שבוע טוב
המוני בית ישראל רצו אל בית הכנסת הגדול באשמורת הבוקר כדי לתפוס מקום טוב שממנו ניתן לראות כל עווית פנים של הלפגוט,
בית הכנסת הוכן כיאות למניעת בלאגן חילולי שבת וביזוי בית הכנסת, בכניסה למתחם הושמו גדרות ובתוך הגדרות עמדו כעשרה מאבטחים גברתנים וכשבית הכנסת התמלא סגרו את הכניסה, בתוך בית הכנסת עמדו עוד כמה מאבטחים לשמור על הסדר במקומות ולמנוע חריגות, מר זלי יפה והנהלת בית הכנסת למדו לקח מפעם הקודמת והפעם האירוע עבר בהצלחה.
בית הכנסת נפתח בשעה 6:20 ונסגר לאורחים בשעה 6:45 ומאז לא נכנס איש לבית הכנסת ללא כרטיס ואפילו לאיצ'ה מאייר הלפגוט לא נתנו להיכנס אל בית הכנסת מפני שלא היה לו כרטיס והוא נאלץ לחכות דקות ארוכות מחוץ לבית הכנסת עד אשר הגיע המלאך המושיע ר' גדליה פינקלשטיין מהנהלת בית הכנסת והורה להכניסו,
רק לפני תפילת מוסף כשכבר עמדו רק עשרות אנשים בחוץ ניתנה הוראה לפתוח את השערים ובית הכנסת התמלא עד שלא היה מקום להכניס סיכה, היו כאלה שטיפסו על הבימה ועל המדרגות של עמוד תפילה וכמעט והזיזו את הלפגוט כדי שיהיה להם מקום לעמוד,
כאמור בליל שבת בשחרית ובמוסף עד קדיש עבר לפני התיבה החזן חיים אדלר ומקדיש של מוסף עבר לפני התיבה החזן איצ'ה מאייר הלפגוט,
המקהלה כמובן היתה מקהלת בית הכנסת בניצוחו של מאסטרו אלי יפה שאירח את דוקטור מרדכי סובול לנצח על כמה יצירות במהלך התפילה.
היצירות שבוצעו:
קבלת שבת
ידיד נפש - המקהלה
"לכו לכו לכו" נרננה - חיים אדלר והמקהלה
כי אתה עליון - אדלר/קצת קוסוביצקי אולי
קול השם - המקהלה
לכה דודי - כרגיל
צדיק כתמר - לבנדובסקי
ערבית
השכיבנו - סיקונדה - סולן באס אדריאן
קדיש - עממי
מגן אבות - עממי
יגדל - החזן חיים אדלר עם המקהלה
שחרית
תודה מיוחדת לחזן חיים אדלר שבשונה משבתות חזנות לא עשה קטעים מוכרים ויותר ביצע יצירות שלו או יצירות חדשות ולא מוכרות ועל כך מגיע לו תודה גדולה
המלך המרומם - חיים אדלר
אין כערכך - סולן המקהלה אברימי קירשינבוים
קל אדון - שטרייכר
שבח יקר וגדולה - חיים אדלר
לקל ברוך - חיים אדלר/שמואל מלבסקי - בניגון אור חדש עשו דואט חברי המקהלה בני מונק ואברימי קירשינבוים
צור ישראל - הרב עממי
נקדש - חיים אדלר
אז בקול - המקהלה
ממקומך - זילברטס/הרשמן/חיים אדלר - עם סולן הבאס אדריאן שהחזיר את היצירה לסולם
״ולא נתתו - נוסח רגיל״
אנעים זמירות - ילד פלא ״למרבה הפלא״ הוא היה חסיד גור ולפי מה ששמעתי אין קשר משפחתי בינו לבין החזנים
אין כמוך - זולצר/הרשמן
אנא עבדא - דוד קוסוביצקי/ - את היצירה ביצע החזן יצחק מאיר הלפגוט משום מה היצירה נחתה למתחת לאפס וקצת גנבה לי מההנאה
שמע ישראל - אלתר - יש בידי ביצוע של ישראל אלתר לשמע ישראל המוכר לנו עממי שהוא מבצע את זה כיצירה לכל דבר
הוצאת ספר התורה
אבינו שבשמים - חיים אדלר - ישר כח עצום, כבר הכנתי את עצמי לבחילה מיצירתו הנדושה של זים והופתעתי לטובה כשהחזן אדלר ביצע את יצירתו שלו.
