ישועות, לא מסכימה עם החלק השני של התשובה. ממש לא. כי אם היא מחפשת דווקא את הלומד, למה שתלך על משו אחר????. אם היא לומדת מחוץ לסמינר זה לא אומר שהעקרונות השתנו!
עקרונות? אז גם לבחור ישיבה יש זכות ל"עקרונות" משלו והם ברוב הזמן אומרים שצריך בחורה סמינריסטית גננת/מורה או ווטאבר ניירות שמחלקים שמה וכו'...
ועל זה אמרו חכמים "כל הפוסל, במומו פוסל"
נשלח ב-24/7/2011 13:15
לכן אין לי בעיה עם זה שמורידים אותי על סמינר. זכותם לגמרי. כי בחור שבחורה שמעזה לעבור על החוק ולא ללמוד בסמינר היא מחוץ לתחום שלו, כנראה לא ממש מתאים לי.
נשלח ב-24/7/2011 13:23
זיכני הקל לעזוב את הסמינר ועם זאת היה לי את העונג הצרוף לפגוש בעלמי חמד ישיבתיים להפליא. וכך גם ידידותיי ומכרותיי
נשלח ב-24/7/2011 14:02
אדם_ה1 כתב:
הכל תלוי במה שמחנכים (יש שיאמרו "מטיפים") למה נקרא "טוב"...
האם בחור שיצא מהישיבה והרבה פעמים לא יודע איך שוטפים צלחת הוא "טוב"? מה ההגדרה שלך ל"טוב"?
מישהו שיעשה לך "טוב"? שיהיה רומנטי? רגיש? עוזר בבית? או דברים אחרים כמו עם הרבה כסף? משפחה
מוכרת? בחור שיושב ולומד כל הזמן?חצי מהזמן?
לכולנו יש הגדרות ואנחנו מדמיינים את בן/בת הזוג שלנו בצורה (או ב"שטנץ") מסוים. יש שיהיו יותר גמישים
ויש שלא יזוזו מהדמות שבראש שלהם..
(השאלה הזאת היא חרב פיפיות - האם את תראי בבחור שהלך ללמוד בחור פחות טוב??)
הבחור הטוב מבינתי זה הוא שתיראת בכמה שורות אחרונות שלך אבל יש לי תוספות
ז"א דיברתי עם הרבה חברות שנישאו לבעלים לומדים בחורי ישיבות שגם בשוק הפנימי וה-חיצוני
נושאים את התואר "טוב" הם מתארות את הבעלים שלהם כ"מעודנים", איך הם נהיו מעודנים?
מיזה שהם יושבים ולומדים! (לדבריהן)
יותר מיזה הן לא יכולות להסביר לי הם טוענות שצריך לחיות את זה כדיי
להבין במה מדובר, (אולי אתה מסוגל לספק הסבר...אולי)
אבל מה שהם גרמו לי להסיק שחיי הנישואים שלי יהיו רגועים ובטוחים יותר אם אני אקח בחור בסגנון הלזה,
רק שבחור כזה מין הסתם לא יקח בחורה ממכללה..שוב, כי הבנתי שבעינהם זה סוג של חסרון...
נשלח ב-24/7/2011 14:04
האלכסנדרה כתב:
לא קשור. הנערה לא חוטאת בזה שעוזבת את הסמינר, כך שאם היא מאמינה באמת היא אמורה לדעת שאלוקים הוא המחליט עם מי תתחתן ומהלך לא משמעותי כעזיבת סמינר לא ישפיע על זיווגה.
תוקן על ידי האלכסנדרה ב- 24/07/2011 12:45:00
נכון במקצת..לא יותר.
בחורה שהולכת למכללה לוקחת סיכון רוחני..כך נאמר לי ונשמע מאד הגיוני
עקב זה שבמכללה היא לא מקבלת שיעור השקפה ויהדות...
נשלח ב-24/7/2011 14:05
ישועות כתב:
בחור ישיבה "טוב" בדר"כ לא ירצה בחורה ממכללה א. כי בחור ישיבה טוב בדר"כ כפוף להוריו וההורים רואים ב"מכללה" כדבר לא מקובל בציבור החרדי ב. סטיגמה אחת העיות אם לא "ה" בעניני שידוכים.
השאלה שלי למה את צריכה בחור ישיבה "טוב" מה רע לך בבחור ישיבה שעובד חצי יום או יום שלם, שיש לו מידות טובות וכו וכו', במילים אחרות תתפשרי על סטיגמה ואל תיקחי "בחור ישיבה" רגיל וכך תרוויחי גם בחור ישיבה "טוב" אבל לא במובן של "טוב" הרגיל וגם שיהיה לך בחור ישיבה לצדך.
התשובה שענית לאדם אמורה לענות גם לך...:)
נשלח ב-24/7/2011 14:17
VIP_W כתב:
השאלה היא כזאת
האם בחור ישיבה טוב (במלא מובן המילה) באמת רואה בבחורה שהולכת למכללה
בחורה פחות טובה..??
זה לא דבר מוחלט. זה נכון שהמקום נתפס כפחות תורני מסמינרים,אבל גם בו יש שיעורי יהדות,וגם בו א"א ללכת לגמרי איך שרוצים,בנסוף לכל יש בו את האפשרות לצאת עם תואר דבר שבמרבית הסמינרים לא קיים. אז לאותם בחורים שמחפשים את השקפת הסמינר(הקיצונית יותר) זה לא יתאים אבל לבחורים שלא מחפשים את זה בדווקא (ויש המון המון בחורים כאלה) זה לא רע בכלל שלא לומר דבר חיובי אפי'.
