|
|
| נשלח ב-20/7/2011 10:59 |
|
| |
(מודיעה מראש- לא קראתי תגובות)
אממ.. דווקא נראה לי שהכיוון של חוצניקים יכוליות טוב. אני גם חשבתי על זה לא פעם. אם תאמרי שזה מה שאת מחפשת, אני חושבת שכן ינסו להכיר לך בכיוון הזה. תמשיכי לעשות תמיד את הדבר הנכון ביותר, ובעז"ה יהיה בסדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 11:02 |
|
| |
תוקן על ידי פונציבננה ב- 20/07/2011 11:28:30
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 12:59 |
|
| |
תוקן על ידי פונציבננה ב- 20/07/2011 13:10:20
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 13:56 |
|
| |
את דווקא נשמעת לי הטיפוס הקלאסי שיכול להתאים להמון המון בחורים שמחפשים מישהי בדיוק כמוך. לדעתי את פשוט צריכה קצת להיפתח יותר. יש לך יותר מידי לאווים בראש ואת מנסה לצייר ולדמיין מישהו מאד מאד ספציפי. במקום לחפש אם הוא עובד או לא, כמה הוא פרומער, אם הוא אוהב שלמה ארצי או לא ("יהרג ובל יעבור", נו באמת. אפילו חרדיות מבית כבר לא מדברות כך), תתמקדי בדברים היותר חשובים - האם הוא אדם טוב. רגיש. מתחשב. בריא בגופו ובנפשו. יכול לעשות אותך מאושרת. ובקיצור, הסתכלי בקנקן אבל גם במה שיש בו. לדעתי סיכוייך גבוהים ודווקא עם בחור לא חוצניק.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 14:02 |
|
| |
למה דווקא לא עם חוצניק?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 14:06 |
|
| |
| שווה_גרוש כתב: |  | תתמקדי בדברים היותר חשובים - האם הוא אדם טוב. רגיש. מתחשב. בריא בגופו ובנפשו. יכול לעשות אותך מאושרת. ובקיצור, הסתכלי בקנקן אבל גם במה שיש בו. |
|
בסמינר לימדו שבחור שיושב כל היום ולומד זה הכי חשוב. השאר זה משני.. (לא נורא אם הוא עדיין ילד עם חלב על השפתיים)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 14:25 |
|
| |
| שווה_גרוש כתב: |  | יש לך יותר מידי לאווים בראש ואת מנסה לצייר ולדמיין מישהו מאד מאד ספציפי. במקום לחפש אם הוא עובד או לא, כמה הוא פרומער, אם הוא אוהב שלמה ארצי או לא ("יהרג ובל יעבור", נו באמת. אפילו חרדיות מבית כבר לא מדברות כך), תתמקדי בדברים היותר חשובים - האם הוא אדם טוב. רגיש. מתחשב. בריא בגופו ובנפשו. יכול לעשות אותך מאושרת. ובקיצור, הסתכלי בקנקן אבל גם במה שיש בו.
|
|
 כמו
שאותך מגדירים בתור כזאת וכזאת
ככה גם מגדירים את הבחורים
שמציעים לך, אל תסתכלי על ההגדרות הכלליות אלא על הפרטים הקטנים
שהופכים אדם למי שהוא באמת,
לא למי שהוא מוגדר.
וגם בחור יכול להשתנות, הבחור
שמתחתן איתך זה לא המוצר הסופי בעז"ה יהיו עוד המון שנים שמשתנים..שנהפכים
ביחד לאנשים טובים יותר, כרגע
אולי מפריע לך שהוא שומע שירים למשל, אבל אולי עוד כמה שנים הוא כבר לא ישמע..
