בית פורומים שידוכי חרדים

אולי אני כבר לא יודע להיות חלק מזוג

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/7/2011 11:32 לינק ישיר 

אולי אם היה בי רצון אמיתי וחזק ובדידות עוקצת ומכאיבה מספיק הייתי מתאמץ יותר? כי הכול בסדר לי במשך היום. רק בלילה, בשקט, לפעמים לבד לי פתאום. תהיות של גרוש.

אומרים שככל שהזמן עובר אתה מתרגל להיות לבד, היכולת שלך להיות בזוגיות פוחתת מה זה אומר בדיוק? ששוכחים שרוצים את זה? שכבר לא מרגישים שצריכים את זה? שמוצאים חלופות? שנהנים ממה שיש ללבד להציע? שנהיים מקובעים ותקועים בדרך החיים היחידנית עמוק מכדי לזוז ממנה?

ומה זה אומר "ככל שעובר הזמן"? מתי צריך להתחיל להרגיש מוזר ויוצא דופן? בגיל 28, 30, 35? האם זה עניין של גיל בכלל? או של היסטוריה בשידוכים? או של אורך הקשר הזוגי שהיה? או של הזמן שעבר מהפגישה האחרונה? מתי כבר אמורות לצוץ לי נורות אדומות שיבהירו לי, היי, משהו לא בסדר איתך, אתה עושה משהו לא נכון, אחרת כבר היית מסתדר? ואם "חטאתי" בחוסר מזל או בחוסר הצלחה עם בני המין השני לאורך זמן, האם כבונוס צפוי לי גם עונש בכך שיכולת הקיום הזוגי שלי נפגמת? שלא רק שחוויתי בדידות רבה יותר מרוב בני גילי, גם סיכויי להפוך את הקערה על פיה פוחתים מיום ליום?

האם זה מצביע על בעיה כלשהי, או שמא על חוסר מזל?

אם כולם מסביבי כבר בזוגיות איתנה ואו מתגרשים ומחליפים בני בנות זוג , ואני לבדי נותר תמיד, הקבוע היחיד בין הרבה משתנים, אז אני פגום, מוזר, חריג? האם זה מצביע על בעיה כלשהי, או שמא על חוסר מזל? על בררנות יתר או על צורת חשיבה שגויה? ומה אם רוצים נורא, הכי רוצים בעולם, אבל הלב לא מרגיש? לא מצליח? אם שוב ושוב הכול נחמד וטוב אבל סליחה, זה לא מרגיש לי זה.

אם הבדידות הזאת שלי אינה עניין של בחירה, אינה נובעת מפסילה שיטתית בגין סיבות טיפשיות או פנטזיות על המלאכית שתבוא לאסוף אותי, אם הבדידות הזאת היא צורת החיים הטבעית שלי, אינסטינקט בלתי רצוני, אולי אני לא אמור להילחם בזה? יש חיות כאלה, שבנויות להיות לבד, אולי יש גם אנשים כאלה? אולי אני כזה?

אני לא מתבודד, אני מוקף אנשים כל הזמן, חברים ומשפחה, רק הצלע הזוגית נעלמת מחיי באופן עקבי, ואין סיבה נראית לעין שיכולה לספק תשובה. מבחוץ הכול נראה בסדר, אבל תמיד יש מעין מגן שקוף מסביבי. אתה אחר, שונה, אתה תמיד לבד, אתה בלתי מושג ובלתי משיג.

ד"ר החיים אומר שהאינדיקציה הטובה ביותר לדעת מה יקרה בעתיד היא להסתכל על העבר. אם ככה, העבר הרומנטי שלי לא מבשר לי גדולות ונצורות. ההיסטוריה הרומנטית שלי בנויה מהרבה לבד, מערכת זוגית אחת לפני כשנה וחצי ומאז.. כלום. נאדה.

פחד ממחויבות?- אולי שעמום כרוני? ייתכן, חוסר בגרות, גם אפשרי, אבל אולי באיזשהו שלב פשוט איבדתי את היכולת להיות חלק מזוג, אחד משניים, אולי התרגלתי לריכוז העצמי והטוטאלי שלי בחיי ומילאתי זמני בעצמי ואנוכי ואין לי צורך באחר מלבדי? הקיום כחלק מזוג נראה לי כבר לא טבעי,כמצב לא אמיתי שלי, אני לבד, תמיד לבד, אני בזוג זה כבר לא אני, זה משהו אחר פתאום. אולי איבדתי כבר את היכולת?

