|
|
| נשלח ב-1/8/2011 03:32 |
|
| |
למרות שכפי שזה נראה מאמיני הבאבאים אינם מאמינים גם בלוגיקה. אנסה משהו תורני: וזה החלי בעזרת צורי וגואלי.
אם התנ"ך הקדיש פרקים ארוכים לספר לנו על פקידתן של 4 נשים עקרות בהיסטוריה. משמע מדובר אכן באירוע היסטורי שראוי להיחקק בספר.
אם בגמ' הוקדש עמוד שלם לספר על אמורא שהיה מסוגל לרפא את חברו. משמע מדובר במשהו נדיר שאף בין קדמוני הקדמונים ניתן רק ליחידים.
אם ואם ואם
הרעיון פשוט למדי, אין שום סיכוי בעולם, ששום באבא בעולם, ולא אדמו"ר או מכשף או רב או ראש ישיבה ואפילו לא מרן. הצליח אי פעם: לרפא חולים\לפקוד עקרות\להחיות מתים או סתם לזכות בלוטו על סמך ידיעה.
לכן, מי שמאמין בסיפורים הללו הוא אוויל גמור לפי כל כללי התקנון. מי שמספר אותם הוא ככל הנראה תמים גמור. ומי שמפיץ אותם במטרה להפיק רווחים - הוא נוכל גמור. גם אם קוראים לו באבא א**** (השלם כרצונך)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 04:00 |
|
| |
דיברנו על הציטטה הזאת שכתבת:
| ולשרה_בן כתב: |  | | מי שמוריד את רמת הפורום אלה טיפוסים כמוך שלא יכולים להתמודד עם הכתוב ולכן מתייחסים לכותב |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 04:06 |
|
| |
| לא_בא_טוב כתב: |  | אם התנ"ך הקדיש פרקים ארוכים לספר לנו על פקידתן של 4 נשים עקרות בהיסטוריה. משמע מדובר אכן באירוע היסטורי שראוי להיחקק בספר. אם בגמ' הוקדש עמוד שלם לספר על אמורא שהיה מסוגל לרפא את חברו. משמע מדובר במשהו נדיר שאף בין קדמוני הקדמונים ניתן רק ליחידים.
|
|
התנ"ך מלא בהמון ניסים מעל לטבע, חפש מה עשה אלישע לבדו כמה ניסים
והגמ' לא ממש מקדישה עמוד שלם למעשי ניסים, אלא על פי רוב כמה שורות בודדות, ובכל מסכתא יש הרבה מאוד מעשים שמעל לטבע
לגבי הכחשת ניסים בימינו ע"י אדמורי"ם ורבנים אלפי אנשים נפקדו וראו ניסים מעל לטבע ממש, אנשים שחיים איתנו אין החי מכחיש את החי אין טעם להתווכח איתך על סמך מה כתבת בכלל שזה לא קיים? סתם מתוך הבטן?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 04:16 |
|
| |
אין ספק כי אם בקי כה גדול בתנ"ך הנך לבטח כבר הסקת כי 'גם אוויל מחריש לחכם יחשב' נאמר לפעמים, רק לפעמים, גם עליך.
הבאתי דוגמאות ספציפיות למעשים בהם מתהדר כל אדמו"ר. אני חוזר ואומר, בימינו, היות ומקובלנו שיש ירידת הדורות דור אחרי דור, וגמ' מפורשת היא (אנן כאצבע בקירא לסברא וכו'), אם כן - אין שום סיכוי שיש איזשהו רב או רבי או רבאיי שיכול לקסום\לכשף\לאונן או ליצור ניסים. לא גדולים, לא בינוניים ואפילו לא קטנים.
כל הסיפורים המסתובבים הם הבל הבלים גמור.
ניסית פעם לבדוק בעצמך אמינות של סיפור? לראות מסמכים? לראות את ה'גידול' לפני הברכה ואחריה? לשמוע את הישיש התורן מבטיח נישואין תוך שנה לאלטערר בן ה-40 ולחזות באחרון כשהוא צועד לחופה בתוך השנה? אכן, יתכן כי באופן אקראי שיתאם לכללי הסטטיסטיקה יהיו פה ושם הצלחות. אך לא יתכן שיהיה מדובר בתופעה סדירה.
הקב"ה מביא על האדם מכה או בעיה בכדי שיטפל בה ולא בכדי שירוץ להעשיר את כיסיו של מקובל פלמוני או רמאי אלמוני והלה יביא מזור לכל מכאוביו.
