בית פורומים עצור כאן חושבים

על ילד הפלא שידע הכל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/8/2015 22:43 לינק ישיר 

אברם, זהו? מורידין ולא מעלין?

[ואם בכל זאת מעניינת דעתי האישית את מישהו, אז ככה, הסיפור היה, רוב הסיכויים שבסיפור של היום נשארו אך שרידים מהסיפור האמיתי, כי כבר הספקתי לעקוב אחר האבולוציה של מספיק סיפורים, זה פשוט לא טבעי שסיפור פיקנטי שכזה לא יצבור לעצמו תוספות פי כמה וכמה ממשקלו המקורי. אבל היה שם משהו מוזר, שיתכן מאוד שבזמננו היו חוקרים את זה ברצינות ומגלים את סוד כוחו באמצעים מדעיים.

מה שכן תופס אותי, ואני עדיין נותן לכך סיכוי רציני, זה איך שהבעלזער רוב השתיק אותו, לפי מה ששמעתי הוא אמר לו משהו כמו 'דו געדענקסט נישט א יא?' (אתה לא זוכר נכון?), [כי - לפי מכיריו - הוא גם לא אהב תופעות מעין אלו], ומאז הלך הפלא ונשאר הילד, ככל הילדים.

כי קיימים הרבה סיפורים על מוחות מוזרים, אבל הסיום המהיר של הסיפור הוא כבר משהו לא מוכר, ואני כמאמין בצדיקים אין לי בעיה להאמין בצדיק גוזר והקב"ה מקיים.

ושוב, סביר מאוד, שבשלב מסויים הוא נכנס לבעלזער רוב והוא פשוט דחה את הסיפור על הסף ואמר לו ביטוי כדוגמת הנ"ל, והם יצאו ממנו טיפה מאוכזבים, ולאחר כמה חודשים כשהפלא החל להיעלם, הלבישו זאת על הרבי כמויפת, על אף שאין באמת קשר בין הדברים (וכבר טענו כאן על הסתירה בסדר הכרונולוגי בין מה שנכתב על כך במעריב לבין דברי האח, ואולי זאת התשובה).

לסיכום, זהו סיפור פלא, שלא נחקר, ולאחר כל האשכול הארוך אני עדיין שרוי באותו בלבול לגביו]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 23:13 לינק ישיר 

יש3 - מה שכתב אריאל73: "אברם (ועודד) מזועזע מעצם היחס הרציני שלנו לסיפור. לכן אני זוכה להיות ממש קרוב למים. ואתה, שמתנדנד בין לעג ויחס רציני, מרחף באמצע הדרך."
אלא שהנ"ל המשיך בדברים המפליאים הבאים: "קראתי עכשיו סיפור בדיוני על מדענים ... איך אני אמור להתייחס ברצינות לטיעון שלהם שאין הוכחות וכו' אם הם אפילו לא בדקו אותו?"
רוצה לומר, הריני לוקח סיפור בדיוני (!) ומביא ממנו ראיה כנגד הרציונליסטים... אלא שבתגובה הבאה הוא מתנער מיד:  ואם לא הבינו אותי, מסיכום הדברים שלי יצא שאין הוכחות לאירוע על טבעי...
ועל זה כתבתי בזמנו שאריאל73 הוא עיתים חלים עיתים שוטה ולא ירדו חבריו לסוף דעתו.

ולירו_שלמי - מי שכבר שקוע במים אכן כדאי שיתנועע בכל כוחו לכל כיוון ובלבד שיצוף - אני מראש לא נכנס למים...  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 23:17 לינק ישיר 

אברם, הסיפור הבדיוני מבטא אמת, ומאד הפליג רבינו בגודל מעלת סיפורי מעשיות.
עכשיו אני אנסה להיות מאד ברור.
1. צריך. לבדוק. סיפורים. מוזרים. ברצינות.
2. אחרי שבדקתי את הסיפור הזה ברצינות, השתכנעתי (כמעט) שאין בו הוכחות על טבעיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 23:33 לינק ישיר 

אברם

חסר שם בציור בת יענה, נראה שהיא חשבה שזה לא הפורום המתאים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2015 11:54 לינק ישיר 

יש3, תחזיק חזק בציפורניים שלא ליפול, אני עומדת להישמט לים מיד אחריך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2015 11:55 לינק ישיר 

ולשותף: תודה על המכתב. אם אכן זהו מכתב אמיתי ואיש אמיתי המוכר כרב ידוע, זו כבר עדות מוצקה וברורה יותר מכל האחרות שנשמעו כאן עד עכשו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2015 14:41 לינק ישיר 