בעצם לא רע לי החיים שלי די מלאים

אני רוצה, באמת שכן. כשאני מסתכל אל העתיד, אני מעדיף לחלוק אותו עם מישהי, חברה ושותפה, אבל התהליך המייגע לשם מציאת אותה אחת לפעמים כה מתיש שאני לא מצליח לגרד חשק אפילו הקל שבקלים, להטריח את עצמי לנסות. כי בעצם לא נורא רע לי, החיים שלי די מלאים, האם יכול להיות שזה השלב שכבר התרגלתי להיות לבד? שכן, נחמד לחשוב על לחלוק הכול עם מישהי, אבל הדרך למציאתה נראית כבר לא שווה את המאמץ? כבר נעים לי ונוח לי ונחמד לי ועסוק לי, ובא לי לא בא לי כזה.

מתקשרים אלי שדכנים, משאירים לי הודעות, לרוב אני לא עונה, לפעמים כן ומנפנף בזריזות, עוד פעם השאלות האלו, מאיפה, בן כמה, מה אתה עושה.. בפעם המיליון ארבעת אלפים ושמונה. זה לא משחק, באמת שלא, אני לא מקבל שום ליטוף לאגו מזה שאני הודף אותם, פשוט כבר מתורגל עד מיאוס מכל התהליך הלעוס הזה, לא זוכר איך מדלגים מעל המשוכה הראשונית הזאת, שגם בסופה כלום לא מובטח הרי וכבר לא הכי בא לי לנסות שוב. אם זה לא מגיע בטבעיות וללא מאמץ, אז כבר אין לי חשק.

אולי עבר יותר מידי זמן, למדתי לעשות הכול לבד, להיות יותר מידי עצמאי, הצורך בבן זוג כבר לא משחק תפקיד. בהיעדר לחץ להתרבות, אולי עניין הזוגיות כבר לא נראה לי רם מעלה והכרחי. למדתי להסתדר גם ככה. אולי זה בכלל לא רע כל כך? אולי זה לא בשביל כולם? אולי אם זה לא קרה, זה לא בשבילי ואני פשוט לא אדם של זוגיות? ואם כך, אז מה זה אומר? שאני צריך להתבייש? להסתיר? האם הבדידות הזו היא אות קין? הרי בחורה מבוגרת שמעולם לא נישאה מדליקה אצלי ישר נורה אדומה, אם היא מקסימה, מיוחדת מוכנה למחויבות וכו היא כבר הייתה נשואה לא? אז למה אני לא?

אולי זה בכלל היינו הך, להיות לבד ולהיות בודד. אולי אם היה בי רצון אמיתי וחזק ובדידות עוקצת ומכאיבה מספיק הייתי מתאמץ יותר? כי הכול בסדר לי ואני מעביר את ימי בעיסוק מתמיד ובלתי פוסק. רק בלילה, בשקט, לפעמים לבד לי פתאום.

תוקן על ידי אסיק_good ב- 21/07/2011 14:27:08

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 12:24 לינק ישיר 

זה המונולוג הכי קודר שלך שפירסמת כאן עד כה..
אם היה לך חבר טוב שישכנע אותך אחרת זה היה יכול להיות טוב לך. אבל כנראה שאם היה אחד כזה, היית מספר לו ואז לא היית כותב את זה כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 13:32 לינק ישיר 

אני חושבת שבכל סיטואציה בחיים ראוי להביט פנימה.
לעשות בדק בית, לבחון למה אנחנו מסוגלים/לא מסוגלים לעשות דברים.
למה אנחנו גורמים לאחרים להגיב לנו בצורה מסוימת, ומה גורם לנו להגיב לאחרים
כמו שאנחנו מגיבים.

