בית פורומים עצור כאן חושבים

לולא אמונה באלוקים - מדוע לא לרצוח?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/7/2011 09:50 לינק ישיר 

סיבתא ,הסברתי שהמוסר לא קיים כמשהו נפרד ומחודש מעבר לתבונה והאגו של בן אדם והמטריאליזם הוא מאותו מקור,תשאל על התבונה ממה היא עשויה,ואולי עוד לא גידלו עליו זקן כאן,ואם כן אז תלבין אותו ותמשיך בעבודת הקודש
בהחלט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 09:53 לינק ישיר 

ככה נשמעים חלק מהטוענים למוסר מובנה באנושות.

ואיך נשמעים אנ"ש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 09:57 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
ואיך נשמעים אנ"ש?

שאלה מצויינת לדיון באשכול על אנ"שיך.

אם שמת לב כתבתי - שכך נשמעים אנשים המכחישים את היותם דתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 10:34 לינק ישיר 

ואני שמעתי פעם מישהו שטען באוזניי שעקרון הסיבתיות נכון בוודאות. כששאלתי אותו מניין לו זאת (שאלתו של דייויד יום), הוא ענה לי: "זה בטוח נכון, כי אני רואה אותו", תוך שהוא מצביע על ליבו (או ראשו). פנאט...
ואחרי זה, לא תאמינו, פגשתי עוד אדם אחד, ושאלתי אותו אותה שאלה לגבי עקרון האינדוקציה. למרבה התדהמה, הוא ענה לי ממש אותה תשובה (תוך שהוא מצביע על...). האם יש איזו כת כזאת של אנ"ש אחרים שעונים תשובות לא מנומקות תוך הצבעה על הלב או הראש? האם מישהו מכיר, מישהו יודע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 10:49 לינק ישיר 

מה שתלוי באובנתא דלבא כל באי עולם חייבים בו.
(הבהרה - לענ"ד רב נסים גאון האמין בכנות שסולם הערכים שלו הוא אמיתי ומחייב ואין בדברים אלו כדי לפגוע בו חלילה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 10:54 לינק ישיר 

בעל, ואתה לא מאמין שהערך לא לרצוח או לא לגנוב או לבנות מערכת דינים מחייב את כולם? השאלה היא מהם הערכים המחייבים ולא האם יש כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 11:02 לינק ישיר 

סיבתא
כפר פורסם כאן המשוכנעים עם יד על הלב.
http://www.youtube.com/watch?v=caebhaIADTw

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 11:53 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
מטפחת,כמדומני שיש מחלוקת בהבנת רב חסדאי,והעמדה שלך לגבי בחירה ודת מאוד מובנת,השאלה אם אתה יודע שהבחירה בידך או רק מאמין מטעמי דת..?

האמונה שלי בבחירה חופשית ובקיום מערכת מוסרית חזקה יותר מאמונתי הדתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 11:59 לינק ישיר 

הרב מיכי,

כתבת, ייתכן, היכן אמרתי שהבעיה (הכנסייתיות) קיימת רק בצד אחד? טענתי שהיא קיימת בשני הצדדים, בניגוד לטענת האתיאיסטים שאצלם זה לא קיים.

אתה בוחר להתעלם מרוב ומעיקר דברי. זכותך.

למרבה המזל (או בגלל תכנון תבוני) הדברים שלך ושלי חקוקים עלי הפורום וכל הרוצה יקרא ויבחר.

ובאשר לקביעתך הנחרצת כאילו "אתיאיזם בהגדרה תובע רציונליות", איני יודע אם לצחוק או לבכות.

אתה שוב מבלבל בין אתאיזם לאתאיסטים ובין תובע לממשש.

אני חוזר. האתאיזם בהגדרה "תובע" רציונליות. כידוע לך, אין לו אלוהים.

אני מכיר מעט מאד אידיאות פחות רציונליות מאתיאיזם (אולי האימן, או תקשור עם חייזרים). לדעתי מה שאתיאיזם תובע הוא התעלמות מעובדות, פרשנות מעוותת לאחרות, והחזקה בעמדה מיסטית מופרכת ללא כל ראיה ובניגוד לכל היגיון.

אתה מגבב רשימה שלמה של חשיבה אי רציונלית הטמונה לדעתך באתיאיזם ואינך טורח אפילו לנמק על מה אתה מבסס את קביעתך הגורפת.

אולי תציין מאיזה עובדות האתיאיזם מתעלם? אולי תציג בפנינו פרשנות מעוותת שהאתאיזם דוגל בה? אולי תצביע על עמדה מיסטית מופרכת שהאתאיזם מחזיק בה?

אולי זו נראית לך הגדרה לרציונליזם, אני כנראה מחזיק בהגדרות שונות. טוב, הכול סמנטיקה.

שים לב מה אתה עושה. מטיח האשמות ללא שום אסמכתא או טיעון, ומיד עובר להסקת מסקנות מאותם טיעונים חסרי ביסוס מינימלי.

אתה כותב בהמשך, ואני שמעתי פעם מישהו שטען באוזניי שעקרון הסיבתיות נכון בוודאות. כששאלתי אותו מניין לו זאת (שאלתו של דייויד יום), הוא ענה לי: "זה בטוח נכון, כי אני רואה אותו", תוך שהוא מצביע על ליבו (או ראשו). פנאט...

ואחרי זה, לא תאמינו, פגשתי עוד אדם אחד, ושאלתי אותו אותה שאלה לגבי עקרון האינדוקציה. למרבה התדהמה, הוא ענה לי ממש אותה תשובה (תוך שהוא מצביע על...).

