|
|
| נשלח ב-19/7/2011 13:27 |
|
| |
טשרת
אנשים החיים במאה ה18 לא משתמשים בידע שהצטבר והתגלה במאה ה20 וה21 .הם בולעים כל סיפור,
מקס מכיר את המלמד את החברים את כולם- את הילד לא. גם אנוכי שמעתי את הסיפור הזה. וכשרציתי לברר, סיפרו ל רק חברים שכנים ומכירים,את הילד היסתירו מעין הרע.
המאכל החביב של אנשים מסוימים זה לוקשען מיט יואעך, אנשים אוהבים לוקשען,
כבר אמרו חכמנו- שקר שאתה חוזר עליו כמה פעמים ברציפות הופך לעובדה.
יהודי הלך ברחוב -מתח את האנשים וסיפר- כי ברחוב השני מחלקים כסף- החלו כולם לרוץ לרחוב השני, גם הוא התחיל לרוץ לשם. שאל אותו חברו לאן אתה רץ? השיב- כולם רצים לשם- אולי באמת מחלקים שם כסף?!
הרי לא יכול להיות שכל כך הרבה אנשים רצים סתם.
אם אתה חושב שזו בדיחה? כך זה עובד במחוזותנו.
ייתכן- הטלויזיה תרמה לאנושות בין היתר- גם את ביטול הדיבוקים והמופתים- בעיקר את הפיכתם של כל הגדויילים, לקטנים ביותר
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 19/07/2011 13:32:22
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 13:35 |
|
| |
מקסמן אני מקוה שאתה נותן עדויות אמיתיות, ולא שמועות.
כי גם לפי הנכתב במעריב, וגם לפי מה שאני שמעתי מאנשים, זה כן התחיל אצל מלמד האותיות.
אם יש לך עדויות אמיתיות ומדויקות, אשמח אם תדייק ותבהיר את הקשר של האנשים שדיברת איתם לסיפור, ותתן את הדברים המדוייקים ששאלת ומה שהם ענו לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 13:42 |
|
| |
צדיק חכה על הקו אני מתקשר לאשדוד וחוזר אליך מיד
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 13:47 |
|
| |
בינתים קיבלתי עדות של אישה (מקובל עליך?) שנכון דברי לעיל שזה קרה אחר כך אחרי שלמד אלף בית אצל המלמד,
חכה עוד על הקו אני מתקשר ומחפש עוד חברים שם, (כולם כמעט ישנים בגלל הצום)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 13:55 |
|
| |
מקסמן ביררת בזמנו?אתה בן 60,הילד הזה היום בגיל שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 14:12 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | מקסמן ביררת בזמנו?אתה בן 60,הילד הזה היום בגיל שלך? |
|
הכוונה בזמני (שאני כבחור שלמדתי בירושלים) שחקרתי את הנושא,
בינתיים דיברתי עם עוד מישהו והוא טוען כך, זה התגלה באמת רק שהתחיל ללמוד אלף בית כלומר עד אז למד לדבר רגיל כמו כל ילד, והוא מכחיש את הסיפור עם הרבי (האדמור) שכביכול סטר לו וכדומה, הוא טוען שהרבי בירך אותו ותו לא, הוא גם לא חושב שידע לומר ספרים בעל פה, כלומר הפלא היה באמת כלפי האלף בית,
תמשיך לחכות על הקו יש לי עכשיו טלפון של מישהו שלמד איתו בכיתה,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 14:23 |
|
| |
מעיניין לעיניין באותו העיניין
הבקשה נדחתה: הילד לא יעיד על "גלגולו הקודם"מאת: גלעד גרוסמן, מערכת וואלה! חדשות יום שלישי, 19 ביולי 2011, 12:59  *************** allowtransparency="true" frameborder="0" hspace="0" id="I1_1311074548904" marginheight="0" marginwidth="0" name="I1_1311074548904" scrolling="no" src="https://plusone.google.com/u/0/_/+1/fastbutton?url=http%3A%2F%2Fnews.walla.co.il%2F%3Fw%3D%2F10%2F1842190&size=standard&count=false&hl=iw&jsh=r%3Bgc%2F22326474-d7ea9837#id=I1_1311074548904&parent=http%3A%2F%2Fnews.walla.co.il&rpctoken=676556882&_methods=onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe" tabindex="-1" vspace="0" width="100%" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; width: 38px; height: 24px; overflow-x: hidden; overflow-y: hidden; left: 0px; top: 0px; position: static; visibility: visible; "><*  בית המשפט סירב לבקשת משפחה להעלות לדוכן העדים ילד שלתוכו התגלגלה כביכול נשמתו של בנם המנוח. "דיני הראיות בישראל מצויים בספירה המשפטית שאינה זהה ואינה חופפת לספירה הדתית"בית המשפט דחה היום (שלישי) את בקשתה של משפחה שבנה נורה על ידי חיילי צה"ל, להעלות לדוכן העדים ילד בן 7, שלדבריהם נשמתו של בנם המנוח התגלגלה אליו. בני המשפחה טענו כי הילד יוכל לשפוך אור על נסיבות מותו של הבן המנוח.