ובכלל, גם בדורות הקדמונים היו אותם מחוללי פלאות אנשים משכמם ומעלה, כאלה שלא הסיחו דעתם מתורתם, ואת דבריהם אנו משננים. האם תוכל להצמיד דברי תורה לרוב לכל אדמו"ר בעל מויפעס? האם הנוכל האחרון שהלך לעולמו התפרסם בזכות ידיעותיו המופלגות בש"ס ופוסקים? או בזכות גמגומים קבליים משונים ואיומים בקללות נחרצות?
לסיום, אני משתדל לכתוב מתוך המוח, הבעיה נעוצה בכך שאתה מנסה לעכל את הדברים באמצעות הבטן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 05:21 |
|
| |
| לא_בא_טוב כתב: |  | הבאתי דוגמאות ספציפיות למעשים בהם מתהדר כל אדמו"ר. אני חוזר ואומר, בימינו, היות ומקובלנו שיש ירידת הדורות דור אחרי דור, וגמ' מפורשת היא (אנן כאצבע בקירא לסברא וכו'), אם כן - אין שום סיכוי שיש איזשהו רב או רבי או רבאיי שיכול לקסום\לכשף\לאונן או ליצור ניסים. לא גדולים, לא בינוניים ואפילו לא קטנים.
חלש חלש כל כך מוזר שעל סמך טענת ירידת הדורות (בסברא) אתה טוען בביטחה שאין היום שום כוח לצדיקים גם בדורות שעברו אלישע עצמו זכה ל"ברוחך פי שנים" יותר מרבו אליהו הנביא, ולמעלה מאלף שנים אחר כך, אמוראים החיו מתים כפשוטו. (או שגם על גמרא יחלוק כבוד המלומד) חשבתי יש לך סימוכין כלשהן לטענות, אבל לא ציפיתי לכזו טענה חלשה
ניסית פעם לבדוק בעצמך אמינות של סיפור? לראות מסמכים? לראות את ה'גידול' לפני הברכה ואחריה? לשמוע את הישיש התורן מבטיח נישואין תוך שנה לאלטערר בן ה-40 ולחזות באחרון כשהוא צועד לחופה בתוך השנה? אכן, יתכן כי באופן אקראי שיתאם לכללי הסטטיסטיקה יהיו פה ושם הצלחות. אך לא יתכן שיהיה מדובר בתופעה סדירה.
לא בדקתי, אלפי אנשים מספרים, מן הסתם לא משקרים גם אתה לא בדקת, ואף על פי כן אתה "יודע", אולי אתה בעל מופת בעצמך שאתה "יודע " דברים שלא ראית בעיניך וכי אתה כן בדקת ומצאת שהסיפורים שקר? לא בדקת, רק אתה צווח ככרוכיא לגבי הסטטיסטיקה, אתה בטח מתכוון לטעון שאלפי סיפורים של כישלונות של אדמורי"ם מוחבאים בסוד על ידי אלפי אנשים, כי הרי לא ידוע לנו ממש על הרבה סיפורי כשילונות של ברכות קיצור, מה אתה רוצה מהחיים שלנו? הקב"ה מביא על האדם מכה או בעיה בכדי שיטפל בה ולא בכדי שירוץ להעשיר את כיסיו של מקובל פלמוני או רמאי אלמוני והלה יביא מזור לכל מכאוביו.
ראשית, הרבי מחב"ד כמשל, לא נהג לקחת כסף כי אם לחלק, מדולר ועד מאות דולרים לנצרכים כמוהו רוב האדמורי"ם החסידיים לא לוקחים כסף בכלל! עבור ברכות ואם כבר אצטט אימרה מהמגיד ממעזריטש על השבוע שהיה - פרשת מסעי: "ויכתוב משה את מוצאיהם למסעיהם על פי ה', ואלה מסעיהם למוצאיהם" מדוע שונה סדר "מסעיהם ומוצאיהם"? אלא העולם נוהג לנסוע לצדיק להתברך כשבא עליו צרה, אבל האמת שהקב"ה מסבב עליהם דברים כדי שיצטרכו לבוא לצדיק ולנסוע אליו כדי להתקשר אליו, וזהו השינוי בין מסעיהם למוצאיהם, שהמוצאות (הקורות אותם) באו בשביל המסעות. סיכום לדברי המגיד ממעזריטש: הקב"ה כן מביא על האדם מכה או בעיה, בכדי שירוץ לרבי (אלא אם כן בא לך המלומד לחלוק עליו ולסבור להיפך)
ובכלל, גם בדורות הקדמונים היו אותם מחוללי פלאות אנשים משכמם ומעלה, כאלה שלא הסיחו דעתם מתורתם, ואת דבריהם אנו משננים. האם תוכל להצמיד דברי תורה לרוב לכל אדמו"ר בעל מויפעס? האם הנוכל האחרון שהלך לעולמו התפרסם בזכות ידיעותיו המופלגות בש"ס ופוסקים? או בזכות גמגומים קבליים משונים ואיומים בקללות נחרצות?
