בית פורומים שידוכי חרדים

הקרונפליקט של קרונפלקס /טור אישי.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/7/2011 16:18 לינק ישיר 
הקרונפליקט של קרונפלקס /טור אישי.

את הדברים שתקראו בהמשך פירסמתי בבלוג אישי בפורום מצומצם.
בעקבות ההד שזה ייצר, ומן הסתם גם אתם אולי תרגישו קשר לכך- העתקתי את זה לפה.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

את מה שאכתוב עתה, לא נראה לי שאכתוב בהזדמנות אחרת. רק ברגעים אלו אני חש את האומץ לכך.
אבקש מאלו שיקראו את דברי שלא יעשו בהם שימוש נגדי בעתיד, אני הוא זה שמספק את התחמושת נגדי.
רק בני עוולה, הם אלו שקיבלו נשק בהסכמי השלום מסוגלים לעשות בהם שימוש נגד אלו שסיפקו להם אותו.
---
בזמנו, ישבתי עם אחי הקטן לראות את הסרט 'קונג-פו פנדה', מדובר בסרט מצויר לילדים עשיר בתובנות מעניינות.
אחת התובנות הגדולות היא: 'כשתהפוך משהו פשוט למיוחד, ממלא הוא יהפך למיוחד למרות שאינו כזה'.
זוהי סודה הגלוי של מערכת העיתונות והתקשורת. ביכולתם להפוך גרגיר אבק לשיח ציבורי נרחב ותוסס.
כך גם עכשיו, הקדמתי את מה שאני הולך לכתוב משל מדובר במידע שיש בו בכדי לשנות את מבנה האטום בגרעין.
ככל הנראה זה מה שתרגישו לאחרי שתקראו את דברי. למרות הכל אין זה טקטיקה אלא משהו לא שגרתי וחושפני.
---

יש בי קונפליקט, יש שיקראו לו קרונפליקט. הוא קיים בתוכי ונמצא אי שם ליד חדרי הלב ומזכיר לי את קיומו.
מצד אחד: אני נחשב לבחור ישיבה רציני השקוע בלימוד, וגם כשלא הוא שקוע בדברים למען הכלל.
ההורים שלי מקבלים עלי 'הצעות' המתאימות לבנם היר"ש והצדיק. שהרי ענבי הגפן בענבי הגפן נאמר.
אף אחד מהחברים (חוץ ממישהו שיודע חלקית) לא מכיר אותי בתור קרונפלקס. למרות שאני נחשב 'פתוח'.
מצד שני: עברתי המון בגלגולי הווירטואליים. ראיתי ושמעתי הכל והקול. אינני 'תמים' אני ממש ערמומי.
למרות שקיבלתי המון תובנות שיועלו לי במיוחד בחיי הזוגיות. אך למרות ששורשי בבית המדרש ענפי תלויים במחזות אחרים.
יש לי פה ושם 'דיבור' עם בנות (מהפורומים), מה שלא מצוי בחיי 'בחור ישיבה רציני' כחלק מהפורומים והכתיבה זה קרה.
אני פתוח מאוד ויודע את כל מה שהבחורים מהסטטוס שלי לא יודעים. 'עברתי המון' זו הגדרה עדינה.

אני יושב בפגישה מול בחורה שנחשבת 'צדיקה בית יעקב הסניף' ומנסה לפענח אם היא מתאימה לקונפליקט שלי.
או שעדיף שאתחתן עם מישהי שלא תזדהה כפתוחה כמוני, בשביל לא להיפתח לפתיחות שאינה בריאה.
קשה הוא הקונפליקט הוא צובט אותי בכל פעם מחדש, ואני נצרך לנקות את עצמי בחומרי ניקוי  (מסוכנים) למצפון שלי.
אני רוצה להיות באמת מה שאני, אך ביני לבין עצמי יש הרבה 'הפרעות' שאני הוא זה שבוחר בהם.
---
"בשעה שמלך המשיח בא עומד על גג ביהמ"ק ... הגיע זמן גאולתכם...  ואם אין אתם מאמינים"
נשאלת השאלה וכי אפשר לראות את ביהמ"ק השלישי ולא להאמין? הרי כולם יחזו בפלא הזה.
אלא שכולם יאמרו הרי אנו לא מגיע לנו שנזכה לזה! אנחנו שעשינו כך.. וראינו כך.. אז איך זכינו?!
"ענווים ענווים... ראו באורי שזורח" אור הקב"ה שזה האמת הפנימית שנמצאת בכל אחד מאיתנו שיודע שאינו ראוי לכך, בגלל זה נזכה.
---

לדעת שהינך 'לא בסדר' מתוך תקווה והכרה שבעתיד תשתדל לשנות זאת, יש בה את אותו האור של הקב"ה.
יותר ממה שכתוב כאן, באמת לא נכתב כאן. מוקדש לכל אלו שחווים קונפליקטים. אשמח לקרוא את דעתכם.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2011 16:32 לינק ישיר 

נראה לי באמת הפכת משהו לא מיוחד למיוחד.
אתה מסתכל על זה כבעיה ולכן מרגיש בבעיה.

