בית פורומים עצור כאן חושבים

האם יש משמעות כלשהי לדיון בקיום מתכנן תבוני?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2011 13:48 לינק ישיר 

ייתכן
לא נכון - שלך הם מהחלל הפנוי. לך תוכיח שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 13:54 לינק ישיר 

לדידי פשיטא לדידך היה מספקא ופשטתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 14:41 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
  אני מוכן שתשאל אותי על כל מה שאני "מאמין" מי יימר ואוכיח לך שהוא נופל תחת הגדרת "קיר". במידה ולא אוכל להוכיח איאלץ לחזור בי מ"אמונתי".

עניין הקיר לא שייך פה לדעתי. כל מי שיתחכם ויכנס בקיר יחטוף כאן ועכשיו זפטה כזאת שהוא יפסיק מיד להתווכח. לא על נקודה זאת הביא מיכי את עניין הקיר, אבל זה לא הנושא בינינו.

קדימה, ייתכן. מהי אמונתך ? אני מחכה לנקודה ראשונה שלך (סוד גלוי- אני אשאל עליה מי יימר). 

באשכול סמוך פתחנו דיון על אינטואיציה.
הדיון הופסק בשלב בו טענת כי יש אינטואיציה אמתית ויש אינטואיציה שמקורה מהחלל הפנוי.
לא הסברת איך מזהים בין השנים.
זה לא הנושא כאן אבל זו דוגמה לטענת מי יימר שיש לענות עליה בתשובה מתקבלת על הדעת.

מהעובדה ששינית את לשוני שם מחלל ריק לחלל פנוי הסקתי שאתה מבין על מה אני מדבר, כעת אני מסתפק בזה שוב.
בכל מקרה אני אבהיר.
שתי האינטואיציות הנ"ל (הדתית והאתאיסטית) יש להן בסיס במציאות לסמוך עליו.
בקצרה נאמר שבורא עולם ברא אותו בבחינה ראשונית שנקראת קו וצמצום.
קו הוא גילוי רצונו במהלך אחד מסויים, צמצום הוא סילוק רצונו האינסופי.
הקו הוא שורש למאמינים, הצמצום הוא שורש למסתפקים (שיכולים להפוך גם לכופרים גמורים).
בכל מקרה אני מאמין לכל אחת מהאינטואיציות שהיא קיימת ויש לה על מה לסמוך.
לזהות בין האינטואיציות זה פשוט. שם שאלת איך בוחרים ביניהן וע"ז כמובן הפסקתי לענות (בוחרים אינטואיציה ?!).. 
זו היתה הסוגיה שם בדברי מיכי, והיא באמת לא קשורה לפה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 15:03 לינק ישיר 

eli_s כתב:
אז לדעתך אין פתרון לשום נושא בעולם?

אין פתרון מוחלט שכל באי עולם יסכימו עליו.
יש פתרונות חלקיים שקבוצות אנושיות כאלה או אחרות יתאגדו סביבם, כי הם יתאימו לתפיסות שלהם.
אגב, אני גם לא בטוח שאוכלוסיית המחשבים האינטלגנטיים תוכל להסכים כולה פה אחד, כי השונויות של המתכננים שלהם תבואנה לידי ביטוי בתוצאה הסופית (הם אפילו לא משחקים שחמט באופן זהה לחלוטין).

או שאתה הוא האמור לקבוע כללים מחייבים?

אני יכול לקבוע כללים מחייבים רק ביחס אלי ואל הסובבים והמתקשרים אלי (פרוטוקול תקשורת כבר אמרנו ?).

או אולי? ישנו הגיון ולוגיקה, שכולנו משתמשים בהם בהצלחה במשך כל ימות החול, עד שזה מגיע לעניין דת.

נראה לך שכולנו נוכל לדון ולהסכים בלוגיקה משותפת על נושא שאיננו דתי ? למשל שטחים ? למשל קוט'ג ?  

פתאום אני שומע טיעונים "רגשיים" לשאלות רציונאליות.
פתאום "הוכחות" הסתברותיות הופכות לעובדות ואינטואיציות רגשיות הופכות למחייבות.

