|
|
| נשלח ב-3/8/2011 14:01 |
|
| |
עכשיו כבר התחלת לכתוב לא לענייו היה שלום- עלה והצלח בדרכי ה' ובעיקר בתורות רבותיך. שהאביסו אותך
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 14:08 |
|
| |
אמן,עכשיו כתבת לענין,חוץ מהרישא.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 14:10 |
|
| |
וירוחם שנישאר רק חברים ,כי אתה לא עשיו ,וגם אם כן,אני לא יעקב
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2011 16:05 |
|
| |
האם לכל המטילים ספק בתורה ואמונה באמת קשה להתמודד עם שאלת האשכול,?לא ראיתי מהם אפילו תגובה אחת.קשה להאמין ששאלת מליון הדולר של כל הדורות לא ראויה לתגובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2011 18:37 |
|
| |
איזו שאלה הרי הוכיחו כאן כי זה טעות סופר. ואם זה לא הוכיחו כי הדבר לא נכון זו עוד אמירה בלי בסיס ותוכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2011 20:37 |
|
| |
שלום.
אני מבקש להביא שיר מופתי של היינריך היינה על היחס בין היהודי והנוצרי. שימו לב גם לחזון שבסוף
אל אדום! | An Edom | | | כאחים כבר שנות אלפיים | Ein Jahrtausend schon und laenger | זה את זה נושא, סובל; | Dulden wir uns Bruederlich; | כי אנשם סובל הן אתה, | Du, du duldest dass ich atme, | ואני - כי תשתולל. | Dass du rasest, dulde ich. | | | לפעמים רק, בדור רב חשך, | Manchmal nur, in dunkeln Zeiten, | באה רוח מוזרה בך: | Ward dir wunderlich zu mut, | באהבת-אל כפותיך | Und die liebefrommen taetzchen | טבול בדמי טבלת, אח. | Faerbtest du mit meinem Blut. | | | אך כעת ידידותינו | Jetzt wird unsre Freundschaft fester, | תרב - עצומה היא; | Und noch taeglich nimmt sie zu; | כי אני גם זעם התחלתי | Denn ich selbst begann zu rasen, | וכמותך כמעט אהי! | Und ich werde fast wie du. | | | (תרגם י.ל. ברוך) |
לשנאת היהודי יש ביטוי מטפיזי המופיע ברגע המכונן הראשון ולא שמים לב אליו:
'וירד העיט על הפגרים וישב אותם אברם'
אלהים, אברם, הפגרים,
והעיט
אפשר שלולא אותו עיטה יורד לנעוץ צפורניו לא היו בני אברהם קימים. בכל מקום שקיבלו אותם שם התבוללו מרצונם.
העיט, האויב המטפיזי שלהם אילץ אותם לשמור על זהותם.
עודד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2011 21:37 |
|
| |
ושם ישנת הלילה ?או שגם זה טעות סופר?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 15:29 |
|
| |
בניגוד לאשכול השכן על סוד השרידות שאינני מסכים כלל שיש בו מן הסוד
וכדלהלן ..........
גרמני שיעזוב את ארצו כבר אינו גרמני ,יהודי בכל מקום ישאר יהודי ,
גבולות ההתבללות ,
דתיהם שונות מכל עם ,שמם לשונם ולבושם,
גאות יחידה ,עם הנבחר,
הרדיפות דוקא חיזקו את אדיקותם בבורא כדי להנצל ,
הליכה כצאן לטבח משאירה לזהותו של הבן אדם כבן אנוש רק את אמונתו האיתנה והתנגדותו להמיר דתו,
א ב ל ,,,מה שעדיין בלתי נתפס בעיניי הוא השנאה הרדיפות והרציחות התמידיות בכל דור ודור כדי לכלותינו,ולא משנה אם העם היהודי כבר דומה לשאר העמים [קרי,גרמניה הנאצית]ואפילו מדינת ישראל,,
אחרי הכלל שנאמר לפני אלפי שנים ,,,עשיו שונא ליעקב,,,
תוקן על ידי ביליצר ב- 15/07/2012 15:31:20
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 15:36 |
|
| |
בליצר תעשה ניסוי לך לטייל ברומא או עיר קתולית אחרת, וראה כמה יתנכלו לך, (אני מדבר על הנוצריים האיטלקים)
עכשיו בקש מנזירה וכומר בלבושם המסורתי לטייל בבנ ברק למשל. מה דעתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 16:18 |
|
| |
"מאות מיליוני יהודים שנטבחו במשך כל הדורות" - לא נסחפנו קצת? הייתי מעריך שלא יותר מ20 מיליון, וכנראה הרבה פחות, לא שזה משנה הרבה שהרי כל אדם הוא עולם מלא, אבל בכל זאת כדאי לדייק.
ולגופו של עניין ההסבר שהובא למעלה נראה לי מספק.
