|
|
| נשלח ב-29/7/2011 00:07 |
|
| |
"אני פשוט לא מצליח לראות את הטעות שלי" אולי זאת באמת הבעיה שלך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2011 00:15 |
|
| |
| אסטרו_נט כתב: |  | | "אני פשוט לא מצליח לראות את הטעות שלי" אולי זאת באמת הבעיה שלך. |
|
שוב אתה כועס וטוען שלא ? אם יש טעות בדברי אז קיים דרך להראות לי את הטעות, זה לא אומר להיות קשה להראות זאת,
אז אנא תראה לי איפה הטעות, (אתה לא מחוייב לעשות זאת, זו בקשה שלי ותו לא)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2011 00:32 |
|
| |
זה לא כעס אלא ביקורת. אתה כותב פלפול ומתוך זה אני אמור לשלוף את המידע הרלוונטי ואני מבין את זה איך שאני מבין. עדיף שתכתוב קצר ברור וחד משמעי ותוותר על הפלפול.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2011 08:56 |
|
| |
תוקן על ידי maxmen ב- 29/07/2011 09:31:30
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2011 10:31 |
|
| |
תודה על הקישורים. נושא שנוי במחלוקת, אין תשובה לשאלה בקיצור.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2011 15:32 |
|
| |
את האמת אומר בכנות, אני עם כל הכבוד למגוון אריכות ידיעותיו, כמעט מעולם לא זכיתי להבין את דברי מקסמן היקר, אולי אני אדיוט, ואולי לא, עכ"פ זה המצב! דוד
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2011 21:18 |
|
| |
לפחות קבלת ויקיפדיה מהלכת
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2011 21:53 |
|
| |
| אסטרו_נט כתב: |  | | תודה על הקישורים. נושא שנוי במחלוקת, אין תשובה לשאלה בקיצור. |
|
אין שם שום מחלוקת היא קיימת במציאות,
"שבירת סימטריה ספונטנית" היא מצב קיימת בטבע, והיא בדיוק שלאתך והשאלה הידוע של חמורו של בורידן,
ולכן כמו שבטבע היא בכל זאת בוחרת, כך האדם בכל זאת יבחר,
אולי אני אנסה להסביר לכם איך זה עובד בטבע
תנסו לשים חלקיק בראש ההר (והוא לא יכול להישאר שם חייב הוא ליפול לאן שהוא), ולאן יפול החלקיק מואד קריטית להמשך התוצאות והסיבות, כלומר אם יפול כאן או כאן מאוד ישנה את העתיד התוצאות,
תראו שאין לו סיבה לאן ליפול, יש לו סיבה ליפול כי אין לו מקום להיות שם, אבל אין לו סיבה ליפול דווקא לשם או לשם,
אותו דבר כלפי האדם יש לו סיבה לברוח אבל לאן אין לו סיבה ולכן יבחר במקריות, כמו בטבע,
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2011 22:05 |
|
| |
| דודבר כתב: |  | את האמת אומר בכנות, אני עם כל הכבוד למגוון אריכות ידיעותיו, כמעט מעולם לא זכיתי להבין את דברי מקסמן היקר, אולי אני אדיוט, ואולי לא, עכ"פ זה המצב!