מובן שהיותר מודרנים בד"כ יהיו מאלו שירצו,והפחות מודרנים שישללו.אבל זה שהבחור רוצה לא מוריד מערך הבחור וזה שהבחורה הולכת למכללה בטח שלא מוריד מערכה.
נשלח ב-24/7/2011 14:20
VIP_W כתב:
בחיים אין כל הזמן שיעורי השקפה ויהדות. כשיהיו לך ילדים ותתרוצצי מהרופא לביטוח לאומי ומחלקת יולדות לא יהיו לך שיעורים באמצע. ברור שמי שנמצאת כל הזמן במסגרת כזאת (וגם בחורים כמו שתיארת מקודם - נם "מעודנים" כי הם כל הזמן במסגרת שלא דורשת מהם כמעט דבר) תהיה יותר "מוגנת". אפשר לחיות כל החיים ככה - מעין "ילדי מבחנה". זאת צורה של חיים קלים (לדעתי עד שהחיים מתפוצצים לנו בפרצוף ואז רואים שלא הכל ורוד. פתאום האברך צריך לחתן את ילדיו וצריך לקנות דירות ומגלה שבלי דירה גם הבת המעולה שלך לא תקבל בחור תותח)
באותה מידה גם נזירים במנזר פחות חשופים ל"עבירות" - אבל זאת לא צורת חיים אידאלית.. (אלא אם אתה רוצה לחיות ככה כל חייך)
נשלח ב-24/7/2011 14:20
תגובה לפי 100
א. במכללה אפשר ללכת איך ומה שרוצים...ובא לא נטייח את זה. ב. השקפה של סמינרים רבים היא רחוקה מאד מהלקרא קיצונית... ג. לפי הרושם שקיבלתי זה סוג של סכנה להתחתן עם בחור מודרני.
תוקן על ידי VIP_W ב- 24/07/2011 14:23:26
נשלח ב-24/7/2011 14:23
VIP_W כתב:
לא קשור. הנערה לא חוטאת בזה שעוזבת את הסמינר, כך שאם היא מאמינה באמת היא אמורה לדעת שאלוקים הוא המחליט עם מי תתחתן ומהלך לא משמעותי כעזיבת סמינר לא ישפיע על זיווגה.
תוקן על ידי האלכסנדרה ב- 24/07/2011 12:45:00
נכון במקצת..לא יותר.
אני אישית מוצאת סיכון רוחני בהשארות במקום אשר תכנים כמו עובי הגרב וקמצוץ הסומק שבלחיי תופסים מקום מרכזי, ובמקום שהכמעט תואר בחינוך מיוחד שהוא מספק יגרום לאישי לעתיד להפסיק מתלמודו.
נשלח ב-24/7/2011 14:24
תוקן על ידי האלכסנדרה ב- 24/07/2011 14:25:56
נשלח ב-24/7/2011 14:28
אדם_ה1 כתב:
בחיים אין כל הזמן שיעורי השקפה ויהדות.
כשיהיו לך ילדים ותתרוצצי מהרופא לביטוח לאומי ומחלקת יולדות לא יהיו לך שיעורים באמצע. ברור שמי שנמצאת כל הזמן במסגרת כזאת (וגם בחורים כמו שתיארת מקודם - נם "מעודנים" כי הם כל הזמן במסגרת
שלא דורשת מהם כמעט דבר) תהיה יותר "מוגנת". אפשר לחיות כל החיים ככה - מעין "ילדי מבחנה".
זאת צורה של חיים קלים (לדעתי עד שהחיים מתפוצצים לנו בפרצוף ואז רואים שלא הכל ורוד. פתאום האברך צריך לחתן
את ילדיו וצריך לקנות דירות ומגלה שבלי דירה גם הבת המעולה שלך לא תקבל בחור תותח)
אתה רק מחזק את העובדה שלוחצים על בחורה ללכת לסמינר, כל עוד היא יכולה לשמוע שתשמע..
להחזיק אברך בבית זה בשום מובן לא "חייים קלים" ובנוסף לכך מצאתי הרבה אברכים שחיתנו את הילדים
שלהם כמו גדולים ועוד יותר ממנו..(אני בת לאבא עובד)
ואיפה החסרון בלחיות כמו נזירים במנזר? אתה מרגיש מוגן, בטוח וכתוצאה מכך הגיוני שתהיה מאושר,
שלא נקרא לזה הצורה האידיאלית?
נשלח ב-24/7/2011 14:29
אם לא לטייח את האמת, לבחור מעולה עם ראש חרדי ישר סרגל, זה בהחלט מוריד. לבחור עם ראש יותר פתוח, זה לא מפריע. מה שכן, שיכוליות שאת לא מחפשת את הבחור שהוא פסגת הדוסיות.
אם את מתחתנת ישר אחרי סמינר, את עוברת אוטומטית ממסגרת אחת לשניה. כשאת לא לומדת בסמינר, את מחות למסגרת כבר מאחרי י"ב, ובפרוש פותחת בפני עצמך ניסיונות. ולפעמים ניסיונות קשים ממש.
תוקן על ידי שיר852 ב- 24/07/2011 14:33:20
נשלח ב-24/7/2011 14:35
באמת שאלה ....יש לי פחד מסויים מבחורים מודרנים טו מאצ' זה מעורר בי חשדות באופן אוטמטי...גם אני מודרנית (לא ברמות קשות ....מתלבשת) אבל כשזה מגיע לבחור זה משום מה הופך להיות מפחד, מחשיד אולי בגלל שאצל בחורה זה מתקבל כהגיוני יותר...אני עדיין תוהה
נשלח ב-24/7/2011 14:39
תגובה ל VIP_W
VIP_W כתב:
ג. לפי הרושם שקיבלתי זה סוג של סכנה להתחתן עם בחור מודרני.