כן, ידידי הממוחשב, ככה עובדים יצורים אנושיים- עם מחייבים אינטואיטיביים ונפשיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 15:20 לינק ישיר 

בקיצור, אתה עובד לפי האינטואיציה שלך. האינטואיציה שלך מתנגדת לאינטואיציה שלי. על מה בכלל יש לדון???

אלא שלצערי זה בלבול מוח.
אפשר לקבוע באמצעים לוגיים מגוון דברים. כל ההתקדמות האנושית והמדעית נעשו בדיוק באמצעים אלו. בדיקה ושלילה באמצעים מדעיים. זו הסיבה בגללה אתה לוקח תרופות מסויימות כאשר אתה חולה, וטס במטוס לחו"ל (בהנחה שמותר לפי הזוהר).

זו גם הסיבה בגללה מרבית העולם הנאור, אותו עולם שהביא לנו את אותה התקדמות, סבור כי אין שום הוכחה לוגית מחייבת להמצאות מתכנן תבוני, וקל וחומר א-ל דתי.

אני כשלעצמי, חונכתי להאמין בדת היהודית. מבחינתי, זו סיבה לברר ולבדוק בכל הצדדים, האם ישנו מחייב לוגי, או לכל הפחות הסתברות לוגית לאמיתותה.

לצערי, מויכוחים פה בפורום ובמקומות אחרים, עולה כי ישנם מתי מעט הטוענים כי הם מתווכחים "רציונאלית" באותה צורה בה הם היו בודקים ומנסים תרופה חדשה היכולה להציל חולי סרטן, אך מנגד עלולה גם להרוג אותם.

רוב המתווכחים, נשענים על אינטואיציות רגשיות שלהם, אך למרבה הפלא - שני כשלים לוגיים לאינטואיציה שלהם.
1. משום מה הם חושבים שהאינטואיציה הרגשית שלהם עדיפה על של זה שלמולם. (או של בודהיסט / מחבל מתאבד / נאצי גזען או סתם עובד כוכבים) ובמה עדיפה אינטואיציה מאינטואיציה?
2. לדעת האינטואיציה שלהם, כל העולם כולו נשען על האינטואיציה ולא על כללים לוגיים ומדעיים ברורים.

אותם מתי מעט, מהסוג הרציונאלי, משתדל להסתיר את דעותיו ואת הוכחותיו שלטענתו יש לו, ומונע בירור מסודר שלהם, באותם כלים בהם הוא מברר דתות ודעות אחרות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 15:52 לינק ישיר 

שותפי,

אתה שוב מגלגל את הכדור אליי באופן מלאכותי.

אין לי "אמונות" מהסוג שאינן ניתנות להוכחה.

כל מה שאני מאמין בו הוא ברמת "קיר", או שאין לו משמעות הנזקקת להוכחות.

אגב, הרב מיכי משתמש בזה כדי להראות שהכול אינטואיציה. אכן כתבתי לו יותר מפעם אחת כי יש כשל לוגי באופן בו הוא משווה אינטואיציה על דברים מופשטים למידע על דברים מוחשיים.

לא הבנתי על סמך מה אתה קובע איזו מבין האינטואיציות היא מעולם היש ואיזו מעולם התוהו.  כאשר יש בעולם אינטואיציות סותרות, גם אתה הסכמת שיש, צריך לקבוע מנגנון לפיו נכריע מה מצביע על מציאות ומה נובע מהצמצום כהגדרתך. קו וצמצום הם בסך הכול כינויים למה שהחלטת עליו מראש ואתה הוא זה שקובע את מה לכנות קו ואת מה לכנות צמצום.

בדיון על השטחים, יש לשני הצדדים עמדות הגיוניות. השאלה האם להמר ולהסתכן בהסכם  או לא, היא הגיונית. נכון, כי ההכרעה היא מעולם האינטואיציה ונטיית הלב אך כל אחד מהצדדים מצליח לטעון כי יש למעלה מחמישים אחוז סבירות ממשית לתקוותיו או חששותיו. בחירה באופן של הימור במצב ספק היא בהחלט רציונלית, בתנאי שיש יסוד סביר להגשמה.

