| נשלח ב-24/7/2011 07:49 |
|
| |
שבת מסעי בבית הכנסת הגדול בי"ם
בשבת מסעי המוקדשת לחזן - ריצ'רד טאקר, יתארח החזן הלפגוט לתפילת מוסף, את שאר התפילות ינהל החזן אדלר, בלווי המקהלה בניצוחו של אלי יפה, כלקח מהפעם הקודמת שערי בית הכנסת יפתחו בשעה 6:30, כאשר לחברי בית הכנסת ולמתפללים (ולמתפללות) הקבועים ינתנו כרטיסים אשר איתם יוכלו להכנס מכניסה צדדית, ברגע שבית הכנסת יהיה מלא, כלומר מקומות הישיבה יהיו מלאים תסגר הכניסה הראשית, ולא תתאפשר כניסה לבית הכנסת!!! כלומר, על המתפללים הקבועים לדאוג שיהיה ברשותם כרטים כניסה, ולשאר העם היושב בציון מומלץ להגיע מוקדם ככל האפשר, שבוע טוב זאב
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 17:57 |
|
| |
החזן הלפגוט יעבור לפני התיבה מקדיש של מוסף לברכת החודש יעבור החזן הראשי א׳ חיים אדלר
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2011 20:50 |
|
| |
בשביל מוסף מ"אחרי" ברכת החודש כל הבלגן הזה את מה הוא יוכל כבר לתת לציבור שהזיע הגיע והצטופף, איזה תכנת שבת....?!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2011 21:27 |
|
| |
שלום לכם ידידי היקרים חברי פורום ׳לשמוע אל הרינה ואל התפילה׳
אני משער שרוב העמך שיצעד אל בית הכנסת לא יהיו חובבי חזנות אלא סקרנים בעלמא, אני ממליץ לכל אשר חושש מלהעצר ולהחקר במשטרה להתרחק מהמקום״
בהצלחה לחזנים הלפגוט & אדלר וכולי תפילה שיתנו לכם להיכנס אל בית הכנסת.
בברכה צבי
נ.ב : היצירות שיבוצעו בשבת (על פי מידע קצת אמין)
אנא עבדא יבוצע בדואט
בעבור דוד יבוצע בדואט
הלפגוט יבצע את נעריצך של ליאו-לוב את ובדברי קדשך ואת מודים.
השאר ככל הנראה ישאר בגדר הפתעה
צפיפות נעימה, צבי
|
| נשלח ב-26/7/2011 21:35 |
|
| |
חבל שאין אופציה לרכוש כרטיסים מראש או משהו כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2011 21:36 |
|
| |
להיות משבית השמחה? גם אילו קיבלתי כרטיס, לא הייתי טורח. מה לעשות. כי בכל זאת אני מעדיף להתפלל בשבת. לא להיות בקונצרט. זו דעתי ותחושתי. את אנא עבדא בדואט ובעבור דוד בדואט אפשר לשמוע בימי חול. אני רוצה חזנים שמתפללים.
הק' מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 01:34 |
|
| |
אני גם חושב כידידי דיין פייעריל. כ..........ל הבלגן בשביל חזרת הש"ץ. ואל תשכחו שזה בית הכנסת שאי אפשר להאריך בו עד 2 אחה"צ. קחו את זה בחשבון. הדוחס לא שווה את הרה או מי במול למעלה. ואל תשכחו שלשמוע את הלפגוט לא חסר הזדמנויות. אז למה דווקא שם נדחסים? ועל אותם אנשים שמחפשים שם דווקא אקשן ייאמר "וילכו אחרי ההבל ויהבלו". אם בחזנות אתם חפצים אתם צריכים להתכונן מראש שזה אך ורק מקדיש שלפני מוסף. אפילו ברכת החודש זה אצל חיים אדלר. נא לשקול לפחות 10 פעמים את כדאיות ההגעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 01:57 |
|
| |
אחי ורעי היקרים! עיצרו וחישבו שניה. זה שבת שכמעט כולה חיים אדלר בליווי הסטנדרטי של המקהלה. רק במוסף(וגם זה לא כולו) יעלה החזן הלפגוט. וכאן הבן שואל: בשביל זה אתם נדחסים?? והלא הרפרטואר שיהיה הוא מוכר וידוע לכולנו. ושמענו וגם נשמע בע"ה בעתיד עוד הרבה. ולמה תידחסו לחינם? דו דיאז ורה יש לכם כבר מחברי המקהלה שאינני בקי בשמותם (כך שמעתי). אז למה? לחצי שעה של דוחס? להלפגוט המוכר מכל הקונצרטים ואלפי ההזדמנויות שהיו ויהיו? אל תהיו כצאן אשר אין להם רועה!! תנו לקבועים להגיע ועוד קצת סקרנים. דוחס??? לא בבית סיפרנו!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 19:32 |
|
| |
חברה אל תקשיבו להם ! תלכו בהמוניכם יהיה שם הרבה אקשן צעקות משטרה ובאלגן! מי שלא יהיה יפסיד.