ברכת החודש - חיים אדלר/שלמה רביץ -יצירה מהנה מאוד בוצעה ברגש רב ובמיוחד נהנתי מהדואט עם אלי יפה במילים ״חיים שיש בהם״ ואני (וכוונתי בפעם שהוא נכנס בזמן״),
מי שעשה ניסים - הימלשטיין - איך אפשר בלי הרקיעת הנעל המיתולוגית של מאסטרו אלי יפה ב״חברים כל ישראל״
ראש חודש - במנגינת קינות
יחדשהו - נוסח
הכנסת ספר התורה
מזמור לדוד - שהביא לבית הכנסת החזן חיים אדלר
ובנחה יאמר - יוסלה רוזנבלט - דואט בתוך המשפחה גם אני כמו חבר הפורום עוד_1 מאוד התרשמתי מהפלסאטו הבריא שהפגין הלפגוט, עד עתה מעולם לא שמעתי את הלפגוט מבצע פלסאטו מושלם כ"כ, מה שכן אין נהנתי מהלפגוט גם שאילתר יפה מאוד על המקהלה ועשה קולות משנה נהדרים, ומה שלא נהנתי היה שאין הם מתאימים כל כך לשיר דואט ביחד משום שהלפגוט בדרך כלל שר את היצירה טרצה למעלה ולכן קולו של אדלר הדהד יותר ומעט בלע את הלפגוט,
מוסף
נעריצך - ליאו לוב - היצירה! השיא של השבת! הלפגוט פתח את היצירה בקול צלול ובריא אם איני טועה זה היה בסי במול דבר שנותן ליצירה נופך ועוצמה ותחושת מעין עולם הבא (כשקוסוביצקי שר את היצירה בסול דיאז או פחות) הלפגוט גם שיחק ואילתר על היצירה וזה היה מדהים! יש דברים שרק הלפגוט יכול לעשות.
ממקומו - אילתור - כשעל המקהלה מנצח האורח ד״ר מרדכי סובול
שמע ישראל - גלנץ/הלפגוט״ - כשעל המקהלה מנצח האורח ד״ר מרדכי סובול
לדור ודור - דוד איזנשטט/קלכניק/קוסוביצקי
ישמחו במלכותך - נעימה/רוזנבלט
רצה השם - רפפורט/גנשוף
מודים הכפול - ליאו לוב
שים שלום - נדל/לחן שכבר הפך לעממי/הלפגוט
אין כאלוקינו - צבי טלמון - ביצע ילד פלא משובח שזכיתי כבר לשומעו בשבת החזנות בהר-נוף כשהחזנים היו אדלר הלפגוט ודב הלר
אדון עולם - הפורטוגזי - טריו ביצעו הלפגוט אדלר וחבר מהמקהלה
סוף
סך הכל היתה שבת נהדרת הקהל הרב יצא מאושר אל השרב בחוץ כשפניהם זורחים מאושר
שבוע טוב
אלעזר
תוקן על ידי קולני ב- 31/07/2011 13:29:20
נשלח ב-31/7/2011 13:43
שלום
(אם נתחיל בפשלות שהיו לא נגמור אבל בסה״כ היתה שבת מדהימה)
חיים אדלר נתן המון הוא הראה לנו שהוא לא יודע רק לצעוק הוא גם יודע להתפלל לפני העמוד הוא אילתר דברים מדהימים הכניס הרבה רגש וכשהגיע לקל אדון איך שכולם שרו ביחד והקטע ממקומך שהוא ביצע בכלל הייתי מרותק והמקהלה בפרט צלצלה כמו שצריך ואני אישית מאד נהנתי מחיים אדלר, חיים ישר כח
ואחרון אחרון חביב החזן יצחק מאיר הלפגוט אין מה לומר הלפגוט זה הלפגוט
אם נתחיל לדבר לא נגמור, פשלות בחיים לא יהיו לו,
שאלתי חבר אם הוא נהנה הוא אמר לי שלא, שאלתי אותו למה? הוא אמר אני יודע שהוא יצליח לעשות הכל ופשלות לא יהיו לו,
תמיד הקהל יהיו מרותקים אליו מתחילה ועד הסוף ובפרט שהוא הגיע לנעריצך שזה היה הקטע הכי יפה וקבלתי כזאת צמרמורת גם כשהתחיל וגם כשסיים. והוא לא גומר אח״כ גם שמע ישראל (ובקטע הזה זכינו לראות את הד״ר מרדכי סובול מנצח כ״כ יפה יישר כח)
ואח״כ ממשיך ובדברי ובקיצור הוא לא גומר הוא ממשיך וממשיך ,
הלפגוט יישאר הלפגוט!!!!!!