בכל קבוצה יש גם אנשים לא הגיוניים. זה טיבו של עולם. אבל העמדות העקרוניות נשענים על טיעונים מהעולם הרגיל וניתנים להעברה ולשכנוע. אני מודה כל יום לקב"ה כי אינני צריך להחליט בשאלה סבוכה זו.

אין כאן טענת מי יימר חזקה יותר לצד אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 16:14 לינק ישיר 

השאלה אם יש כפיה למשל לא קשורה בכלל לשאלה אם יש כאן הוכחה לדת. ועל זה התלוננתי שמערבים עשרות טיעונים לא קשורים.
לשאלת האשכול אני חוזר על מה שאמרתי. ברור שיש משמעות בחיים שלנו לקיום מתכנן, עובדא שהוויכוח אודות זה מושך כל כך אש בכל מקום. וזה לא קשור להסכמת בני אדם. הרי שהענין הזה יש בו רלוונטיות לחיים.
הבאתי לדוגמא את נושא המוסר שבו יש טוענים שרק מציאות המתכנן יכול להיות בסיס למוסריות, בלי קשר לאם טענה זו נכונה, זה מראה על הרלוונטיות של שאלת המתכנן.
וביהדות גופא, כל המצוות המובנות, וזה כולל את כל מצוות הלב, ועוד רבים אחרים, תלויות אך ורק בקיום המתכנן ואינם נסמכות בהכרח על שום התגלות. נשארים רק כמה מצוות שאין להם טעם שצריכים בם לזה. וגם בזה יש דרכים להראות שזה לא מוכרח. ואמנם לא הסברתי איך, כי צריכים להסביר באריכות כל מצווה בפני עצמה, ואין כאן מקום לזה. 

עוד שאלה קשורה לאשכול הוא אם בורא אומר בהכרח מנהל. צריך להבחין כאן בין שני רמות של מנהל. א' הוא שמנהל במודע ובפועל, כלומר בהתערבות חוץ לחוקי הטבע. וזה לא מוכרח ישירות מזה שהוא בורא. ויש לחקור אם הוא מתחייב בכלל מהתורה [הרמב"ן והרמב"ם חולקים בזה] הב' הוא שהטיעון של הסיבתיות לקיום מוכיח להבנתי מציאות של בורא עכשיו, ולא רק בהסטוריה. וממילא בעצם הכל זה ההנהגה שלו. והסברתי זאת במשל לעיל. שאני לא יודע למה לא הובן. אמרתי שאפר לטעון אולי הבריאה מוגבלת וגם הבורא. [ודברו בזה הרבה בספרים] אבל אי אפשר לטעון שיש בריאה בלי בורא, או מסובב בלי סיבה [לפי הנחת הסיבתיות]
בכל אופן אם נקבל את הטיעון הזה אנחנו אומרים שמנהל הכל הוא הבורא. ואני לא רואה בכלל איך אפשר לחלק . רק שזה לא המנהל במובן היותר דתי, היינו המנהל הניסי, אבל זה בעצמו לא מוכרח לדת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 16:25 לינק ישיר 

סליחה שכתבתי קצת מבולבל. 

שאלתו הכללית של ייתכן רצינית מאד ומצריכה התייחסות.  אבל לא זה השאלה כאן. האשכול כאן לא דנה אם יש הוכחה למתכנן ולא אם יש הוכחה למנהל, אלא בשאלת הקשר שבין שנים אלו. ולכן כשאני עונה לשאלה הזו ועונים לי שאין הוכחה, זה זו'קר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 16:31 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

שותפי,
אתה שוב מגלגל את הכדור אליי באופן מלאכותי.
אין לי "אמונות" מהסוג שאינן ניתנות להוכחה.
כל מה שאני מאמין בו הוא ברמת "קיר", או שאין לו משמעות הנזקקת להוכחות.

