נכתבו כאן מאות תגובות על הרצח המזעזע של הבאבא אלעזר, של אנשים שמאמינים באמת ובתמים שהיו לו כוחות על טבעיים של ראיית הנולד ורוח הקודש וכו', ואני עדיין משתומם ולא מצליח להבין מה עובר בראשם של מאמיני הבאבות והאדמורים באשר הם (מבלי שום התייחסות ספיציפית לבאבא או אדמור מסוים) כאשר הם מיחסים מבלי להניד עפעף לילוד אישה צדיק וחסיד ככל שיהיה כוחות על טבעיים בחיזוי עתידות ובקבלת החלטות גורליות בחייהם האישיים כאשר עינינו הרואות שאינם יכולים אפי' לצפות מי עלול לרצוח אותם בעוד שניה?
אשמח לקבל ממאמיני הבאבות תשובה עניינית (אם אפשר בלי השמצות וקללות כנהוג...) ורציונלית (לא בסגנון אמנון יצחק של גזירת שמים וכו').
הלא נודע
דני סנדרסון הולכים אל הלא נודע
אל הלא נודע
אל הלא נודע
הולכים אל הלך תדע
אם זה טוב או רע
שם בלא נודע
בלי לדעת את גורלנו
או מה יהיה
כל אחד מנחש קדימה
עד היכן שהוא רואה
הולכים אל הלא נודע...
תנסו לדמיין אותנו
עוד שנים רבות
לא פחות מסובך לקבוע
מה יהיה עוד שתי דקות
לא נודע, לא נודע...
בלי לדעת את גורלנו
או מה יהיה
כל אחד מנחש קדימה
עד היכן שהוא רואה
אין לדעת מה יהיה
אין לדעת מה נראה
כל אחד מרחק מודד
היכן שהוא שהוא עומד
הולכים אל הלא נודע...
נשלח ב-29/7/2011 15:36
כתוב בגמ' שדוד המלך ביקש לדעת את יום מותו, והקב"ה ענה לו שאין אדם שמודיעים לו את יום המיתה ובקושי סיפר לו שיום המיתה שלו הוא בשבת
אם כן הקב"ה יכול להודיע הרבה דברים לצדיק ברוח הקודש, אבל את יום המיתה לא.
נשלח ב-29/7/2011 15:38
אינני מגדיר את עצמי כמאמין הבאבות אבל אינני מבין איך שהדם עוד חם ומבעבע יש לאנשים אומץ לזלזל פה. רגש אין?
היום ראיתי מודעת אבל בירושלים של אדם שהיה כעסן ומעורב במחלוקת על חצי מודעה רשום פרטי ההלויה ועל חציה השני כתוב "המשפחה קיבלה על עצמה לא לדבר לשון הרע " !!!
נשלח ב-29/7/2011 15:50
שבעה דברים מכוסים מבני אדם. אלו הן: יום המיתה, ויום הנחמה (מתי יתנחם מדאגתו), ועומק הדין (עומק הדין לעתיד לבוא), ואין אדם יודע מה בליבו של חברו, ואין אדם יודע במה משתכר, ומלכות בית דוד מתי תחזור, ומלכות חייבת מתי תכלה (מלכות הרשע בעולם)" [פסחים, נד, ב].
נשלח ב-29/7/2011 15:55
פפרסומות כתב:
היום ראיתי מודעת אבל בירושלים של אדם שהיה כעסן ומעורב במחלוקת על חצי מודעה רשום פרטי ההלויה ועל חציה השני כתוב "המשפחה קיבלה על עצמה לא לדבר לשון הרע " !!!
מה שעשית עכשיו זה אשכרה לשון הרע.
נשלח ב-29/7/2011 16:01
איך נפלו גיבורים... על כל שטות שמישהו מעלה אשכול מגיבים??
נשלח ב-29/7/2011 16:07
הוא ידע מראש
נשלח ב-29/7/2011 16:08
איש_חשוב כתב:
כתוב בגמ' שדוד המלך ביקש לדעת את יום מותו,
והקב"ה ענה לו שאין אדם שמודיעים לו את יום המיתה
ובקושי סיפר לו שיום המיתה שלו הוא בשבת
אם כן הקב"ה יכול להודיע הרבה דברים לצדיק ברוח הקודש, אבל את יום המיתה לא.
גם אם נשאיר את "הרציונל" בעניין יום המיתה בצד עדיין שאלתי במקומה עומדת.
מדוע למשל הבאבא שיכול לתת למאמיניו (בפגישה בת דקה אחת...) עצות שחורצות גורל אדם לחיים ולמוות (לעשות ניתוח פלוני או לא, או להתחתן עם פלונית או לא או סיכויי הצלחה לעיסקה חובקת עולם ) אינו יכול לתת לאדם מוכה גורל "רק" את 6 המספרים שיעלו בלוטו ולהצילו מרדת שחת?
