|
|
| נשלח ב-24/7/2011 14:42 |
|
| |
תאיר את עיניי.... (וזה לא בא תמימות זה משו' שחויתי במשפחה שלי...הלוואי והייתי מדברת באויר כמו שזה נראה על הכתב..מי יתן וגם הבחורים הפוזאיסטים היו חיים את החיים שלהם עם האישה שלהם ולא עם כל הצ'כונה..)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 14:47 |
|
| |
| האלכסנדרה כתב: |  | אני אישית מוצאת סיכון רוחני בהשארות במקום אשר תכנים כמו עובי הגרב וקמצוץ הסומק שבלחיי תופסים מקום מרכזי, ובמקום שהכמעט תואר בחינוך מיוחד שהוא מספק יגרום לאישי לעתיד להפסיק מתלמודו. |
|
אגב, בכתובה שאישך יחתום עליה (שנכתבה לפי נוסח חכמים) כתוב במפורש: אנן סהדי איך החתן _________בן _________למשפחת _________אמר לכלה מרת _________בת _________הוי לי לאנתו כדת משה וישראל ואנא אפלח ואוקיר ואוזין ואפרנס יתיכי ליכי כהלכות גוברין יהודאין דפלחין ומוקרין וזנין ומפרנסין לנשיהון בקושטאתרגום: איך ש___ אמר לה לבתולה___ היי לי לאישה כדת משה וישראל, ואני אעבוד ואכבד אותך, ואתן לך מזונות, ואפרנס אותך, כדרכם של אנשים מישראל שהם עובדים ומכבדים וזנים ומפרנסים את נשותיהם באמת.
האם בימי חכמים מנהג בני ישראל היה (רח"ל) לעבוד ולפרנס את נשותיהם כמנהג ה"בעלי בתים"?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 14:50 |
|
| |
אגב, אני חושב שמי שרוצה להתחתן עם מישהו שרק ישב וילמד היא זאת שצריכה לתת לו כתובה ולכתוב לו כך:
איך ש___ אמרה לו לבחור החשוב___ היה לי לבעל כדת משה וישראל, ואני אעבוד ואכבד אותך, ואתן לך מזונות, ואפרנס אותך, כדרכם של נשים בוגרות סמינר שהן עובדות ומכבדות וזנות ומפרנסות את בעליהן באמת...

|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 14:51 |
|
| |
כך מסתבר... אבל היום זה לא מה שהיה...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 14:51 |
|
| |
אנחנו 'זוכים' לראות עולם הפוך כבר כאן, לא צריכים להגיע לעולם הבא בשביל זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 14:52 |
|
| |
ומה את יודעת על מה שהיה? 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 14:55 |
|
| |
ברור כשמש. כוונתי היתה שאם מתאפשר לזכר ללמוד תודות למשכורתה הנאה של האישה ואם חפץ הוא- שיעשה זאת. אך אם אין הוא נשוי לעלמה כזו, מה שסביר שיקרה אם העלמה תלמד הוראה בסמינר, מחובתו להפסיק מתלמודו ולכלכל משפחתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 14:56 |
|
| |
אני יודעת על מה שהיום...וזה מספיק בשביל לראות את האי התאמה... (נ.ב התגובה הזאת...בהקשר למהי בדיוק?- צחקתי, נראה לי הניסוח המשני יעורר התענינות בקרב מנהלי הסמינרים החשובים בבני ברק)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 14:57 |
|
| |
| VIP_W כתב: |  | תאיר את עיניי.... (וזה לא בא תמימות זה משו' שחויתי במשפחה שלי...הלוואי והייתי מדברת באויר כמו שזה נראה על הכתב..מי יתן וגם הבחורים הפוזאיסטים היו חיים את החיים שלהם עם האישה שלהם ולא עם כל הצ'כונה..) |
|
לא.אני לא אהיה זה שיאיר את עניך כי מה שלא אומר לא יעזור לך כרגע לשנות את דעתך. את תפגשי קצת,ותראי מה זה בחור טוב ומה זה בחור לא טוב.ולאט לאט תפנימי שבחיים לא הכל שחור לבן(תרתי משמע) וכך גם תביני שלא ניתן להכליל כאלו הכללות
נ.ב.כמובן שאני מאחל לך שהראשון יהיה הנכון
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 15:01 |
|
| |
להכליל לעולם אי אפשר אבל ללכת עפ"י רב?-הרי על זה אנחנו חיים לא...?
נ.ב תודות :)
תוקן על ידי VIP_W ב- 24/07/2011 15:02:17
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 15:02 |
|
| |
אם אפשר לפרט איך קשור לפה ללכת לפי רב?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 15:06 |
|
| |
למה, את לא מסוגלת להחליט לבד מה טוב לך?? =) (יש מין טרנד כזה היום שכל התלבטות פשוט הולכים " לשאול את הרב". אני לא יודע אם זה מקריאה יתירה של סיפורי חסידים או סתם קושי בקבלת החלטות, בכל מקרה אנשים עיוותו לגמרי את המושג הזה. המושג שאלת חכם היה מוגבל פעם בעיקר לשאלות סבוכות הלכתית שהחכם ידע למצוא צדדי היתר/קולא)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 15:08 |
|
| |
מי אמר שאני לא מסוגלת? ואיפה הפסול בלשאול רב על התלבטויות ולבטים שונים? (סליחה שלא חפרתי בקישור, אני לא טיפוס שאוהב לקרא מחילה מכבודו)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 15:12 |
|
| |
לא מוחל לך.. (סתם, זה רק קישור למקרה של מישהי ששאלה רב והתחרטה על זה..)
אין פסול, אבל אין יתרון. (אלא אם הוא מעורה טוב בנושא ומכיר טוב את הנפשות הפועלות) אבל אם אחרי שתתחתני לא תשאלי אותו האם לקחת אפידורל או לא, איזה מטרנה לתת לתינוק ואיזו עבודה לבחור אין סיבה לשאול אותו גם קודם החתונה.
רק דעתי..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 15:14 |
|
| |
הסוגריים עזרו לי מאד..רב תודות  וכהתיחסות לשאר, אתה צודק....
|
|
|
|
|