|
|
| נשלח ב-26/7/2011 23:56 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | מדהים איך האשכול הזה התחיל עם שאיפה לבחור למדן שלא רואה כלום חוץ מגמרא ואבוי לו אם יחשוב לעבוד חצי יום ונגמר בבחור עם אש פנימית ש"נהנה ללמוד".
ויותר מדהים שאלו לא שני בחורים, אלא אותו בחור ממש. |
|
חשוב לי להבהיר לך שזה מטרת כל אשכול כאן, לזרוק אור על עינים שונים
ולא לטפוס את הדעה שלך בכוח ..
חוצמזה, שזה ממש לא השתנה זה קיבל נתון חדש שלא היה קודם!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 11:02 |
|
| |
VIP, העדת על עצמך באשכול הזה שאת טיפוס שלא אוהבת לקרוא. אבל בכל זאת אם תעברי על כל ההודעות שנכתבו כאן תביני שההבדל בין "לומד" ל"נהנה ללמוד" הוא תהומי ואמיתי. בערך כמו בין "תורתו אומנותו" ל"תורתו אמונתו".
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 11:13 |
|
| |
מסכימה עם כל מילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 11:25 |
|
| |
מבחניתי הם אותו דבר כי מי שנהנה ללמוד גם יעשה את זה, (יום וליל) אז איפה השוני תזכיר לי?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 11:59 |
|
| |
VIP- כמו שלך יש הבדל אם את לומדת מקצוע שהוא אהוב עליך, לבין אם את לומדת מקצוע שהוא לא אהוב עליך רק שאת חייבת ללמוד, ככה גם אצל בחור ישיבה שלומד גמרא.
כמה שנים את יכולה ללמוד מקצוע שאת שונאת? כמה אנרגיות תשקיעי בזה, כמה סיפוק יהיה לך מזה. איזה מאגרים של תסכול יתווספו לך... עכשיו ההבדל ברור?
חשוב לי שבעלי יהיה מאושר, וחשוב לי שהוא ילמד (כי אני אוהבת את זה) ממילא אני חייבת אחד שיאהב לעשות את זה, אחרת הוא יהיה מתוסכל וירגיש חוסר מיצוי.
תוקן על ידי שיר852 ב- 27/07/2011 12:00:41
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 00:03 |
|
| |
שיר, מה גורם לך לחשוב שכשאמרתי (לא יודעת אם אמרתי או לא אבל נניח) שאני רוצה בחור לומד התכוונתי לבחור שלומד ושונא ללמוד?!?! איפה אתם אוחזים??--ספרו לי...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 09:17 |
|
| |
לא את אמרת את זה. אני אמרתי שאני לא רוצה אחד שלומד, אלא אחד שאוהב ללמוד, ועושה את זה. ואז שאלת מה ההבדל, ולכן עניתי מה שעניתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 10:56 |
|
| |
וואטאבר, התכוונתי להדגיש שכשמישי' באה בהצהרה של "אני רוצה בחור לומד" היא לרגע לא מתכוונת לאחד שלומד ושונא מה שהוא עושה, וגם מבחינת הבחור, אם הוא שונא ללמוד הוא לא יבוא בהצהרה של "אני רוצה להמשיך להיות אברך" כך שאם הוא לומד ורוצה להמשיך---מין הסתם הוא גם נהנה מזה, ואם הוא לא----אז לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 10:58 |
|
| |
שיר מה עשית לה, גם ככה חם היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 11:02 |
|
| |
| VIP_W כתב: |  |
וגם מבחינת הבחור, אם הוא שונא ללמוד הוא לא יבוא בהצהרה של "אני רוצה להמשיך להיות אברך"
|
|
תלוי, אם הוא מקבל ככה דיחוי מהצבא וגם אשתו עובדת במקומו זה משתלם לשבת על כוס קפה בכולל...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 11:06 |
|
| |
הוא מניאק...עליהם אנחנו לא מדברים,
----אתה בכוונה נותן לי את הקישורים הארוכים האלה ?----
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 11:08 |
|
| |
אני נותן למי שרוצה לקרוא..
