"ואתה באמת חושב שאם היתה להם העדפה אינטרסנטית להעדיף את הערבים הם לא היו חוטפים אותה בארבע רגליו של אובמה?"
אם אובמה לא היה רוצה להבחר בשנית, ואם הקונגרס ודעת הקהל היו מאפשרים לו, אולי הוא היה זורק את ישראל לכל הרוחות. אבל אובמה הוא לא שליט יחיד בארה"ב, ויהיו אשר יהיו דעותיו לגבי ישראל והיהודים, גם הוא מוגבל על ידי דעת הקהל האמריקאית האוהדת ברובה לישראל.
אדרבא, אמור לי אתה, אילו אינטרסים קרים עתירי משקל גורמים לאמריקאים לתמוך בישראל מול הערבים?
נשלח ב-27/7/2012 14:37
אגנו
עוד ימחקו לנו כאן מרוב פוליטיקה, מה שבטוח שאף אחד לא עומד בדרכו של אובמה ממניעים של א ה ד ה ,כאומר,אובמה אל תעשה לנו את זה,כי לא נוכל לראות בצערן של ישראל,
נשלח ב-27/7/2012 18:18
ביליצר
"עוד ימחקו לנו כאן מרוב פוליטיקה"
זו אינה פוליטיקה לשמה, אלא נסיון לברר את ממדיה האמיתיים של האנטישמיות כיום.
אני ממש מתפלא עליך. אתה נראה כמו אדם רציני, אז איך אתה מתבטא בנחרצות כזו בנושא שאתה עצמך מודה שאינך בקי בו (הפוליטיקה האמריקאית)? להוי ידוע לך שכל מי שמתעניין אפילו קצת באקטאוליה ובהיסטוריה של 60 השנים האחרונות, הדבר פשוט לו כביעתא בכוחתא שדעת הקהל בארצות הברית היא באופן בסיסי אוהדת למדינת ישראל. אני תוהה מהם מקורות המידע שלך על הנעשה באמריקה שמובילים אותך לתפיסותיך המופרכות?
נכון שהאהדה לישראל אינה נובעת דווקא או רק מאהבת היהודים והיהדות. יש לה סיבות מגוונות, כמו למשל: רגשי אשמה על השואה, הערצה להישגים של מדינת ישראל, העובדה שישראל היא המדינה הדמוקרטית היחידה במזרח התיכון, תפישות נוצריות שלפיהן חזרת היהודים לארצם היא שלב מקדים והכרחי לפני חזרתו של ישו. אבל בכל אופן אי אפשר בשום אופן לטעון שהדעה השלטת בארצות הברית היא אנטי-ציונית או אנטישמית כפי שטענת כאן לפני יומיים.
אני מציע לך לעיין במאמרים הבאים לפני שתמשיך להביך את עצמך באמירת שטויות ללא כיסוי:
אינני בקיא בפוליטיקת ארה,ב ,אני כן מבין שיש אחוזים ניכרים אנטי ישראליות כמו שאני מבין שיש אינטרס משותף אנטי טרוריסטי ואולי גם אמצעי כלכלה,
הרגשת קירבה לעם ישראל אצל העם האמריקאי בכלל, נשמע לי הזוי ,בפרט ?ייתכן ,
להזכירך שבקנדה מדברים צרפתית ולא עברית,
"אפרים בן
מתי בדיוק באו הציטוטים האלה לידי ביטוי ?דינא דמלכותא דינא,וגזל עכום אסור ,
את התחמנות הגלותי[שרק סיפרו לך ולא ציטטו לך] שהיתה די מחוייב המציאות מעצם הגלות בכדי לשרוד ,אלו עבירות כלל עולמיות ,בהתחשב בזה שגם אם היו כאלה שנתפסו בתחמנותם שהביאו לידי איבה ,הרי אלו העבירות חוק היחידות שבהם יוכלו להאשם ,,ע,ע בית הסוהר בארצינו ,כך גם היה שם והרבה פחות"
הרעיון שיש הבדל ביחס בין גוי ליהודי (כל מקום שכתוב אחיך הכוונה ליהודי) הוא העומד בבסיס השנאה ליהודי כי ההבדלה הזאת עובדת בשני הכיוונים. ומה שאמרת על בתי הסוהר הרי כל אסיר יודע שעשה עברה ורק מצטער שנתפס, אבל היהודים בגלות מצאו אסמכתאות להיתר (ואולי להידור מצווה) בדיוק כמו החרדים היום שאצלם זה מצווה לקחת ולרמות את המדינה כמה שיותר.
נשלח ב-29/7/2012 18:17
ביליצר-
אם כך אני חוזר ושואל אותך לדעתך:
1. האם הדעה השלטת בארצות הברית היא אנטישמית? 2. האם הדעה השלטת בארצות הברית היא אנטי-ציונית?
ב26.7 ענית על כך: "הגבתי,הפומביות של הדעה השולטת היא אנטי ציונית ולא מה שמסתתר מאחוריו ,קרי,אנטישמיות, כמו כשיסקרו סקר על סלידה או אי סלידה מהכושים וכדומה תוכל להבין הרבה אחוזי מעמידי פנים מתחסדים, ממשלת ארצות הברית עדיין עומדת,ע מ ד ה לצידינו,בניגוד לשאר, אין לזה קשר לשאר אמצעי התקשורת שבמדינות ארצ,הב"
מה אתה חושב על כך כעת?
נשלח ב-29/7/2012 21:43
אפרים בן
עניתי על כך שהתיאוריה והפרקטיקה לא גרו זה לצד זו, הכונה לבתי הסוהר הוא שהמספרים שאתה פוגש באגף הדתי מול החופשי ,הוא זה שמשקף לך את המספרים באירופה שקשורים לפשיעה וכו, הרעיון ההבדלי שהצבעת עליו אכן באה לידי ביטוי בתקופת ביקורת התלמוד לצנזורה, אנחנו מדברים כאן על העקביות החוזרת ,
אגנו
שוב ,אענה בשאלה ,איך התקשורת הכלל אמריקאית שב50 וכמה מדינותיה מתייחסת לישראל כשהיא רואה למשל הרג של ילדים ונשים בעזה? על מה הויכוח?בשמחה אקבל את זה שרוב האמריקאים אוהבים אותנו ולא בטוח שחייבים לנפץ את אמונתך בכך ,אני בכל אופן מקטני אמנה באהבה זו,,
נשלח ב-29/7/2012 22:01
ביליצר- "שוב ,אענה בשאלה ,איך התקשורת הכלל אמריקאית שב50 וכמה מדינותיה מתייחסת לישראל כשהיא רואה למשל הרג של ילדים ונשים בעזה?"
תלוי בנסיבות של ההרג ובכלי התקשורת, אבל באופן כללי בהבנה שזה מה שנקרא collateral damage , בעיה שגם האמריקאים עצמם נתקלים בה במלחמותיהם באפגניסטן ובעירק.
"על מה הויכוח?בשמחה אקבל את זה שרוב האמריקאים אוהבים אותנו ולא בטוח שחייבים לנפץ את אמונתך בכך ,אני בכל אופן מקטני אמנה באהבה זו,,"
אדרבא, נפץ את אמונתי בכך. כיצד אתה חושב לעשות זאת?
אגב, עולה בדעתי שחלק מהויכוח מקורו באי-הסכמה לגבי ההגדרה של מהי אנטישמיות. איך אתה מגדיר אנטישמיות?
נשלח ב-4/8/2012 21:33
ביליצר-
אני חוזר על שאלתי. מהי הגדרת האנטישמיות בעיניך?
האם למשל כל מי שאינו מאמין שהיהדות היא דת האמת היחידה הוא אנטישמי?
נשלח ב-4/8/2012 21:53
אגנו שבוע טוב
מאיפה שלפת את זה,? אנטישמי הוא כל אחד שרואה בך איום על קיומו ,שלוותו והתנהלות חייו,
נשלח ב-5/8/2012 00:51
ביליצר-
שים לב שההגדרה שלך היא מאד סלחנית. למשל בריטי גוי שיושב בפאב ורואה ידיעה כלשהי על יהודים בטלוויזיה ומפטיר בטרוניה "שוב היהודים האלה.. נמאס לשמוע עליהם..." וחוזר לענייניו, וכל "שנאתו" ליהודים (גם ברגשותיו הפנימיים) מתבטאת אך רק בהתבטאויות שכאלו (שפשוט הוא חושב שמדברים עליהם יותר מדי) - לא יחשב כאנטישמי לפי הגדרתך.
ועל כן אני תוהה מאד - האם אתה באמת חושב שרוב בני האדם בעולם היום רואים ביהודים איום על קיומם, שלוותם והתנהלות חייהם?!
נשלח ב-5/8/2012 03:03
דעת הקהל בארה"ב ברובה אוהדת לישראל, אם כבר יש אנטי.. באמריקה הוא בעיקר אנטי-מוסלמי ואנטי-ערבי. אין גם צורך להגזים במידת האנטי ישראליות באירופה, אחרי הכל מדינת ישראל נהנית מקשרים כלכליים טובים מאוד עם אירופה (יותר מאשר רוב המדינות האחרות), כפי שיש באירופה שמאל אנטי ישראלי יש מפלגות שמרניות וימניות-פופוליסטיות שתומכות בהתלהבות בישראל. זה עוד לפני ההבחנה בין אנטי-ישראליות לאנטישמיות.
נשלח ב-5/8/2012 12:38
אגנו
מה שתיארת הוא בדיוק הוצאה משלוה,אלא שרחוק מהעין רחוק מהלב כל עוד אתה כאן ולא בשכונתו, רוב העולם לא אוהב אותנו ,בלשון המעטה ,, אין לך שום אינדיקציה מלבד לחיות שם תקופה או פשוט לקרוא את מפת התקשורת העולמי,
נשלח ב-5/8/2012 13:18
ביליצר-
זה שבן אדם יוצא משלוותו בגללך זה לא אומר שהוא רואה בך איום.
אני אכן לא חייתי בחו"ל, אבל טיילתי בעבר שלושה שבועות באירופה עם קבוצת ישראלים דתיים (לא חרדים) ואני לא יכול לזכור שנתקלתי באף גילוי של אנטישמיות.
אני מבין שכבודו חי בחו"ל זמן ממושך? כמה זמן חיית שם והיכן בערך?
נשלח ב-5/8/2012 13:25
איום על שלותו , איך הרגשת בטיול ?מבטי WELCOM??או שהיית מחופש? אני יליד אירופה,,