באבא, הרי ברור וידוע שאינך מעונין בויכוח, הגיוני ככל שישהא, משנתך סדורה.
מה אתה מנסה? לערער את אמונת החכמים שיש לרבים? הרי זה לא יעבוד.
אל תתמם. בכל הדורות האמינו יהודים בכוחם של צדיקים (מובאות על זה יש לאלפים) כשהקב"ה גם מעלים מהם לעיתים דברים. הנושא ארוך ודנו בו רבים. אך רוח הקרירות שהנך מנסה להעלות כעת, אינה במקומה.
נשלח ב-30/7/2011 23:35
עכשיו הכל מובן...
אם התחזית של הבאבא התקיימה הרי בידוע שזה רוח הקודש ואם ח"ו לא התקיימה הרי שזה בגלל שהקב"ה העלים ממנו ...
כשאני שפוף ורע לי על הלב
אני הולך אל ברטה ואצלה יושב
אני שותה קפה שחור
מראה לה את היד
אומרת לי אתה נחמד
תשים עשירייה בצד
ואז לפתע היא שותקת ורואה
את כל מה שיקרה ומה שכבר קרה
רואה על מי אני חושב
ומה אני רוצה
אומרת שגלגל חדש
יתחיל כשהשנה תצא
תמיד כשאני עומד כבר לעזוב
היא מנסה לומר שיהיה עוד טוב
אחרי כמה צרות קטנות
פתאום תרגיש נפלא
תהיה לך שמחה גדולה
מילה של ברטה זאת מילה
אני הולך אל ברטה פעם בשנה
ובינתיים שום דבר לא השתנה
אבל תמיד אני חוזר
מראה לה את היד
ומקווה שיום אחד
אומר שלום ולא אפחד
ואז אני שואל אותה על אהבה
אומרת כן אבל לפני כן אכזבה
אז לא כדאי לך לדאוג
אולי תראה רופא
תשמע אתה בחור יפה
אולי תשתה עוד כוס קפה
נשלח ב-30/7/2011 23:51
מסבירים לך שיום המיתה, הוא דבר נסתר גם מעינהם של בעלי רוח הקודש. אבל אתה סימנת מטרה? ללכלך על הבאבות למינהם ונראה שלא תתן לעובדות לבלבל אותך.
נשלח ב-30/7/2011 23:56
שכחת להוסיף ליום המיתה גם את ניחוש המספרים בלוטו...
נשלח ב-31/7/2011 00:05
באבא ידועים כמה סיפורים רבנים שנתנו מספרי לוטו אין לי כוח עכשיו להתחיל לנבור פרטים אבל יש סיפורים כאלו יש אפילו את הסיפור הידוע (נראה לי אולי רב בשם בנעט) שנתן ברכה לחסיד שלו שהיה במצוקת פרנסה, ונתן לו את מספרי ההגרלה שהיו בזמנים ההם, אך חסיד זה עשה בביתו לילה קודם הגרלה נסיוניתת כדי לראות אם הברכה אכן מועילה, ואכן זכה בגורל המספר אותו בחר, החסיד רץ בשמחה וקנה את כרטיס ההגרלה, אך לא זכה בה בגורל, הלך לרבו וסיפר לו, שהוא לא זכה בגורל, שאל אותו הרבי "האם השתמשת בגורל אחר כדי לבדוק את זה? בזבזת בכך את הגורל" ויש גם עוד הרבה מאוד סיפורים על רבנים שידעו ונתנו ניחושי לוטו, לא ידעת את זה. אז מה עכשיו? אתה חוזר בתשובה? לא, עכשיו תמשיך להקשות קושיות ושאלות חדשות. עם קשה עורף אתה, אין לך קושיות, כי אם תירוצים למה שאתה עושה
ואגב. זה לא אומר שכל רב אמור לתת לכל חסיד שלו במצוקה מספרי לוטו, אבל האופציה הזאת קיימת.
נשלח ב-31/7/2011 00:22
איש_חשוב כתב:
באבא
ידועים כמה סיפורים רבנים שנתנו מספרי לוטו
אין לי כוח עכשיו להתחיל לנבור פרטים
אבל יש סיפורים כאלו
יש אפילו את הסיפור הידוע (נראה לי אולי רב בשם בנעט) שנתן ברכה לחסיד שלו שהיה במצוקת פרנסה, ונתן לו את מספרי ההגרלה שהיו בזמנים ההם, אך חסיד זה עשה בביתו לילה קודם הגרלה נסיוניתת כדי לראות אם הברכה אכן מועילה, ואכן זכה בגורל המספר אותו בחר,
החסיד רץ בשמחה וקנה את כרטיס ההגרלה, אך לא זכה בה בגורל,
הלך לרבו וסיפר לו, שהוא לא זכה בגורל, שאל אותו הרבי "האם השתמשת בגורל אחר כדי לבדוק את זה? בזבזת בכך את הגורל"
ויש גם עוד הרבה מאוד סיפורים על רבנים שידעו ונתנו ניחושי לוטו, לא ידעת את זה.
