בית פורומים עצור כאן חושבים

על ילד הפלא שידע הכל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2011 08:23 לינק ישיר 

שותפי
וגם זה לא בצורה גשמית אלא בצורה רוחנית. 

בכל אופן אז זה לא יכול להיות הסבר טוב לסיפור שאנו עוסקים בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 08:28 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
שותפי
וגם זה לא בצורה גשמית אלא בצורה רוחנית. 

פשיטא.

בכל אופן אז זה לא יכול להיות הסבר טוב לסיפור שאנו עוסקים בו.

למה ? הבחורציק לא היה אמור לדעת משניות וברכת המזון ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 08:32 לינק ישיר 

שותפי

אז אתה אומר שהוא באמת לא ידע יותר ממשניות וברכת המזון? [שאז אולי התיאוריה של מיימוני היא הטובה ביותר]

ותלוי איך אנחנו מבינים השגה רוחנית. לפי הבנתי, אין לזה שום קשר ליכולת ההזכרות בעולם הזה במילים גשמיות. ואולי זה הכוונה בבא מלאך וסוטרו על פיו [ויל"ע במפרשים] כלומר לא כפשוטו שצריך מלאך שישכיח אותו אלו שהמעבר בין עולם הנשמות לעולם הזה בעצמו משכיח את התורה שלמד בעולם הנשמות. [וכמדומה שכך פירש המהר"ל] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 08:39 לינק ישיר 

אני בכל מקרה לא הייתי עושה מהסיפור הזה ראיה למשהו, וכמ"ש ירוחם שסיפורים כאלה קיימים (ונדמה לי שאפילו מתועדים) בכמה מקומות בעולם.
לדעתי זו שגיאה להיכנס להוכחות משלנו, כמו שטעו לדעתי בעניין הקודים והדילוגים שבתורה.

אני מסכים עם הבנתך בעניין הלימוד שמונח בראשו של הוולד מעצם יצירתו בתהליך ההשתלשלות.
אם תרצה ללמוד מלוא הסוגיה עיין בביאורים של הלשם לשער טנת"א פ"ה ותרו"ץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 08:43 לינק ישיר 

מתוך דרשת המהר"ל לשבת תשובה

ולכך מה שנעשה אדם חסר עד שהוא רעב לאכילה והוא לצורך קיומו של אדם דבר זה נקרא שהמלאך סטרו על פיו.

ועיי"ש כל דבריו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 08:57 לינק ישיר 

הרב מיימוני:
גם בנושא זה יש טעות נורא לדעתי, אף אחד מחז"ל ולא מהפילוסופים ביוון לא חשבו לרגע שלומדים משהו קודם,
הם חשבו שתוכנת הבינה שבמוח הם מולדים כלומר התוכנה היבשה ולא השימוש בא, התוכנה\הבינה שמבין ש1+1=2
הקל וחומר וכן כל מה שיש בבינה, ואני לא חושב שיש מישהו שמכחיש זאת היום, זה כך באמת, גם ראיתי את הבלשנים המודרנים חושבים היום שזה כך (כלפי הדיקוק השפות שהם מולדים,)

עכשיו תראה, תוכנה כל שהיא בלי שנשתמש בא ובלי שנמלא אותה בתוכן, אין בא כלום נכון ? כך האדם נולד עם תוכנה מוכנה לקבל תוכן, ובלי שנמלא אותה עם תוכן וזיכרון. לא יהיה שם כלום,

עכשיו אם מישהו רוצה למלא תוכן באדם ?! (מלאך וכדומה) הוא לא יכול לעשות זאת משני סיבות, 1, התוכן נרשם בפיזי של המוח, ואז צריך להשתיל חלק מוח עם תוכן, ולו היית אפשרי להשתיל אבל יש בעיה ששאר המוח לא תתחבר לזה כי כל מה שהתמלא במוח הקיים מקושרים במיליארדים קשרים, כלומר הקשרים הקיימים הם חלק מהקשרים שנקשרו בגלל המוח החסר שבמקומו השתילו את החדש, זה כאילו חזרנו אחורה בזמן לשנות ולגרום לאבא שלי לא להתחתן עם אימא שלי, ואני כאילו לא נולדתי,
2, המלאך חייב להביא מוח פיזי ואין דבר כזה מוח פיזי מחוץ ליקום כי כפיזי היא צריכה מקום ומרחב, המלאך כרוחני לא יכול להחזיק ולעבוד ולהשתיל וכו' וכו'

