בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

הקשבתי ונהנתי אשכול נקי = החזן צבי וייס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/8/2011 15:25 לינק ישיר 
הקשבתי ונהנתי אשכול נקי = החזן צבי וייס

שלום וברכה

להוי ידוע לכולם אין לי קשר עסקי או משפחתי לחזן צבי וייס ולמי שעדיין זה לא ידוע כדאי מאוד שידע כעת.
השבוע סוף סוף הגיע לידי הדיסק שהוציא החזן צבי וייס, דיסק ביכורים מלא במטעמים עד כדי ששווה להפסיק לעבוד לכמה דקות ולשתף אתכם בזה

קודם כל יש את היצירה של מיודעינו מנחם בריסטובסקי שהוא ידוע כמוסיקאי מחונן כפסנתרן עולמי ועכשיו הוא התגלה גם כמלחין בחסד עליון, איזה יופי של יצירה ובאיזה שלמות מבצע אותה צבי וייס זה פשוט ללקלק את השפתיים.

ועוד יש שם יצירות של לנטוש של מלבסקי ועוד ועוד איזה אלבום יפה זה מומלץ בחום הבחורציק הזה כבר ענק והוא עוד יהיה גדול.

עכשיו רק מסקרן אותי איך הוא מתפלל ובזה אתם תתרמו לי אינפורמציה 

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 15:26 לינק ישיר 

ענק והוא יהיה עוד גדול אין לי כח לתקן אני מקווה שתוותרו לי על זה

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 16:06 לינק ישיר 

יפה מאד. הבחור חוץ מחזן טוב הוא גם מענטש.
אגב מתאים למפיק שלו שמקפיד להוציא את כל הדיסקים שלו עם שגיאות כתיב באנגלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 17:34 לינק ישיר 

אני שמח שהאשכול הזה נפתח.
ראשית- יש לי קשר, מצויין וחברי מאד עם החזן צבי וויס. עם זאת, יודעים רבים מחבריי שאינני חושך את ביקורתי מהם, כביקורת בונה וחיובית, אף אם לעיתים זה יוצא "קטלני".
אבל הדיסק הזה- אינני יודע אם אפשר לומר "רוצו לקנות" כי לא בטוח אני שזה בחנויות, אבל עשו מאמץ לשמוע!
שמעתי את רוב הדיסק בתהליכי היווצרותו. לא כחד אם אומר שקטעים מסויימים ממש "לא התחברתי" אליהם. לאחר שהדיסק יצא לאור בצורתו המוגמרת, האזנתי לו ערב אחד מיוחד, בדרך לשמחות שהיו לי במסלול ירושלים, קרית ספר, בני ברק והבייתה. פעמייםן עברתי על כל הדיסק, ולהפתעתי הרבה- הלכתי שבי אחריו!

לצביקה יש יכולת להעביר את הקטעים בצורה יוצאת מן הכלל, ולבצעם באופן משכנע מאד. צרפו לזה את עיבודיו העדינים של מנחם בריסטובסקי, שבאים להשלים ולהעלות את היצירה של החזן ולא מוקלטים כ"קריוקי" להשלמת מילים (וד"ל), וקיבלתם מוצר איכותי.

אני רוצה להפנות את תשומת ליבכם בעיקר ליצירות: השכיבנו (רוזנפלד+כנס), קהילות הקודש (מלבסקי, אבל עם עיבוד נפלא והגשה מדהימה) ו"שמע ישראל" של לנטוש+צבי וויס עצמו.
דווקא מ"מה טובו" לא התלהבתי, נראה לי שזה נכתב לסגנון מסויים שאינני מחסידיו, למרות שצבי עושה את זה יפה. יש כמובן עוד יצירות נהדרות, שחלקם אהבתי וחלקם אהבתי יותר, אבל להתלהב? מהשלוש הנ"ל.

שתי הערות למפיקים:
א- אומר גלויות- זה דיסק "כבד". היצירות רציניות ומיועדות לחובבים כבדים. נראה לי שבדורנו יש צורך לשלב טיפ-טיפה קלילות וגיוון ביצירות. אם רוצים שהדיסק יתנגן באוטו ללא הרף- הדיסק הזה קצת כבד מדי.
ב- התרגום שמופיע על גב הדיסק למילים "ריבונו של עולם" לאנגלית הוא "ג'ואיש מאסטר אוף ד'ה וורלד", יעני- האלוקים היהודי. מה זה?? צרם לי.

לסיכום- דיסק מצויין, כדאי ומומלץ. יוסי רצה לדעת לגבי תפילותיו- הוא בעל תפילה מעולה! ואכמ"ל!!!

הק' מעניש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 21:09 לינק ישיר 

בכל מה שנוגע לתרגומים- הכתובת הוא המפיק שלו שלא ממש יודע לתרגם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 22:06 לינק ישיר 

מה הפשט "אשכול נקי" ??
צבי וייס חזן טוב שקנה את עולמו בזה שהלך למפיק לוי כנס שלא רק בתרגומים אינו מבין אלא גם בכל הנוגע לחזן וחזנות אין לו שמץ
ווייס התחיל כישיבישער בור (בור בחזנות) ובזכותו של כנס הפך להיות חזן טוב
פול הצלחה
הק' איכוועילאפאטצש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2011 11:42 לינק ישיר 

שלום וברכה

אני שמח לראות שיש עוד שחושבים כמוני, רק אני מקווה שאלו בדרגים הגבוהים ששולטים על החזנות ביד רמה מלמעלה ישכילו להבין את זאת ויתנו לו הזדמנות אף בהאנגר11

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2011 16:10 לינק ישיר 

שמעתי .לא התלהבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2011 16:29 לינק ישיר 

גאון, כאשר חזן משתפר, זה אף פעם לא בזכות מפיק או אמרגן כלשהו, אלא בזכות עבודה עצמית שלו. 100% קרדיט לצבי וייס עצמו, ו- 0% ללוי כנס.

שנית, הוא הגיע לכנס לפני שנתיים בלבד כחזן טוב מאד, ממש לא כ"בור".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > הקשבתי ונהנתי אשכול נקי = החזן צבי וייס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext