בית פורומים שידוכי חרדים

נהיגה לבחורה בשידוכים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2011 21:28 לינק ישיר 

אני לא חולק על זה שיש אנשים שעושים כסף משטויות.
עזוב אותך, יש מליון אתרי ********** באינטרנט שעושים כסף מזבל.
לא מאחל לך להתעשר ככה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/8/2011 13:43 לינק ישיר 

כמו שלמטבע יש שני צדדים כמעט בכל דבר יש שני צדדים

את הדיון הזה בישיבה בא למדתי עד לא מזמן העלו באחד הימים
אני מתאר לעצמי שזה שחבריי לשיעור חלוקים בדעותיהם את מתארת לעצמך
בתור אחד שישב ולא הביע דעה בכלל כי גם ככה מי שחושב שזה שלילי כל מה שאומר והוכיח לו זה עדיין לא יעזור ומי שחושב חיובי ואני הייתי מביע דעה שלילית כל מה שאומר לא יעזור לכן העדפתי לשתוק ולהקשיב למה שקורה שם ולנסות להסיק מסקנות מכל הדיון הזה...
העלו את עניין איך ילכו הילדים לגנים ולחיידרים העלו את העניין כשהאבא בכולל/עבודה מי יעשה את עיסוקיי הבית כשצריך לנסוע למקום כזה או אחר וכו'

בסופו של דיון יצא שיש שלושה סוגי בחורים:
האחד שחושב שזה שלילי והוא לא יהיה מוכן בשום אופן לקחת בחורה שחושבת להוציא רישיון וודאי שלא אחת עם רישיון. ובבעיות הנ"ל תשובתם היתה כמו שפעם הסתדרו וכמו שהרבה היום מסתדרים גם הם יסתדר, אין צורך לומר שדעתם אישה שנוהגת היא אישה לא צנועה
הסוג השני שסובל מסוג של פיצול הוא עוד לא גיבש את דעתו בעניין ואם יציעו לו להיפגש עם בחורה שיש לה רישיון הוא יפגש איתה ויחליט לאחר פגישה האם רישיון זה דבר שמאפיין את היותה בחורה מודרנית מידיי (והבגדרה ישיביתית - פתוחה) או שרישיון אצלה לא נבע מהיותה מודרנית אלא מטעמי נוחות, עזרה בבית או סתם כי כל המשפחה עם רישיון אז גם היא.
הסוג השלישי (וזה גם דעתי על אף שבאותו דיון לא הבעתי אותו) הינם בחורים שחושבים שרישיון לאשה זה דבר טוב זה פותר המון בעיות ואני מתאר לעצמי שאם לך יש רישיון את מבינה מהם הבעיות שרישיון פותר 
ואני חייב לציין שסוגי הבחורים אינו נקבע לפי כמה הם מודרניים וכמה פחות זה מתחלק בצורה ממש לא ברורה יש צולניקים, פרומרים ודוסים (איך שלא תקראי לזה)  שחושבים שרישיון זה דבר טוב ואם לאישתו לא יהיה הוא יבקש ממנה אחרי נישואיהם להוציא רישיון ויש את המודרנים שחושבים שרישיון נועד רק לגברים ובשום אופן לא יסכימו שלנשיהם יהיה רישיון
ככה שאין לזה הגדרה מדוייקת למה נחשבת בחורה עם רישיון ואיזה בחור היא תקבל...

את רק צריכה כן להבין שברחובות הערים החרדיות (ירשלים, בני ברק, קרית ספר, רכסים וכדו') בחורה עם רישין זה סוג של מום על אף שלא בטוח שגם אנשי המקום חושבים ככה בליבם רק הם חייבים להראות זאת ולהביע זאת כי אם לאישתו יהיה רישיון הילד לא יתקבל לחיידר והבת לא תתקבל לסמינר וכדו'

אז את צריכה להבין שרישיון לאשה מנקודת מבט של גבר זה לא דבר פסול באופן מוחלט אבל זה גם לא דבר כשר באופן מוחלט וזה דבר אינדיבידואלי לכל אחד ואחד

