בית פורומים עצור כאן חושבים

עשיו שונא ליעקב,רציונלי ?או תורה מן השמים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2012 22:29 לינק ישיר 

אגנו

על פי התיאורים בספר במדבר דברים ופרשנות חזל היו גם היה,
עמון ,מואב ,סיחון ,עוג ,אמורי וכו,בלק ,בלעם,ואגרשנו מן הארץ,עמלק וכו,החטאת העם וכו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2012 22:35 לינק ישיר 

בליצר
לכל אלו שבזכרת היתה סיבה הגיונית לשנאת ישראל- השנאה שלהם בא מפחד, פחד שישראל יכבוש את ארצם  ישמי ויגרש אותם  מאדמתם כפי שבאמת היה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2012 22:50 לינק ישיר 

ביליצר-
כפי שאמר ירוחם לכל העמים אלו היתה סיבה טבעית לחשוש מפני ישראל ולהלחם בהם, כמו למשל האינדיאנים באמריקה כנגד הלבנים.
האם אתה רואה צורך בהסבר על טבעי כדי להסביר את מלחמתם של עמים אלו בישראל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2012 22:51 לינק ישיר 

ירוחם

את התשובות האלו כמובן הנני מכיר ועדיין התורה וחזל לא קיבלו סברא זו כמצדיק את מעשיהם,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2012 22:56 לינק ישיר 

אגנו

כנל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2012 23:12 לינק ישיר 

התורה? אני מבין חז"ל. אבל איפה בתורה? על המצריים התורה מספרת אבל היתר היו מאוימים על ידי ב"י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2012 23:23 לינק ישיר 

התורה..
עמון ומואב,על דבר אשר לא קידמו אתכם ,
צרור את המדינים,
עמלק,,אשר קרחה בדרך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2012 23:39 לינק ישיר 

לכל אלו היתה סיבה סבירה והגיונית לא לתת לחם ומים- לאויב שעומד לכבוש את ארצם ואכן עשו זאת
וכן מדין ועמלק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2012 23:50 לינק ישיר 

ביליצר כתב:

ירוחם

את התשובות האלו כמובן הנני מכיר ועדיין התורה וחזל לא קיבלו סברא זו כמצדיק את מעשיהם,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 00:14 לינק ישיר 

ביליצר,

אני רואה שמתפתחת כאן אי-הבנה בינינו.

1. כשאני אומר שיש סיבה טבעית/אנושית לאנטישמיות אני לא מתכוון לכך שזו סיבה מוצדקת מוסרית! אלא אך ורק שזו סיבה שתואמת את הפסיכולוגיה וההיסטוריה האנושית כפי שאנחנו מכירים אותה גם ממקומות אחרים.

2. אתה צריך לצאת מתוך הנחה שאתה מתווכח עם אנשים שאינם בהכרח מקבלים באופן אוטומטי כל מה שכתוב בתורה או בחז"ל כאמת עובדתית, ולכן אתה יכול להשתמש בויכוח רק בעובדות היסטוריות שמקובלות גם על מי שאינו בהכרח מאמין בכל דברי התורה וחז"ל. אם אינך מניח הנחה זאת הרי שאין כל טעם בויכוח - הרי יש לך את מאמר חז"ל "הלכה בידוע שעשיו שונא ליעקב" ואם כן פשיטא שכל מי שמקבל את דברי חז"ל כעובדה שאין להרהר אחריה יסכים איתך מייידית, מבלי שתצטרך להביא שום הוכחה היסטורית.

לכן אני חוזר אל השאלה המקורית של הדיון ומנסח אותה מחדש:
האם ניתן להסביר את תופעת האנטישמיות כפי שהיא מתוארת במקורות ההיסטוריים המקובלים על כופרים ומאמינים כאחד כתוצאה של תהליכים פסיכולוגיים-חברתיים-כלכליים-היסטוריים טבעיים ומוכרים או שחייבים להסביר אותה על ידי התערבות של כוח על טבעי ש"שתל" אותה בקרב הגויים?

האם אתה מסכים לניסוח זה של השאלה?

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 18/07/2012 00:37:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 00:39 לינק ישיר 

ביליצר-
שים לב שתיקנתי את נוסח השאלה - השמטתי כל איזכור של המילה דת כדי למנוע בלבולים וויכוחים מיותרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 00:55 לינק ישיר 

אגנו,לא שכחתי אותך ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 02:29 לינק ישיר 

אגנו

כמדומני שדי השתדלתי לענות על ראשון ראשון ועל א ,א,
הבילבול שהינך מייחס לי היא כנראה שורת האינקויזיציה [חבל שאינך מסביר זאת בעצמך]שהוספתי לעיל,[בכונה תחילה]
אופי התמימות שייחסת לי לגבי אמונת המתוכחים דוקא מחמיאה לי ,אבל לא אשקר לך,לא חשבתי שהויכוח כאן הוא עם דוגלים בקנאות על תורה מן השמים ודברי חזל ברוח הקודש,אבל אם הטיעון ,,התורה וחזל לא חשבו כמוך ,,לא מדבר אליך ,אז תהיה בוגר  ותגיד ,,לא מאמין בהם,,,
בינתים את הנתונים על אותם מלחמות יש לנו רק מהתנך עם פרשנות תנכית וחזלית ,מלבד השערות אין לך בעצם שום הוכחות להצדקת כל אינדיקציה אחרת מחוסר נתונים,

כפי שהקדמתי ,,סיבות נקודתיות יש לרחצה,,הבעיה היא המכלול האין סופי של כלל הרדיפות ,,בצירוף השואה האחרונה ודומיו שדי הפכה את קערת הסיבות על פיה,
ולכן אם זרח עליך השמש בלדגול שהכול מוסבר בסיבות ,לחיי,
אני בכל אופן עדיין סקפטי,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 02:49 לינק ישיר 

ביליצר-
לא ענית על שאלתי האם אתה מקבל את הניסוח החדש של נושא הדיון? אחרת אין טעם בהמשך הדיון.
באמצע אשכול זה כתבת:

"האם לכל המטילים ספק בתורה ואמונה באמת קשה להתמודד עם שאלת האשכול?"
אם אתה מנסה להוכיח למפקפקים באמיתותם המוחלטת של דברי התורה וחז"ל שהאנטישמיות היא תופעה ממקור על-טבעי תוך הסתמכות על אמונה באמיתותם המוחלטת של דברי התורה וחז"ל כחלק מההנחות של הטיעון, הרי שלא עשית ולא כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 08:56 לינק ישיר 

אגנו

מסכים,

אם כבודו מנסה להגיד שהוא אחד מהמפקפקים שיש להם תשובות ברורות טבעיות הרי שעמדת בהם בכבוד,,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עשיו שונא ליעקב,רציונלי ?או תורה מן השמים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 16 17 18 לדף הבא סך הכל 18 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.