|
|
| נשלח ב-2/8/2011 10:13 |
|
| |
הלפגוט או מוצן?
תודה ליהודהk על שהחזיר את האשכול לפסים שפויים.
קצת חזר לי החשק לכתוב...
ברצוני להסביר מה לדעתי ההבדל היסודי בין תפילתו של הלפגוט לזו של מוצן.
הלפגוט חזן ענק. הוא ביצע את היצירות באופן מושלם, ולדעתי - בניגוד להרבה "מיבינים" כאן בפורום -
הנוסח שלו מצויין, האילתורים נהדרים ובעצם יש לו הכל. הכל? כמעט הכל...
משהו בכל אופן חסר לי. נהניתי מאד מתפילתו, אבל לא נשאר לי ממנה דבר.
בלכתי הביתה לאחר התפילה, יחד עם ידידי החזן גרשון שטיין, לא שוחחנו כלל על התפילה שזה עתה הסתיימה.
שוחחנו על הא ודא, בעיקר על דא, אבל לא על התפילה.
מה שאומר שהיה נהדר, אבל זהו, נגמר.
אני מצפה שתפילה של חזן עולמי תרגש אותי, ותשאיר בי רשמים וחוויות גם לאחר זמן.
את כל הדברים האלה עושה לי תפילתו של מוצן, למשל.
אחרי שאני שומע אותו אני מנסה לשחזר מה הוא עשה כאן ומה עשה שם, מה אפשר לקחת ממנו,
אילו רעיונות כדאי לשמר וכו'.
איך אומר לי תמיד מוסיקאי בכיר?
הסימן לכך ששמעת תפילה טובה הוא, אם בדרך הביתה אתה מפזם לעצמך משהו ששמעת...
התפילה ממשיכה ללוות אותך גם אחרי...
לכל החזנים הצעירים, תחשבו על זה. אני חושב שיש בזה משהו...
את זה יש למוצן בגדול. להלפגוט? עדיין לא.... אולי בעתיד...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 15:23 |
|
| |
| rophir כתב: |  | תודה ליהודהk על שהחזיר את האשכול לפסים שפויים.
קצת חזר לי החשק לכתוב...
הלפגוט חזן ענק. הוא ביצע את היצירות באופן מושלם, ולדעתי - בניגוד להרבה "מיבינים" כאן בפורום -
בלכתי הביתה לאחר התפילה, יחד עם ידידי החזן גרשון שטיין, לא שוחחנו כלל על התפילה שזה עתה הסתיימה.
אחרי שאני שומע אותו אני מנסה לשחזר מה הוא עשה כאן ומה עשה שם, מה אפשר לקחת ממנו,
את זה יש למוצן בגדול. להלפגוט? עדיין לא.... אולי בעתיד... |
|
לייק
|
| נשלח ב-2/8/2011 16:16 |
|
| |
| יוסיש כתב: |  | | הלפגוט שר את היצירה בסי באמול |
|
היתה תפילה נהדרת וענקית של הלפגוט שוב כמו בשבוע שעבר המקהלה לא היתה טובה במקום שהמנצח יחליט אם עומדים או יושבים כל אחד עושה מה בראש שלו זה יושב זה עומד זה מדבר וזה בודק בקולן בשבת באיזה סולם הלפגוט שר את היצירה האם סי באמול זה סולם מיוחד לשבת אני מכיר רק סי במול
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 20:21 |
|
| |
| שמוליקט כתב: |  | שמוליק "ט"= טנור. לא יודע אם אני לירי, אבל גאון אתה לא. הניצוח של הדוקטור היה כושל, האילתור היה מוצלח בזה שהוא לא זייף (ממש כל הכבוד עבור חזן ברמה הכי גבוהה) ובכל זאת משמע שהדוקטור לא שבע נחת מכישרון האימפרוביזציה של תלמידו.
ואולי הוא עמד לכיוון הקהל כי כך עושים בטמפל שלו.... |
|
שאפו 1-0
אני חושב שצריך להעלות לדיון את נושא ירידתה של מקהלת בית כנסת הגדול רמה פלוס. פעם המקהלה היתה פצצתית ללא קולות רווקים מהרמוניה משהו שם בשבת לא עבד המקהלה היתה נשמעת קצת קצת קצת ועוד קצת קצת חובבנית והקצת מהקצת של הקצת הזה פוגם בשמה הטוב של מקהלת החזנות הטובה בעולם
אוי ואבוי לנו איך צדק חכם אחד שאמר שמרגע שיעזוב החזן נפתלי הרשטיק הם רק ירדו רמה! פשוט זו היתה חובה בשביל להגיע לאזכר שאני לא רוצה לזלזל בו אבל מבחינה מוזיקלית הוא אפס לעומת נפתלי אפילו שיאמר לזכותו שמבחינה קולית ומבחינת רגש חום הוא אוכל אותו בלי מלח וכן הוא יותר בעל תפילה מנפתלי ובכל זאת בית כנסת הגדול זה אולם קונצרטים קלאסי ולא שטעיבל
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 22:20 |
|
| |
| rophir כתב: |  | תודה ליהודהk על שהחזיר את האשכול לפסים שפויים.
