בית פורומים עצור כאן חושבים

על ילד הפלא שידע הכל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2011 17:05 לינק ישיר 

כמה הערות.

א. לגבי השימוש בצ"ע כדי לחלוק, סברתי פעם לפתוח על זה אשכול ועדיין ראוי לשמור זאת לשם.

ב. לגבי הילד, מה נשאר לנו למסקנה? מה הוא כן ידע? שותף סוד טען שהוא מכיר אותו אישית. אולי יוכל לשתפנו במה שהילד זוכר וכפי שכתבתי לעיל שצריך להבדיל בין מה שהוא זוכר באמת לבין מה שלימדו אותו לזכור. (לכולנו אני משער יש סיפורי ילדות שסיפרו לנו על עצמנו ואנו מקבלים אותם כעובדה למרות שאיננו זוכרים אותם).

ג. לגבי קבלת עדות ממי שלכאורה אינו יכול להעיד.

בסיפורי דוקטור דוליטל, נדמה לי כבר בספר הראשון, מאשימים בעיירה אדם צנוע וענו (שחי כמתבודד וכנזיר) ברצח. היחיד שיכול לגלות את האמת הוא הכלב שלו.

ד"ר דוליטל, היודע את שפת החיות, מגיע לבית המשפט, ומוכיח שהוא מסוגל לדבר עם כלבים. הוא מדבר עם הכלב של השופט, וזה מגלה לו פרטים על מעשי השופט. (זו הזדמנות לבדיחות על חשבון השופט אבל זו היתה תקופה אחרת ואין). השופט נוכח לדעת שמן הדוגמאות שד"ר דוליטל מקבל מן הכלב הוא אכן יודע לדבר עם בעלי חיים.

ואז מעלים את הכלב של המתבודד על הדוכן והלה מספר מה שהיה (כבר שכחתי וזה לא חשוב).

בסוף המושבעים מזכים את הנאשם ובינתים כל העיר שמעה שד"ר דוליטל יודע שפת החיות.

אני תהיתי לכשעצמי מדוע האמינו לעדות הזו. יש שם לפחות שני חורים. 

1. אולי ד"ר דוליטל יכול היה לברר מה עשה השופט באופן אחר. בין טבעי (הציץ מהחלון) בין לא טבעי (הוא קורא מחשבות, או שמלאך או שד או דג מדבר גילה לו).

2. גם אם הוא יודע שפת החיות, מדוע האמינו לכלב של המתבודד. אדרבה, הוא אוהב את בעליו ולכן חשוד לשקר.

ההנחה היא כנראה שכלב תמיד יאמר את האמת. אפשר להוסיף שלכלב או לבעל חיים לא תמיד יש מספיק שכל לשקר (טענה שהופרכה. יש בעלי חיים שמרמים זה את זה, כגון קופים). מצד שני, נראה לי שהסופר פשוט לא העסיק את עצמו בשאלות המתבקשות. ומדוע שיעשה כן.

אבל זה מעורר שאלה, שאפשר לדון בה כאן או באשכול נפרד. האם מישהו שיבוא לבית המשפט או בית הדין התורני להבדיל, ויעיד על סמך גישה לידע שאינה זמינה לכל אדם, אך יוכיח שהוא מסוגל לספק כל מידע שיתבקש, האם יש לקבל את עדותו?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 17:13 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
לגבי הילד, מה נשאר לנו למסקנה? מה הוא כן ידע? שותף סוד טען שהוא מכיר אותו אישית. אולי יוכל לשתפנו במה שהילד זוכר וכפי שכתבתי לעיל שצריך להבדיל בין מה שהוא זוכר באמת לבין מה שלימדו אותו לזכור. (לכולנו אני משער יש סיפורי ילדות שסיפרו לנו על עצמנו ואנו מקבלים אותם כעובדה למרות שאיננו זוכרים אותם).

עזוב, שכח מזה. הוא לא מעוניין לחזור לזה (אגב, הוא קצת כועס שלקחו לו את זה....).

אנחנו לא בנויים על אותות ומופתים באדמת בני חם, כידוע.
אנחנו בנויים על מסורת רציפה וחזקה של מיליוני אנשים לאורך הדורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 17:21 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
אבל זה מעורר שאלה, שאפשר לדון בה כאן או באשכול נפרד. האם מישהו שיבוא לבית המשפט או בית הדין התורני להבדיל, ויעיד על סמך גישה לידע שאינה זמינה לכל אדם, אך יוכיח שהוא מסוגל לספק כל מידע שיתבקש, האם יש לקבל את עדותו?

בהרבה עדויות אין דבר שיכול לסתור או להוכיח את דברי העד. ועוד, אם יבוא אדם בעל ראיית צבעים שונה מהמצויה (יש דבר כזה) ויאמר שהוא מבחין בדבר וכי לא יקבלו אותו? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 17:22 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:

אז למה משתמשים בביטוי צריך עיון ?
הכוונה לומר שאם אתיישב ואעיין, עיון קטן או בינוני או גדול בהתאם לעניין, אצליח להשאיר את המצב הקודם על תילו למרות הקושיה הנוכחית.
כלומר העדיפות הברורה היא להישאר במצב הקיים עם שיפוצים נדרשים, ולא לזרוק את הכל על כל קושיה. 
זוהי הדרך הלוגית להתמודד עם קושיות.

ברוב המקרים צ"ע זה בעצם מכבסת מילים ל-"רוב הסיכויים שמי שכתב את זה התבלבל, השתמט מזכרונו
דבר ברור, היתה לו גירסה אחרת או שנפל שיבוש בספרים".
הרבה פעמים מתברר שתילי תילים של הלכות או פלפולים מקורם בשיבוש או בהגהה לא מובנת.
ע"ע דג וחלב, דג ובשר ועוד כל מיני דברים שנכנסו ליהדות במשך הדורות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 17:26 לינק ישיר 

יIנתן כתב:

אז למה משתמשים בביטוי צריך עיון ?
הכוונה לומר שאם אתיישב ואעיין, עיון קטן או בינוני או גדול בהתאם לעניין, אצליח להשאיר את המצב הקודם על תילו למרות הקושיה הנוכחית.
כלומר העדיפות הברורה היא להישאר במצב הקיים עם שיפוצים נדרשים, ולא לזרוק את הכל על כל קושיה. 
זוהי הדרך הלוגית להתמודד עם קושיות.

ברוב המקרים צ"ע זה בעצם מכבסת מילים ל-"רוב הסיכויים שמי שכתב את זה התבלבל, השתמט מזכרונו
דבר ברור, היתה לו גירסה אחרת או שנפל שיבוש בספרים".

אני מוכיח את פירושי מתוך תוכן המילים עצמן. מה ההוכחה שלך לפירושך ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 17:28 לינק ישיר 

ייתכן

נא לא להחריג את האשכול למקום אחר.

שותף

וכי על רצונותיו של בעל המעשה אנו דנים או על בירור הסיפור.

גם אם רצונך להשתית את היהדות על מסורת של מיליונים (ובהנחה שתוכל לעשות זאת...), מדוע לא לברר סיפור כזה? זה מעניין ומסקרן. יותר מכך, זה יכול להצדיק, לשיטתך, אמונה בזוהר (הנער ידע אותו בעל פה כמו ספרי קודש ורק ספרי קודש לפי הגרסה המקובלת) ואמונה בעיבור נשמות או כיוצא.

בכל אופן, אשמח לשמוע מה ידוע לך בשאלות המרכזיות שהועלו כאן. והן:

מה ידע הילד? כמה ספרים? האם ידע גם בדברי חול? האם דיקלם או הבין? האם אלו זכרונות שלו או אמירות על עצמו שלימדו אותו והוא מאמין להן?

תחזל

נראה שאין זה דומה.

אנו מקבלים דברי עד כל עוד הם בגבול הסביר והמורגל. עד שטוען שיש לו ידיעה על חושית או אחרת החורגת מהרגיל, זה בדיוק הנידון שלנו.

יש כאן כמה בעיות. אחת, למה להאמין לו. שתים, איך אפשר לבדוק אותו שהוא דובר אמת לשיטתו? ואין כאן הרתעה.

כמדומה שכל השיקולים האלו פועלים יחד. ועוד אחד, שאין לפתוח דלת בפני בירורים כאלו גם אם יקרה שפעם אחת נתרשם שהדברים באמת אמינים.

לעומת זאת, מי שיטען שהוא בעל יכולת לזיהוי צבעים, או זכרון פנומנלי, או יכולת לראות מרחוק וכל כיוצא בזה, אם יווכח בית המשפט שאכן זה כך, מסתבר שיאמינו לו (נכתב מנקודת מבטו של משפטן של כורסה). יש לנו עורכי דין בפורום שיכולים להביע דעה מקצועית.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 17:28 לינק ישיר 

אחרי עיון ארוך התברר לי ש.. אין מנוס אלא לומר שאותו גאון טעה בדבריו..

(זאת גם אפשרות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 17:32 לינק ישיר 

למיימוני

האם יש רלוונטיות כל שהיא לציטוט מספרים בדיוניים ?

ולגבי השאלה המעשית הרי אתה צריך לפרט איזו  גישה יכולה להיות  לאדם לידע שאינו זמין לכל אדם?

(אם מדובר בהאזנות/צילומים בסתר הרי החוק קובע מתי הן קבילות ומתי לא.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 17:34 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
אפי' אני יראה זאת בעיני אני לא יאמין לזה.
אם תראה תאלץ להתמודד. להתעלם בגלל שהתורה אסרה זה לא בדיוק רציונלי.
אתה יכול לטעון כי לפי הידע הקיים נראה כי זה לא ייתכן.

אם מחר תינוק יוולד ויצטט מהברית החדשה אתה תתנצר? תשקול את זה בכלל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 17:42 לינק ישיר 

יIנתן כתב:

(זאת גם אפשרות)

הביטוי אומר צריך עוד לעיין. הוא לא אומר כבר עיינתי והגעתי למסקנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 17:44 לינק ישיר 

צבוני כתב:
מקסמן,

אם היית רואה את עשרת המכות, שאין להם שום הסבר טבעי, או את קריעת ים סוף, האם היית אומר שמכיוון זה לא ייתכן וזה לא רציונלי לכן זה לא ארע באמת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 17:47 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:

(זאת גם אפשרות)

הביטוי אומר צריך עוד לעיין. הוא לא אומר כבר עיינתי והגעתי למסקנות.

ומאז ועד היום לא מצאו תשובה? אולי בגלל הסיבה הפשוטה שאין כזאת? אבל לכתוב "טעית" אי אפשר..

(למרות שאני לא מבין מה הביג דיל, בגמרא המון פעמים אומרים לר"ע "עקיבא, טעית..")

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 17:49 לינק ישיר 

צבוני כתב:
מקסמן,

אם היית רואה את עשרת המכות, שאין להם שום הסבר טבעי, או את קריעת ים סוף, האם היית אומר שמכיוון זה לא ייתכן וזה לא רציונלי לכן זה לא ארע באמת?

מה אתה משווה, שם הקב"ה שלח ביד נביא שיעשה ניסים ואמר להם במפורש שיעשה אותות..
(ואל תחשוב שהם האמינו סתם ככה, למה נראה לך הקב"ה אמר "ואם לא יאמינו לאות הראשון" וכו'?)