אם הכל אצלך ודאי ברמת הקיר הגשמי הצלחת לבודד את עצמך מכל מחשבה מופשטת או שהמופשטות היא גשמית אצלך.
אשריך בעולמך המצומצם והנעול.
האמת שאני לא מאמין שהגעת למצב כזה רק אין לי (ואתה מתעקש לא לשחרר) נתונים עליך כדי להוכיח לך שאינך כזה.

לא הבנתי על סמך מה אתה קובע איזו מבין האינטואיציות היא מעולם היש ואיזו מעולם התוהו.  

עכשיו שינית את זה לחלוקה שבין עולם הקיום לעולם התוהו, שהיא חלוקה אחרת מאשר קו המציאות והחלל הפנוי.
האם מסתתרת הכרת הנושא מאחורי ההחלפות או שזה רק סתם מילים נרדפות בעיניך ?

כאשר יש בעולם אינטואיציות סותרות, גם אתה הסכמת שיש, צריך לקבוע מנגנון לפיו נכריע מה מצביע על מציאות ומה נובע מהצמצום כהגדרתך. קו וצמצום הם בסך הכול כינויים למה שהחלטת עליו מראש ואתה הוא זה שקובע את מה לכנות קו ואת מה לכנות צמצום.

כנראה שיש לנו בעיה בהגדרת המושגים הבסיסית.
אין "מנגונים" להכרעה בין אינטואיציות. אינטואיציה היא הרגשה פנימית חזקה הנקראת בחז"ל ניכרים דברי אמת. אם היא היתה נתון מספרי כלשהוא אפשר היה למקם אותה על פונקציית מטרה ולהשוות לאחרות, אבל היא איננה נתון מספרי וממילא איננה ניתנת להשוואה כזאת. 
הגדר מה הגדרותיך לאינטואיציה  כדי שנוכל להשתוות לכל הפחות במינוחים שאנחנו משתמשים בהם. 

בדיון על השטחים, יש לשני הצדדים עמדות הגיוניות. השאלה האם להמר ולהסתכן בהסכם  או לא, היא הגיונית. נכון, כי ההכרעה היא מעולם האינטואיציה ונטיית הלב אך כל אחד מהצדדים מצליח לטעון כי יש למעלה מחמישים אחוז סבירות ממשית לתקוותיו או חששותיו. בחירה באופן של הימור במצב ספק היא בהחלט רציונלית, בתנאי שיש יסוד סביר להגשמה.

איך שני הצדדים יכולים לטעון שיש למעלה מחמישים אחוז וכו' ? הלא כל אחד מכניס פנימה את תחושותיו והעדפותיו הנעלמות מהדיון המספרי היבש ? נראה לך ששני הצדדים מסכימים שלשני הצדדים יש למעלה מחמישים אחוז ?!

באמת אין שום הבדל בין הדיון החלומי (כלומר מבוסס על חלומות של שני הצדדים) בעניין השטחים לדיון החלומי (כלומר כנ"ל)בעניין האמונה. אם יש הבדל הוא רק בכיוון של האמונה, לשיטתי שהבורא נטע באדם את היכולת להכריע בעניין האמונה ולא בטוח שנטע בו את היכולת להכריע בעניין השטחים. ועדיין צ"ע.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 16:35 לינק ישיר 

יהי,

תתמקד.

ברור כי בלי מתכנן לא ייתכן מנהל. לא זו השאלה. זה לא אומר שכאשר יש מתכנן יש מנהל.

השאלה היא האם קיומו של מתכנן אומר בהכרח שיש מנהל וכי יש לו כל מיני רצונות בקשר לבני אדם ובכלל.

זו גם התשובה לטענתך אודות המוסר. (בלי להיכנס לכל הדיון של מוסר בלי אלוהים). נניח שאין מוסר בלי אלוהים. זה עדיין לא אומר שאין אלוהים בלי מוסר.

אין ויכוח על כך כי תיאורטית יכול להיות מנהל מתערב. יש לך הוכחה לכך?