מה שכן נותר לאחל לך זה שתמצאי את בן זוגך הראוי לך והמתאים לך 

תוקן על ידי nati1989 ב- 18/08/2011 13:54:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2011 13:50 לינק ישיר 

nati1989 כתב:

את רק צריכה כן להבין שברחובות הערים החרדיות (ירשלים, בני ברק, קרית ספר, רכסים וכדו') בחורה עם רישין זה סוג של מום על אף שלא בטוח שגם אנשי המקום חושבים ככה בליבם רק הם חייבים להראות זאת ולהביע זאת כי אם לאישתו יהיה רישיון הילד לא יתקבל לחיידר והבת לא תתקבל לסמינר וכדו'

שלא נדע מומים כאלה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2011 14:03 לינק ישיר 

nati1989 כתב:
את רק צריכה כן להבין שברחובות הערים החרדיות (ירשלים, בני ברק, קרית ספר, רכסים וכדו') בחורה עם רישין זה סוג של מום

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2011 14:20 לינק ישיר 

חחחח..

מממ יוס, אתה חושב שזה גנטי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2011 14:24 לינק ישיר 

לדעתי כן !
שמעתי על הרבה הילדים ששחקו במכוניות בגלל זה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2011 14:39 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2011 15:49 לינק ישיר 

Nati1989.......

ראשית כל- לא צריך להצדיק ולתרץ למה רישיון נהיגה לגבר או לאישה הוא הכרחי... בשביל להסיע את הילד לחיידר? לצאת לקניות? היכולות לנהוג מאפשרת סוג של איכות חיים. 
שנית- "בחור אחד חושב שכן, השני חושב שלא"- לדעתי זו לא מחשבה או מסקנה שמגיע אליה האינדוודואל מבלי להתייחס לאלמנטים סביבתיים. הנה עובדה- בחור ישיבה ממדינה שונה לא מעלה על דעתו להעמיק בסוגיה זו ויתכן שאפילו אינו מודע שיש נושא שנוי שכזה. מכאן נובע- מדובר במחשבה/דעה/אולי הסכמה סביבתית/חברתית. אם בחור באמת היה חושב על זה בלי לשקלל את האלמנטים הסביבתיים- באופן טריוויאלי הוא לא היה מוצא סיבה לשלול. 
יש שאומרים על המחשבות- הכל מתחיל מהראש. וצודקים האומרים- הכל מתחיל מהסביבה. ואני לא נותנת לסביבה זו לגיטימציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2011 00:31 לינק ישיר 

אני מגיב לפני שקראתי את כל התגובות כאן ואני מעריך שחלק הגיבו כמוני

בחור ישיבה חרדי רגיל שיושב ולומד יכל היום קשה לי להאמין שיגש לכזאת הצעה אם זה הסחורה שאת מחפשת תחשבי טוב לפני זה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2011 08:17 לינק ישיר 
אפשר לעשות הכול

אבל צריך להיות מוכן לשלם את המחיר עבור זה... השאלה הנסתרת שאת בעצם רוצה לשאול, האם אני אשלם את המחיר של זה?  והתשובה היא כמובן כן בהחלט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2011 19:50 לינק ישיר 

לדעתי אם עשית את הצעד של רשיון ויש לך רכב ואת חושבת שזה בסדר מבחינה דתית.

אז את צריכה לחפש בחור שזה לא מפריע לו. ואם זה מפריע לבחור אז הוא לא מתאים לך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 18:35 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 18:49 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:

קשישה בת 82 דרסה למוות בן 80 ופצעה קשות בת 40.

אח"כ יגידו שהנוער מעורב בתאונות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2011 18:52 לינק ישיר 

לטאי, לא מוזמן פורסם על קשיש שנסע נג דכיון התנועה בנתיבי אלון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 19:13 לינק ישיר 

רלי8 כתב:
לטאי, לא מוזמן פורסם על קשיש שנסע נג דכיון התנועה בנתיבי אלון

גם אני נוסע כל יום נגד כיוון התנועה בנסיבות מסויימות.
ההבדל ביני והקשיש לבין הקשישה שהיא עשתה תאונה עם נפגעים בנפש ואני והקשיש לא.

למה ? כי גברים יודעים לנהוג.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נהיגה לבחורה בשידוכים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.