דוד |
|
אתה לא אדיוט ח"ו, בדרך כלל יש לי קושי בכתיבה במיוחד בעברית, ולכן יש לי סבלנות להסביר שוב ושוב,
אם יש לך שאלות אני אנסה לענות אם ידוע לי תשובות,
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 00:51 |
|
| |
שבירת סימטריה ספונטנית הוא מודל שנועד להסביר כיצד העולם נוצר במקרה, התופעה לא נצפתה מעולם כך שאי אפשר להתייחס לזה כעובדה מדעית אלא כמודל המנסה להוות אלטרנטיבה לבריאתנות. מעבר לזה אתה שוב מתייחס למקרה כשאני בכלל שאלתי על בחירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 15:02 |
|
| |
| אסטרו_נט כתב: |  | | שבירת סימטריה ספונטנית הוא מודל שנועד להסביר כיצד העולם נוצר במקרה, התופעה לא נצפתה מעולם כך שאי אפשר להתייחס לזה כעובדה מדעית אלא כמודל המנסה להוות אלטרנטיבה לבריאתנות. מעבר לזה אתה שוב מתייחס למקרה כשאני בכלל שאלתי על בחירה. |
|
אייך שאני הבנתי מדובר במציאות קיימת שיש בחלקיקים שיש להם דרגות חופש (המודל שצטטי לעיל היא רק להתרשמות איך זה יכול להיות ציורית) והם בחורים (לא יכולים לבחור כמובן, במילא זו כביכול מקרה) באחד מהדרגות חופש,
בוודאי שאני מתייחס למקרה. בטבע אין בחירה, יש סיבה ותוצאה, אבל אם יש מקרה בטבע זה אומר שהטבע בוחר כביכול בלי סיבה, מכאן אני אומר שכמו שהטבע בוחר כביכול בלי סיבה, כך האדם יבחר בלי סיבה, (שוב: סיבה למה לברוח יש לו, אבל לאן לברוח הוא פשוט יברח בלי סיבה לאיזה שהוא צד, ראה גם ששפינוזה תקף את "חמורו של בורידן", בקובעו כי אף אדם לא יהיה טיפש עד כדי כך, ומכאן שלמעשה אין הבעיה רציונלית.)
תוקן על ידי maxmen ב- 31/07/2011 15:03:34
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 17:04 |
|
| |
כפי איך שאני מבין כעת מבדילים בין סימטריה יציבה לסימטריה לא יציבה, אין חולקים שסימטריה יציבה לא ניתנת לשבירה, המדובר הוא בסימטריה לא יציבה כלומר שיש גורם מסוים ששובר את הסימטריה, (למשל חמורו של בורידן גירד לו באוזן שמאל ולכן הפנה את הראש שמאלה והסימטריה נשברה, או שנוח היה לו מסיבה אחרת להפנות שמאלה) כך גם בנושא החלקיקים אין הכוונה לסימטריה יציבה ולכן לא מדובר במקרה אלא בסיבתיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 17:52 |
|
| |
טוב: אני אומר לך (אייך שאני הבנתי ) שהיא קיימת במציאות ומכאן באים המודלים, ולא הפוך שכביכול נותנים מודלים בלי שיהיה משהו מציאותית,
הם טוענים שיש לחלקיק דרגות חופש, (כביכול בבחירתו,) הוא יכול ליפול לכאן או לכאן בלי שום סיבה, והמודל מסביר זאת איך זה יכול להיות, שכביכול החלקיק נמצא על משטח וממשטח מתרומם להר ואז החלקיק חייב ליפול מההר, עכשיו: לאן יפול זו כבר מקרה, הסיבה היא ה"הר" שנוצר בגלל סיבה קודמת, החלקיק שעליו גם כן נמצא מסיבה קודמת,
במילא יש סיבה שיפול, אבל אין סיבה לאן יפול וזו המודל שבא להסביר את המציאות הקיימת בחלקיקים,
אבל גם בלי זה,(אפי אם נאמר שאתה צודק בעניין שזה רק מודל שלא ראו במציאות)
כניסוי מחשבתי יכולים אנו להשתמש עם המודל הזה בכדי להשיב על שאלתך, (וראה שגם בויקי עשו אותו דבר, כלומר קשרו את העניין לשאלה הפילוסופית של חמורו של בורידן, ולכן צטטי לך את הויקי הנ"ל)
כלומר: בוא נשתמש במודל ונחשוב האם החלקיק היה נשאר שם למעלה בגלל שאין לו סיבה לאן ליפול ??
בודאי שהיה נופל בכל מקרה, כך אפשר לענות לשאלתך שנכון שהאדם אין לאן לרוץ רציונאלי, אבל עצם הסיבה לברוח יגרום לו לברוח בלי רציונאל, כלומר הרציונאל לברוח מספיק חזק אצלו בכדי לברוח בלי לבחור לאן לברוח, כמו במודל המחשבתי של החלקיק,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 21:05 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 16:57 |
|
| |
המשל עם החמור מדבר על סימטריה לא יציבה, כלומר שקיימת סיבה גם אם היא לא נראית לעין.
|
|
|
|
|