ועכשיו ברצינות : הרי ברור שאף אחד לא מגיע בשביל אדלר וכל הנדחסים יגיעו בשביל הלפגוט ואם כן מדוע אדלר נדחף ולא יכל לוותר לאחיין היקר שלו שיתפלל קצת יותר מרבע תפילה??? ואני הייתי בא רק כדי לשמוע סוף סוף חזן שיודע להסתדר עם המקהלה ויודע לבצע יצירות באופן מושלם! מבחינה קולית. נכון זה לא תהיה תפילה אלא קונצרט אבל מי רוצה לפספס קונצרט כל כך טוב!!!
ומתי שמעתם לאחרונה את נעריצך של ליאו לוב ממי שמעתם את זה אולי אולי מנפתלי בימים הטובים! בואו והידחסו בהמוניכם (אני קימבנתי כרטיס)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 19:34 |
|
| |
ועוד שכחתי שמומלץ להכין ערכת מעצר, כדי שיהיה...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 01:21 |
|
| |
מר cb הנכבד. בשביל שתדע אני מספר לך שהחזן קירשנבוים ביצע את נעריצך של לוב עם ליווי של המקהלה. ושמעתי הרבה ד"שים חמים על הביצוע. ואת כל זה כבר שמענו. ומה הם ההפתעות שיכולות להיות הלאה? לקונצרט אני ירוץ, אבל לא בבית הכנסת הגדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2011 05:58 |
|
| |
ריצ'רד טאקר
בס"ד
כפי שכתב ידידי ZEEVSH, השבת מוקדשת לזכרו של ריצ'רד טאקר.
ריצ'רד טאקר נולד כ ראובן טיקר בברוקלין, ניו-יורק. בגיל צעיר בלט כשרונו המוזיקלי, והוא החל לשיר כאלט במקהלת בית-הכנסת שליוותה את החזן שמואל וויזר במנהטן. החזן וויזר היה למורו ורבו בחזנות. מגיל 14 ועד גיל 18 מיעט בשירה בעקבות חילוף קולו. קצת לפני גיל 18 חזר לשיר במקהלת בית הכנסת, הפעם במקהלה שליוותה את החזן יוסל'ה רוזנבלט, ואף השתתף במספר הקלטות של רוזנבלט. בגיל 22 התקבל כחזן בעצמו בבית כנסת בניו יורק וכיהן בשנים הבאות בכמה בתי כנסת.
הצלחתו הגדולה, והקריירה האינטנסיבית באופרה, הביאה את טאקר לעזוב את בית הכנסת בו כיהן כחזן קבוע, אך הוא המשיך כל השנים להתפלל בימים הנוראים ובחגים בבתי כנסת שונים. טאקר ידע איך לשלב טכניקות משירת אופרה לחזנות, אך לא פגם בטעמה האותנטי היהודי של החזנות. נאמר בשמו כי גם לביצוע האופרה וגם החזנות "נחוצים דם ואומץ". טאקר תרם את קולו למטרות יהודיות, כך למשל בסיור שעשה בסייגון בזמן מלחמת וייטנאם, ערך את ליל-הסדר לחיילים היהודיים. טאקר הקליט מספר תקליטי חזנות, יידיש ואף שירים עבריים בהפקתו ובליווי תזמורת בניצוחו של שלום סקונדה. סקונדה אף כתב 2 קנטטות על נושאים יהודיים, וטאקר היה הסולן בהן כאשר בוצעו ושודרו ברדיו. גם המלחין מארוין דוד לוי כתב בשנת 1973 עבור טאקראורוטוריה ארוכה על מצדה,, אך הוא לא הספיק לבצע אותה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2011 06:01 |
|
| |
קידוש בבית משפחת טאקר.
משמאל לימין: אשתו שרה, בנו דוד, ריצ'רד (ראובן) טאקר, ובניו ברי והנרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 19:43 |
|
| |
תיקון קטן , שלום סקונדה הלחין את הקנטטות ולא כתב את הטקסט. ברשותי התקליט של הקנטטה "יזכור" שמחברה החזן שמואל רוזנבאום ושלום סקונדה המלחין. לצידו של ריצ'רד טאקר מופיעים : הווארד דה סילבה,ביאנקה סולר וסיימור שוורצמן.
|
|
|