יש עוד מאות בעיות שצריך לחשוב בעניין, למשל אדם שנפגע בחלק של הזיכרון שבמוחו, הוא לעולם לא יזכור יותר רק אם נחזיר לו את המוח המקורית (שזה בלתי אפשרי), הנשמה לא זוכרת כלום, (יותר נכון לומר שאין בכלל נשמה מסוג שלמדנו אצל הגננת) הנשמה היא החלק החיי כלומר האדם בלי הנשמה לא יכול לחיות, אבל היא רק כזו שנותן את החיים ולא את המוח, ושאין לה מוח היא בעצם כלום מבחינתינו, כמו דלק בלי מנוע שהיא רק נוזל, שהתורה מתייחס לאדם כאדם היא לא דיברה כלל לנשמה, היא דיברה אל האדם הבשר ודם, איך אומר אלוקים לאדם הראשון ?! עַד שׁוּבְךָ אֶל הָאֲדָמָה כִּי מִמֶּנָּה לֻקָּחְתָּ כִּי עָפָר אַתָּה וְאֶל עָפָר תָּשׁוּב:
האדם זה פיזי ואל הפיזי יילך וחסל, אומר האבן עזרא במקום שמיד שהאדם הבין שכל קיומו היא זמנית (חשב אולי שיזכה לחיות לנצח) ולכן ידע את אשתו לפחות לשמור על מין האדם בעולם, (אבן עזרא בראשית פרק ד פסוק א) והאדם ידע את חוה אשתו: כאשר ראה שלא יחיה בגופו בעצמו לעולם הוצרך הוא להחיות המין,

מה שהיה כל כך פשוט לתנ"ך נהפך במשך הזמן לסיפורים של נשמות ועולם הבא דימיוני וחיים אחרי המוות, ומשם בחזרה לגילגולים וילדים שנולדים עם זיכרון מהגילגול הקודם,
שחז"ל אומרים צדקים נקראים חיים אפי' במותם ורשעים מתים אפי' בחייהם, הם (חז"ל) התכוונו לומר את הדבר הפשוט ביותר
צדיק חיי לעולמים בגלל זרעו\צאצאיו או בגלל תבונתו\תורתו שתרם לאנושות החיים אחריו, ורשעים שלא מתחתנים או מתחתנים ולא מחנכים את ילדיהם להמשך התולדה שלו וזרעו, במילא חל עליו הכלל של כל העומד להישרף כשרוף דמי, במילא הוא לא חיי כלל,
זה פשט הפשוט של החז"ל הזה,

כולם שוברים את הראש איך אפשר לחזור בתשובה, שאלו לחכמה: חוטא מהו עונשו? אמרה להם: "חטאים תרדוף רעה" (משלי יג, יא). שאלו לנבואה: חוטא מהו עונשו? אמרה להם: "הנפש החוטאת היא תמות" (יחזקאל יח, ד). שאלו לקודשא בריך הוא: חוטא מהו עונשו? אמר להם: יעשה תשובה ויתכפר לו.

אז איך יש הבדל בין החכמה לנבואה ולאלוקים ?
החכמה: מבינה שיש מין איזה דטרמיניזם במילא חטאים תרדוף רעה וכך 1+1=2 במילא רשע יישאר רשע,
הנבואה: (החיזוי) אמרת נפש החוטאת תמות בסוף, הרי כולנו מתים בסוף ? לא ולא !! החוטאת מת בלי כלום בלי צאצאים ובלי תרומה להחיים אחריו,
אלוקים: אומר היי היי כל זמן שאתה חיי ?! אתה יכול עוד להספיק להוליד ולתרום להחיים אחריך, אפי' במותך ממש אתה יכול לתרום, כמו למות על האידיאלים הנכונים בכדי שהחיי ילמד ממך על מיסירות נפש על אידיאלים נכונים, וזה עומק העניין של עד יום מותו אחכה לו ואם ישוב מיד אקבלו, כלומר האלוקים אומר מה לי אדם עסק כל חייו להגיע להשגים בשביל החיים אחריו ומה לי האדם השיג זאת רגע לפני מותו הרי התוצאה היא אותו תוצאה, ולכן אפשר לחזור בתשובה עד הרגע האחרון,
וזה הפשט הפשוט בחז"ל הזה,
כל הבעיה של האנושות היא שמחפשים את הדרך הקלה או בעת צרה מחפשים תקווה, ואז שמגיע איזה סיפור מיסטי שיכול לתת תקווה לאדם בעת צרה או בעת עצלות לעשות עם עצמו משהו או לקחת אחריות על חייו והמשך החיים שלו והבאים אחריו ?! אז הוא נתלה על כל תקווה אולי העולם לא פשוט כמו שזה נראה אולי שכלי משקר לי,
אולי יבוא משיח אולי יש חיים אחרי המוות אולי ואלי, אולי יבוא האלוקים הבייביסיטר ויציל אותי ממצבי הדפוק כרגע,

