משהו יכול להסביר מה ההבדל בין סגנון הבחורים של:
מיר פרידמן,קסטנר ושפיגל (ואם יש עוד אשמח אם תעדכנו).
נשלח ב-25/7/2011 18:24
סדרי לעצמך פגישה עם בחור משם. תחפרי לו קצת. הוא יענה לך על כל השאלות......
נשלח ב-25/7/2011 18:29
יפה קטנה, זה מה שאת עושה?
נשלח ב-25/7/2011 18:33
זה מה שעשיתי....;)
אחי סיפר לי שהיה להם בישיבה בחור ששמר אצלו יותר מדי סודות.. סיקרן את החברה' סידר לו אחד הבחורים את אחותו לפגישה, והזהיר אותה להוציא ממנו את מירב סודותיו..
היה או לא, לא יודעת. אבל הסיפור, סיפור...
נשלח ב-26/7/2011 09:26
אגדת עם ברוטב פיקנטי.
נשלח ב-26/7/2011 18:36
כלומד בישיבת מיר אנסה לתת לך מענה א. מיר פרידמן - ישיבה רגילה לכל דבר, יש שיעורים, יש חברתות, יש פיקוח על הבחורים (כמובן לא פיקוח כמו באור ישראל אבל יש איזה פיקוח) בחור שלא מגיע לסדרים וכו' מאבד את מקומו בבית מדרש, בקיצור ישיבה רגילה ב. מיר קסטנר- נמצא בעזרת נשים של המרכזי, הפיקוח שם הרבה פחות מפרידמן, יש שם בחורים טובים שיושבים ולומדים בלי לחץ ויש כאלה שלומדים מקצוע אחה"צ ויש גם כאלה שמגיעים לביקור פעם בשבוע בממוצע לא משהו ממש מסודר אבל גם שם יש קבוצה רצינית שיושבת ולומדת טוב. ג. מיר שפיגל - למעשה אני לא כל כך מכיר את הזן הזה הייטב מישהו הגדיר לי את זה שהזן בחורים שם זה כמו "שערי יושר, ורש"י" בחורים טובים אבל סגנון יותר פתוח וכו' שורה תחתונה, אם הציעו לך בחור ממיר ראשית תבררי אם הוא באמת לומד במיר, שנית תבררי באיזה בית מדרש, אחרי שאת מבררת את הבית מדרש תאמתי את זה שהוא באמת יושב שם, ודבר נוסף שחשוב לברר אם יש לו חדר בישיבה אם כן יש יותר סיכוי שהוא בחור טוב כי בדר"כ הבחורים הרציניים שמגיעים לתפילות מקבלים חדר מהישיבה אם כי תמיד יש כאלה שאין להם חדר בישיבה ובחורים מצוינים (בפרט אם הם חדשים במיר) ותמיד יש כאלה שיש להם חדר בישיבה אבל בקושי נראים בישיבה.
זכרו!!! בחור ממיר דורש ברור יותר מסתם בחור מישיבה אחרת
נשלח ב-5/10/2011 22:14
ישועות כתב:
כלומד בישיבת מיר אנסה לתת לך מענה
א. מיר פרידמן - ישיבה רגילה לכל דבר, יש שיעורים, יש חברתות, יש פיקוח על הבחורים (כמובן לא פיקוח כמו באור ישראל אבל יש איזה פיקוח) בחור שלא מגיע לסדרים וכו' מאבד את מקומו בבית מדרש, בקיצור ישיבה רגילה
ב. מיר קסטנר- נמצא בעזרת נשים של המרכזי, הפיקוח שם הרבה פחות מפרידמן, יש שם בחורים טובים שיושבים ולומדים בלי לחץ ויש כאלה שלומדים מקצוע אחה"צ ויש גם כאלה שמגיעים לביקור פעם בשבוע בממוצע לא משהו ממש מסודר אבל גם שם יש קבוצה רצינית שיושבת ולומדת טוב.
ג. מיר שפיגל - למעשה אני לא כל כך מכיר את הזן הזה הייטב מישהו הגדיר לי את זה שהזן בחורים שם זה כמו "שערי יושר, ורש"י" בחורים טובים אבל סגנון יותר פתוח וכו'
שורה תחתונה, אם הציעו לך בחור ממיר ראשית תבררי אם הוא באמת לומד במיר, שנית תבררי באיזה בית מדרש, אחרי שאת מבררת את הבית מדרש תאמתי את זה שהוא באמת יושב שם, ודבר נוסף שחשוב לברר אם יש לו חדר בישיבה אם כן יש יותר סיכוי שהוא בחור טוב כי בדר"כ הבחורים הרציניים שמגיעים לתפילות מקבלים חדר מהישיבה אם כי תמיד יש כאלה שאין להם חדר בישיבה ובחורים מצוינים (בפרט אם הם חדשים במיר) ותמיד יש כאלה שיש להם חדר בישיבה אבל בקושי נראים בישיבה.
מההתרשמות שלי בפגישות..
זה הולך בערך ככה,
יש את כלל הישיבות ויש את מיר..
כאלו זה עולם אחר אטמוספרה אחרת..
