|
|
| נשלח ב-19/7/2011 19:27 |
|
| |
מקסמן
ואני בדיוק עמדתי לצטט אותם פסוקים מספר דברים... טול איקון ירוק.
אלא שאני תיכננתי להעתיק עוד קצת מן ההמשך.
דברים פרק יג
(ז) כִּי יְסִיתְךָ אָחִיךָ בֶן אִמֶּךָ אוֹ בִנְךָ אוֹ בִתְּךָ אוֹ אֵשֶׁת חֵיקֶךָ אוֹ רֵעֲךָ אֲשֶׁר כְּנַפְשְׁךָ בַּסֵּתֶר לֵאמֹר נֵלְכָה וְנַעַבְדָה אֱלֹהִים אֲחֵרִים אֲשֶׁר לֹא יָדַעְתָּ אַתָּה וַאֲבֹתֶיךָ: (ח) מֵאֱלֹהֵי הָעַמִּים אֲשֶׁר סְבִיבֹתֵיכֶם הַקְּרֹבִים אֵלֶיךָ אוֹ הָרְחֹקִים מִמֶּךָּ מִקְצֵה הָאָרֶץ וְעַד קְצֵה הָאָרֶץ: (ט) לֹא תֹאבֶה לוֹ וְלֹא תִשְׁמַע אֵלָיו וְלֹא תָחוֹס עֵינְךָ עָלָיו וְלֹא תַחְמֹל וְלֹא תְכַסֶּה עָלָיו: (י) כִּי הָרֹג תַּהַרְגֶנּוּ יָדְךָ תִּהְיֶה בּוֹ בָרִאשׁוֹנָה לַהֲמִיתוֹ וְיַד כָּל הָעָם בָּאַחֲרֹנָה: (יא) וּסְקַלְתּוֹ בָאֲבָנִים וָמֵת כִּי בִקֵּשׁ לְהַדִּיחֲךָ מֵעַל יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ הַמּוֹצִיאֲךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם מִבֵּית עֲבָדִים: (יב) וְכָל יִשְׂרָאֵל יִשְׁמְעוּ וְיִרָאוּן וְלֹא יוֹסִפוּ לַעֲשׂוֹת כַּדָּבָר הָרָע הַזֶּה בְּקִרְבֶּךָ: ס
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 14:22 |
|
| |
דיברתי עם פותח הערך בויקיפדיה. הוא אומר לי ששנים ממשמשיו של האדמור מבעלז סיפרו לו שבעצמם ראו ושמעו את הילד מדקלם כמעט כל ספר שפתחו לפניו בביתו של האדמו"ר. אחד מהגבאים שמו הרב אהרן מרדכי רוטנר, והוא אמר שהיה נראה שהילד רק דיקלם בלי להבין את משמעות המילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 14:33 |
|
| |
כנראה שהילד היה גאון נדיר בתחום ספציפי של זכרון הנקרא זכרון צילומי:
"זיכרון צילומי - הזיכרון הצילומי הוא תת-סוג של זיכרון העבודה, והוא נבדל מזיכרון העבודה המילולי הרגיל בטיבו, וגם במרכזי המוח שהוא מפעיל. סוג זה של זיכרון משמש לזיכרון תמונות. יש מתי מעט, רובם ככולם ילדים, המסוגלים לעשות בזיכרון זה שימוש כדי "לצלם" מסמכים, או תמונות על כל דקדוקיהן ופרטיהן."
המקור:ויקיפדיה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 20:14 |
|
| |
תשרת
תודה על המאמץ. הידיעה הזו מתמיהה. כמה ספרים היו בבית האדמור? אם היו כמה עשרות, איך היה יכול היה הילד להספיק לשמוע שקוראים את כולם? ואפילו קטעים נבחרים מתוכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 20:17 |
|
| |
הרב אהרן מרדכי רוטנר היה גבאי? - הוא אחד הדיינים בבית הדין של בעלזא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 20:39 |
|
| |
הרב מימוני אתה כבר מאמין?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 22:02 |
|
| |
אין שום הגיון בסיפור הזה. כמו שמחר יבואו 5 עדים ויעידו בפני שראו אריה שאכל ולאחר מכן ברך ברכת המזון....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 22:09 |
|
| |
יונתן זה לא רחוק מהמציאות יש הרבה שנוהגים מנהג האר"י
סיפרו על אחד הגברתנים שהוא נוהג מנהגי הארי- תמהו כולם- הוא- מנהגי הארי? הסביר- מה ארי דורס ואוכל אף הוא כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 22:20 |
|
| |
איך הציטוטים מספר דברים קשורים לנושא הדיון?