"דיני הראיות במדינת ישראל מצויים בספירה המשפטית שאינה זהה ואינה חופפת לספירה האמונית/דתית", כתבה שופטת בית המשפט המחוזי בחיפה, יעל וילנר, בהחלטתה.
הבקשה יוצאת הדופן הוגשה במסגרת תביעה שהגישו בני משפחתו של המנוח, תושבי הכפר ראמה. המשפחה טענה בתביעתה כי הוא נורה ללא כל סיבה ברורה לעין. מנגד, בצה"ל טענו כי המנוח תקף בגרזן את הש.ג. שעמד בשער בבסיס עמיעד, אליו רצה להיכנס, וגרם לפציעתו. הוא נורה לאחר שנשקפה סכנה מוחשית ומיידית לחיי החיילים.
לאחר שהשופטת הורתה על הגשת תצהירי עדות, ביקשה המשפחה להתיר להגיש את עדותו של המנוח באמצעות ילד שנשמתו התגלגלה לתוכו. "עם כל ההבנה לרקע שבבסיס הבקשה", כתבה השופטת, "אין באפשרותי להיעתר לבקשה, שכן התצהיר שהגשתו מבוקשת, אינו עונה על הדרישות על פי פקודת הראיות והדין הנוהג".
עוד על גלגול נשמות:
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 14:28 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
תמשיך לחכות על הקו יש לי עכשיו טלפון של מישהו שלמד איתו בכיתה, |
|
אין לי מזל: הוא למד איתו אחרי כיתה א', לפני זה למד בחיי עולם, והוא לא זוכר לומר באיזה חידר המדובר למד בכיתה גן וא' או בסטמר או בבעלז, כלומר אחר כך למדו ביחד בבעלז אבל בזמן הסיפור הוא לא למד איתו יחד רק למד בחיי עולם,
אבל מה ? הוא נתן לי הרבה פרטים אחרים שיכול לעזור לך, אם תרצה בפרטי אני אתן לך,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 14:39 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | הבקשה נדחתה: הילד לא יעיד על "גלגולו הקודם"
|
|
גם בדין תורה לא היו מקבלים כזו עדות אז מה הפלא כאן ?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 14:49 |
|
| |
אגב: שאלתי אחד מהחברים שלו (שמאמין באמת לסיפור) האם היעב"ץ היה חוזר בו כלפי הזוהר אם היה שומע את הסיפור הזה, כלומר האם מספיק לו היה לשמוע מופת כזו בכדי להכשיר את הזוהר שמצד מחקרו היית מזוייף לדעתו,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 15:01 |
|
| |
אני לא מבין למה מקסמן צריך לבדוק בכל האיזורים כשהבן אדם חי וקיים (והוא יודע, לדבריו, את שמו וכתובתו).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 15:01 |
|
| |
לענ"ד בית המשפט טעה.
אולי הוא צדק פורמלית. לטובת נראות הצדק היה עדיף לשמוע את הילד ולהראות שאין לו שמץ של מושג על הארוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 15:10 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | אני לא מבין למה מקסמן צריך לבדוק בכל האיזורים כשהבן אדם חי וקיים (והוא יודע, לדבריו, את שמו וכתובתו). |
|
קודם כל אני לא שואל אנשים שאני לא מכיר אישית שכלית, ושנית אפי' אם הייתי מכיר אישית לא הייתי שואל אותו כלל כי הוא לא רלוונטי מה שרלוונטי היא לחקור את סביבתו בגן בבית בחידר לפני ואחרי,
ואני אומר שוב שאז בזמנו חקרתי את העניין כסקרן ואז התברר לי שזו שטויות, לחזור אל כולם ולשאול אותם שוב זה קשה לי ואני יגיד לך למה, שאלתי עכשיו מישהו שהכחיש לי אז והיום הוא אומר לי שהוא לא הכחיש אז, נווו לך דבר עם אנשים לפי המצב רוח של הצום, (הצום מכניע את הלבבות כידוע, רק יש לחקור האם הצום גם מחליש את השכל)
האמת היא בשביל מה לי כל זה ? (רק רציתי לעזור לעיתונאי הנ"ל) כי אפי' אני יראה זאת בעיני אני לא יאמין לזה, כמו שאני לא מאמין בכישוף ושאר הדברים שהתורה הרציונאלית אסרה לנו להאמין,
תוקן על ידי maxmen ב- 19/07/2011 15:16:01
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 15:29 |
|
| |
אפי' אני יראה זאת בעיני אני לא יאמין לזה.
אם תראה תאלץ להתמודד. להתעלם בגלל שהתורה אסרה זה לא בדיוק רציונלי.
אתה יכול לטעון כי לפי הידע הקיים נראה כי זה לא ייתכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 15:30 |
|
| |
ואגב, סגולה לצום קל.
לשתות כוס קפה על הבוקר.
|
|
|