ישר כח
והדבר שהכי נהנתי מכל השבת זה היה הבעל קורא איזה קול יפה ויישר כח
תודה רבה לזלי יפה ולכל הגבאים על כל המאמץ
נשלח ב-31/7/2011 13:48
העלתי להנאתכם שמע ישראל של הוצאת ספר התורה מפי החזן והמלחין ישראל אלתר שמבצע את זה כיצירה של ממש :
מי הלחין את "התפילה לשלום המדינה" שהתפלל חיים אדלר
נשלח ב-31/7/2011 14:08
את הקטע ה"שמע ישראל" שמבצע ישראל אלתר הלחין זולצר
נשלח ב-31/7/2011 15:39
מי זאת המלחינה שושנה אדלר? אשתו של?
נשלח ב-31/7/2011 15:41
כולי פליאה שבביכ"נ הגדול נותנים למנצחים קונסרבטיבים להופיע.
נשלח ב-31/7/2011 16:25
שמוליקט אתה כזה טמ.. קולני עייפת אותי זה ארוךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך ךךךךךךךךךך ךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך ךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך ךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך ךךךךךךךךךךךךךך היתה שבת טובה מאוד הלפגוט הוכיח לכולם שהוא הקול הטוב ביותר וגם חזן לא רע המקהלה לא היתה משהו אדלר היה קצת סגור קולית ובברכת החודש קצת נפתח האילתורים שלו היו נוראים וחבל שהוא הולך על כיוו נים שאין לו אחד כמוהו צריך להתמקד ביצירות ולעומתו הלפגוט מוזיקלי מאוד ויודע לאלתר אולי זה לא מעניין מאוד אבל זה לא קטסטרופה
נשלח ב-31/7/2011 19:25
"הלפגוט מוסיקלי מאוד ויודע לאלתר.."
ואני הטמ...?
נשלח ב-1/8/2011 09:11
היה נהדר
קולני כתב
אנעים זמירות - ילד פלא ״למרבה הפלא״ הוא היה חסיד גור ולפי מה ששמעתי אין קשר משפחתי בינו לבין החזנים אכן, אין קשר, מלבד זה שגם לו קוראים "איצ'ה מאיר" (למשפחת רוסט מת"א) הוא כבר שר יותר מפעם אחת אנעים זמירות וגם שר פעם אחת דואט עם חיים אדלר אין כא'לוקינו, וגם אז כתבת עליו ילד הפלא
נשלח ב-1/8/2011 15:31
קולני כתב:
נעריצך - ליאו לוב - היצירה! השיא של השבת! הלפגוט פתח את היצירה בקול צלול ובריא אם איני טועה זה היה בסי במול דבר שנותן ליצירה נופך ועוצמה ותחושת מעין עולם הבא (כשקוסוביצקי שר את היצירה בסול דיאז או פחות) הלפגוט גם שיחק ואילתר על היצירה וזה היה מדהים! יש דברים שרק הלפגוט יכול לעשות.
אכן יצירה זו ניתן לומר שהיא תפורה על הלפגוט, והוא לא מבצע את היצירה בדיסקים שהוא הוציא כי הדוקטור שהוא מחויב להוציא איתו כל דיסק שלו לא יכול לעמוד וביצירה כזאת
קוסוביצקי שר את היצירה בסול ובתווים זה רשום בלה, ככה לפחות מופיע בקלסר התווים שהשאיל לי תלמיד של סול זים שקיבל זאת מסול זים שקיבל זאת מאלכסנדר קוסוביצקי, אני ישתדל להעלות את התווים כמובן אחרי רשותו של בעל הבית
נשלח ב-1/8/2011 15:55
הלפגוט שר את היצירה בסי באמול
נשלח ב-1/8/2011 21:22
האם יש לינק להקלטה של נעריצך של ליאו לוב? היה מעניין להשוות הקלטה של משה קוסביצקי עם זה של יצחק מאיר הלפגוג
נשלח ב-1/8/2011 22:01
שמוליקט כתב:
"הלפגוט מוסיקלי מאוד ויודע לאלתר.."
