בית פורומים עצור כאן חושבים

כסוי פרשת פיטום הקטורת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/7/2011 08:49 לינק ישיר 

קסת
 ודאי שלא לדעת מיימוני. ומסופקני אם לדעת החזון איש ורוב הפוסקים הליטאים. 

וגם אם נניח שמנהג זה משהו מחייב. אבל מנהג גם צריך שתהיה ל איזה גדר. וכאן אין שום מנהג לעשות בדווקא כך. המנהג הא לקשט את ביהכ"נ בצורה אומנתית ויפה. 
זה שרוב בתי כנסת היום נראים פחות או יותר אותו דבר הא התפתחות מאוחרת. תבדוק קצת לפני מאשה שנה ואז תשאל את עצמך אם יש בכלל מנהג בדברים כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 09:34 לינק ישיר 

אם עדיין זה לא השתנה זה אומר ששינוי זה לעבור על המנהג וזו כוונתי "יפשעו"
כי האומנות המקובלת כיום איו ענינה לארון קודש כל עוד והאומנות לגבה לא שונתה עדיין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 11:32 לינק ישיר 

יהיאור.

מנין לך שהחזו"א לא התיחס למנהגים?
אני חושב שהחזו"א במקום שהמנהג לא היה מסתדר טוב עם ההלכה,אז לא היה שת לבו למנהג,אבל בלי זה מנין לך?.

האמת,שבאופן פרטי לגבי פרוכת ,יתכן באמת שהצדק כדבריך,שבכלל לא היה קיים מנהג כזה,צריך לבדוק בתמונות הארון קודש שיש בידינו.

היום,יש מקומות שהארון קודש יהיה יותר יפה בלי הפרוכת,אז באמת יש מקומות שלא שמים פרוכת,כמו בפונובי'ז,בחברון.

נראה לי ששמעתי על אחד מהמקומות הנ"ל שיש פרוכת בתוכו.

דרך אגב,שעסקינן בארון קודש של ישיבת חברון,יש שם בראש הארון קודש,כמו שקובל לכתוב פסוק מענין בית הכנסתו כדומה,שם כתוב האיר פני כל המזרח עד שהוא בחברון,זה משנה בתמיד וביומא.

לי אישית,זה נראה חסר טעם לכתוב את זה,כי במשמעות הפשוטה של זה,אין בזה משהו מיוחד ונשגב,רק שאלה לדע אם עלה השחר,והגיע הזמן לעבוד את עבודות היום,אמנם כתוב שמזכירים עד שהוא בחברון לעורר זכות אבות הקבורים בחברון.

אבל ,הם ודאי כוונתם לחברון,כישיבת חברון,ואולי כוונתם לעורר זכות קדושי פרעות תרפ"ט,עכ"פ נראה לי לא מתאים הענין.

בפרט שליבי אומר לי,שיש להם כאן גם רעיון שהאיר וכו' אור רוחני,ועוד על זה הדרך,שזה בכלל לא כוונת המשנה,ולא נראה לי מתאים בארון קודש להשתמש עם מליצות כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 11:41 לינק ישיר 

קסת

האמת,שבאופן פרטי לגבי פרוכת ,יתכן באמת שהצדק כדבריך,שבכלל לא היה קיים מנהג כזה,צריך לבדוק בתמונות הארון קודש שיש בידינו.

מקדמא דנן היתה פרוכת על הארון, ספרות ההלכה מלאה מתי ואפה מסירים או מחזירים את הפרוכת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 11:45 לינק ישיר 

א. הן בפוניבז והן בחברון יש פרוכת מבפנים ומקורו מבתי הכנסת מאיטליה שכידוע ארון הקודש בפוניבז יובא משם ע"י הסוכנות רק שלא ברור מה נתקנאו חברון בפוניבז בענין זה
ב. לא נוכחתי עדיין בחברונער אחד שלא לועג למה שבדה מר י. חברוני ז"ל לכתוב מעל ארון הקודש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 12:33 לינק ישיר 

התחלנו לפסוק הלכות איך זה בפונוביץ ובחברון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 18:12 לינק ישיר 

תציין לי קטע אחד בס' חזון איש שמתייחס למנהגים מסוג זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 22:37 לינק ישיר 
השתא דאתית להכי

בעלבעמיו כתב:

יש עוד כמה תופעות פתטיות מסוג זה,כגון לבישת חליפה מהוהה מדין עומד לפני המלך.

ישראל בצרתם ובגלותם עונים ואומרים "ה' הוא האלוקים".

אבל יש לכבודו הערה טובה בנושא . בעניין זה קראתי על תולדותיו של הרב י.ד. סולוביצ'יק נ"ע מ"יושיבה יוניברסיטי"  שמשום איזו סיבה לא יכל ללבוש את המקטורן מעל התפילין אז התפלל ללא מקטרון. כשנשאל על זה אמר שעדיף לעמוד ללא מקטורן מאשר לתלות את השרוול מאחור ,כמנהג הרבה, כי אין זה דרך כבוד.
ועל הערתך- יהי רצון שלא יצטרכו עמך ישראל זה לזה ולא לעם אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 18:16 לינק ישיר 

לקחת כובע ממישהו אחר או חליפה באופן שזה מעלה גיחוך,בהחלט נראה לי שעדיף להתפלל בלי כובע וחליפה.

הדוגמא של חליפה דהויה ,לא נראה לי שיש בזה טענה,ראשית,אם המטרה ליצור כובד ראש אצל המתפלל אז יש גם בחליפה כזו,גם אם נאמר שזה ענין של כבוד התפילה ללכת בצורה שעומד לפני המלך,הרי לכאורה ניתן לטעון,מי שהולך לפני המלך הוא בטח לובש את הבגדים הכי חגיגים שלו,הוא לובש את בגדי יו"ט שלו ,אז איך מתפללים בבגדי יום חול ?,אז כנראה שאין דין ללכת בדיוק כמו שהולך לפני המלך,אלא בצורה מכובדת,ואצל אותו אדם זה הצורה המכובדת שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 18:21 לינק ישיר 

קסת
איך הוא היה הולך לראיון עבודה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 18:30 לינק ישיר 

השאלה לאיזה עבודה ומי המעביד?.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 18:34 לינק ישיר 

אני לא מדבר על עבודה הדורשת פראק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 21:10 לינק ישיר 

ברגע שהכובע וחליפה נהפך ללבוש תפילה או ללבוש של כובד ראש הרי שאין צורך לדקדק שיהיה כמו בראיון עבודה כי בבשר ודם הלבוש הוא כדי להשפיע על העומד מולך לא כן לפני ממ"ה שהלבוש הוא להשפיע על תחושתך לפני מי אתה עומד ועצם לבישת בגד המיוחד לתפילה או ליתר דיוק לבוש מעבר ללבוש הביתי זהו גורם משפיע ומספיק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 21:14 לינק ישיר 

נכון. ה' הוא לא מלך בשר ודם או מעביד שמסתכל על החיצוניות. כל הלכות הלבוש בתפלה נועדו ליצור רגש כבוד אצל המתפלל. לא להרשים את ה'. ומבחינה זו אם הוא מרגיש את זה בכובע מרופט שיהיה כך.  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כסוי פרשת פיטום הקטורת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.