אין לי מושג מי אמר שככל שעובר הזמן מתרגלים.
לדעתי אולי זו התרגלות טכנית, לבשל לכבס לנקות..
אבל אני דיי בספק אם מדובר גם התרגלות מבחינה נפשית, שהצורך בבן זוג נעלם.
אך מכוון שלא התנסיתי, זה צ"ע מבחינתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2011 14:27 לינק ישיר 

בדיוק חשבתי על זה השבוע, באחד הלילות כשעליתי על יצועי, שמתי לב שפחות קשה לי ללכת לישון לבד מאשר לפני כמה חודשים, כשהכל היה טרי.
ניסיתי להסביר לעצמי מה בדיוק קרה, ולא ממש מצאתי מילים מעבר למילה: להתרגל. פשוט להתרגל.
כמו שיתום מתרגל למצב שאין לו אבא, ואלמנה מתרגלת לסיטואציה הקשה שנחתה עליה, כמו שהורים שנפטר להם ילד מצליחים ככל שעובר הזמן לחזור לשגרה תקינה יותר.
הזמן מרפא. משכיח. מרגיל.
אין כאן חלופה אמיתית, או חוסר צורך בבן זוג או הנאה ממה שיש ללבד להציע. פשוט עצם העובדה שאתה חי בסיטואציה מסוימת זמן מספיק ממושך, גורמת לך לחיות עם זה בצורה נפשית שלימה יותר ופחות כואבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 14:40 לינק ישיר 

בחיים אנחנו עוברים הרבה מעברים, תקופת המעבר היא טראומתית יותר או פחות שלאחריה באה תחושת
ההשלמה וההסתגלות.

זה יכול להיות במעבר דירה בילדות, מעבר בתי ספר, הכניסה לישיבה קטנה, מעבר מילדות לבגרות, פטירת
מישהו קרוב ואהוב ועוד...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2011 16:00 לינק ישיר 

מאז שעברתי לגור מחוץ לבית, זה איזה סוג של שעמום.
(עברתי על רקע של עבודה, לא חיכוך משפחתי או משו חלילה, 
ככה שא"א לומר שזה מה שיצר את ההרגשה) עברו כבר קרוב לשנתיים מאז,
אני לא חושבת שאני מתרגלת לזה.. נכון שיש זמנים שזה פחות בולט, אבל זה תמיד קיים.
כנראה שזה מתחלק לסוג אנשים, כי אני מכירה כאלה שלא התרגלו ללבד.

תוקן על ידי שיר852 ב- 21/07/2011 16:06:55

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2011 16:24 לינק ישיר 

דווקא לי זה עשה רק טוב..

פחות כאב ראש, פחות עומדים עליך.. (הדבר הראשון שאני שם לב כשאני אצל ההורים זה הטלפונים כל עשר
דקות, זה יכול לחרפן אחרי שהתרגלת לשקט)

ועוד כמה יתרונות (אבל אין לי הרבה משמעת עצמית )

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2011 16:33 לינק ישיר 

נכון שיש יתרונות, יש דברים ממש טובים בזה, 
אבל אחרי שהתרגלתי שאני בנאדם פעיל, עסוק, שבנוסף ללימודים הייתי לוקחת על עצמי פרויקטים,
חוגים, עבודות מהצד.. 
פתאום עיר זרה, לא מכירה אפ'חד... אין כלום חוץ מעבודה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/8/2011 03:21 לינק ישיר 

אני בטוחה שכל רווק באיזשהוא מקום מסתכל על הנשואים מלמעלה למטה- כמה הם כבולים ואני לא. אך זה לא סותר את הרצון העז להיות כמותם...
בשלב בו אני נמצאת, הרווקות רק מפתחת את היכולת שלי לחיות בזוג- אני שומעת הרצאות על זוגיות,אמונה, מידות, ומתרגלת על אחרים בלי לעשות נזקים, זה גם שומר על הרצון- ואף מחזק אותו (בא לי כבר לחוות איזו מריבה עם בן זוג...)- (אבל להשלים אח"כ).
לאליך מחבר אשכול יקר (שימןקשה להיגוי...)לא מוותרים עלחלומות! האושר עדין מחכהה (סליחה על הקלישאות ששמעת בטח מליון פעם) רק לפני שתלך לפגישה תהיה סגור על זה שאתה רוצה להתחתן- אחרת אכן תוריד על שטויות. בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אולי אני כבר לא יודע להיות חלק מזוג
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext