בית פורומים עצור כאן חושבים

על ילד הפלא שידע הכל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2011 15:33 לינק ישיר 

ייתכן
בעשרה בטבת הסגולה מועילה, ביז תמוז פחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 15:35 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
אפי' אני יראה זאת בעיני אני לא יאמין לזה.
אם תראה תאלץ להתמודד. להתעלם בגלל שהתורה אסרה זה לא בדיוק רציונלי.
אתה יכול לטעון כי לפי הידע הקיים נראה כי זה לא ייתכן.

ראיתי גם את דוד קופרפילד חותך ראש אישה ומחזיר למקום.
יש דברים שגם אם נראה אותם עדיין נטיל בהם ספק כי הם לא מסתדרים לפי התיאוריה שלנו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 15:39 לינק ישיר 

אם מה שאנו רואים מאפשר פרשנות של אחיזת עיניים אין בעיה.
אני עדיין טוען כי בדיקה קודמת לתיאוריה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 15:42 לינק ישיר 

בעל,

כך זה נראה כשמקלקלים ווארט ועוד באחר צהרי צום קייצי.

המקור הוא חבר שכאשר שאלתיו האם הוא צם הוא ענה:

בוודאי. אך כדי שאוכל לצום אני חייב לשתות קפה.

הסיפור היה (או לא) בתשעה באב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 15:45 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
אפי' אני יראה זאת בעיני אני לא יאמין לזה.
אם תראה תאלץ להתמודד. להתעלם בגלל שהתורה אסרה זה לא בדיוק רציונלי.
אתה יכול לטעון כי לפי הידע הקיים נראה כי זה לא ייתכן.

מה פתאום להתמודד ? שאני רואה מטוס טס אני פתאום מאמין ושולל את כוח המשיכה ?? לא ולא אני חוקר איך הוא טס ויודע בוודאי שיש מה לחקור ואני יגיע לסיבה שהיא שיש ארבע כוחות הפועלים על המטוס, ששקול הכוחות הם = 0 כלומר יש את המשקל של המטוס שנמשך לקרקע מפני כוח המשיכה ויש נגדו את כוח העילוי ( = כוח אווירודינאמי הנוצר כתוצאה מזרימת האויר על גבי הכנפיים) ויש את הכוח השלישי שהיא הסחב (המיוצר על ידי המנוע שמושך אותו קדימה) ומולו יש את הכוח הרביעי שהיא הגרר (= התנגדות האוויר לסחב)

ואז הוא באוויר ולא נופל, שהכוחות הם =  0 כלומר גרר = סחב, עילוי = משקל,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 15:46 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
לענ"ד בית המשפט טעה.
אולי הוא צדק פורמלית. לטובת נראות הצדק היה עדיף לשמוע את הילד ולהראות שאין לו שמץ של מושג על הארוע.

פתיחת פתח לשטויות מהסוג הזה, בעייתית, בעיקר כשבפעם הבאה זה יהיה מבוגר, שאולי יכול ללמוד טוב את עדות השקר שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 15:46 לינק ישיר 

ואני למדתי זכות על החבר שלך שקם לפני עלות השחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 15:54 לינק ישיר 

מקס,

זה בדיוק נקרא להתמודד...

אלי,

צריך עיון.

בעל,

מדובר במי שלכל השיטות בהלכות כף זכות אין לדונו לכף זכות.

בכל מקרה הוא עבר על האיסור להתלוצץ בתשעה באב לפני הקינות והכשיל כמה אנשים כשרים מישראל במילוי פיהם שחוק בעולם הזה ועוד בההוא יומא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 16:08 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
  מקס,

זה בדיוק נקרא להתמודד...

אז לא הבנתי אותך, חשבתי שאתה רוצה לומר שאם אני יראה מופת כל שהיא אני יצטרך להיכנע את שכלי ולא היא כנ"ל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 16:13 לינק ישיר 

אם המציאות תסתור את הידוע לך ולא יהיה לך הסבר מניח את הדעת בהחלט תאלץ לשנות את דעתך.
אא"כ יהיה סביר יותר להשאר בצריך עיון מאשר להסיק מסקנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 16:21 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
אם המציאות תסתור את הידוע לך ולא יהיה לך הסבר מניח את הדעת בהחלט תאלץ לשנות את דעתך.

לא נכון כלל וכלל, אני לא מסיק מסקנות נגד שכלי, אני יכול לעשות גורל באין ברירה אחרת או שאלת תינוק שהיא גם בעצם גורל, כלומר לעולם אני לא יחשוב אפי יתנו לי מיליון מפתים ש1+1=5  זה המושג של האלוקים והבן,

אין דבר כזה שהמציאות תסתור לי את האלוקים והתבונה, בזמן התנ"ך האנשים לא היו בטוחים שיש אלוקים אחד באופן מדעית מציאותית להפך יכלו לחשוב שקיים יותר מאחד,

אני מקווה שאתה יורד לסוף דעתי בעניין,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 16:22 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

זהו, ייתכן, גם האופציה של צ"ע ואפילו צע"ג קיימת ומקובלת. בזכותה אפשר להמשיך לחיות.

אגב, איך אתה מבין את עניין הצ"ע שנוקטים בו רבותינו בכ"מ ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 16:32 לינק ישיר 

שותפי,

אני לא מבין את ההתלהבות שלך מאופציית הצע"ג.

כנראה לא הבנת אותי.

אני בסך הכול כתבתי בניסוח משלי את הטיעון של יום כי שום עדות אינה מספקת כדי לבסס את התרחשותו של נס אלא אם העדות היא כזו שלטעון כי היא שקרית יהיה בחזקת נס פלאי עוד יותר מן הדבר שהיא טוענת כי התרחש.

כאשר אתה רואה משהו שלא מסתדר עם הידוע לך, אתה בודק מה מוזר יותר להסיק. שהידע שלך היה מוטעה או שמה שאתה רואה הוא טעות, למרות שאינך יכול להצביע בדיוק מה היא הטעות.

בדרך כלל בנגלה הכוונה היא שדברי החכם עליו מוסבת הקושיה אינם מובנים. זהו ניסוח המשקף את ענוותנותו של המקשה שאינו ממהר לומר על דברי אחרים, בפרט אם הוא מחשיבם, כי טעות המה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 16:52 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

כאשר אתה רואה משהו שלא מסתדר עם הידוע לך, אתה בודק מה מוזר יותר להסיק. שהידע שלך היה מוטעה או שמה שאתה רואה הוא טעות, למרות שאינך יכול להצביע בדיוק מה היא הטעות.

בדרך כלל בנגלה הכוונה היא שדברי החכם עליו מוסבת הקושיה אינם מובנים. זהו ניסוח המשקף את ענוותנותו של המקשה שאינו ממהר לומר על דברי אחרים, בפרט אם הוא מחשיבם, כי טעות המה.

אז למה משתמשים בביטוי צריך עיון ?
הכוונה לומר שאם אתיישב ואעיין, עיון קטן או בינוני או גדול בהתאם לעניין, אצליח להשאיר את המצב הקודם על תילו למרות הקושיה הנוכחית.
כלומר העדיפות הברורה היא להישאר במצב הקיים עם שיפוצים נדרשים, ולא לזרוק את הכל על כל קושיה. 
זוהי הדרך הלוגית להתמודד עם קושיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 17:00 לינק ישיר 

מקסמן,

אם היית רואה את עשרת המכות, שאין להם שום הסבר טבעי, או את קריעת ים סוף, האם היית אומר שמכיוון זה לא ייתכן וזה לא רציונלי לכן זה לא ארע באמת?

תוקן על ידי צבוני ב- 19/07/2011 17:02:30

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ילד הפלא שידע הכל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.