למה אתם מתווכחים כשאפשר להביא ראיה חיה? 
בגיל 14 ציטטתי בפני חבר חדר שלי כמה שורות (למען הדיוק כ10-15 שורות) מהמסילת ישרים בע"פ. בעקבות זאת הוא הכריז עלי שאני יודע את המסילת ישרים בעל פה. מה שכמובן לא היה נכון. הוא כמובן לא טרח לומר שזה היה רק ציטוט של כמה שורות. הרי זה יהרוס את כל הסיפור. סיפרו עליי עוד כל מיני סיפורים כמו שאני בקי בקבלה (כן גם בתחילת גיל העשרה הילדים עדיין אהבו לספר) ועוד כל מיני סיפורים שאני כבר לא זוכר. אז מה? האם להאמין להם על עצמי? יש לציין שלגבי הקבלה הרי שעד אותו גיל עדיין הלכתי בעקבות החינוך שבו חונכתי - דרך מו"נית-רציונלית-מדעית. וכמובן שכמעט לא היה לי ידע בקבלה (למרות שאמא שלי ספרדיה ומתייחסת מאוד ברצינות למקובלים ולתורתם), וגם מעולם לא דיברתי בשבח הקבלה (גם אם לא כפרתי בה). אבל הילדים מספרים. בנוסף, בגיל קצת יותר מבוגר אמרו עליי שאני ת"ח/שיש לי חוש ביקורת מפותח (הסלש מכיוון שתלוי מי האומר) בגלל שידעתי להקשות ולתרץ בקצות (ספר "קצות החושן" - ספר פלפול חשוב). אז מה? נכון. באמת היו לי הרגלי לימוד מעבר למקובל (מה שגם לא היה זהה בכל תקופה בחיים), והייתי גם מתבודד. אז עכשיו אני צריך להאמין לכל ה"סיפורי צדיקים" שסיפרו עליי? 

שמעתי את מה שנאמר בסרטון. לא הוכח שם שום דבר מעבר לזה שהיה ילד חכם ו/או בעל זיכרון טוב, שידע בע"פ באופן מילולי ו/או הגיוני לומר כמה דברי תורה שגם היו כתובים בספרים. איך שאני מכיר את האנשים שמספרים סיפורים כאלה - ולמדתי להכיר אותם - אין כאן דבר מעבר לזה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2015 14:49 לינק ישיר 

וסליחה אם הרסתי למישהו. אבל בדיוק כמו שצריך לדעת לדקדק בתורה ובדברי חכמיה, מה התורה וחכמיה אומרים באמת ומה לא, כך צריך לדעת לדקדק במה שאומרים על התורה וחכמיה - מה מהדברים אומרים באמת ומה לא. וכמו שהיה אומר ראש הישיבה שלי - "אל תאמין לאמרו לי". (מי שמכיר את ראש הישיבה כמובן יזהה במי מדובר. אין לי בעיה עם זה. מאידך, אין לי עניין להזדהות פה)

תוקן על ידי אליקים7241 ב- 13/08/2015 15:23:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2015 14:55 לינק ישיר 

כמובן אני מודע לכך שיש הבדל גדול בין סיפורים של ילדים לבין סיפורים שסופרו וחוזקו ע"י אנשים מבוגרים ואף התפרסם בעיתונים. אבל צריך להכניס את הדברים לפרופורציות. אנשים מספרים "בערך" ובצורה "מעניינת", את מה ששיערו שקורה. למה למשל ילד הפלא הזה לא דיקלם את התורה מגיל אפס, וחיכה עד החיידר, וגם אז המשיך לחכות עד "שני"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2015 18:18 לינק ישיר 

אליקים, ההיסטריה הזאת לא פרצה בגלל ילד 'חכם ו/או בעל זיכרון טוב' ברור שזה היה משהו אחר לגמרי. אני לא חושב שנס, אבל ברור שהיתה כאן תופעה קיצונית כלשהי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2015 19:43 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
כמובן אני מודע לכך שיש הבדל גדול בין סיפורים של ילדים לבין סיפורים שסופרו וחוזקו ע"י אנשים מבוגרים ואף התפרסם בעיתונים. אבל צריך להכניס את הדברים לפרופורציות. אנשים מספרים "בערך" ובצורה "מעניינת", את מה ששיערו שקורה. למה למשל ילד הפלא הזה לא דיקלם את התורה מגיל אפס, וחיכה עד החיידר, וגם אז המשיך לחכות עד "שני"?

ההבדל הוא שילדים ממציאים סתם ואילו מבוגרים למען מטרה מסוימת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2015 19:54 לינק ישיר 

תכל'ס, לא נראה לי שמישהו כאן הצליח להביא אפילו התחלה של בדל של הוכחה משמעותית שהייתה מרשימה אותנו אפילו במעט, אם הוא היה בקי -לדוגמא- דווקא בברית החדשה.

דמינו את הסיטואציה ותבחנו את עצמכם אם הייתם יורקים לכיוון של נוצרי שהיה מספר לכם עדויות כאלו.

(בינינו, אי אפשר להביא הוכחה ברמה ראויה מעדויות של אנשים פה ושם. תמיד יהיו לזה אלף פרכות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2015 00:03 לינק ישיר 

יש3 כתב:
כנראה מדובר בשני סיפורים:
הסיפור של אריאל על ילד שזכר הכול ולא היה לו שקע, אלא שילד כזה לא היה.
וסיפור אחר על ילד שלא זכר הכול והיה לו שקע. לסיפור הזה יש הרבה ראיות.

[]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2015 15:52 לינק ישיר 

אריאל

לא התכוונתי להשוות ביני לבינו - לא להשוות אלא לדמות. ודאי שיש כאן תופעה מיוחדת. חורגת מגדר הרגיל. אבל לא חורגת מגדר הטבע. אפשר להבין את דבריי כפי שאתה הבנת אותם, אבל אני התכוונתי לדבר שונה - לא שהילד היה "סתם חכם" אלא "סתם מיוחד"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2017 10:53 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ילד הפלא שידע הכל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 29 30 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.