ואני הטמ...?
טמ.. אתה עצמך הכרזת על אישיותך! אם כן מהו שמוליק,ט... ?!
הלפגוט אכן מוזיקלי מאוד בזיכרונו המוזיקלי המרשים ובעוד הרבה מעלות שכלולות בברכה המוזיקלית. לאלתר הוא יודע מבלי לזייף. האם זה יפה זה כבר עוד שאלה חוץ מזה שיש לו אילתורים יפים כשמדובר בדרעיידלך קטנים. תקשיב ותבין אם תיפרד מה ״ט״
אגב הלפגוט דילג על ממקומו הוא יפן של ליאו לוב וחתך את היצירה ובמקום זה נתן לנו אילתור מחולטרת עם ניצוח כושל של הדוקטור ל••••••• שדאג לעמוד הפוך לכיוון הקהל כל קדושת המוסף כדי להוכיח אין לי חלק באל...
שמוליקט עדיין נשארת טמ..
תוקן על ידי גאון_לירי ב- 01/08/2011 22:27:00
נשלח ב-2/8/2011 01:00
שמוליק "ט"= טנור. לא יודע אם אני לירי, אבל גאון אתה לא. הניצוח של הדוקטור היה כושל, האילתור היה מוצלח בזה שהוא לא זייף (ממש כל הכבוד עבור חזן ברמה הכי גבוהה) ובכל זאת משמע שהדוקטור לא שבע נחת מכישרון האימפרוביזציה של תלמידו.
ואולי הוא עמד לכיוון הקהל כי כך עושים בטמפל שלו....
נשלח ב-2/8/2011 06:02
בס"ד
ושוב, לאחר הדיווח המפורט של קולני - אין מה להוסיף ...
בראש ובראשונה יישר כח לחזן הראשי ר' חיים אדלר על תפילתו (כמו שרק הוא יודע) ועל הארוח של אחיינו החזן י.מ. הלפגוט.
יישר-כח לחזן האורח י.מ. הלפגוט ולמקהלת ביהכנ"ס הגדול בניצוחו של אלי יפה.
התודה והברכה להנהלת ביהכנ"ס הגדול ובראשם מר אשר שפירא, המנכ"ל הרב גדליה פינקלשטיין ועו"ד זלי יפה.
ניתן היה לחוות השבת מס' "תופעות-טבע":
1. החזן הראשי ר' חיים אדלר שתפילתו פותחת שערי-שמים ובוקעת רקיעים. יין המשתבח כבר אמרנו ....
2. החזן י.מ הלפגוט - מכונה המשמיעה יצירות חזנות, ללא תווים.
3. הצעדה מכל שכונות העיר בשעה שש בבוקר לביהכנ"ס, כמו שתושבי ירושלים רגילים לראות באשמורת הבוקר של חג השבועות, רק הפעם לא לכותל-המערבי אלא לביהכנ"ס הגדול.
4. שעה לפני תחילת התפילה אין מקום ישיבה ואין כניסה לביהכנ"ס - למעט לבעלי-הזמנות.
עברו קרוב לשנתיים מהופעתו של י.מ הלפגוט בביהכנ"ס הגדול, נמתין עוד כשנתיים (ולא יזיק גם יותר) לפעם נוספת.
בינתיים נוכל להגיע בזמן לתפילה, להתפלל ללא דוחק מיותר, ולהנות מתפילתו של החזן הראשי ר' חיים אדלר ומדי פעם גם מחזנים אורחים אחרים שבאים לעבור לפני התיבה בביהכנ"ס ללא בלאגן מיותר (התפילה של החזן יעקב מוצן בשבת שעברה היתה פחות יפה מהופעתו של החזן י.מ. הלפגוט השבת ? ).