הכפייה הוזכרה בהקשר כי הדת אינה משהו חביב שלא כל כך משנה אם הוא מוכח או לא.

עזוב את הנסים והטבע.

נניח שאתה צודק והעולם נברא כל העת מחדש, עדיין אין לנו שמץ של מושג מה רצונותיו של אותו בורא מנהל. אלו רק משחקי מילים להגדרת המצב.

הדת מתיימרת, לדעת, או לנחש, את רצונותיו של אלוהים.

אולי הדבר היחיד שמעניין אותו זה שקט ומנוחה.

אולי הוא מעדיף רוע. (די נתמך מתוצאות "הניהול").

ואולי הוא לא מפסיק לצחוק מהיומרה של אנשים שהוא מתעניין בהם, ומהשטויות הרבות אותם הם מייחסים אליו.

בקיצור, האם יש משמעות כלשהי לדיון בקיום מתכנן תבוני?

תוקן על ידי ייתכן ב- 02/08/2011 16:39:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 16:58 לינק ישיר 

השאלה היא אם מתכנן מחייב מנהל. וע"ז אני אומר כן, מתכנן במובן שמדברים עליו למה שמוכרח לטענת הסיבתיות לקיום היקום מחייב –היינו שהוא בעצמו- ענין המנהל. אני לא רואה כיצד אפשר לחלק את שני אלו.

ברמה הרגילה מתכנן ומנהל הם שני דברים, ברמת המציאות עצמה הן אותו דבר.

עכשיו יש עוד שאלה, האם המנהל הזה רוצה משהו מאתנו, או בכלל. שים לב, זה כבר שאלה שלישית.

אם מוכרח שהוא בורא, יש רק שני אפשריות, או שהוא בורא בהכרח [מי יכול להכריח אלקים?] או שהוא בורא ברצון. אם הוא בורא ברצון זאת אומרת שהוא מנהל ברצון. וסביר להניח שיש לו גם איזה רצון בקשר ליצורים הבחיריים שהוא ברא בתכונה של בחירה. [אם נניח שיש בחירה שוב שאלה אחרת בכלל]

אין כאן צורך להגיד [את המילים החסידיות] שהעולם נברא בכל עת מחדש. אני אומר שטיעון הסיבה היא לא טיעון היסטורי- שמוכרח שכאילו פעם בתחילת הבריאה היה מתכנן- אלא טיעון שהמציאות הקיימת עכשיו מוכרח שיש לה סיבה וזה הסיבה הוא האלקים. אם לא יכול להיות שום מציאות בלעדיו לא יכול להיות גם ניהול בלעדיו. [לפי מה שהסברתי על ההפרש בין שני רמות הסיבתיות]

מעכשיו , השאלה אם הוא מתערב [שאלה רביעית] הוא בעצם שאלה ממנו על עצמו, האם הבורא לפעמים חורג מהכללים שהוא בעצמו קבע כבריאה. ואין בו הרבה נפק"מ.

איך לדעת מה רוצה האלקים בפרטות [שאלה חמישית]? א' הדברים הטבעיים שכל אחד מבין שהם מוכרחים לקיום הבריאה. אנו רואים שהוא רוצה בריאה, אנושות. מבינים מעצמנו שהוא רוצה אנושות שיכולה להתקיים [מוסריות] ב' אם עדיין נשארים שאלות, מוכרחים להניח שהוא יתגלה באיזשהו אופן להגיד לנו מהו רוצה.

ובמימד הכי עמוק, כל המצוות הם רק הדרך שבו אנחנו יודעים , ומזכירים לעצמנו, את זה שהוא עצמו בורא ומנהל. אז מובן שזה מתחייב מזה שהוא קיים, ולא צריך להגיע להתגלות אלא אולי לגבי פרטי המעשים, ואין בזה כ"כ נפק"מ.