אל תסתכלי רק על מה שעומד
מולך אלא גם על הפוטנציאל הכללי שלו, מה הכיוון שלו? והאם הכיוון שלו בכלליות תואם
את הכיוון שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 14:32 |
|
| |
וגם לך תדע עם מי אתה באמת מתחתן...
| קאמרי כתב: |  |
הסיפור אירע לאחרונה באחת משכונות ירושלים, ומסתמא יהיו כאן כאלה שיזהו במי מדובר. ומעשה שהיה כך היה: בחור ישיבה, בחור נורמלי שמוריו ורבותיו גמרו עליו את ההלל, השתדך עם בחורת סמינר ממשפחה מכובדת. עד הדקה התשעים (קרי: יומיים לפני החתונה), הכל התנהל כרגיל: וורט, אירוסין, הורי הכלה קנו לחתן פנטהאוז בהר נוף וקאדילק אקסלייד, כנהוג, העיקר שילמד תורה וישתה קפה. נשלחו גם הזמנות למוזמנים, המבשרות על מועד החתונה. אממה, מסתבר שבשעה לחוצה זו, נזכר החתן היקר לבשר לחברתו (החילונית!) בדרך אגב, על אירוע שולי וזניח שמתקיים בעוד יומיים: החתונה שלו. עם מישהי אחרת, אלא מה. החברה, כצפוי, היתה בהלם מוחלט, והחליטה לפעול בכל מחיר לביטול החתונה, ולמנוע מבחיר לבה להתחתן עם מישהי אחרת. אולי היא גם נפגעה מהעדכון המאוחר, יומיים לפני. חדורה בתחושת נקמה, השיגה החברה בדרך לא דרך את הטלפון של הורי הכלה המיועדת, ובשעת צאת הכוכבים, של ליל שישי, כאשר נשלמות ההכנות האחרונות לחתונה, הירח זורח והכוכבים מנצנצים, הרימה אליהם טלפון, ובישרה להם בחגיגיות שחתנם היקר יוצא איתה כבר תקופה ארוכה... הורי הכלה לא האמינו למשמע אוזניהם, וסירבו לקלוט כי חתנם היקר יצא עד כה עם חברה חילונית, במקביל לפגישותיו עם בתם. הם חשדו שמא יש לה אינטרס לשקר, במטרה לקלקל לבתם את החתונה. אולם הבחורה לא התרגשה, ושלחה להם כמה תמונות משותפות, שלה ושל הבחור, בפוזות מעניינות. הורי הבחורה נבהלו, והחליטו לבטל את החתונה. הודעות ביטול למוזמנים נשלחו רק יומיים לפני מועד החתונה המתוכנן. מסקנה: אם אתה בחור ישיבה, ויש לך חברה, לפחות אל תצטלם.
|
|
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 20/07/2011 14:34:07
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 14:56 |
|
| |
יש פה מישו שעוד לא הבין שהוא בעצם לא יודע עם מי הוא מתחתן? כולם עושים את זה על עיוור.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 18:04 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | | למה דווקא לא עם חוצניק? |
|
שיר, הקטע הזה בהודעה היה השלב של האינטואיציה...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 18:07 |
|
| |
חשבתי שאינטואיציה יש רק לנשים..
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 18:08 |
|
| |
| פונציבננה כתב: |  | התלבטתי מה לצוטט את החצוי או את שלך...הבנתי שיהיה יותר יעיל כך ואז אעבור לחצוי:
א. למה שלא תעשי את זה * באמת?! מה גורם לך לרצות להיות שונה בכולופן?! (אני מבינה שיש נסיונות והכל. אבל,קטן עליך!!)
וגם כתבת שאת לא מתחברת לכמה דעות של חרדים "חזקים", הייתי שמחה אם היית מפרטת על מה מדובר.
ב. אם את מספרת שהיית כ"כ חזקה בסמינר ואת מתגעגעת לזה אז שוב, למה ירדת מהרמה הגבוה שאליה הגעת..?
אני לא סתם חופרת לך... יש לי קרוב שעבר את מה שעברת ומחרפן אותי שהיית כ"כ חזקה, עזבת את המישפחה והכל מאחוריך ובשלב כ"כ פעוט יחסית את נכנעת לעוה"ז?
ג. להודעה החצויה...
היא לא היתה אמורה להשלח אין לי מושג איך היא נשלחה...מי שירצה פרוט איך זה קורה...יראה בסמול!
רציתי לכתוב שם שהיא היתה אצלינו כמרצה מחזקת... ויצאתי מוקסמת מכל מילה שלה...(סיפרה לנו על כל מיני בנות עם הנסיונות שהן עוברות ואיזה נסיונות יש לנו לעומתן...צחוק, בנות עוצמתיות!!!)
