הלשון שלך קצת מפותלת - מה זה "איום על שלוותו"? אני מניח שמה שרצית לומר הוא שאנטישמי הוא מי שרואה ביהודים איום על קיומו, אורח חייו או שהיהודים מפריעים לשלוותו.
לא הייתי מחופש, ולא הרגשתי שמישהו מתעניין בי באופן מיוחד לטוב או לרע.
כמה שנים חיית באירופה? ועם כמה גויים היית במגע?
נשלח ב-5/8/2012 13:38
אגנו
פרטים אישיים במקום אחר, בכל אופן ההרגשה אינה ביתית במובן הרע של המילה מלבד שכמובן שהייתי זוכה לקריאות גנאי, האם לא היה אפשר לטעות בך שאהינך יהודי?
נשלח ב-5/8/2012 13:43
ביליצר-
כל מי שבא במגע ישיר עם הקבוצה היה מודע לכך שזו קבוצה ישראלית. דברנו בעברית, וחלק מהזמן הגברים הלכו עם כיפות (חלק מהזמן לבשנו כובעים בגלל השמש - זה היה בקיץ).
בכל אופן - כמה מתוך הגויים שבאת איתם במגע קראו לעברך קריאות גנאי?
נשלח ב-5/8/2012 20:16
אגנו
כמה גויים,,,,יותר מידי
נשלח ב-5/8/2012 21:02
ביליצר- תנסה לבטא את זה באחוזים
נשלח ב-6/8/2012 00:06
אגנו
נו באמת...
נשלח ב-6/8/2012 00:08
ביליצר
באמת. כל הגויים שפגשת קראו קריאות גנאי? חצי מהם? רבע?
נשלח ב-6/8/2012 00:23
אגנו
הרבה יותר מהכמות שקיבלו יהודי גרמניה כמה שנים לפני שרצחו אותם,,ויותר מכך ,שם גם הקדימו לך בוקר טוב,,
אגנו ,נשמע שאתה עושה עבודת דוקטורט,
נשלח ב-6/8/2012 00:34
ביליצר למה אתה לא יכול לענות תשובות פשוטות כמו בן אדם נורמלי? אותך רצחו? בסך הכל ביקשתי הערכה מספרית פשוטה. יש אנשים ששום עובדות לא יצליחו לבלבל אותם...
נשלח ב-6/8/2012 00:46
אגנו
זה המספר הכי מדוייק שאוכל לתת לכבודו,
נשלח ב-6/8/2012 00:48
ביליצר טוב אני מבין שמבחינתך אתה חי בעולם שבו כולם שונאים אותך רפואה שלמה
נשלח ב-6/8/2012 00:55
יא אנטישמי.......(-:
נשלח ב-7/8/2012 17:49
ביליצר האם אתה מסכים שלפחות מתקופת גלות בבל התפישות הבאות היוו חלק (משמעותי) מהדת היהודית:
א. יש רק אל אחד בעולם - הוא אלוקי ישראל - וכל אלילי העמים השונים אינם אלא הבל ורעות רוח
ב. העם היהודי הוא העם הנבחר
ג. העם היהודי צריך להתבדל מהעמים האחרים ולא להתחתן בהם (אלא אם כן הם עוברים לדת היהודית)
ד. עבודת האלילים (שזה כולל את כל הדתות האחרות שהיו קיימות בתקופת גלות בבל ורוב תקופת בית שני) היא חטא חמור בין אם ליהודי או לגוי
ה. בארץ ישראל (לפחות) מצווה להשמיד את כל המתקנים והחפצים המשמשים לפולחן האלילי (לפחות באופן עקרוני, גם אם לא תמיד באופן מעשי)
נשלח ב-7/8/2012 20:14
אגנו
אתה חוזר כאן לתקופה לא רלונטית להיום,
ובכל זאת ,בהנחה שגם מאמינים באלוקי ישראל השיתוף לא נאסר לבני נח,
העם היהודי אכן התבקש על ידי עזרא להתבדל,
ואכן תחת ממשלת ישראל החוק היה לגדע כל זכר לעבודה זרה אם כי הנתונים של מי ,והאם,מתי ,על מי,ואיך,זכורים לי בעיקר בתקופת יהושוע באופן מעשי,,של אלילי כנען,
תוקן על ידי ביליצר ב- 07/08/2012 20:33:47
נשלח ב-7/8/2012 20:33
ביליצר לא שאלתי אם זה הלכה למעשה היום, אלא אם זו ההשקפה (בעבר וכיום) וההלכה (בעקרון גם אם לא למעשה). אני מבין שאתה מאשר.
האם אתה חושב שהגויים בתקופת בית שני לא היו מודעים לזאת?