בוודאי תתפלא לשמוע, שרוב האדמורי"ם בימינו רוב שעות היום עובר עליהם בלימוד, לא אנקוב בשמות, אבל ידוע לי בבירור על כמה אדמורי"ם שחוץ משעות קבלת קהל ותפילה הם יושבים ולומדים כל הזמן, אף יותר מראשי ישיבות ליטאיים לגבי דבריך המטונפים אודות ה.. האחרון שהלך לעולמו אקווה שתיחסם כמו שכתוב בחוקת הפורום, ושמידי פעם מיישמים את זה
לסיום, אני משתדל לכתוב מתוך המוח, הבעיה נעוצה בכך שאתה מנסה לעכל את הדברים באמצעות הבטן.
ככל הנראה אתה כותב דברים מהבטן, בלי שום ראיות וסימוכין לדבריך לא ראיתי אינו ראיה, ולא ייתכן אינו ראיה. |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 12:41 |
|
| |
הרב כדורי
קוקו
מילים: אבי גבאי ויוסי כדורי
לחן: קוקו, ג'קי דן ובועז בטיטו
הוא בעיר הקודש
בירושלים הבירה
איש הינו צדיק
מבטל הגזרה
ברכותיו למרומים
עולות וזועקות
בצל בורא עולם
הם נשמעות
מקובל על כולם
בכל העולם
הרב כדורי
בראש הסולם
מקובל על כולם
בכל העולם
הרב כדורי
אוהבים כולם
אל ביתו דוהרים
עם המון רגשות
לזכות לברכה
מידיו הקדושות
אל ביתו דוהרים
עם המון רגשות
לזכות לברכה
מידיו הקדושות
כשכולם ישנים
וכמו תינוקות
הדמעות בעיניו
אותו חונקות
על כל אדם
הוא מתפלל
שרק ישמע אותו
ישמע האל
מקובל על כולם...
על מכתבים הוא שוקד
עם אברהם הגבאי
יחזיר תשובות לאחרים בוודאי
הנכד יוסף את הכמעים (והכסף) אוסף
את נחלת הפרג (שו הדא?) לעולם אינו חושף
מקובל על כולם...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 23:07 |
|
| |
רמב"ם הלכות יסודי התורה:
'ולא כל העושה אות ומופת מאמינים לו שהוא נביא אלא אדם שהיינו יודעים בו מתחלתו שהוא ראוי לנבואה בחכמתו ובמעשיו שנתעלה בהן על כל בני גילו והיה מהלך בדרכי הנבואה בקדושתה ובפרישותה...'
'ובודקין אותו פעמים הרבה אם נמצאו דבריו נאמנים כולן(!!!) הרי זה נביא אמת...'
'אבל אם הבטיח על טובה ואמר שיהיה כך וכך ולא באה הטובה שאמר בידוע שהוא נביא שקר שכל דבר טובה שיגזור האל אפילו על תנאי אינו חוזר.'
אריה מכלוף בן אסתר
בני אלבז
מילים ולחן: בני אלבז
(רבי אריה, עולם התורה זקוק לך!)
אריה מכלוף בן אסתר,
עד מתי הסבל שאתה סובל יא אריה?
אריה המנהיג, אריה הצדיק!
הכאב גדול מדי, הכאב הורס מדי
הכאב גדול מדי, הכאב הורס ודי
אין מה לעשות נותר לי רק לבכות
אין מה לעשות נותר לי רק לישון יא אריה!
אריה המלאך, אריה הצדיק!
תינוקות של אבא, בוכים רוצים את אריה
אריה הצדיק, אריה המלאך
אריה מכלוף בן אסתר, בלעדיו לא נסתדר
עד מתי הסבל שאתה סובל יא אריה
אריה המלאך, אריה המנהיג!
הכאב גדול מדי, הכאב הורס מדי!
אין מה לעשות, נמשיך ללמוד תורה
אריה המלאך, אריה הצדיק.