איך אתה רואה את ביתך לעתיד? עם אינטרנט? גלישה בפורומים?
(מעניין באמת למה אם יציעו לנו בת שדיברה עם גברים בפורומים זה יחשב כחיסרון יחסית לאחת שלא)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2011 16:35 לינק ישיר 

אדם, לידיעתך, רב הגולשים מרגישים במצב הזה סוג של ירידה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2011 16:35 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
נראה לי באמת הפכת משהו לא מיוחד למיוחד.
אתה מסתכל על זה כבעיה ולכן מרגיש בבעיה.

איך אתה רואה את ביתך לעתיד? עם אינטרנט? גלישה בפורומים?
(מעניין באמת למה אם יציעו לנו בת שדיברה עם גברים בפורומים זה יחשב כחיסרון יחסית לאחת שלא)

כל אחד ואיך שהוא יודע להבין את זולתו.
אני מתסכל על זה כביקורת ומודעות עצמית בונה, ולא מטאטא דברים מתחת לשטיח.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2011 16:39 לינק ישיר 

גם אייפון אסור לבחורי ישיבות, אתה לא תרגיש רגשות אשמה אם יהיה לך אחד...

אם אתה מרגיש שזה בעיה ואתה רוצה לעצב את החיים שלך בצורה כזאת שדברים כאלה באמת
יהיו אישיו, אז אתה בבעיה.. =)

let the issue be the issue

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2011 16:40 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
אדם, לידיעתך, רב הגולשים מרגישים במצב הזה סוג של ירידה.

סתם סקרנות, כשבחורת בית יעקב גומרת סמינר ומתחתנת ויוצאת לעבוד, זאת גם הרגשה של ירידה?  =)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2011 16:44 לינק ישיר 

שמעתי את זה ברחבי הפורומים מאנשים על כל הסטטוסים האפשריים. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2011 23:00 לינק ישיר 

שלום לך
אתה לא היחיד שמרגיש כך
ועדיף מה שכתבת בשתי השורות האחרונות מאשר להתעלם או לחשוב שאני בסדר גמור..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2011 01:01 לינק ישיר 

קרונפלקס כתב:

---
בזמנו, ישבתי עם אחי הקטן לראות את הסרט 'קונג-פו פנדה', מדובר בסרט מצויר לילדים עשיר בתובנות מעניינות.
אחת התובנות הגדולות היא: 'כשתהפוך משהו פשוט למיוחד, ממלא הוא יהפך למיוחד למרות שאינו כזה'.
זוהי סודה הגלוי של מערכת העיתונות והתקשורת. ביכולתם להפוך גרגיר אבק לשיח ציבורי נרחב ותוסס.
כך גם עכשיו, הקדמתי את מה שאני הולך לכתוב משל מדובר במידע שיש בו בכדי לשנות את מבנה האטום בגרעין.
ככל הנראה זה מה שתרגישו לאחרי שתקראו את דברי. למרות הכל אין זה טקטיקה אלא משהו לא שגרתי וחושפני.
---

יש בי קונפליקט, יש שיקראו לו קרונפליקט. הוא קיים בתוכי ונמצא אי שם ליד חדרי הלב ומזכיר לי את קיומו.
מצד אחד: אני נחשב לבחור ישיבה רציני השקוע בלימוד, וגם כשלא הוא שקוע בדברים למען הכלל.
ההורים שלי מקבלים עלי 'הצעות' המתאימות לבנם היר"ש והצדיק. שהרי ענבי הגפן בענבי הגפן נאמר.
אף אחד מהחברים (חוץ ממישהו שיודע חלקית) לא מכיר אותי בתור קרונפלקס. למרות שאני נחשב 'פתוח'.
מצד שני: עברתי המון בגלגולי הווירטואליים. ראיתי ושמעתי הכל והקול. אינני 'תמים' אני ממש ערמומי.
למרות שקיבלתי המון תובנות שיועלו לי במיוחד בחיי הזוגיות. אך למרות ששורשי בבית המדרש ענפי תלויים במחזות אחרים.
יש לי פה ושם 'דיבור' עם בנות (מהפורומים), מה שלא מצוי בחיי 'בחור ישיבה רציני' כחלק מהפורומים והכתיבה זה קרה.
אני פתוח מאוד ויודע את כל מה שהבחורים מהסטטוס שלי לא יודעים. 'עברתי המון' זו הגדרה עדינה.

