בית פורומים עצור כאן חושבים

עשיו שונא ליעקב,רציונלי ?או תורה מן השמים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/7/2012 22:09 לינק ישיר 

ירוחם

הפסוק אומר שמחשבתו היתה רצינית ולא מחשבה של רגש אנושי העובר במוח למי שעשו לו עוול,והפסוק ממשיך בויוגד לרבקה והמשך ההשתלשלות,
וישקהו מרוב אהבה?למה לא נקוד בוישק יעקב לרחל ,וישק לבן לבנותיו ,ובעיקר למה לשים נקודות ,,תכתוב וישקהו בכל ליבו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 22:23 לינק ישיר 

אגנו ,

מה דעתך על קנאה כסיבה דומיננטית,
מה דעתך על המוח היהודי הבלתי מעורער?אבולוציוני לגמרי?
מה היו מניעי היטלר ימש להתעקש על כל זה איננו שווה לי עד שלא אמחק את שם ישראל מקרב הארץ?

תוקן על ידי ביליצר ב- 24/07/2012 22:28:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 22:25 לינק ישיר 

בראשית רבה (תיאודור-אלבק) פרשת תולדות פרשה סז

(לד) כשמע עשו [את דברי אביו ויצעק צעקה גדולה ומרה] וגו' אמר ר' חנינה כל מי שאומר הקדוש ברוך הוא וותרן הוא יתוותרון מעוי, אלא מוריך רוחיה וגבי דידיה, זעקה אחת הזעיק יעקב לעשו ואיכן נפרע לו בשושן הבירה שנ' ויזעק זעקה גדולה ומרה וגו' (אסתר ד א).

הצעקה שלו  עשתה רושם גם בשמיים- במקרים כאלו כל אדם משחרר את הזעם ב מחשבותיו,
אפילו רשב"י אומר כי הוא נישק אותו באמת- וזה הסימן של הנקודות

רש"י בראשית פרק לג

אמר ר' שמעון בן יוחאי הלכה היא בידוע שעשו שונא ליעקב, אלא שנכמרו רחמיו באותה שעה ונשקו בכל לבו:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 22:28 לינק ישיר 

ביליצר -
"מה דעתך על קנאה כסיבה עיקרית?"

יפה. אתה מתקדם. קנאה היא אכן אחת הסיבות העיקריות (בתקופה המודרנית לפחות). והיא סיבה טבעית לגמרי (ושוב אחזור למען הסר ספק: טבעי אין פרושו מוצדק מוסרית).

"מה דעתך על המוח היהודי הבלתי מעורער?אבולוציוני לגמרי?"

אכן, יש הסברים אבולוציוניים לכך, אבל זה לא נושא הדיון שלנו כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 22:31 לינק ישיר 

ירוחם

המדרש על פסוק הזעקה גם מפרשן ג טיפות של דמעות שירדו לעשיו באותו שעה,
והא גופא דורש רב שמעון מהנקודות ,שלמרות שעשיו ש ו נ א ,נכמרו רחמיו באותה שעה דוקא,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 22:39 לינק ישיר 

אגנו

שוב,למען הסר ספק ,לכל שנאה יש מניע טבעי ,ולא חלקתי על זה מעולם לאורכו ולרחבו ,השאלה מה מניע את המעשים,?למה השנאה כל כך שורשית,למה הקנאה כל כך שורשית....וכו,?למה השואה היתה חייבת להתרחש?וכו,
ודוקא החוסר מוצדקות שהינך שונה ומשלש היא הנותנת את הקושי בתדירות חוסר צדק זה הנעשה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 22:48 לינק ישיר 

ביליצר-

שאלותיך האחרונות נראות כאילו אתה שואל כאן למה "יצר לב האדם רע מנעוריו" ו"מדוע דרך רשעים צלחה" .
אלו שאלות נכבדות אבל שים לב שהן אינן נוגעות רק לאנטישמיות אלא לכל הרוע וחוסר הצדק הבלתי-פוסק בעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 22:54 לינק ישיר 

אגנו

לעשר שאלות [ההודעה האחרונה והלפני אחרונה ]אתה עונה בסיסמאות ,,
מזכיר לי את עשיו שונא ליעקב..
לא ראיתי את המוסלמים שמפוזרים ודתיהם שונות מכל עם והנוצרים סובלים אפילו מעין מירכא טיפחא,
בקיצ,כל אחד ודעותיו ורגשותיו,
אגב הינך באמת עובד הייטק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 23:19 לינק ישיר 

ביליצר-

על איזה שאלות לא עניתי? אתה עצמך מודה שלכל שנאה יש מניע טבעי ואם כך ענית בעצמך על שאלותיך "השאלה מה מניע את המעשים,?למה השנאה כל כך שורשית,למה הקנאה כל כך שורשית".

ואילו שאלותיך האחרונות "למה השואה היתה חייבת להתרחש? וכו' ודוקא החוסר מוצדקות שהינך שונה ומשלש היא הנותנת את הקושי בתדירות חוסר צדק זה הנעשה" נראה לי שאינן מופנות כלפי אלא כלפי שמיא.

"לא ראיתי את המוסלמים שמפוזרים ודתיהם שונות מכל עם והנוצרים סובלים אפילו מעין מירכא טיפחא"

להזכירך, הנוצרים בראשית דרכם לפני שנעשו דת האימפריה הרומית נרדפו קשות ע"י הרומאים.
הנוצרים והמוסלמים כידוע נלחמו זה בזה הרבה במהלך ההיסטוריה (ע"ע למשל מסעות הצלב, גרוש המוסלמים מספרד)  ובמידת מה אפשר לומר שמתקפות הטרור המוסלמי כנגד המערב הן המשך מלחמה זו.
הנוצרים ברבות מארצות האיסלם כיום נרדפים ע"י המוסלמים (ע"ע הקופטים במצרים, הנוצרים בבית לחם). בעולם המערבי הנוצרי יש כיום הרבה רגשות איבה כלפי המוסלמים שגרים שם (ע"ע איסור בניית צריחי-מסגדים בשוויץ).
ההבדל העיקרי הוא שהנוצרים (משלב מסויים) והמוסלמים (מראשית דרכם) היו חזקים מאד ולכן היה קשה יותר להתעלל בהם מאשר ביהודים שהיו חלשים רוב הזמן.

ואכן אני עובד הי-טק. ובמה עוסק כבודו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 23:41 לינק ישיר 

אגנו

שוב ,בזריקת הטענה כלפי שמיא שהינך מפנה ,הנחת את הדעת לתשובה על כל השאלות ,וכל זה כי סוף סוף הבנת שמעולם לא הכחשתי מניע לשנאה רק תדירות במעשים ושורשיות לא מובנת לרמת מעשים תדירים ולכן הינך מסתפק בתשובה זו,,

מה אתה מצטט לי כאן ,מלחמות שקרו בעולם?גם היתה מלחמה בויעטנאם ,אירק ואירן נלחמו זה בזה ,נו ,באמת
מעניין שערב ובוקר שומעים בחדשות את פוגרומי המוסלמים במצרים [קופטים] על נוצריו כמו נרדפי בית לחם שפשוט מתעקשים להשאר שם כדי לקבל יום יום כותרת,,

ואני מהזאנר שלא נהנה מיגיע כפיי,

בוא נסכם ,אתה טוען שתדירות מוסברת,אני מסתפק אם תדירות שורשית יותר[בלשונך מיסטית]וחסל ויכוח .

איש הייטק אינו סתירה למליונר כמו שמזה שלא נהנה וכו, ממש לא נגזר שהינו מליונר,

תוקן על ידי ביליצר ב- 24/07/2012 23:50:12

תוקן על ידי ביליצר ב- 25/07/2012 00:08:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 23:57 לינק ישיר 

ביליצר-

"שוב בזריקת הכלפי שמיא הנחת את הדעת ,וכל זה כי סוף סוף הבנת שמעולם לא הכחשתי מניע לשנאה רק תדירות במעשים ושורשיות לא מובנת לרמת מעשים תדירים ?כל הכבוד אגנו"

לא הבנתי מה אמרת כאן. תוכל להסביר בלשון בני תמותה? אם יש כאן שאלה שמופנית אלי לא הצלחתי להבין מהי.

"מה אתה מצטט לי כאן ,מלחמות שקראו בעולם?גם היתה מלחמה בויעטנאם ,אירק ואירן נלחמו זה בזה ,נו ,באמת מעניין שערב ובוקר שומעים בחדשות את פוגרומי המוסלמים במצרים [קופטים] על נוצריו כמו נרדפי בית לחם שפשוט מתעקשים להשאר שם כדי לקבל יום יום כותרת"

שוב אינני מבין. אתה טענת קודם שהנוצרים והמוסלמים לא סבלו משנאה ופגיעה על רקע דתם. כדי להראות את טעותך הבאתי כמה דוגמאות של מלחמות ופיגועים על רקע דתי, גרוש על רקע דתי וסתם רדיפות, התעללות וחוקים מפלים על רקע דתי. על מה איפוא תלונתך?
והנה מקורות על הקופטים
http://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Copts#Sectarian attacks since 1970
ועל הנוצרים בבית לחם
http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgCommuna.asp?communaid=27557&msgid=26069861

"ואני מהזאנר שלא נהנה מיגיע כפיי"
זאת אומרת שאתה מיליונר? :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 00:05 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 00:16 לינק ישיר 

אגנו

שוב ,בזריקת הטענה כלפי שמיא שהינך מפנה ,הנחת את הדעת לתשובה על כל השאלות ,וכל זה כי סוף סוף הבנת שמעולם לא הכחשתי מניע לשנאה רק תדירות במעשים ושורשיות לא מובנת לרמת מעשים תדירים ולכן הינך מסתפק בתשובה זו,,

מה אתה מצטט לי כאן ,מלחמות שקרו בעולם?גם היתה מלחמה בויעטנאם ,אירק ואירן נלחמו זה בזה ,נו ,באמת
מעניין שערב ובוקר שומעים בחדשות את פוגרומי המוסלמים במצרים [קופטים] על נוצריו כמו נרדפי בית לחם שפשוט מתעקשים להשאר שם כדי לקבל יום יום כותרת,,

ואני מהזאנר שלא נהנה מיגיע כפיי,

בוא נסכם ,אתה טוען שתדירות מוסברת,אני מסתפק אם תדירות שורשית יותר[בלשונך מיסטית]וחסל ויכוח .

איש הייטק אינו סתירה למליונר כמו שמזה שלא נהנה וכו, ממש לא נגזר שהינו מליונר,

תוקן על ידי ביליצר ב- 24/07/2012 23:50:12

תוקן על ידי ביליצר ב- 25/07/2012 00:08:27

[/quote]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 01:09 לינק ישיר 

"שוב ,בזריקת הטענה כלפי שמיא שהינך מפנה ,הנחת את הדעת לתשובה על כל השאלות ,וכל זה כי סוף סוף הבנת שמעולם לא הכחשתי מניע לשנאה רק תדירות במעשים ושורשיות לא מובנת לרמת מעשים תדירים ולכן הינך מסתפק בתשובה זו"

לא אני זורק הטענה כלפי שמיא, היה נדמה לי שאתה מפנה שאלתך "למה היתה מוכרחה השואה לקרות?" כלפי שמיא. שהרי אני לא טענתי מעולם שהשואה היתה "מוכרחה" לקרות. אבל כנראה שלא הבנתי את שאלתך.

העובדה שלמשהו יש סיבות טבעיות אינה אומרת שהוא חייב היה לקרות (אלא אם כן אתה מאמין בדטרמיניזם מוחלט ואז כל דבר בעולם קרה משום שהוא היה חייב לקרות בדיוק כפי שקרה בגזרה קדומה). למשל העובדה שאדם מסויים נפגע מברק וודאי שיש לה סיבה טבעית אבל האם זה אומר שהוא היה "חייב" להפגע מברק זה?

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 25/07/2012 01:10:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 01:18 לינק ישיר 

אגנו

איך הגעת לדטרמיניזם,?שאלתי איזה מניעים היוו דחף עם עוצמה כל כך לא מובנת בכדי לא להרגע על כסא ממלכתו עד שימחק שם ישראל מהיקום?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עשיו שונא ליעקב,רציונלי ?או תורה מן השמים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 16 17 18 לדף הבא סך הכל 18 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.