך בטן אמו מופיעה בגמרא. יש שראו בה השפעה של התיאוריה המופיעה בכתבי אפלטון, ואולי נדדה והגיעה עד לארץ ישראל. אפלטון התייחס לשאלה כיצד אנו יכולים לדעת שאנו יודעים משהו (בעיה אפיסטמולוגית = שייכת לתחום פילוסופית ההכרה - שהיא בעיה ללא תשובה עד היום, ואכן מדענים יאמרו שאין אנו יודעים שום דבר בוודאות אלא רק יש לנו הצעות אפשריות שזוכות לאישרורים ואכ"מ). תשובתו של אפלטון היתה שאנו כבר יודעים הכל מזמן קודם אלא ששכחנו, והידיעה היא התעוררות וזכירה של הידוע.
יתכן מאד וכך זה לדעתי שיש כאן התפתחות פנימית במחשבת חכמינו. אמנם השאלות שהמשל הזה בא לענות עליהן פחות ברורות ואפשר להציע כמה חלופות.
בין כך ובין כך, יש להציג את השאלה של יונתן. האם תוכנית הלימודים של העובר ברחם האם אמורה לכלול פרשנויות של התורה, או את התורה שבכתב, או את התורה שקיבל משה בסיני? האם מה שרבי עקיבא חידש לתלמידיו, ומשה לא ידע מאין מקורו (מנחות כט) נכלל בלימוד זה?
וכמובן יש לשאול אם יש לנו כאן יותר מאגדה יפה (או לא יפה..., או מזקת בהשפעתה על תמימים וחלשי הדעת).
*** כבר כתבתי שאחת השאלות שיש לשאול על סיפורים כגון זה היא: אלו תיאוריות יכולות להסביר את התופעה אם אכן התופעה היתה ונבראה. תופעת המלאך המלמד תורה בבטן שמשום מה לא סטר לילד על סנטרו ולא השכיח ממנו את הלימוד עשויה להיות הסבר, אך היא נתקלת בשאלה של יונתן. האם מאז נכתב השו"ע הוא הפך לחלק מן הלימוד של התינוק? האם זה אומר שהתינוק צריך ללמוד יותר ויותר חומר כפי שהוא נמדד בתוי כתיבה?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 07:48 |
|
| |
מקסמן
רק כעת ראיתי את דבריך כי כתבנו כאחד ושלחת טיפה לפני.
התוכל לפרט יותר מה ביררת? הנה כמה שאלות.
א. מה זכרו הילדים לספר על הילד? האם שמעו אותו מדקלם? האם התרשמו שהוא יודע מה הוא אומר? בני כמה היו?
ב. האם הם מבדילים בין מה שהם זוכרים מנסיונם האישי לבין פרשנויות מאוחרות או אפילו בנות הזמן שנאמרו להם? למשל, האם שמעו מאחרים ש"הילד הזה יודע הכל" או שחוו וראו שממש כל מה שנאמר לו הוא ממשיך ומשלים?
ג. האם הם זוכרים דוגמאות ספציפיות לחזור עליהן? כל פירור של מידע חשוב כאן.
ד. האם היו דברים שהילד נתבקש לחזור והוא לא עשה כן?
לעיל כתבתי שאפשר שהיה לו זכרון פנומנלי לשמיעה, וכל מה ששמע שמקריאים נחקק, ואחר כך נשלף. אבל לפי זה הוא ידע בכתבי הקודש רק מה שהיתה לו הזדמנות לשמוע. ומצד שני הוא היה אמור לזכור גם דברים טפלים שאינם לימוד קודש כלל. האם העובדות הזכורות מאמתות או מפריכות את ההשערה הזו?
כל מה שאתה זוכר מתוך שיחתך עם אותם נערים שגדלו יבורך. עם זאת, חשוב שגם אתה תבדיל בין מסקנות של אותם נערים מבוגרים, אולי אפילו מתוך שאלותיך והנחותיך, לבין נתונים שיש להם, והם העיקר כאן.
(כפי שאומרים בבית המשפט, העד מתבקש לא להציע פרשנות ומסקנות שלו אלא רק מה שראה בעיניו ושמע באזניו. זה מועיל גם להיסטוריון).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 08:07 |
|
| |
לגבי מה מלמדים את הילד במעי אמו, משנ"ב או בן איש חי. לענ"ד ברור שמלמדים אותו כדרך שמשה רבינו למד את כל התורה כולה. כלומר כללי הסתכלות התורה. באופן מופשט וכללי. ולא פרטים כאלו או אחרים. ברור שכל התיאור בגמ' היא משל שמורה על ענינים רוחניים [או פילוסופיים..] ומלמדים אותו כל התורה כולה אין הכוונה שיש שם מלאך קטן עם ספר קטן שמקריא לו, אלא כמ"ש שמדובר על השגה רוחנית כללית בתורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 08:20 |
|
| |
בספרים הקדושים כתוב שמלמדים אותו את חלקו המסויים בתורה, ופשוט.
|
|
|
|
|