האם יש איזו כת כזאת של אנ"ש אחרים שעונים תשובות לא מנומקות תוך הצבעה על הלב או הראש? האם מישהו מכיר, מישהו יודע?

כולם מכירים. כולם יודעים. כך נוהגים רוב רובם של שלומי אמוני ישראל.

אינני מזדהה עם הדברים שציטטת, אבל ההצגה כאילו אלו הטיעונים הלא מבוססים היחידים המוכרים, אינה נכונה

האם האינטואיציה שאתה משתמש בה לעתים קרובות מנומקת?

אני גם לא מבין מדוע הטיעון כי אין שום דבר מוכח והכול זה רק סתם הנחות משרת את האמונה. אדרבה. אם אי אפשר להוכיח כלום, אין שום סיבה להאמין בשום דבר. המצב הטבעי הבסיסי לא מחייב שום אמונה בשום דבר.

זה בסך הכול סוג של מניפולציה בדיון. אה, גם אתה לא רציונלי. ולכן?

בעל, ואתה לא מאמין שהערך לא לרצוח או לא לגנוב או לבנות מערכת דינים מחייב את כולם? השאלה היא מהם הערכים המחייבים ולא האם יש כאלה.

התועלתנות יכולה להיות חוק מחייב.

יהי,

כתבת, כולנו מודים שרוב בני אדם מרגישים משהו שנקרא מצפון. כמו כן רובם מרגישים משהו שהם קוראים אלוקים.

עכשיו הוויכוח בשניהם שווה. אם רגשות כאלו מורים על מציאות מטפיזית או שאינם אלא תוצאה של אני והחינוך וכדו'.

להבדיל מהתחושה שיש אלוהים, כדי לחוש במצפון ולנהוג לפיו מבחירה אין שום צורך לומר כי קיומו מורה על מציאות מטפיזית.

הרמה המחייבת היא אכן, לכאורה, רק תיקון העולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 12:13 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

ובאשר לקביעתך הנחרצת כאילו "אתיאיזם בהגדרה תובע רציונליות", איני יודע אם לצחוק או לבכות.

אתה שוב מבלבל בין אתאיזם לאתאיסטים ובין תובע לממשש.

אני חוזר. האתאיזם בהגדרה "תובע" רציונליות. כידוע לך, אין לו אלוהים.

לא זכיתי להבין, למה ההנחה או הטענה שאין אלו-הים תובעת יותר רציונליות מהיפוכה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 12:31 לינק ישיר 

לא ההנחה היא התובעת רציונלית.

הטוען לאתאיזם מתבסס על הדרישה לרציונליזם.

האתאיזם הקלאסי איננו פוזיטיבי. טענתו היסודית היא שאין להאמין במה שלא הוכח לוגית ואין להתבסס על טיעונים לא רציונליים.

אי האמונה באלוהים היא רק פועל יוצא (אם כי ברור לי כי ניתן לטעון כי אין זו תוצאה מחויבת לוגית) של הרציונליות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 12:35 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
    הטוען לאתאיזם מתבסס על הדרישה לרציונליזם.

מה פתאום ? יש עוד שקולים כמו כדאיות ופריקת עול או משום השקפה נגד הדתות שעצרו את הקידמה באנושות,
אותו דבר ביהדות יש הטוענים שהכל רציונאליות,

אני לא מצליח להבין מנין לך ההנחה הזאת,

תוקן על ידי maxmen ב- 21/07/2011 12:45:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 12:37 לינק ישיר 

גם המאמין המצוי חושב שאין להתבסס על טיעונים לא רציונליים ואין להאמין בתופעות לא סבירות.
אני מבין שאתה חושב שהדעה שלך היא הרציונלית והמוכחת - זו כמעט טאוטולוגיה - אבל לכל הפחות עליך להבין שגם הצד השני חושב כך לגבי טיעוניו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 12:46 לינק ישיר 

מקס      אתה מדבר כמו משגיח בישיבה קטנה.

אדם לא פורק עול מלכות שמיים, מנוחיות, אדם המאמין המחפש נוחיות לא מחפש צרות עם הרבש"ע, הוא הרי מחפש נוחיות.
אם אדם נשאר באמונתו- איזו כדאיות הוא יכול למצא בפריקת עול. הרי הוא חונך כי הכל משמיים, והוא מייד יענש אם יפרוק עול. והרי זה לא כדאי
אם אדם פורק עול- הוא עושה זאת כי הוא מפסיק להאמין במה שהוא האמין עד לאותו יום.

יש גם טיפשים כפי שהגמרא אומרת בשם ר"ל - אין אדם חוטא ,אלא אם נכנסה בו רוח שטות.
רוח שטות זה זמן קצר מאד, רוח שטות אינה מחסנת מהאמונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 12:55 לינק ישיר 

מטפחת,

עצם המונח אמונה מראה על למעלה (או למטה) מן השכל.

רוב רובם של המאמינים כופרים בסמכותו המוחלטת של השכל.

לא רמזתי אפילו כי אינם משתמשים גם בטיעונים רציונליים.

האם אתה מאמין כי כל הדם במצריים הפך לדם?

האם האתון  של בלעם דיברה?

יש מאמינים רציונליסטים (להבדיל מרציונליים) הסבורים כי אכן כל הגברים הללו לא התרחשו במציאות.

כתבתי במפורש כי רציונליזם אינו בהכרח מביא לאתאיזם.

האתאיזם להבדיל מהמאמינים דוגל ברציונליות צרופה כמצפן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לולא אמונה באלוקים - מדוע לא לרצוח?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.