אני יושב בפגישה מול בחורה שנחשבת 'צדיקה בית יעקב הסניף' ומנסה לפענח אם היא מתאימה לקונפליקט שלי.
או שעדיף שאתחתן עם מישהי שלא תזדהה כפתוחה כמוני, בשביל לא להיפתח לפתיחות שאינה בריאה.
קשה הוא הקונפליקט הוא צובט אותי בכל פעם מחדש, ואני נצרך לנקות את עצמי בחומרי ניקוי  (מסוכנים) למצפון שלי.
אני רוצה להיות באמת מה שאני, אך ביני לבין עצמי יש הרבה 'הפרעות' שאני הוא זה שבוחר בהם.
---
"בשעה שמלך המשיח בא עומד על גג ביהמ"ק ... הגיע זמן גאולתכם...  ואם אין אתם מאמינים"
נשאלת השאלה וכי אפשר לראות את ביהמ"ק השלישי ולא להאמין? הרי כולם יחזו בפלא הזה.
אלא שכולם יאמרו הרי אנו לא מגיע לנו שנזכה לזה! אנחנו שעשינו כך.. וראינו כך.. אז איך זכינו?!
"ענווים ענווים... ראו באורי שזורח" אור הקב"ה שזה האמת הפנימית שנמצאת בכל אחד מאיתנו שיודע שאינו ראוי לכך, בגלל זה נזכה.
---

קוד כל ......וואוו!
כל הכבוד על הביקורת העצמית והיושר הזה עם עצמך זה פשוט מפעים!
לא חסרים האנשים שיטייחו דברים כאלה בליבם ויגידו "אני עדיין בסדר"
הקונפליקט שהצגת הוא חודר, הוא נכון והוא גם אמיתי,
בנימה אישית----יצא לי לא פעם לתהות על הנושא הזה אבל זה מסוג הדברים שלא
חשבתי לפתוח עליהם דיון בפורום, כי זה ניגוד אינטרסים...
בקיצור, מה שכן היה לי לענות לעצמי ושמעתי את זה גם ממישו' חכם
שאמר שכל אדם מקבל את בן\ת זוגתו מהשמיים כשהוא נתון לאותו מצב רוחני
כלומר, שתיהם באותו רמה כאשר הקליק משתחרר והם הופכים לזוג,
התשובה הזאת הרגיע אותי ,
מכיוון שלכתחילה כשאתה גולש לפורום כזה או אחר (אם אתה לא מתכתב עם כל מיני
באופן פרטי) אתה לא מרגיש רע...כי ביחס לנתונים שלך אתה לא פורץ גבולות
כשאני אומרת נתונים אני מתכוונת לגישה שיש לך לנט (מן הסתם) ואתה לא עושה דברים רעים
(כל עוד זה מסתכם בפורמים ודיונים שמענינים אותך)
ככה שיוצא שעם עצמך אתה לא צריך להרגיש רע , או לחילופין להרגיש שלא מגיע לך בחורה
כלילת המעלות...
ולגבי בת זוגתך פשוט סמוך על הא-ל שישלח לך את שלך, ויש מצב שהיא תהיה גם
מהסניף...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 01:50 לינק ישיר 

תודה רבה אנשים,
ובמיוחד גם לאלו שטרחו להגיב בפרטי.

לפעמים, אין מילים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2011 01:57 לינק ישיר 

תרגיש בנוח. אתה בסך הכל,
 אדם!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 10:10 לינק ישיר 

אנשים במצבים שכאלו לעיתים מגיעים לייאוש - אולי אינני יודע מי אני?
אני פתוח, זורם, אבל לא - אני לא מודרני. אני עדיין ישיבע בוחר - יר"ש, צדיק. אך פתחתי עיניים. יש שיקראו לזה "ראש בריא", אך כל עוד זה בתחום של החברה הקרובה אלי - נו מילא, אף אחד לא ישפוט אותי, כדי שאני לא אשפוט אותו.
אך כשזה מגיע לתחום השידוכים.. הבעיות צצות - מצד אחד רוצים את הכי טוב, עם הכי ירא"ש.. אבל....
אבל אני עם דברים בראש, עם מושגים שלא אמורים לדעת - בנורמה...
חושבני שזה קורה לרבים שמשוטטים להם בנט - לא תמיד זה מבחירה בשטויות. אלא פתיחת עיניים לצוהר שמתגלה..