הכאב גדול מדי, הכאב גדול מדי
הכאב הורס מדי, הכאב הורס מדי
אל תתנו לאריה ללכת כה מהר
אל תתנו לאריה בלעדיו לא נסתדר
אריה הצדיק, אריה המנהיג
תינוקות של אבא בוכים רוצים את אריה
אריה הצדיק, אריה המלאך
אל תתנו לאריה ללכת כה מהר
אל תתנו לאריה בלעדיו לא נסתדר
אריה המנהיג, הצדיק
אין מה לעשות, נותר לי רק לבכות
אריה בן אסתר, אריה בן אסתר
אל תדאג יא אריה, כל העם אתך
אל תדאג יא אריה, אנחנו לצדך
אריה הצדיק, אריה המלאך
אל תדאג יא אריה, כל העם אתך
אל תדאג יא אריה, אנחנו לצדך
אריה הצדיק, אריה המנהיג.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 23:40 |
|
| |
ידוע שקטן האמוראים היה מסוגל להחיות מתים ובזמנו זה לא היה דבר נדיר בכלל, לגבי הבבא סאלי למשל ,שמעתי עדות אישית משני אנשים על שבחתונה ראו אותו שם מגבת על בקבוק יין ,מכבד את כל האורחים ,ולאחר שהוציא את המגבת הבקבוק היה מלא, אחרי שרבי מורדכי אליהו זצוקל נפטר (למי שדאג הוא לא לקח כסף) יצאו רק בזמן השבעה שלושה ספורי מופתים אבל בבא זוטא לא רוצה להאמין לכלום, אגב גם שמשה רבנו עשה את כל המופתים עדיין חלקו ולכלכו עליו וחשבו שהוא לוקח המון כסף מתרומות המשכן ואפילו שריבונו של עולם טען "בכל ביתי נאמן הוא" את קורח זה לא סיפק כך שתמיד יהיו מקטרגים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 23:48 |
|
| |
איי, חבל שהם לא פה, היו עוזרים מאוד בשביתת הרופאים...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 23:55 |
|
| |
וגם בעניין המנדטים של ש"ס וגם בעניין הדיור .....
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2011 14:04 |
|
| |
| סטיב_גובס כתב: |  | ידוע שקטן האמוראים היה מסוגל להחיות מתים ובזמנו זה לא היה דבר נדיר בכלל, לגבי הבבא סאלי למשל ,שמעתי עדות אישית משני אנשים על שבחתונה ראו אותו שם מגבת על בקבוק יין ,מכבד את כל האורחים ,ולאחר שהוציא את המגבת הבקבוק היה מלא, אחרי שרבי מורדכי אליהו זצוקל נפטר (למי שדאג הוא לא לקח כסף) יצאו רק בזמן השבעה שלושה ספורי מופתים אבל בבא זוטא לא רוצה להאמין לכלום, אגב גם שמשה רבנו עשה את כל המופתים עדיין חלקו ולכלכו עליו וחשבו שהוא לוקח המון כסף מתרומות המשכן ואפילו שריבונו של עולם טען "בכל ביתי נאמן הוא" את קורח זה לא סיפק כך שתמיד יהיו מקטרגים.
|
|
אם לצורך אימות סיפורי הבאבות נצרכת להגיע עד למשה רבינו והאמוראים (לא פחות) שהרי מלבד "עדויות" של חסידים שוטים אין אימות אחר לסיפורים... אז כנראה שמאמיני הבאבות במצוקה קשה מאוד...
אגב, מה נסגר עם ה"העדות" של החסידים על המפתחות באבא אלעזר לשער הסודי האם אתה מאמין לזה או לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2011 19:23 |
|
| |
"הבאבא הפיל אותי בפח" • שאול חיון בראיון גלוי-לב על התרסקותו הכלכלית
כשהוא יושב בבית עם חובות של מיליון ש"ח, מתאר שאול חיון, שלב אחרי שלב, את סיפור התרסקותו הכלכלית • "הרב אמר לי להשקיע בהפקות רבות, ומשאלו לא הצליחו, אמר לי ללוות כסף בריבית רצחנית" • "חברים טובים שהלוו לי כסף שחסכו בצד, חושבים שעקצתי אותם. אין לי פנים להסתובב ברחוב"
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=31978
אני קורא שוב לעמיתי הבאבות לרכוש בהקדם פוליסת ביטוח אחריות מקצועית על ה"עצות ששוות מיליונים" שהם מנפיקים למאמינים הנבערים ויפה שעה אחת קודם...
תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 11/09/2011 19:29:00
|
|
|
|
|