השאלה על כפייה אין מקומה כאן, אבל אני אומר חד משמעית, אין כזה דבר כפייה ביהדות. והשאלה לא מתחלת. נתווכח על זה במקום אחר. [וכבר הסברתי בקיצור למה. ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 16:59 לינק ישיר 

שותפי,

יש לי המון רגשות וחוויות.

אהבה, רחמים, אסתטיקה ועוד.

אני פשוט מסווג אותם במחלקה הנכונה.

אינני מעלה על דעתי כי על כולם לאהוב את מי ואת מה שאני אוהב.

אני מודע לכך כי האהבה היא צורך נפשי,

אני מודע לכך כי יחסי לילדי היקרים הוא אישי סובייקטיבי. אין לי שום בעיה עם זה. מי שלא מודע לכך הוא בבעיה.

הבעיה מתחילה כשמתבלבלים בין רגשות לידיעה.

ביום שאצטרך לקבוע מהלך רציני בעיקר כלפי אחרים על בסיס חכמתם ו/או מתיקותם של ילדי, ברור לי כי אצטרך להעביר את ההכרעה למישהו אובייקטיבי. זה לא מערער בכי הוא זה את אהבתי אליהם.

קצת משעשע שאתה כמאמין בקבלה מאשים אנשים שהשתחררו מהצמצום כמצומצמים.

אין לי מושג אלו נתונים אתה צריך כדי להוכיח לי ש"אינני כזה". פרט ואשתדל לספק.

אם אתה מתייחס לאינטואיציה האישית שלך כקובעת בלעדית אין מה לדבר.

איך כתב אלי? בקיצור, אתה עובד לפי האינטואיציה שלך. האינטואיציה שלך מתנגדת לאינטואיציה שלי. על מה בכלל יש לדון???

אם אתה רואה באינטואיציה כלי, ברגע שיש אינטואיציות סותרות, זה כמו שיש מידע סותר בעניין מסוים. הדרך להכריע היא על ידי שימוש בכלים חיצוניים. הרי גם אתה מסכים כי אין על האפיקורוס ללכת אחר האינטואיציה שלו. נו? אז איך נדע מה נעשה?

ההסכמה בין אנשים שפויים היא על דרך הדיון בשאלת השטחים. אין לי בעיה עם מי שבטוח כי הערבים שקרנים וגם לא עם מי שמשוכנע שהסכם הוא הברירה הטובה ביותר. כל זמן שהם מדברים בשפה מובנת וניתנת להעברה, הבעיה לא עקרונית.

אף אחד מהצדדים לא טוען כי הוא "חש" כי זו הדרך הנכונה או ממציא כי  הבורא נטע באדם את היכולת להכריע בעניין.

למרות ששאלת האימון בערבים אינה יכולה להיות מוכרעת אמפירית מראש, הכלים להכרעה הם מהסוג הניתן להסברה ולהעברה מאחד לשני, כמו חלק לא קטן מההכרעות בחיינו. הם אינם מבוססים על דמיונות וחזיונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 17:02 לינק ישיר 

לא הבנתי על סמך מה אתה קובע האם הוא רוצה ומה?
הרי בכל מקרה בסוף נגיע שלא מחשבותיו מחשבותינו, אז מנין לך שאתה בכלל בכיוון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 17:11 לינק ישיר 

אני שואל אותך אם יש לך גם הבנות מופשטות על המציאות  ואתה עונה לי שיש לך רגשות כלפי הילדים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 17:15 לינק ישיר 

על סמך זה שקיים מציאות. והוא היחיד שיכול להיות אחראי לה. ומוכרח שהוא אחראי לה ברצונו. אני מסיק שיש לו רצון.

איך נכנס לכאן לא מחשבותי  מחשבותיכם? האם זה מצדיק שנגיד על האל למשל שהוא רשע? או שוטה? או שפועל סתם כך במקריות? זה בסך הכל תירוץ חלש לפרדוקסים שאנחנו נפגשים בהם בו. [וגם שם צריך לבאר מה זה, שוב שאלה לעוד אשכול גדול] 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם יש משמעות כלשהי לדיון בקיום מתכנן תבוני?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.