תחילתה של שנאת היהודים היתה בכך שהיהודים התבדלו, ראו עצמם כנעלים על השאר וזלזלו במופגן באמונותיהם של עמים אחרים. התנהגות כזאת (בין אם היא מוצדקת או לא) מעוררת באופן טבעי שנאה אצל הזולת (ושוב אינני אומר בכך שהדבר מוצדק, אבל הוא טבעי). לאחר אלפיים שנה ששנאת היהודים משלה בכיפה מסיבות אלו, והפכה לחלק מוטמע במסורות הדתיות והחברתיות של העמים השונים, הרי שגם כעת בעת החדשה כאשר רוב העם היהודי התנער מהתנהגויות אלו שעוררו את השנאה מלכתחילה עדיין היא אינה גוועת באופן מיידי, שהרי מסורות עתיקות ומושרשות אינן יכולות להעלם בבת אחת, גם כאשר הטעמים שהולידו אותן מלכתחילה נעלמו ברובן. ומי כבאי פורום זה יודע זאת :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 16:39 |
|
| |
ירוחם האם תוכל להצביע על א ח ד מיהודי תושבי עיר העתיקה שקרא אי פעם קריאת גנאי או התנכל לעשרות הכומרים ונ זירות שמסתובבות שם בין הרגלים,או האם א ח ד ממליוני הגוים התיירים שבאים לבקר בארץ במשך השנים התלוננו על אנטיות מצד יהודים?האם הותיקן עשה פעם טקס קבלת פנים ועצירה מדינית ותקשורתית לרב ראשי כפי שעושים כאן בישראל לאידיוט הזה יוחנן המטביל כאילו אלוקים הופיע מהר פארן, וכן ,הייתי בשוייץ ,הולנד ,צרפת,בלגיה,,,בכולם, לא אחת קראו לעברי ,,יהודי מלוכלך,, והרגשתי שם מאויים,ויעידו מאות התקפות אנטישמיות ורציחות במקומת אלה,,,
ומעל הכול לא הבנתי איך זה מתקשר לאין סוף פוגרומים והשמדות בכל דוד ודור ,מדינה ומדינה ,וכשמתמעט סיבת הדת זה עובר לגזע,האם את זה רצית להסביר על ידי טיול ברומא??
אגנוסטיק,
זילזלו במופגן ?ההיפך הוא הנכון ,זלזלו ועדיין מזלזלים בנו,, אין ספק שבאמתחתי סיבות נקודתיות רציונליות ,א ב ל האינסופיות הזאת והסיבות שהיו מתאימות גם לשאר עמים ועדיין לא סבלו על ידי אותם סיבות, ביחד עם סתימת הגולל לסברות כשהגזע היותה הסיבה לרצח עם הגדול אי פעם ,קשה להגיע למסקנות רציונליות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 16:47 |
|
| |
לביליצר- לא הבנתי את אמירתך - "זילזלו במופגן ?ההיפך הוא הנכון ,זלזלו ועדיין מזלזלים בנו".
אני אמרתי שהיהודים זלזלו במופגן באמונותיהם של עמים אחרים. היום רובם של היהודים כבר לא מזלזלים במופגן באמונותיהם של עמים אחרים, אף כי במגזר החרדי עדיין עושים זאת. וכך למשל שומעים לפעמים על בחורי ישיבה שיורקים על כמרים בעיר העתיקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 17:11 |
|
| |
אגנו, היהודים לא היה להם את הקרדיט בגולה לזלזל באמונותיהם של דתות אחרות , על יריקות לא שמעתי ,אם יש כאלה הם כמובן בגלל שאצלינו הצלב הגדול על בגדיהם וכובעיהם במדינת היהודים נתפס כפרובוקציה ישירה וגם ע,ע המסיונרים שהיהודים בגולה לא הואשמו בהם ואדרבה הספחת מאיימת,,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 17:25 |
|
| |
ביליצר,
לגבי היריקות ראה:
http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1558097
וכמו שאתה רואה את "הצלב הגדול על בגדיהם וכובעיהם במדינת היהודים" כפרובוקציה שמצדיקה יריקה, כך יאמר האנטישמי המצוי באירופה שהלבוש החרדי הבולט שלך בארצו הלא-יהודית (בהנחה שאתה חרדי ואתה לובש לבוש כזה גם בחו"ל) הוא פרובוקציה בעיניו ולכן הוא קורא לך "יהודי מלוכלך" כפי שהתלוננת קודם.
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 15/07/2012 17:26:31
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 17:37 |
|
| |
לביליצר - עוד לגבי הזלזול החרדי בגויים היום
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4231696,00.html
אמנם אפשר לומר על דרך ההלצה שאולי יתד נאמן (מדובר על היתד הישן) זייפו את דבריו של הרב שטיינמן כדי להשחיר את פניו במסגרת מאבקי הירושה בעולם הליטאי, אבל בכל אופן לא ראינו שמישהו מהמיינסטרים החרדי גינה את הדברים או הסתייג מהם.
|
|
|
|
|