אז לסיכום:
החיפוש לסיפורים כאלה מובן מאוד לעצלניים ולאדם שלא יכול לצאת מי הצרה שנכנס בו,
כל אלה לא רוצים או לא יכולים להתנער ולעשות מה שצריך לעשות, ואז מחפשים תקוות שווא,
אז אנא מכם אלוקים אומר שאפשר לחזור בתשובה, כלומר אפשר לתקן בכל גרע ורגע כל עוד אנו חיים, אז למה לחכות למסטיקה שלא קיימת כלל ??? ולרדת שאולה ??

תוקן על ידי maxmen ב- 19/07/2011 09:11:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 11:45 לינק ישיר 

בראש התודה נתונה לכל אלו שכתבו כאן את דעותיהם האישיות בענין ובראשם למקסמן על הקטע הפילוסופי החשוב שלבטח יופיע בספרו שיופיע בעתו ובזמנו. ולירוחמשמ שהסב את תשומת לבנו לכך שגם לדרוזים יש המון סיפורים כאלה.

מכל הנכתב כאן באשכול אפשר לסכם כך:
לא הוסיפו כאן שום ביסוס ובירור לעובדות היבשות. שותפי_סוד ועוד אלו שהעידו על העובדות לא הוסיפו ראיה חד משמעית לסיפור שאכן קרה מעבר למה ששמעו כאן הרבה בילדותם.
כטבעם של סיפורי כנף יש למעשיה כמה גרסאות. ביניהם התוספת הפיקאנטית שהוסיף הבילצער על זה שהמלאך החסיר לו את סטירה על לחיו והאדמור השלים.

הכי קרוב לסיפור האותנטי הוא שהרב הורה לו להפסיק ומאז הפסיק ועם הזמן גם התחיל לשכוח. יש המספרים שגם לאחר "הטיפול" מי שפיתה אותו עם ממתקים, עדיין היה יכול להוציא ממנו קטעי המשך של ספרים. כיום הבן אדם מסרב לדבר.
מבירור שערכתי אצל חסידי בעלז, אני מבין שאין אפילו אחד שיכול להעיד מכלי ראשון ששמע את הילד מצטט משפטים.
כך שבנתיים אין סיבה להתייחס לעובדה כאמיתית.
בקשר לשלילת הסיפור, מקסמן אמר שהוא מכיר אנשים שלמדו איתו בכיתה, ואשמח אם תתן לי בפרטי שמות של אנשים שיסכימו להסביר מה הם זוכרים, ולמה לדעתם הסיפור נופח או לא נכון כלל (ואם אפשר לבקש, אנא הבא רק עובדות ומובאות. אינך צריך לזלזל באינטלגנציה של האנשים כאן, אנחנו יודעים מספיק טוב שאין דרך טבעית להשתלת מידע במוח של ילד ולא זה מה שבאתי לברר).

בהנחה שהסיפור נכון, ברור שגילגול אינו הסבר יחיד. וכפי שכתב מיימוני צריך לדעת מה הספיק הילד לשמוע בימי חייו עד לאירוע. ואם נפנה למיסטיקה יש גם עיבור נשמות ועוד.
הטענה שהתופעות הללו מתרחשות רק בחברות פרימיטיביות, יכולה להיות מוסברת בביקורת הגבוהה שיש בחברה המערבית שאינה מקבלת שום דבר זר למדע ולהגיון הרגיל. מה שכן מעניין שתמיד הסיפורים הללו חמקמקים והעובדות והאנשים לא כל כך משתפים פעולה עם המבקשים לחקור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 11:59 לינק ישיר 

שאלו אותי- אתה יודע למה אצל החרדים אין מחלת איידס?
כי האיידס זו מחלה של המאה ה20. החרדים חיים עדיין במאה ה18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 12:04 לינק ישיר 

אם יש לך מכרים בקהילה שם, אז אין בעיה לראיין אותם (אם תבוא כסקרן ולא כעיתונאי) תברר שנה וכיתה והמלמד בכיתה שלימד אותו אלף בית,

מצטער שאני לא יכול לתת פרטים בפורום (אם כי שרמזתי לעיל מספיק את שם המשפחה ופרנסתו של אביו בזמנו בגאולה בירושלים) 

תוקן על ידי maxmen ב- 19/07/2011 12:08:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 12:36 לינק ישיר 

ירוחמ
ואיך הבדיחה המוצלחת עוזרת להתקדם בנושא הנדון? אם יש לך משהו תועלתי להציע אשמח לשמוע.