לכן אני יודעת להעריך אותך ואת מה שעברת... ועכשיו, כואבת על מה שעובר עליך... |
|
טוב נתחיל איתך: א.בואי נאמר את זה ככה, כשבן אדם חוזר בתשובה הוא "באורות" יש לו תמימות והכל אצלו זה יהרג ואל יעבור. אז מחוזרת בתשובה הפכתי ל"חרדית" למה הגרשיים? כי פתאום הראש שלך נפתח, את מבינה ששבת לא ממש נכנסת בכניסת שבת אלא ב"שקיעה", והבדלה אפשר לעשות עד יום שלישי, ולחם, אפשר לאכול גם לא מהדרין כי זה רק הפרשת חלה ומעשרות ואת זה עושים בכל מקום וכולי וכולי... את מאבדת את התמימות ואיתה גם את המעוף ועושה דברים מתוך הרגל, ומוצאת הקלות והתחכמויות! עכשיו כשבן אדם עולה לפסגת הר בפעם הראשונה, הוא רק יודע שיפה שם... והרוח דוחפת אותו למעלה, הוא לא יודע את כברת הדרך שהוא יעבור. אבל כשאדם עולה בפעם השניה, הוא כבר יודע למה לצפות, והוא מתייאש מאוד מהר. קשה לחזור פעמיים בתשובה, במיוחד כשאת "חרדית"..
לגבי ההנהגות של החרדים: החולצות ה"כשרות" חולצות בד ללא לייקרה ועם רוכסן כזה מאחורה שעולות 100-80 ש"ח במקום 30-40 ש"ח רק כי הן כשרות ולא נוחות, זו דוגמא אחת... אני מדברת על הנהגות שאני הוצאתי את עצמי מהכלל שלהן כי אני יודעת לדאוג לעצמי ואני יודעת ללבוש חולצת לייקרה שתהא מספיק צנועה, ואם היא לא צנועה, כנראה שככה רציתי ולא משנה איזו חולצת "בד" ימכרו לי :/
לגבי ב. הממ בואי נאמר שמים רבים עברו בנהר, ואני מעדיפה לא לדבר על זה.אולי ביום מן הימים אם נהפוך להיות חברות אני אספר לך (: ג. הבנתי כבר, מקווה שישנת טוב לפחות!
תוקן על ידי LHD ב- 20/07/2011 18:20:18
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 18:13 |
|
| |
| שווה_גרוש כתב: |  | את דווקא נשמעת לי הטיפוס הקלאסי שיכול להתאים להמון המון בחורים שמחפשים מישהי בדיוק כמוך. לדעתי את פשוט צריכה קצת להיפתח יותר. יש לך יותר מידי לאווים בראש ואת מנסה לצייר ולדמיין מישהו מאד מאד ספציפי. במקום לחפש אם הוא עובד או לא, כמה הוא פרומער, אם הוא אוהב שלמה ארצי או לא ("יהרג ובל יעבור", נו באמת. אפילו חרדיות מבית כבר לא מדברות כך), תתמקדי בדברים היותר חשובים - האם הוא אדם טוב. רגיש. מתחשב. בריא בגופו ובנפשו. יכול לעשות אותך מאושרת. ובקיצור, הסתכלי בקנקן אבל גם במה שיש בו. לדעתי סיכוייך גבוהים ודווקא עם בחור לא חוצניק. |
|
כמו שציינתי, זו הקללה שלי. אני לא חילונית לא חרדית ולא חוזרת בתשובה. לכן אני לא יכולה לסבול את המחשבה שהילדים שלי ישמעו שירים חילוניים או יראו סרטים. ולו רק מהעובדה שזה מעוות את המחשבה ואת ההסתכלות על אהבה שהיא יצר טהור שנוצר משותפות ונתינה הדדית. שלא לדבר על גילוי עריות שפיכות דמים ועבודה זרה. השירים של שלמה ארצי מהממים ואני חושבת שהוא סוג של גאון, אבל אני מבינה את זה כי אני גדלתי בעולם שמעריך כאלה דברים, אבל הילדים שלי לא צריכים לגדול לכזה עולם.
