הכרתי בחור... את הבחור... גבר חלומותיי... אנחנו כבר חודשיים יחד ויש בנינו אהבה ענקית! הבעיה היא שהכרנו לא דרך שידוך... ואז כשראינו שזה זה... ניסינו לעשות את זה בשידוך כביכול.... אבא שלי הסכים... עשינו שתי פגישות רשמיות בהסכמת אבי...ואז פתאום אבא שלי החליט שהוא רוצה לברר שוב על הבחור... וזאת אחרי שהוא כבר נפגש עם הבחור ובירר עליו... והוא שמע עליו דברים טובים אבל גם הוא שמע שהוא לא הכי "שטעיגניסט" והוא לא הכי לומד... ובגלל זה הוא לא מסכים לי להמשיך להפגש איתו... כמה שניסיתי לשכנע אותו שהוא מתאים לי... שזה מה שאני רוצה...כלום הוא לא מוכן להקשיב... שלחתי את אחים שלי לישיבה של הבחור והם גם חזרו עם דברים טובים וניסו לדבר עם אבא שלי והוא לא מוכן להקשיב! ואנלא יודעת מה לעשות? אם אני אספר לאבא שלי שנפגשתי עם הבחור בלי רשותו הוא פשוט יהרוג אותי... ומצד שני אני לא מוכנה לוותר על הבחור... אני יודעת שרק איתו אני רוצה להתחתן...!! מה עושים?
נשלח ב-24/7/2011 12:12
קודם מחליפים את ההגדרה בפרופיל מזכר לנקבה. אח"כ מתפללים אח"כ מחפשים מישו בעל השפעה על אבא שלך, כגון רב וכדו' שידבר איתו. תשקלו אולי להמתין טיפה עד שהעניינים ירגעו, ואז תעלו את זה שוב.
נשלח ב-24/7/2011 12:17
אנחנו כבר חודש במצב הזה... מתפללים מתפללים ושוב מתפללים.... זה הבעיה שהוא הרב של עצמו! אין שום אדם שיכול לדבר ולהשפיע עליו... אני מפחדת שהבחור יישבר וייברח באמצע.. למרות שהוא הבטיח שהוא לא יכנע... אני לא יכולה למרוח אותו כ"כ הרבה זמן.. המשפחה שלו גם לוחצת...
נשלח ב-24/7/2011 12:21
ייתכן שאם תהיי מספיק פתוחה איתו, ותספרי לו על מה שקורה, הוא יקבל יותר בקלות את 'המריחה' וככה גם המשפחה שלו.
תוקן על ידי שיר852 ב- 24/07/2011 12:22:17
נשלח ב-24/7/2011 13:00
אבא שפוסל אושר לבת שלו כי שמע שהבחור לא מספיק "שטעיגניסט", לא נראה לי ממש הטיפוס שנתון ללחצים או לרבנים. או שתלכי עם האהבה שלך כמו בסרטים נגד כל העולם ותהיי מאושרת. או שתקשיבי לאבא ותעזבי. לפי מה שאת מתארת, לא נראה לי כאן דרך ביניים.
נשלח ב-24/7/2011 13:05
יש מליוני הורים שפוסלים אושר לילדים שלהם מהמבט שלנו, אבל מהמבט שלהם הם מצילים את הילדים מטעיות.
פה עובר החבל הדק בין הרצון לתת את הטוב ביותר לילד שלך, לבין לתת לו להתנסות/ לסמוך עליו.
נשלח ב-24/7/2011 13:06
אגב, בשניה הראשונה כשראיתי את הסיבה הנואלת לפסילה על ידי האב, הייתה לי תחושה שהוא שמע אינפורמציה על הבחור והוא פשוט לא משתף בה, אך סיבת הפסילה היא אחרת ורצינית יותר. לא מספיק שטייעגניסט זו סיבה לפסול?! להציל את הילד מאיזה טעות בדיוק?
נשלח ב-24/7/2011 13:14
אם האבא חושב שרק בחור שטייעגניסט טוב לבת שלו, אז בחור שהוא לא כזה- הוא לא טוב. והוא רוצה לבת שלו את ההכי טוב. רק שמה שהוא לא מבין, שלפעמים דווקא הדאגה הגדולה הזו, היא חונקת.
ברור לי שבתור אמא יהיה לי מאד קשה לא לנהוג כמוהו. (במקרים דומים, לא ממש כאלה)
נשלח ב-24/7/2011 13:36
שטייעגניסט
אפשר תרגום?
נשלח ב-24/7/2011 13:40
סיוןבשמחה כתב:
שטייעגניסט
אפשר תרגום?
נשלח ב-24/7/2011 19:17
[quote]
או שתלכי עם האהבה שלך כמו בסרטים נגד כל העולם ותהיי מאושרת. או שתקשיבי לאבא ותעזבי.
לפי מה שאת מתארת, לא נראה לי כאן דרך ביניים.
[/quote]
שאתה הולך עם האהבה שלך נגד כל העולם- זה עובד רק בסרטים, בחיים האמיתיים שאתה מקריב כ"כ הרבה בשביל אהבה
אחרי זה אתה שואל את עצמך (מתי שהזיקוקים דועכים) האם באמת זה שווה את זה? וגם אם מגיעים למסקנה שכן,
האהבה נהפכת לקשה, כי תמיד תרגיש שהיא זאת שהביאה את הניתוק מההורים ומהמשפחה.
לא הרבה אהבות יכולות לשרוד כזה מצב, צריך לדעת באמת,
האם אתה בן אדם שמסוגל לעמוד בזה והאם באמת אהבה שווה את זה.
אם יש מצב שבעתיד, ז"א אחרי החתונה האבא כן יתפשר ויקבל את הבחור ואת הבחירה שלך,
אז כן כדאי לראות את זה בתור אופציה
אבל אם האבא לאחר החתונה ינתק אותך מהמשפחה, תזהרי!
זה אולי נשמע קל, אבל זה קשה וזה יכול להרוס גם אהבה רצינית!
דרכים שאולי אפשר לנסות:
איפה האמא בתמונה? בדר"כ האמא יכולה לרכך את האבא-לפחות שישקול שנית ואז כבר את בחצי הדרך.
דוד/ או מישהו קרוב שמכיר אותך בתור בת טובה ויסביר לאביך שאפשר לסמוך על הבחירות שלך.
שיהיה לך בהצלחה! ושמשאלות ליבך יתגשמו לטובה!
נשלח ב-25/7/2011 00:10
נתן22....... סיבכת אותי לגמרי
נשלח ב-25/7/2011 00:45
שטייגעניסט זה בחור שיושב ולומד. ולומד ולומד ולומד.
נשלח ב-26/7/2011 20:53
שווה_גרוש כתב:
אבא שפוסל אושר לבת שלו כי שמע שהבחור לא מספיק "שטעיגניסט", לא נראה לי ממש הטיפוס שנתון ללחצים או לרבנים. או שתלכי עם האהבה שלך כמו בסרטים נגד כל העולם ותהיי מאושרת. או שתקשיבי לאבא ותעזבי. לפי מה שאת מתארת, לא נראה לי כאן דרך ביניים.
בסרטים גם החיים שלה יהיו כמו סרט שניגמר מתי הוא,אהבה בסרטים מתבססת על תאוות ו "אהבה" מחילה שם ונגמרת שם!!!!