מקסמן
אני מבין שאין לך כל מקור מוסמך נוסף לחיוב או לשלילה מעבר למה שאני יודע. ידעתי גם אני את שמו ובניו וכתובתם. והשערות שלך ידעתי בעצמי לשער, ואשמח אם תכתוב כשיהיה לך משהו חדש שיקדם וישנה את מה שאנחנו כבר יודעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 12:47 לינק ישיר 

תשרת
כל היום מתלוננים שדורנו הוא דור של הסתר פנים ולא רואים השגחה וכו', והרי לפנינו סיפור כזה שסותר לכאורה את כל התפיסה המדעית, איך זה שלא עושים לו פרסומי ניסא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 13:00 לינק ישיר 

הרב מיכי,

כתבת, אלי, על אף שגם אני מעט סקפטי לגבי סיפורים כאלה, טענתך היא מאד בעייתית. הנה לך וריאציה אחרת של אותה טענה שהעלית:

באופן מעניין, ככל שאי האמונה בגלגולים היא חלק מרכזי בדת (או בתרבות) של ההורים והסביבה הנדונה, כך יש פחות סיפורים עליהם (ופחות אמון בסיפורים כאלה). ואידך... מבינה כל אתון (זה רק כדי שאמשלום לא תתרגז :) ).

חשבת על מה שכתבת?

אנו מבינים ומכירים איך מאמונה מתפתחים סיפורים.

על פי היכרותך  את תרבות אי האמונה בגלגולים, האם כאשר יש מקרה דוגמת הסיפור נשא האשכול מעלימים אותו?

אתה יכול לטעון כי מפרשנים אותו באופן התואם את התרבות. אתה חושב שיש תרבות העלמה ברמה של תעשיית המצאת הסיפורים?

יונתן,

כתבת, צריך האדם, שהוא בעל דעה, לחלק בדעתו גם במחשבתו כל הדברים שהוא מאמין בהם, ויאמר: 

שזה האמנתי בו מפני הקבלה,

וזה האמנתי בו מפני ההרגשה,

וזה האמנתי בו מפני הדעה.

אילו היו דבריך נשמעין מיד היו נגאלין.

דבריך בעניין ה"כמעט" ראויים לאשכול נפרד.

מלבד דברי השטות וההבל בדת המנדליסטים נעלמה מהם הלכה מפורשת. לא תגרעון.

יהי,

כתבת, זו לא קושיא שהרי כלל נקוט בידינו שהמאמין אין צריך להוכחות ולכופר לא יועילו הוכחות.

לדבריך בנוגע למאמינים אין לי אלא להאמין. אני לא מכיר אפילו כופר אחד שלא יועילו לו הוכחות.

מקס,

כתבת, לעצם העניין לא יעזור שום עדים שיבואו מיליון עדים לספר סיפור כזה ?! לא נקבל את עדותם ונשלח אותם להסתכלות !!

הרי זה מה שמבדיל אותנו מכל העמים, שאנו לא מאמינים לשטויות,

ואם תראה בעיניך?

אולי אנו עוד לא יודעים הכול על העולם?

יתרונו העיקרי של המדע הוא ההסתמכות על תצפיות.

יהי ושותפי,

אתם באמת סבורים כי ילד יהודי נולד עם מסד נתונים שונה מילד גוי?

לגופו של ילד.

בעיני כוחו של הרבי מבעלזא למלא את מקומו של המלאך הרשלן לא פחות גדול מכוח הילד שהצליח לחמוק מהמלאך ונאלץ לקבל את השנעדל מהבעלזער רב.

אני רק שאלה.

