|
|
| נשלח ב-1/9/2011 02:59 |
|
| |
מנשה, אולי תואיל בטובך להבהיר מהיכן ינקת את ידיעת דעת הגר"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2011 06:48 |
|
| |
הביאו למעלה את אגרת הגר"א בנדון. זה מנהג חסידי אזי יש להניח שהגר"א התנגד לזה, אך העיקר הוא שחז"ל קבעו תפילות ובית הקברות אינו בית כנסתמלבד בעיית הדרישה אל המתים. אז כך נראה לי שהיה עונה אם הייתי שואלו. אני לא יודע "דעת הגר"א" - כך אני חושב. לא הלכתי לקברו לשאול ולא פתחתי "לקוטי כתביו ".
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2011 09:00 |
|
| |
עקרונית לא נראה לי שקיום ושמירת דת ישראל מתבטאת בבילוי בבית העלמין. לא נראה לי שיש עדיפות לתפילה בב"ע מאשר במנין בבית הכנסת. בית כנסת הוא בית תפילה (בביה"כ אנחנו מארחים את הי"ת ובמקדש אנחנו אורחי הי"ת) - ולא ב"ע. הלוא גם מתפללי בתי העלמין יודו שזה עבר כל גבול, ראה שטפשנשט, וכל האחרים שטרם זכו ליחסי ציבור ... יוצא שהציבור מאמין יותר בב"ע מאשר בית הכנסת. אז בגלל שהמון הולכים זה טוב? קשה לי עם זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2011 17:16 |
|
| |
גם לי קשה עם זה ואולי עוד יותר ממך.
אבל מה זה קשור לגר"א? אין שום הוכחה שלגר"א היו דיעות כאלה. ספריו מלאים בדברים דומים. ספר קול התור אפילו אם רובו זיוף מראה שהיה צד מאד לא ראציונלי אצל הגר"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2011 20:09 |
|
| |
יוצא שאצל הגר"א יש את תקוני הזוהר ומצד שני האגרת. את ת"ז הבין ר' אריה לוין כפשוטו, אם כי כמסופר בקונטרס על הלש"ו, רבו רמז על כך לפני מותו, אזי יתכן שזה לא היה נוהג של קבע אלא לנסיבות מאוד מיוחדות.
אתה צודק שחינגת הקברים בדורנו היא בעיה קשה גם בלי הגר"א. מה שחסר הוא שהליטאים (ז"א המכנים עצמם ליטאים) יחזיקו שקברי צדיקים אינם מטמאים ויעלו במצעד כהנים לקברי בתי העלמין. אני משוכנע שאנחנו בדרך לשם sooner or later.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2011 22:12 |
|
| |
המנהג ללכת לבית הקברות בערב יום הכיפורים הוא ממהרי"ל, ונפסק כך ברמ"א סי' תרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 17:33 |
|
| |
אני בכלל לא מבין את הויכוח.
הציטוט מת"ז אומר שהשכינה שורה על הצדיקים שאינם בין החיים. מאיפה לקחו שזה נהיה מקום תפילה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 14:29 |
|
| |
אין כאן המצאה חסידית ולא דורש אל המתים ותמהני על חכמים שכמותכם שנעלמו מכם פסוק וגמרא מפורשים: סוטה לד,ב "ויעלו בנגב ויבא עד חברון ויבאו מבעי לי' אמר רבא מלמד שפירש כלב מעצת מרגלים והלך ונשתטח על קברי אבות . . והיינו דכתיב ועבדי כלב עקב היתה רוח אחרת עמו וגו'" ובתענית למה יוצאין לבית הקברות פליגי בה ר' לוי בר חמא ור' חנינא חד אמר הרי אנו חשובין לפניך כמתים וחד אמר כדי שיבקשו עלינו מתים רחמים [מאי בינייהו איכא בינייהו קברי גוים - וזו אגב, תגובה לד' מנשה על החיי אדם] יחד עם זאת יש להבדיל הבדל גמור בין קברים סתם שעלים דיבר הגר"א שממשיכים טומאה וקליפות ולבין קברי צדיקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 16:51 |
|
| |
ציינתי לעיל שלדעתי כלב היה 2 דקות שמה לפי מה שעשה שם. מוכן שהיום יהיו עד 3 דקות בקבר רק במקרים חריגים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 16:54 |
|
| |
יש אנשים שגם אוכלים את הטשולנט בשתי דקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 19:50 |
|
| |
יכול להיות. אבל הגיד 2-3 פסוקים/בקשות בהחלט יכול לקחת 2 דקות. לא צריך יותר מזה, והקב"ה שומע תפילות, ובשום מקום לא כתוב שהתפילה צריכה להיות ארוכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2011 02:29 |
|
| |
מנשה, אתה יודע מה זה: "הלך ונשתטח על קברי אבות" ? לך זה כנראה נשמע כמו איזה ייקה שעמד לו מחוייט ופיקסס הודעת SMS או שתיים לייתר ביטחון, וקיווה שמישהו שם למעלה יעבור היום על תיבת המייל שלו לכן כתבת "שלדעתי כלב היה 2 דקות שמה לפי מה שעשה שם" לי זה יותר נשמע כמו ברסלבר שהרגע פונה מביתו על הוצל"פ והחליט שאין לו לאן ללכת כי אם אל קבר הרשב"י במירון לשם הוא מגיע בריצה כולו נסער מבכי, נשכב כולו על הקבר ומודיע שהוא לו עוזב כאן עד שייושע!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2011 06:19 |
|
| |
לי זה לא נשמע כך. התיאור של מה שאמר על הקבר בגמרא הוא של משהו קצר. מה גם שכלב בקש למנוע משהו, ולא לאחר מעשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2011 07:29 |
|
| |
למה אתה מסתכל למטה על יקים או במי שחושב שכלב התפלל במהירות וביעילות - כן, כי זה מראה על כבוד לזולת ולמקום, שלא מורחים זמן, ומרוכזים במה שצריך. בשמים שומעים היטב. אם עצם ההליכה להתפלל/להשטתח על קבר היא היוצא מן הכלל אז פשוט שיש לעשות זאת במהירות וביעילות.
ראה דברי הגמרא. כמה מילים נאמרו? בהנחה שכלב היה יקה או ליטבק ולא היה חזן מדופלם - הוא גם לא חזר על המילים....והיכן יהושע היה?
לשפוך שיח אפשר בכל מקום ובכל שעה. ומה שהזכרת דימוי הברסלבר: כבודו ידע שר' נחמן כתב להלכה (כן!) בספריו שדווקא התפילה הפרטית נאמרת מחוץ לבית הכנסת. היות שקבר רשב"י הוא מזמן בית כנסת/שטיבל שלא לדבר על הני כהני גלילאי דהיתירא שמסתובבים שם ומברכים .... פשוט שאין להשתטח שמה. והמבין יבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2011 09:23 |
|
| |
אז הגר"א התחרט על כך שהלך לקבר אמו מכיוון שהוא היה שם יותר מדי זמן?
(אני רק מנסה למצוא איזושהי קוהרנטיות בדבריך).
|
|
|
|
|