| נשלח ב-22/7/2011 11:46 |
|
| |
טבחים יקרים הבו לנו מתכון לקישקע (קוגל קמח)
אני מחפש מתכון לקישקע שיהיה באמת טעים אך עליו להיעשות ללא שימוש במוצרים מן החי דוגמת שמאלץ או מעיים.
אני רוצה להכין מעין קוגל קמח אבל משובח וטעים.
יש כאן טבחים??
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 11:59 |
|
| |
הנה המתכון המעולה של בוהה, שבו אני משתמש כל שבוע:
קח 2-3 תפוא בנונים גדולים, גרד אותם במגרדת הוסף לזה כוס או יותר קמח, לזה מוסיפים כף אבקת מרק קצת אבקת שום קצת פפריקה מתוקה 2 ביצים חיות ,וערבב את זה שיהיה קצת סמיך, כשזה מוכן כעיסה כמו שצריך תכניס את זה לתוך 2 שקיות אוכל סגור את השקיות והכנס לתוך הסיר.
לאחר כחצי שעה או 45 דקות כשזה קצת מתקשה להוציא את זה מתוך השקיות ולתת לזה להתבשל עוד כשעה וחצי יחד עם כל מה שיש בסיר.
לבריאות ______________
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 12:32 |
|
| |
החומרים: (אל תשאל כמויות, 'לפי העין') קמח, תבלינים, (פפריקה, מלח, פלפל, שום) ציר מרק עוף, שמן, בצל קצוץ חי,
את ציר מרק העוף (אפשר גם מים) להוסיף לקמח והתבלינים כשהוא רותח. ולערבב היטב. אפשר להכניס למקרר לחצי שעה כדי יתגבש מעט.
ליצור כדורים בגודל כף היד וכאשר הצולנט רותח להוסיף את הכדורים לסיר.
הבצל החי מפריש נוזלים במהלך הבישול, וגורם לכך שהקישקע נשארת רכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 14:29 |
|
| |
והנה של הפולנים :
1 ביצה חיה 2 כפות קמח גדושות 4 כפות שמן קצת בצל קצוץ ותבלינים. מלח ופלפל שחור, בפולין לא שמעו על שום תבלין אחר.
שברת את ביצה ? יופי. טרוף אותה כהוגן ותכניס לאט לאט את הקמח והשמן. ערבב טוב טוב ותוסיף את הבצל והתבלינים. הכנס לשקית אחת (!) הפולנים לא מבזבזים שקיות ניילון. חורר מעט את השקית עם מזלג ושים בצ'ולנט.
אה, כן. ספר במוצ''ש איך היה, כי זה הכי חשוב אצלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 14:55 |
|
| |
הנה שלנו, טעם חבלזי:
2 כוסות קמח בצל בינוני-גדול חתוך קטן ומטוגן כפית מלח כפית פפריקה כפית כורכום כפית פלפל שחור כפית אבקת שום כוס מים חצי כוס שמן
לערבב לעיסה
להכין נייר כסף בעובי של 3 שכבות לשים את התערובת ולעשות נקניק
לחורר עם קיסם ולהכניס לחמין
יאמי יאמי יאם
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 14:59 |
|
| |
ח"ו שקיות ניילון!!!!!
זה גם לא בריא וגם יכול להוציא טעם.
לעטוף את זה בנייר אפיה.
והמעלה הגדולה, שאפשר להשאיר אותו בנייר אפיה כל הלילה וכך בשבת בבוקר מתקבל קוגל קמח לתפארת ולא איזה משהו מעורבבבבב.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 15:06 |
|
| |
הכי פשוט
חצי כוס קמח קצת שמן וקצת מים ואח"כ תבלינים ומלח עושה עיסה וזורק לחמין, וזהו
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 15:32 |
|
| |
קמח או קמח מלא (אם משתמשים אם קמח מלא אז צריכים יותר נוזלים ) שום פפריקה מלח פלפל שחור (אפשר להוסיף בצל מתוגן ) שליש שמן שתי שליש מים שהעיסה צריך להיות רטוב ולא יבש לגלג בנייר אפיה הכי טוב לעשות את זה יום לפני ולהקפיא אחרי שעה בישול של החמין להכניס את הקישקע לחמין אז זה יוצא יפה ועגול
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 04:00 |
|
| |
הנה מתכון שקיבלתי מטבח ותיק מומלץ מאוד (זה לכמות גדולה, אפשר לחלק ל7 שקיות או יותר ולהקפיא, מעולה בהקפאה וכך יש לך לחודשיים)
מטגנים בצל גדול בחצי בקבוק שמן עד שהבצל מזהיב ----------------------------------------------------------------- שמים בקערה קילו קמח בצל גדול חי חתוך לקוביות קטנות (אם רוצים שהוא יהיה רך יותר מוסיפים קישוא חי מגורד עבה, מומלץ) כף מלח כף פפריקה מתוקה כפית פלפל שחור ----------------------------------------------------------------- כשהבצל הזהיב (לא חום, רק מזהיב) מערבבים עם הקמח ויתר החומרים מוסיפים 3 וחצי כוסות מים
אפשר לשים אותו בשקית בטשולנט למשך 10 דקות ראשונות, ואז להוציא אותו מהשקית, כי הוא כבר התקשה וקיבל צורה, וכך הוא יקבל טוב יותר את הטעם מהטשולנט לכבוד שבת קודש
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 24/07/2011 04:02:17
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 10:13 |
|
| |
מענין שכל המתכונים כאן מוצעים ע"י גברים לא ידעתי שיש גברים שמבינים במטבח
כל הידע שלי בבישול ומטעמים מסתכם בזה שאני אוכל אותם
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 10:15 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 10:52 |
|
| |
פיינרך, זה שלך ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 11:16 |
|
| |
לצערי, אסור לי - בגלל השומנים, הכולסטירול וטרנס. התמונה מויקיפדי'ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 15:26 |
|
| |
למישהו יש מושג איפה יש להשיג בירושלים צוואר עוף (לא ממולא) למילוי לקישקע?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 17:27 |
|
| |
השפים הגדולים כבר אמרו כאן הכל בצורה זו או אחרת, ובכל זאת טיפ קטן מחינני: חצי שקיקית אבקת אפיה על עיסה של 3 כוסות קמח מוסיפה נפח ואוריריות לחתיכת התענוג הזו... נסו ותהנו !
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2011 01:03 |
|
| |
| חכמה_אחת כתב: |  | הנה שלנו, טעם חבלזי:
2 כוסות קמח
בצל בינוני-גדול חתוך קטן ומטוגן
כפית מלח
כפית פפריקה
כפית כורכום
כפית פלפל שחור
כפית אבקת שום
כוס מים
חצי כוס שמן
לערבב לעיסה
להכין נייר כסף בעובי של 3 שכבות
לשים את התערובת ולעשות נקניק
לחורר עם קיסם ולהכניס לחמין
יאמי יאמי יאם |
|
השבוע היה חסר לנו מרכיבים לקישקע המשפחתי, נזכרתי באשכול הזה, עברתי על כולם ומשהו בלב אמר לי לך על זה, עבדתי בדיוק עפ"י המתכון למעט שהשתמשתי בקמח מלא, ויצא נהדר.
|
|
|
|
|