גלגול נשמות או נצרות אינם הסתה לעבודת אל אחר מאשר יהווה (או יקוק, או הקב"ה, או אל שדי, או אל עליון, או השם, או ה', או ד', או ג') בכלל לא ברור בהנחה המונותאיסטית מה פירושו של אל אחר. אפילו מעבר לפלגים השונים של אלו המאמינים באל שאיתו דיבר הנביא משה (שומרונים, קראים, רבניים, רפורמים, נוצרים לסוגיהם, מוסלמים לסוגיהם, בהאים, עדי יהוה וכו') - וכי ההודים בדברם על ברהמה (המתגלם בישויות שונות) לא מתכוונים לאותו אל שהיהודים מדברים עליו? מה ההבדל בין אל עליון הכנעני לבין מגשימי האל היהודי (נניח שנקבל שרק טועים הגשימו אותו)?
תוקן על ידי thepresent ב- 20/07/2011 22:35:03
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 22:42 |
|
| |
נוכח כחידוד להכניס פן רציני בהומור-לא כדבריך הפסוקים בתורה מזהירה אותנ מסיפורו של הנוצרי.
(ב) כִּי יָקוּם בְּקִרְבְּךָ נָבִיא אוֹ חלֵם חֲלוֹם וְנָתַן אֵלֶיךָ אוֹת אוֹ מוֹפֵת:
בעל הטורים דברים פרק יג (ב) כי יקום בקרבך. בקרבך בגימטריא זו האשה זה נכון בקרבך= זו האשה. אבל השאלה היא אז מה? התשובה- שבעל הטורים כתב- בקרבך נביא= בגימטריא זו האשה ובנה. הצננזור כנראה מחק
אז אם התורה מזהירה סימן שזה לא אותו דבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 00:44 |
|
| |
יש לי ספק מה פחות ראוי לאמון, יכולת הזיכרון של הילד או כוחותיו של האדמו"ר מבלז.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 00:53 |
|
| |
דווקא לבעלזער יש כוחות. תראה איזה גודל הוא!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 08:20 |
|
| |
משהו לא מסדדר לי עם הבעלזער- אם אנחנו מדברים על אותו ילד, מה שאני זוכר זה היה בערך לפני 60 שנה. הבעלזער היה באותו זמן ינוקרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 12:45 |
|
| |
תשרת כתב, דיברתי עם פותח הערך בויקיפדיה. הוא אומר לי ששנים ממשמשיו של האדמור מבעלז סיפרו לו שבעצמם ראו ושמעו את הילד מדקלם כמעט כל ספר שפתחו לפניו בביתו של האדמו"ר. אחד מהגבאים שמו הרב אהרן מרדכי רוטנר, והוא אמר שהיה נראה שהילד רק דיקלם בלי להבין את משמעות המילים. לא הבנתי. פתחו לפניו ספר והוא עיין בו וקרא למרות שלו ידע עדיין לקרוא, או הקריא בעל פה כמשמעות המילה דקלם? אם קרא בעל פה למה היה צריך לפתוח את הספר ועוד לפניו? ר' ירוחם, דברי בעל הטורים ברור מללו. נביא בקרבך זו האישה. אותו נביא שנולד רק מאישה... הכוונה לר' אהרן מבעלזא.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 14:19 |
|
| |
אתמול בדקתי קצת את עניין הגימטריות
מדובר כמובן בהבל מוחלט
כי יקום בקרבך נביא או חלם חלום = "נלד ומת ז אדר" לדוגמה. ניסיתי להתאים את "משה בן עמרם" אבל זה יוצא 5 יותר מאשר הפסוק הזה. מה שכן, "משה בן עמרם" גימטריה "ישוע הנוצרי" וגם "בעל הטורים השלם" וגם "יהושע פרוע" "האיש והשפם" (רמז לסטאלין ולהיטלר) "אדוךף היטלר טס הרבה בגלגול הזה" "אשליות" "אטרקטיביות" ואפילו "יוסי בובליל יקח את האח הגדול" ועוד כל מיני דברים כפי שעיני הקורא המשועמם תחזינה מישרים כאן
http://www.c2kb.com/gematria/?word=%D7%9E%D7%A9%D7%94+%D7%91%D7%9F+%D7%A2%D7%9E%D7%A8%D7%9D&x=0&y=0
ייתכן
למה ירמזון דבריך?
היה שם אדמו"ר שנולד בלידת בתולין?
תוקן על ידי thepresent ב- 21/07/2011 14:30:37
|
|
|
|
|