למה מאז ירידת הטלוויזיה לעולם השפל פסו דיבוקים מבני אדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 13:18 לינק ישיר 

בעלבעמיו
שלא תטעה, אני חושב שמדובר באגדה אורבנית חרדית נושנה. השאלה שלך טובה ובמקומה, מקודם כתבתי גם שתמיד הדברים הכל כך מעניינים ולא טבעיים נסתרים בין רואים ואינם מוצגים לאור השמש.
אני עדיין מחכה לבן אדם שיתן את הנתון או ההסבר איך התחיל הסיפור ומה הם הפרטים הבסיסיים והנכונים על בסיסם נוכל לדון ולנסות להבין איך זה עובד באם זה נכון.

בנתיים נראה שהסיפור הולך כך:
ילד חמד לאב הונגרי חסיד בעלז, שהמלמד שלו לימד אותו את האות א' והילד ענה לעומתו ב'.
מיד רץ המחנך לספר לאב שסיפר לאשתו שהילד יודע את כל הא.ב. בלי שלימדו אותו.
אשתו סיפרה לשכנה שהילד יודע א.ב. כמו ילד שכבר לומד חומש!
השכנה סיפרה לבעלה שהילד של השכנים יודע חומש בעל פה בלי שלימדו אותו! השכן הזריז ובעל הרכב לקח מיד את השכן מלווה בילד הפלא ועלה לבעלזער רבי.
הרבי שלא שמע טוב, תורגם על ידי הגיחזי שלו שהילד יודע לבד משניות בע"פ! הרבי התחיל לשנן יחד איתו משניות, ומזה שהילד לא שאל שאלה באמצע, הוכח שהוא מבין ויודע הכל.
מאז סופר בפי כל ילדי החסידים אודות  הילד הפלאי הלזה שקרא וידע בעל פה את הבן איש חי וכל התורה כולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 13:22 לינק ישיר 

tashrat כתב:
מקסמן
אני מבין שאין לך כל מקור מוסמך נוסף לחיוב או לשלילה מעבר למה שאני יודע. ידעתי גם אני את שמו ובניו וכתובתם. והשערות שלך ידעתי בעצמי לשער, ואשמח אם תכתוב כשיהיה לך משהו חדש שיקדם וישנה את מה שאנחנו כבר יודעים.

מה שיש לי אמרתי כבר לעיל ששאלתי בזמנו את כל קרובי בקהילה הנ"ל ויש לי הרבה משפחה שם, ואני אומר לך שזה שטויות,

מה אני צריך יותר מזה ? אני רק הצעתי לך לעשות מה שאני עשיתי בזמנו, אגב תשאל שם אצל הרציונלים יותר ולא אצל החנוקים ויש שם הרבה משפחות כאלה יותר מקהילות חסידיות אחרות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 13:24 לינק ישיר 

tashrat כתב:
בעלבעמיו
שלא תטעה, אני חושב שמדובר באגדה אורבנית חרדית נושנה. השאלה שלך טובה ובמקומה, מקודם כתבתי גם שתמיד הדברים הכל כך מעניינים ולא טבעיים נסתרים בין רואים ואינם מוצגים לאור השמש.
אני עדיין מחכה לבן אדם שיתן את הנתון או ההסבר איך התחיל הסיפור ומה הם הפרטים הבסיסיים והנכונים על בסיסם נוכל לדון ולנסות להבין איך זה עובד באם זה נכון.

בנתיים נראה שהסיפור הולך כך:
ילד חמד לאב הונגרי חסיד בעלז, שהמלמד שלו לימד אותו את האות א' והילד ענה לעומתו ב'.
מיד רץ המחנך לספר לאב שסיפר לאשתו שהילד יודע את כל הא.ב. בלי שלימדו אותו.
אשתו סיפרה לשכנה שהילד יודע א.ב. כמו ילד שכבר לומד חומש!
השכנה סיפרה לבעלה שהילד של השכנים יודע חומש בעל פה בלי שלימדו אותו! השכן הזריז ובעל הרכב לקח מיד את השכן מלווה בילד הפלא ועלה לבעלזער רבי.
הרבי שלא שמע טוב, תורגם על ידי הגיחזי שלו שהילד יודע לבד משניות בע"פ! הרבי התחיל לשנן יחד איתו משניות, ומזה שהילד לא שאל שאלה באמצע, הוכח שהוא מבין ויודע הכל.
מאז סופר בפי כל ילדי החסידים אודות  הילד הפלאי הלזה שקרא וידע בעל פה את הבן איש חי וכל התורה כולה.

לא לא, זה העניין שזה לא התחיל באלף בית שם למד רגיל בלי שום מידע מוקדם,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ילד הפלא שידע הכל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.