|
|
| נשלח ב-3/8/2011 10:31 |
|
| |
אז וודאי שהדרא קושיה לדוכתא, בשביל מה צריך את האינפורמציה, ואם תאמר שהיא בשביל העתיד, א"כ בעתיד ההחלטה היא מושכלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 10:48 |
|
| |
בעל
זה באמת לא יהיה חכם לדון על מדעי המח שלא אני ולא אתה ולא החוקרים יודעים עליהם כמעט כלום. מה שנראה מההרצאה הוא כי ההחלטות של האדם אינם תוצאה של מחשבה והחלטה חיצונית. אלא פעילות אוטומטית של המחשב שבמח. כלפי האיפורמציה הנאספת אליו.
המחשב מכיל נתונים של האדם. החל בנתוני תורשה. חינוך, ידע והשכלה, וכן אופי, תכונות מולדות ונרכשות. ועל פיהם הוא מחליט אוטומטית. לפי מה שנראה לו טוב ביותר עבורו. ואז הוא קובע כיצד לפעול, ומשגר את האינפורמציה הזו לתודעת האדם כולל את ההנמקות המוסריות, וההצדקות ההגיוניות כאילו האדם הוא זה שמחליט.
עכ"פ ברור כי ההוראות לפעול יוצאות מהמח לפני המידע הנשלח לתודעה של האדם ה"כאילו" מחליט.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 10:59 |
|
| |
| מהאכפתלך כתב: |  | ראה הרצאתו של פרופ' סומפולינסקי על המוח. במסגרת הרצאות של האוניברסיטה העברית. בו הוא מראה כי ההוראה לפעול ניתנת לאיברים כמה שניות לפני שהאדם מחליט לפעול. דהיינו השיקול כיצד לפעול אינו כתוצאה של החלטה של השכל. אלא הפעולה הינה אוטומטית, ונעשית לפי שיקול עלות תועלת אוטומטית של האדם. ורק אח"כ הוא מקבל את האינפורמציה על ההחלטה שכבר נעשתה, ואז זה נדמה לו שהוא החליט. |
|
עד כמה שידוע לי, דודי היקר, פרופ' חיים_ס, עדיין דתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 11:02 |
|
| |
צענע, גם אני לא השתכנעתי. נדמה לי שכבר בפורום קראו לזה "אליבי" של העלמות כל המדדים לבדיקה, בדיוק כשניתן למדוד אותם.
אלא שמישהו כתב למעלה כי לראות ניסים זו סתירה לוגית (ויש הטוענים כי זו שלילת חופש הבחירה), ואני תהיתי הכיצד זה לא היה סתירה לפי היהדות בימים ההם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 11:03 |
|
| |
כלומר היתרון בהעברת ההחלטה הרציונלית מודעות, היא כדי שתופנם ובפעם הבאה היא תלקח בחשבון במערכת התת מודעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 11:03 |
|
| |
אלי אולי דודך הוא מתלמידי רח"ק?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 11:16 |
|
| |
מה איכפת, 1. נניח שאתה בעלזער וזה כדאי לך ואינך מתכוון לנטוש את הקומונה, האם אין טעם לדון עם החברים על אישיותו של האדמו"ר? 2. הטיעון כי איננו חושבים, (האם אנו "חושבים" על הטיעון הזה?) אינו טיעון בעד הדת. אדרבה. הוא מוביל לאדישות תיאולוגית מוחלטת. גם ברמה המעשית, כאשר אתה מתאווה למשהו שהוא עבירה, אם אתה סבור שאין דבר כזה חשיבה, אין לך מה לפחד ואין סיבה שתימנע, אלא אם כן הפחד שולט עליך. 3. אתה מציג במילים שלך את טענתי כי הדת המצויה בידנו היא דת השכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 11:17 |
|
| |
או מתלמידי ב"ש במשל האבן המעופפת (אילו הייתה מודעת לעצמה) :)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 11:20 |
|
| |
לא נראה לי שדודי האמור התכוון בדבריו למה שהובא כאן בשמו, אך זה באמת מעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 11:22 |
|
| |
אלי
פרופ' סומפולינסקי עזב את ישיבת פונביז' והלך ללמוד מדעים בעקבות אביו ומשפחתו. בעקבות עזיבה זו הפסיקו לקבל בוגרי הישוב החדש לפונביז'. כנראה שהוא כן עשה מה שהוא רצה, ואח"כ מצא לזה את ההצדקה.
אני חושב שמצבו החברתי/ משפחתי/כלכלי אינו דוחף אותו לשנות את הנהגתו הדתית, טוב לו כמות שהוא. ואין לו שום סיבה לשנות משהו בהתנהגותו. גם הרמב"ם לא שינה את התנהגותו.
תוקן על ידי מהאכפתלך ב- 03/08/2011 11:25:07
תוקן על ידי מהאכפתלך ב- 03/08/2011 11:26:49
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 11:57 |
|
| |
גם על וינרויט מהלכת שמועה זו שהפסיקו לקבל בחורים מהיישוב לפוניבז בגללו , כנראה שכל מי שעשה משהו אחר מלשבת בכולל והתפרסם מעט רואה לעצמה פוניבז את הזכות לקחת קרדיט בהפוכה...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 12:17 |
|
| |
אכן גם עו"ד וינרוט גם פרופ' סומפולינסקי ועוד 2 בוגרי הישוב עזבו באותו זמן את פונביז' והלכו לאוניברסיטה. בעקבות עזיבה זו החליט הרב שך להפסיק את קבלת בוגרי הישוב החדש לפונביז'.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 12:22 |
|
| |
קלוץ קאשע מה הרב שך ציפה מבוגרי הישיבה?
|
|
|
|