וטוב, יש גם כאלה שעושות דיאטה רצחנית לפני החתונה ואחרי החתונה משחררות כי מ'כפת להן, הן כבר נשואות. ברמת העיקרון - זה בדיוק כמו אחד שנשאר בישיבה ונכנס לכולל רק בשביל ה"שידוך" ולאחר מכן כבר לא איכפת לו. (תבררו כמה אנשים "קנו" חתן שפיץ ושחטו עצמם בשביל דירה כדי שאחרי כמה שנים הוא יצא לעבוד..)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 11:15 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
וטוב, יש גם כאלה שעושות דיאטה רצחנית לפני החתונה ואחרי החתונה משחררות כי מ'כפת להן, הן
כבר נשואות.
ברמת העיקרון - זה בדיוק כמו אחד שנשאר בישיבה ונכנס לכולל רק בשביל ה"שידוך" ולאחר מכן
כבר לא איכפת לו. (תבררו כמה אנשים "קנו" חתן שפיץ ושחטו עצמם בשביל דירה כדי שאחרי כמה
שנים הוא יצא לעבוד..) |
|
גזרה זה לא אורח חיים... תעסוקת הבעל הרבה יותר אפקטיבית
מאשר המידות של האישה,
ואותו אחד שנוהג כנ"ל הוא אמור להסתדר אם אשתו בנושא הזה, לאחר הנישואים זה כבר
לא רק עיניין שלו אשתו מעורבת בהחלטה הזו בדיוק באותה מידה שהוא,
כך שאם הוא יוצא לעבוד או לא זה בחציו (לפחות) החלטה של אשתו..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 11:20 |
|
| |
| VIP_W כתב: |  |
מאשר המידות של האישה,
|
|
אני חולק עלייך בנקודה זאת. שני הדברים האלה הם בעיקרון פסיכולוגיים. בחורת סמינר בטוחה שבחור לומד הוא בחור טוב בשבילה (וככה כולם אומרים) אז היא רוצה דווקא אחד כזה. באותה מידה:
בחור ישיבה בטוח שבחורה רזה היא בחורה טובה בשבילו (וככה כולם אומרים) אז הוא רוצה דווקא אחת כזאת.
למעשה, לשני הדברים אין אפקט ממשי בחיים האמיתיים. (למעט האפקט הפסיכולוגי של "זכיתי בחתן/כלה פצצה" או לחילופין "נתקעתי עם זה/זאתי לשאר החיים שלי" הכל עניין של זוית ראיה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 11:27 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
מאשר המידות של האישה,
אני חולק עלייך בנקודה זאת.
שני הדברים האלה הם בעיקרון פסיכולוגיים.
בחורת סמינר בטוחה שבחור לומד הוא בחור טוב בשבילה (וככה כולם אומרים) אז היא רוצה דווקא אחד כזה.
באותה מידה:
בחור ישיבה בטוח שבחורה רזה היא בחורה טובה בשבילו (וככה כולם אומרים) אז הוא רוצה דווקא אחת כזאת.
למעשה, לשני הדברים אין אפקט ממשי בחיים האמיתיים. (למעט האפקט הפסיכולוגי של "זכיתי בחתן/כלה
פצצה" או לחילופין "נתקעתי עם זה/זאתי לשאר החיים שלי" הכל עניין של זוית ראיה...)
|
|
גם עם זה אני לא מסכימה, אני רואה את זה כדבר שגוי מיסודו מאותם סיבות שפרטתי לך,
בעל שלומד זה אפקט ממשי בחיים, כל הבית מנוטב בצורה אחרת על מה אתה מדבר
ואם באמת הוא לומד טוב ומגיע לדרגות גם הגזרה של אשתו אחרי הלידה לא תפריע לו...
וכן, את עיניו ישמור ולא יתלה אותם על השכנה...
|
|
|
|
|