אני לא חושבת שאני צריכה להקריב את מעט הרוחניות שנשארה בי כדי להתאים את עצמי למישהו אחר. שהוא יוותר על התאוות שלו ויתחזק בשביל בורא עולם, ולא למעני.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 18:16 |
|
| |
| שירלי19 כתב: |  | יש לך יותר מידי לאווים בראש ואת מנסה לצייר ולדמיין מישהו מאד מאד ספציפי. במקום לחפש אם הוא עובד או לא, כמה הוא פרומער, אם הוא אוהב שלמה ארצי או לא ("יהרג ובל יעבור", נו באמת. אפילו חרדיות מבית כבר לא מדברות כך), תתמקדי בדברים היותר חשובים - האם הוא אדם טוב. רגיש. מתחשב. בריא בגופו ובנפשו. יכול לעשות אותך מאושרת. ובקיצור, הסתכלי בקנקן אבל גם במה שיש בו.
 כמו
שאותך מגדירים בתור כזאת וכזאת
ככה גם מגדירים את הבחורים
שמציעים לך, אל תסתכלי על ההגדרות הכלליות אלא על הפרטים הקטנים
שהופכים אדם למי שהוא באמת,
לא למי שהוא מוגדר.
וגם בחור יכול להשתנות, הבחור
שמתחתן איתך זה לא המוצר הסופי בעז"ה יהיו עוד המון שנים שמשתנים..שנהפכים
ביחד לאנשים טובים יותר, כרגע
אולי מפריע לך שהוא שומע שירים למשל, אבל אולי עוד כמה שנים הוא כבר לא ישמע..
אל תסתכלי רק על מה שעומד
מולך אלא גם על הפוטנציאל הכללי שלו, מה הכיוון שלו? והאם הכיוון שלו בכלליות תואם
את הכיוון שלך? |
|
יקירתי, אני לא שוללת בחורים שעושים עכשיו. אחרי הכל אני לא טובה מהם. אני שוללת בחורים שרוצים להמשיך עם זה גם אחרי החתונה. לצערי היום אני גם עושה את זה, אבל לאט לאט מפסיקה ומשתדלת כמה שפחות.
כשאני יוצאת לפגישה עם בחור, אני מסתכלת על הצורה שהוא מנהל שיחה, קוראת את שפת הגוף שלו, בוחנת אם הרגלי החיים שלו מתאימים לשלי,אם הוא יכול להכיל אותי אם כל הפלוסים ובעיקר המינוסים... תאמיני לי שאופי חשוב לי מעל להכל. אבל הרוחניות קצת יותר...למזלי!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 18:16 |
|
| |
| LHD כתב: |  |
טוב נתחיל איתך: א.בואי נאמר את זה ככה, כשבן אדם חוזר בתשובה הוא "באורות" יש לו תמימות והכל אצלו זה יהרג ואל יעבור. אז מחוזרת בתשובה הפכתי ל"חרדית" למה הגרשיים? כי פתאום הראש שלך נפתח, את מבינה ששבת לא ממש נכנסת בכניסת שבת אלא ב"שקיעה", והבדלה אפשר לעשות עד יום שלישי, ולחם, אפשר לאכול גם לא מהדרין כי זה רק הפרשת חלה ומעשרות ואת זה עושה בכל מקום וכולי וכולי... את מאבדת את התמימות ואיתה גם את המעוף ועושה דברים מתוך הרגל, ומוצאת הקלות והתחכמויות! |
|
הערה קטנה: זה שאת מבינה את המקור של הדברים וכך יודעת בדיוק מה מותר ומה אסור זה לא "התחכמות", כמו שאם את מתבגרת ומבינה שאין "זאב" ברחוב ב11 בלילה ויש מקומות שאפשר ללכת אליהן זאת לא התחכמות, זאת התבגרות..
חלק מההתבגרות (ובניית הזהות העצמית) היא לדעת להפריד בין הבר לתבן (או בין הזהב לקוורץ, אם את מעדיפה)
|
|
|
|
|