קצת חזר לי החשק לכתוב...
את זה יש למוצן בגדול. להלפגוט? עדיין לא.... אולי בעתיד... |
|
פשוט כל מילה פנינה!!!!!!!
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 09:54 |
|
| |
אדלר,הלפגוט-יפה,סובול (עפ"י א-ב)
רבותי המכובדים,
גם אני השתתפתי בשבת האחרונה,ואני חייב לומר שבכתיבתכם ניכרת המחנאות והפולישיקיות,(לא של כולם,אך הרוב).
אדלר כבודו במקומו מונח כחזן ובעל תפילה היודע להרטיט את הנשמה ואת הגוף ולהכניסם לבלנדר רגשי עד שאינך יודע היכן אתה נמצא מרוב מתיקות ורגש.
הלפגוט החזן מספר 1 היום בדורינו, יש לו קול יש לו אמירה,וכן כן יש לו נוסח למרות הרינונים התמוהים,רגש? אין אחד שהיה השבת וציפה למנה הזו בתפריט.כשבתי האופרה באיטליה ובכל מקום אחר בעולם אירחו עשרות אלפים שבאו להאזין לקולו של לוצ'יאנו פבארוטי האגדי,מישהו בא בשביל הרגש? אנשים באים/סוגדים/מעריצים/ את הקול האגדי של איצ'ה מאיר הלפגוט,כי בקול,אין מי שישווה לו בדור הזה,ויסלחו שאר החזנים.ועוד מה שעשה את השבת היה השילוב הקטלני בין קולותיהם של הדוד והאחיין (אגב:היה מי שרשם באשכול המקדים לשבת,"מדוע אדלר אינו מפרגן להלפגוט תפילה שלימה"? לדעתי התשובה בנדון,הלפגוט להערכתי לוקח למשכורתו 1000$ למילה,צא וחשוב אם היה מתפלל את כל תפילות השבת,אילו היו כל הניירות בעולם הופכים לדולרים ירוקים,עדיין לא ניתן היה לממן את שכרו,וד"ל)
יפה לאלי הסגנון שלו בניצוח ובביצוע ובהוראות לחזן ,קלאסי,נשמתי,תפילתי,עדין,קסום,אני השתתפתי אף בתפילת חג השבועות האחרון,ובניגוד לכמה כותבים כאן לא ראיתי ירידה ברמה של המקהלה,ישנם אולי כמה צעירים שנכנסו למקהלה זו בשנה-שנתיים האחרונות,אך הגרעין החזק ו'המבוגר' שהם הבאסים חברי המקהלה בתפקיד טנור שני,מבצעים את מלאכתם כיאות.
סובול אין זה סוד שאיני מתחבר לסגנונו שמתאים מאוד לבימת הקונצרטים אך לא לבית הכנסת,מבזה עד מאוד היה לראותו עושה דין לעצמו ומפנה אחוריו לארון הקודש בתפילת הקדושה.(גם בר"ג כואב לראות את רפי ביטון נוהג כך בכל שבת,וחבל.)
ראיתם אני לא יכול בלי... המקהלה הטובה המקצועית ביותר היום היא מקהלת קולות מן השמים,סיפר לי ידיד שהיה השבת בר"ג שהתפילה הייתה נהדרת והמקהלה ביצעה יצרות חדשות.
ובל נשכח,כמו שאומרים בספורט,זה רק...חזנות.
בואו נמשיך לחיות את החיים וליהנות ממה שנותנים לנו חינם.
כל טוב
נחמן.
תוקן על ידי דביר_קדשו ב- 03/08/2011 09:57:55
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 12:11 |
|
| |
נחמן, אני מסכים אם הקביעה כי אנשים באים בעיקר כדי לשמוע ביצועים מדהימים כי זה מה יש. אם היה יותר רגש, היו נהנים כפליים. המשל לאופרה ממש אבל ממש לא נכון. הרגש משחק תפקיד מרכזי בהצלחתו או כשלונו של זמר אופרה. כמובן בתנאי שהוא עומד במבחן הקול. פאברוטי, בדומה להלפגוט נשען יותר על הקול המדהים, ופחות על ביצוע אמנותי ורגשני, וזה לא נחשב לו ליתרון.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 14:05 |
|
| |
רופיר כתב:
לכל החזנים הצעירים, תחשבו על זה. אני חושב שיש בזה משהו... את זה יש למוצן בגדול. להלפגוט? עדיין לא.... אולי בעתיד...
בענין זה לפני כמה חודשים שמעתי תפילת שחרית מחזן צעיר וכשהגעתי לביתי השוותי את תפילתו עם הקלטה של נוסח התפילה מאת אלי יפה, וראו זה פלא זה היה העתק מדויק, דהיינו אותו חזנציק עשה העתק הדבק במדויק כולל השריטות על הדיסק, רעיונות שמעתי בתפילה אך ללא הבנה אני מוכרח לציין שהוא לא היה תלמידו של אלי יפה ולכן לא הבין כלל מה הוא שר למה ומתי בברכה ידידכם צבי
|
|