במיוחד הבחורים מהדירות.. לפעמים מרגיש לי שאני עושה להם עוול שאני נפגשת איתם כי כל כ"כ טוב להם ברווקידיה שלהם. (תקנו אותי אם אני טועה)
אבל מצד שני הם נראים לי בנויים הכי טוב, כי הכל שם עובד במשטר עצמי
...
נשלח ב-5/10/2011 22:33
איך שאני רואה את זה, ישיבת מיר היא עיר מקלט מצוינת לבחורים מקיבוץ שכל החברים שלהם התחתנו.
נשלח ב-5/10/2011 22:37
עקבות כתב:
כלומד בישיבת מיר אנסה לתת לך מענה
א. מיר פרידמן - ישיבה רגילה לכל דבר, יש שיעורים, יש חברתות, יש פיקוח על הבחורים (כמובן לא פיקוח כמו באור ישראל אבל יש איזה פיקוח) בחור שלא מגיע לסדרים וכו' מאבד את מקומו בבית מדרש, בקיצור ישיבה רגילה
ב. מיר קסטנר- נמצא בעזרת נשים של המרכזי, הפיקוח שם הרבה פחות מפרידמן, יש שם בחורים טובים שיושבים ולומדים בלי לחץ ויש כאלה שלומדים מקצוע אחה"צ ויש גם כאלה שמגיעים לביקור פעם בשבוע בממוצע לא משהו ממש מסודר אבל גם שם יש קבוצה רצינית שיושבת ולומדת טוב.
ג. מיר שפיגל - למעשה אני לא כל כך מכיר את הזן הזה הייטב מישהו הגדיר לי את זה שהזן בחורים שם זה כמו "שערי יושר, ורש"י" בחורים טובים אבל סגנון יותר פתוח וכו'
שורה תחתונה, אם הציעו לך בחור ממיר ראשית תבררי אם הוא באמת לומד במיר, שנית תבררי באיזה בית מדרש, אחרי שאת מבררת את הבית מדרש תאמתי את זה שהוא באמת יושב שם, ודבר נוסף שחשוב לברר אם יש לו חדר בישיבה אם כן יש יותר סיכוי שהוא בחור טוב כי בדר"כ הבחורים הרציניים שמגיעים לתפילות מקבלים חדר מהישיבה אם כי תמיד יש כאלה שאין להם חדר בישיבה ובחורים מצוינים (בפרט אם הם חדשים במיר) ותמיד יש כאלה שיש להם חדר בישיבה אבל בקושי נראים בישיבה.
מההתרשמות שלי בפגישות..
זה הולך בערך ככה,
יש את כלל הישיבות ויש את מיר..
כאלו זה עולם אחר אטמוספרה אחרת..
במיוחד הבחורים מהדירות.. לפעמים מרגיש לי שאני עושה להם עוול שאני נפגשת איתם כי כל כ"כ טוב להם ברווקידיה שלהם. (תקנו אותי אם אני טועה)
אבל מצד שני הם נראים לי בנויים הכי טוב, כי הכל שם עובד במשטר עצמי
...
אני מסכים איתך שבחור ממיר יכול להיות פחות לחוץ, מכמה סיבות.
א. יש מלא בחורים יותר גדולים ממך. ב. בישיבת מיר החיים הרבה יותר רב גוניים. ג. בדרך כלל יש עוד עיסוקים חוץ מהלימוד. רב גוניים מישבה '
נשלח ב-5/10/2011 23:10
מי שעובר מישבה אחת לישיבת מיר, זה אומר שהוא יצא ללמוד עוד משהו?
נשלח ב-5/10/2011 23:23
לא בהכרח!
אבל כל מקרה לגופו
נשלח ב-21/1/2012 19:45
אני לא יודעת מה לעשות עם הצעות על בחורים ממיר, כל כך קשה לברר עליהם, שאני מתייאשת.
יש לכם איזו הצעה חכמה?
נשלח ב-21/1/2012 20:04
אמר לי מישו שלהגיד על בחור שהוא לומד ב'מיר' זה כמו לומר שהוא לומד ב'ישיבה'...........
נשלח ב-21/1/2012 21:32
ממש דברי אלוקים חיים....מה שמדהים שבדיוק השבת משהי שאלה אותי וזה בדיוק מה שעניתי לה... כך שכיוונת לדעת גדולים....
נשלח ב-13/6/2012 20:10
חכמה_אחת כתב:
אני לא יודעת מה לעשות עם הצעות על בחורים ממיר, כל כך קשה לברר עליהם, שאני מתייאשת.
יש לכם איזו הצעה חכמה?
מאוד קשה לברר, צודקת, כי החברה במיר לא מגובשת מספיק. כלומד במיר אני גם יודע שזה הורס לי הרבה. מציעים לי שידוך והשדכן אומר שהצד השני מוריד אותי כי הוא לא מצליח לברר עלי..אז מה אם אני לא הולך ללקק לאיזה משיב או ר"מ וכל יומיים לחפש מתחת השולחן סיבות לגשת אליהם (וכן, אני מכיר כאלה שעושים זאת)זאת בעיה
תוקן על ידי ישועות ב- 13/06/2012 20:11:05
נשלח ב-14/6/2012 01:19
זה לא נשמע לי סיבה הגיונית להוריד שידוך רק כי לא הצליחו לברר... אז מנסים חזק יותר, אז לוקחים יותר זמן... אבל להוריד??