ואם היית רואה את ישו הולך על המים היית מתנצר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 19:25 לינק ישיר 

צענע

אני מוצא בספרות ביטויים מוצלחים מאד לרעיונות או למצבים שמזמינים ניתוח פילוסופי. ואני מחבב לחלוק את האבחנות האלו עם זולתי. אני מקוה שזה לא חסרון בעיניך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 19:26 לינק ישיר 

צבוני כתב:
מקסמן,

צדיק סליחה נרדמתי בגלל הצום:

לעצם שאלתך בוודאי שלא האמינו לניסים כניסים כלומר רוב (מעל 80%) נשארו במצריים באמת לפי דעה שיש בחז"ל,
ואחריו אלה שכן יצא המשיכו להתלונן כמו סיפור קורח ומלחמתו על ההנהגת האומה במדבר ועוד ועוד,,,,

הרמב"ם אומר שאפשר לעשות זאת בכישוף כלומר שהם מדע שלא מוכר לההמון (זה המושג כישוף מול האלוקים) כלומר פעם כל בעל כוח היה אליל\אלוהים וכל כוחו הגיע לו ממדע וידע לא ידוע לההמון ולכן ניצל אותם, במילא רוב היהודים במצריים ראו את משה ככזה שיש לו כוחות שלא מוכרים להם ומנצל זאת כמו כל מכשף,
ולכן אומר הרמב"ם הלכות יסודי התורה פרק ח

"משה רבינו לא האמינו בו ישראל מפני האותות שעשה, שהמאמין על פי האותות יש בלבו דופי שאפשר שיעשה האות בלט וכשוף, אלא כל האותות שעשה משה במדבר לפי הצורך עשאם, לא להביא ראיה על הנבואה, היה צריך להשקיע את המצריים קרע את הים והצלילן בתוכו, צרכנו למזון הוריד לנו את המן, צמאו בקע להן את האבן, כפרו בו עדת קרח בלעה אותן הארץ, וכן שאר כל האותות"

כלומר חלק מי היהודים שיצאו ממצריים יצאו כי רצו להיות בני חורין וארץ משלהם ששייך להם, רצו להיות אומה נרמלית,
וכל הניסים היו דיי טבעים כביכול ורק לצורך קיומי וגם לא עשה רושם במיוחד ככתוב בתורה עצמה,

אז למה נראה לך שאני כן היה מתרגש מהם ? אני חושב שהייתי יוצא ממצריים כמוהם בלי צורך בניסים,
התורה במפורש אומרת לנו שאם יבוא נביא ויעשה מופת אל תקבלו אותו כנביא רק חייבים להרוג אותו

דברים פרק יג

(ב) כִּי יָקוּם בְּקִרְבְּךָ נָבִיא אוֹ חלֵם חֲלוֹם וְנָתַן אֵלֶיךָ אוֹת אוֹ מוֹפֵת:
(ג) וּבָא הָאוֹת וְהַמּוֹפֵת אֲשֶׁר דִּבֶּר אֵלֶיךָ לֵאמר נֵלְכָה אַחֲרֵי אֱלהִים אֲחֵרִים אֲשֶׁר לא יְדַעְתָּם וְנָעָבְדֵם:
(ד) לֹא תִשְׁמַע אֶל דִּבְרֵי הַנָּבִיא הַהוּא אוֹ אֶל חוֹלֵם הַחֲלוֹם הַהוּא כִּי מְנַסֶּה יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם אֶתְכֶם לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אֹהֲבִים אֶת יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם בְּכָל לְבַבְכֶם וּבְכָל נַפְשְׁכֶם:
(ה) אַחֲרֵי יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם תֵּלֵכוּ וְאֹתוֹ תִירָאוּ וְאֶת מִצְוֹתָיו תִּשְׁמֹרוּ וּבְקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ וְאֹתוֹ תַעֲבֹדוּ וּבוֹ תִדְבָּקוּן:
(ו) וְהַנָּבִיא הַהוּא אוֹ חֹלֵם הַחֲלוֹם הַהוּא יוּמָת כִּי דִבֶּר סָרָה עַל יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם הַמּוֹצִיא אֶתְכֶם מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם וְהַפֹּדְךָ מִבֵּית עֲבָדִים לְהַדִּיחֲךָ מִן הַדֶּרֶךְ אֲשֶׁר צִוְּךָ יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ לָלֶכֶת בָּהּ וּבִעַרְתָּ הָרָע מִקִּרְבֶּךָ:

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ילד הפלא שידע הכל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext