בית פורומים עצור כאן חושבים

עשיו שונא ליעקב,רציונלי ?או תורה מן השמים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2011 10:26 לינק ישיר 

פי
עשיו התחיל באמת לשנוא את יעקב- מי מאתנו היה נוהג אחרת. אבל בסופו של דבר- עשיו בא לקבל את פניו נישק אותו ורצה להרעיף עליו רק טוב.
הפחד של יעקב ממנו ושליחת המנחה- נבעו אך ורק ממצפונו של יעקב. על מה שהוא עשה לאחיו.

הסברת למה ע"ה שונא ת"ח- אבל לא הסברת למה ת"ח שונא את הע"ה שנאה כה תהומית. שונאים ממי שמפחדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 14:27 לינק ישיר 

"המציאות מראה כי אין אף סיבה אחת נכונה, השנאה הזו חסרת כל סיבה. הוא מה שאמר רבי שמעון בר-יוחי: "הלכה בידוע שעשו שונא ליעקב" (ספרי במדבר סט). סגנון דבריו של רבי שמעון בר-יוחי תמוה לכאורה, כי מה שייך לומר ש'הלכה' היא, היה לו לומר 'ידוע' שעשו שונא ליעקב. מה פשר הביטוי "הלכה"? על זה אמר הגאון רבי מנחם זמבא זצוק"ל הי"ד, שבא רבי שמעון בר-יוחי לומר לך: אל תחפש טעם לדבר, זו הלכה פסוקה ללא טעם. רבי שמעון בר-יוחי תמיד "דורש טעמא דקרא", מחפש טעם לכל מצוה, וכאן הוא בא לומר, שאל נא תחפש טעמים והסברים, שכן אין כאן טעם. זו מציאות עמוקה ללא טעם. "

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=148

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 15:09 לינק ישיר 

צענע ,סוף סוף אחרי יעקב מישהו עם תשובה עניינית,וכן יראו ויעשו.

ירוחם,יקרבו ימי אבל אבי וכו,לזה אתה מתכוין מי היה נוהג אחרת,אתה שם את עצמך כפוטנציאל לעוד סיפור רצח שהיה לנו השבוע על ברכה שלא קוימה או התקבלה מהרב.בינתים אינך חשוד בעיני ,אבל יש הפתעות כמו שרואים.מודה ועוזב ירוחם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 15:55 לינק ישיר 

[ביליצר,

ענייני ענייני, אבל מבוסס על טעות סופרים פשוטה בתוספת להתעלמות (מכוונת, ככל הנראה) מהקשרו של המשפט המצוטט לעייפה...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 16:23 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
אמשלום ותלמיד ה ל כ ה עשיו שונא ליעקב,לא זכור לכם,?

[ביליצר,

אני מניחה שאתה מתכוון לציטוט השגוי מן הספרי, המפרש מדוע נקודה המילה "וישקהו" - "ר"ש בן יוחי אומר: הלכה בידוע שעשו שונא ליעקב, אלא נהפכו רחמיו באותה שעה ונשקו בכל ליבו".
האם יפתיע אותך לגלות שבכל כתבי היד של מקור זה אין מופיעה המילה "הלכה" אלא פשוט הל' שהוא קיצור הגיוני למדי של המילה "הלא", שאף מסתדרת טוב יותר עם תחביר המשפט הנדון ועם תוכנו? (שהרי לביטוי "הלכה בידוע" אין שום משמעות בעברית - אם זו הלכה, מה הקשר ל"ידוע", ואם זה "בידוע" מה עניין הלכה לכאן?). נראה שהמדפיסים לא הכירו קיצור זה וכאשר ראו את צירוף האותיות הל' החליטו שיש לפתוח אותו כ"הלכה

בקיצור, אפשר לדבר על שנאתו הידועה של עשו ליעקב, כפי שעשה רשב"י (אם כי כדאי לשים לב שהוא אמר זאת דווקא כדי לומר כאן את ההיפך! שבמקרה זה עשו אכן אהב את יעקב בכל ליבו), אבל להזכיר "הלכה" בתוך כך זו שגיאה רעיונית המבוססת על טעות סופרים.]

אמשלום
גם אם אכן מדובר בט"ס לא הבנתי מה ההבדל (מבחינת משמעות ההגד)בין המילה הלא לבין המילה הלכה.
הרי מה שרצה רשב"י לומר שידוע שעשו שונא ליעקב(פרט לרגע המסוים הזה שהוא נשק אותו בכל ליבו.)
ולכן,שלא כדברייך, הוא לא אמר כאן את ההפך אלא הוא אמר את הכלל שידוע שעשו שונא ליעקב.(והיוצא מן הכלל לא מלמד על הכלל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 16:29 לינק ישיר 

משל,ר מנחם זמבה לא חידש את הטיעון על ידי הספרי ,זה רק סוג של תוקף לטענה שבכל הדורות עם ישראל טען שאין שום הסבר לשנאה מעבר שעשיו שונא ליעקב,רק שהוא הוסיף קצת מלח עם המילה הלכה,דהיינו חוק בלי טעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 16:37 לינק ישיר 

תיקון,לא חידש על ידי המילה הלכה שבספרי,רק נתן תוקף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 16:40 לינק ישיר 

בליצר
הוא אמר את זה בליבו-הוא רק אמר. כל אדם נורמלי מאחל לפעמים מות לאחר ויש גם הרוצים לרצוח את המתעלל בהם או לא עושה בדיוק מה שהם רוצים. ראה הרוצח של רבי אלעזר- העצות לא סיפקו אותו- אזי נדון את כל משפחתו ועמו כרוצחים.
.
הכבוד שנתן עשיו לאביו עורר אצל הרבה מחז"ל קנאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 16:48 לינק ישיר 

לביליצר

אם השאלה שלך היא האם אכן צדק רשב"י בקביעתו?

ההסטוריה מוכיחה שהוא טעה .

היהודים תמיד בידלו את עצמם בלבוש,שמות ותלבושות ואנשים בד"כ שונאים את השונה מהם.

היהודים חשו שהם עליונים מהגויים כי רק הם העם הנבחר וברור שהעמים שסביבם לא אהבו את הרעיון.

כתוצאה מהבידול הזה נגרמו עוותים שונים(כגון ההכרח של היהודים לעסוק במקצועות כמו הלוואה ברבית וכד') מה שהגביר ,במעגל קסמים,את השנאה .

(וזה רק על קצה המזלג)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 21:57 לינק ישיר 

ירוחם הטיעונים האלה כל כך לא מתאימים לרמה שלך.חוץ מזה ,פרשה שלמה של וישלח יעקב מלאכים ,המתנות ,החלוקה של המשפחה,ויירא וייצר יעקב,קטונתי מכל החסדים,כל זה ראה יעקב אבינו ברוח קדשו בגלל אותו הרהור של לבו של עשיו שהיה שנייייים קודם, ולכן חשש שהוא בא להרוג אותו נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 22:18 לינק ישיר 

צענע ,מקדש ראשון ושני נחרבו בארצם של היהודים ,היטלר ימח שמו וזכרו ,רצח את היהודים כשרוב רובו של פולין גליציה גרמניה,קרי ברלין,ליטא,היו כבר נראים כמו כל הגוים,ודוקא בגללם שהצליחו להיות שופטים ובנקאים ומעורבבים בתוך החברה הגרמנית הוא שנא אותם .רוב העמים כיום ששונאים ומתנגדים לנו ,לא בטוח שראו פעם במציאות יהודי בחזות חרדית,וגם אם כן ,המראות בטלויזיה שהם רואים מישראל הם לא כאלה,גם לא כל הפמליות שטסות ערב ובוקר לחול,חברי כנסת ראשי ממשלה ושרים שמתנהלים מולם כולם דתיהם אינם שונות מכל עם,
מבחינת המלוכות והממשלות שגירשו את היהודים בכל עת ,היו להם סיבות מספיק טובות להשאיר אותם דוקא,היהודים הכניסו כסף לקופות ,לא היה אלימות ורציחות ופריצות שהיה צריך להתמודד איתם,ותמיד נהנו מהם עצות ותושיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 23:35 לינק ישיר 

בליצר

אכן כן כל תחושת הפחד של יעקב היתה תחושתו האישית הפנימית שנבע מרגשי האשם שהוא חש כלפי עשיו לאור מה שהוא עולל לו.
אגב שאלה אתה הרי מסכים כי שבעים פנים לתורה.  יד על הלב תחשוב לבד עם עצמך ביושר- כמה פנים אתה מכיר? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 00:14 לינק ישיר 

ירוחם,אתה מעייף אותי,וישובו המלאכים וכו,וגם הולך לקראתך וארבע מאות איש עמו,לשחק שש בש.
ויגד לרבקה,ותאמר אליו הנה עשיו אחיך מתנחם לך להרגך,ועתה בני שמע בקלי וקום ברח לך וכו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 10:47 לינק ישיר 

אתה עייף י האמת ודעה שונה מעייפת- עשיו רק חשב- אבל אבותנו השבטים עשו, זרקו את יוסף לבור מלא  נחשים ועקרבים,
ולאחר מכן מכרו אותו לעבד עבדות באותם הימים שווה למוות. גם אותם אתה שופט כך. עשיו רק חשב רק דיבר כמו כולנו, אם מעצבנים אותנו אפילו פחות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 13:38 לינק ישיר 

עכשיו כבר נרדמתי ,וחולם על זה שאני בורח מירוחם כי אמא שלו גילתה לי שהוא עומד להרוג אותי,אני נעלם לשלושים שנה,ואז בדרך חזרה מספרים לי שהוא יוצא לקראתי עם ארבע מאות איש,כולי ליטרים של זעה קרה מפחד מוות,ואז פתאום אני נרגע ,אה אני סתם מפנטז,ירוחם בחור טוב ,הוא אפילו היה עורך דין של דהן והיה מוכן לשבת במקומו בכלא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עשיו שונא ליעקב,רציונלי ?או תורה מן השמים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 16 17 18 לדף הבא סך הכל 18 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.