אז מה עכשיו? אתה חוזר בתשובה?
לא, עכשיו תמשיך להקשות קושיות ושאלות חדשות.
עם קשה עורף אתה, אין לך קושיות, כי אם תירוצים למה שאתה עושה
ואגב. זה לא אומר שכל רב אמור לתת לכל חסיד שלו במצוקה מספרי לוטו, אבל האופציה הזאת קיימת.
נכנסתי להלם...
לאור ה"סיפורים" שהבאת אני מצהיר בזאת חגיגית שאהיה בל"נ גדול המאמינים של הבאבא שיואיל בטובו לגלות לי את מספרי הלוטו...
נשלח ב-31/7/2011 00:23
ויש גם סיפור של כיפה אדומה..
והחתול במגפיים..
ושלגיה ושבעת הגמדים..
אני מיד רץ לחנות לקנות עותק של "חובת הלבבות"...
(אנשים יאמינו בכל שטות, כמו זאת:
מעשה בחסיד עני מרוד, בעל משפחה ברוכת ילדים, שהגיעה בתו לפירקה להינשא, ולרש אין כל. כל בחור שהגיע לבחון את השידוך המוצע לו, ברגע שראה כי אין שום נדוניה עזב והלך לחפש לו הצעה אחרת. לימים הגיע בחור טוב, שהיה מוכן לשאת מיד את בתו לאשה, אך דרש מינימום של נדוניה, אחרת לא תוכל להתקיים החתונה.
מרוב צערו, החליט אביה לנסוע לרבו, האדמו"ר שגר בעיר הגדולה, בכדי לקבל ברכתו ולשמוע ממנו עצה. הגיע החסיד לרבו, סיפר בדמעות שליש את מצבו הקשה, ובקש את ברכת רבו. אמר לו הרב, לך תקנה כרטיס הגרלה, ובעזרת ה' אתה תזכה בהגרלה בה הפרס הראשון הוא עשרת אלפים רובל, וכך תוכל להיוושע. שמע החסיד בקול רבו, ופנה מידית לקנות כרטיס הגרלה שעלה 5 רובלים. אך מה מאד התאכזב לשמוע כי ההגרלה תתקיים רק בעוד שלושה חדשים, בעוד הוא צריך את הכסף לחתונה באופן מיידי, אך אותו חסיד האמין באמונה שלימה כי ישועתו קרובה, שהרי כך שמע בפירוש מפיו של האדמו"ר. בדרכו הביתה, התאכסן בלילה בפונדק דרכים, באותו פונדק היה גם שר גוי שהיה לו גם כרטיס הגרלה, והנה בלילה הוא חולם, כי בפונדק נמצא יהודי שהכרטיס שלו יזכה בהגרלה. התעורר השר, ואמר, חלומות שווא ידברו. חזר לישון, ויחלום שנית אותו חלום. קם בבוקר, ושלח את משרתו לבדוק אם יש יהודי בפונדק, קרא לו אליו ושאלו האם יש בידו כרטיס הגרלה, השיב היהודי בחיוב, ואז ביקש ממנו השר כי יחליפו כרטיסים. סירב היהודי לבקשת השר, אך השר לא הרפה והציע להוסיף לו גם את מחיר הכרטיס בנוסף להחלפת הכרטיס עצמו. המשיך השר והוסיף כסף תמורת החלפת הכרטיסים, עד שהגיע לסכום של אלף רובל, אך החסיד בשלו, המשיך בסירובו גם להצעה זו, ביודעו כי רבו הבטיח כי הוא יזכה בפרס הראשון. קצף השר הגוי, והחליט להחליף את הכרטיסים בעל כורחו של היהודי, ובכדי לרצותו, נתן לו את אלף הרובל שהבטיח לו. הצטער החסיד כי הוחלפו הכרטיסים בעל כורחו, אך התנחם כי לפחות יש בידו אלף רובל בהם יוכל לעשות את חתונת בתו. אכן שב האיש לביתו וחיתן את בתו בנחת.
עברו שלשה חדשים, והנה מתברר כי כרטיס ההגרלה שבידו של החסיד, שהיה לפני כן בידו של השר הגוי, הוא הכרטיס שזכה בהגרלה, ובין רגע הפך החסיד לעשיר מופלג. נסע החסיד לרבו וסיפר לו את השתלשלות הדברים. חייך האדמו"ר ואמר לחסיד המאושר, דע לך! ראיתי שאתה זקוק לשני ישועות, ישועה מיידית לחתן את הבת, וישועה לטווח ארוך להוציא אותך מהעוני בו אתה שרוי, לפיכך התפללתי לה', והתגלגלו הדברים שקיבלת ישועה מיידית מהגוי לחתונה, וישועה קבועה לכל ימי חייך.)