העיקר, שלכל אלו שנתקלו (ולך קרונפלקס) בבעיה שכזו - שיהיה בקלות עם מציאת בת הזוג המתאימה.. שאולי אף היתה בסיטואציה דומה..

בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 23:12 לינק ישיר 

אתה כותב יפה מאד.

נראה שזה נידון די והותר, רק רציתי להוסיף, אני מבינה את ההרגשה הזאת לגמרי. זה די מתסכל כשבחיצוניות אתה משדר את הבחור המתמיד,- המעולה. לא שלא יתכן ואתה כזה, אבל אתה מחפש בחורה שתבין גם את הפתיחות שלך, שתהיה מודעת לחיים האלו ולא תסתכל על זה בעין רעה... ובמציאות, מציעים לך בחורות מצויינות אולי סגורות מידי לטעמך, שכל שמעניין אותם זה להתחתן לפרנס את הבעל שישב וילמד מבוקר עד ערב, ולהביא ילדים. אבל, הם בהחלט מתאימות לחיים החיצוניים שלך...

ה' מזוג זיווגים, ובדיוק כמו שאתה, יש הרבה בנות במצב שלך בדיוק. ואחת כזאת תבוא לך בעז"ה בקרוב!.

תוקן על ידי נעמה10 ב- 04/08/2011 23:13:31

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2011 23:15 לינק ישיר 

אוף עד שהשקעתי בתגובה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 12:36 לינק ישיר 

תודה לכל המגיבים, מצאתי את עצמי הרבה יותר חכם ממקודם.
ולגבי האיחולים, פשוט שאין מילים- בקרוב אצל כולנו :)

את התגובה הבאה שנשלחה לי לפרטי נתבקשתי להעתיק לכאן, אגב מי ששלח את התגובה ורוצה שאני יעתיק לכאן שרק יבקש.

אין לי אישור כתיבה לכן אני שולח לך באישי

הקו(ר)נפליקט שלך הוא נחלת רבים מהציבור החרדי בשנים האחרונות עם התפתחות הטכנולוגיה בעיקר (כך אני סבור) ממגזר הנשואים/ות ולא דווקא מהרווקים/וות

רוב הנשואים מתחילים את חייהם המשותפים בערך באותה רמה רוחנית 
מה שקורה שתקופה אחרי החתונה (יכול להיות גם מס' שנים) אחד מבני הזוג נחשף מתוקף תפקידו למחשב ולאינטנט 

הוא/היא מגלים עולם חדש
לפעמים (בא נקווה שרק לפעמים!!) גם גולשים לאתרים שהצינעה יפה להם 
בו בזמן שבן/בת הזוג תקועים עוד מאחור בכולל או בחינוך הילדים ברוח ישראל סבא

ואז מתחיל הקונלפקט מה אני ?האם אני השחקן בבית או אני האמיתי שלי נמצא ליד המחשב ? האם עלינו להתגרש?

תשובה נחרצת אין מה לענות ע"ז וכל אחד יעשה את השיקולים שלו

אבל במקרה שלך לפי מה שאתה מציין לא הגעת לקשרים מציאותיים רק וירטואלים
כך שזה יותר קל להתנתק

לענ"ד אתה צריך לבדוק את עצמך אם אתה מסוגל בלי מחשב במשך תקופה
או במילים יותר פשוטות האם אתה מתכנן להכניס מחשב הביתה

אם אתה רואה שאתה מצליח להתנתק מהפורום וכו' אז באמת אתה צריך שידוך מהסניף
אבל אם אתה חושב שאתה חייב מחשב ופורום גם לאחר החתונה אני חושב שאתה חייב לציין כבר עכשיו ולא להתחתן עם מישהי שמראש תמימה ולא כ"כ מתאימה וכו'

נ.ב. אני לא רגיל לכתוב כ"כ דוגרי אני מקווה שלא תעלב 
אני פשוט מעוניין בטובתך ולא שתאלץ לחיות בשני פרצופים כמו הרבה שאני מכיר

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/8/2011 12:47 לינק ישיר 

לשולח לך בפרטי ,כל מילה נוספת מיותרת !!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הקרונפליקט של קרונפלקס /טור אישי.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext