לא פעם שמעתי בחורים/ות אומרים, אחרי שאני מתארס אני מפסיק לעשן.. אחרי שאני מתחתנת אני מפסיקה לגלוש..
גם לי יש הרגלים שאני מחכה לחתונה כדי לחדול מהם.
באשכול הזה תוכלו: 1. לספר איזה דברים אתם תולים בחתונה שלכם חוץ מהנישואין עצמם.. 2. להביע דעתכם האם זה אכן דברים שיצאו אל הפועל או סתם פנטזיות. 3. למה אנחנו מחכים לחתונה/אירוסין כדי לחולל שינוי בחיינו ולא כבר עכשיו.
נשלח ב-8/8/2011 12:43
דעתי: בובקעס.
מי שרוצה יכול להשתנות מעכשיו ומי שחושב שבמחי ערב חגיגי אחד הוא ישתנה מן הקצה אל הקצה הוא לכל היותר משלה את עצמו. בכל מקרה: אם מה שאתה עושה זה רע תפסיק עכשיו, ואם לא מה איכפת לך להמשיך? (אלא אם זה משהו שהוא לא רע עכשיו אבל רע בקונטקסט של הנישואים ואז צריך לבדוק האם זה באמת משהו שרע/מזיק לזוגיות או שסתם נראה לנו ככה...)
נשלח ב-8/8/2011 12:56
אממ.. דווקא נראה לי הגיוני, חתונה זה גם ככה מקום של שינוי רציני, אז מוסיפים על הדרך עוד כמה שינויים קטנים.. דבר שני, יש דברים שיותר קל לעבוד עליהם בשתיים..
נשלח ב-8/8/2011 13:04
לא מאמינה בזה. החיים אחרי הנישואין מורכבים ומלאים בשינויים גם בלי כל התיכנונים שלנו. אז אם יש הרגל לא טוב, זה הזמן לשנותו.
הדבר היחיד שאני כן בונה עליו לאחרי הנישואין, ובעז"ה מקווה שיקום ויהיה זה החוסר במריחת זמן. פשוט היום אני מרשה לעצמי יותתר מדי מחוסר עיסוק רציני, מה שאני מקווה שלאחר הנישואין לא יהיה........
נשלח ב-8/8/2011 13:07
אני_הקטנה כתב:
מה שאני מקווה שלאחר הנישואין לא יהיה........
אחרי הנישואים כבר לא תוכלי להרשות לעצמך.. P=
(לפעמים ההכרח הוא ה"תרופה" הכי טובה..)
נשלח ב-8/8/2011 13:13
ממש כך. מה שגם אני אחת שקצת יותר מדי פועלת ע"פ הכרח..;)
נשלח ב-8/8/2011 13:20
שני דברים עיקריים שאני אומרת שאני אפסיק זה טיוי ושירים חילוניים... למה לא עכשיו? כי זה קשה מדי... ועוזר להעביר את הזמן. אני מאמינה ומקווה שאחרי שיהיה לי בעל נוכל לעשות את זה ביחד... ועד שיהיו ילדים כבר הנגע הזה ייצא מהחיים שלי...
ותמיד יש שאיפה תמידית להתחזק. הקמת בית- זה אפשרות להתחיל הכל מחדש... בית חדש, כלים חדשים, בגדים חדשים, הכל חדש... אז למה לא מנהגים חדשים?
נשלח ב-8/8/2011 13:26
התחברתי לתגובה של סמייל. מה שכתבת בחלק הראשון של ההודעה, זה מה שאני חושבת לגבי הגלישות שלי בנט.
נשלח ב-8/8/2011 13:26
Fake_smile כתב:
שני דברים עיקריים שאני אומרת שאני אפסיק זה טיוי ושירים חילוניים... למה לא עכשיו? כי זה קשה מדי... ועוזר להעביר את הזמן. אני מאמינה ומקווה שאחרי שיהיה לי בעל נוכל לעשות את זה ביחד... ועד שיהיו ילדים כבר הנגע הזה ייצא מהחיים שלי...
ותמיד יש שאיפה תמידית להתחזק. הקמת בית- זה אפשרות להתחיל הכל מחדש... בית חדש, כלים חדשים, בגדים חדשים, הכל חדש... אז למה לא מנהגים חדשים?
אז את מרגישה שכבר עכשיו את "לא טובה"? כאילו את משדרת חפוטנציאלי "תתחתן איתי למרות שאני "לא בסדר" ועם הזמן וביחד (אולי) נוכל להפסיק את זה"??
נשלח ב-8/8/2011 13:27
אדם, כאילו אתה אומר אני מושלם אין לי מה לתקן, מה שהיה כבר עשיתי, זה אני תאכלי אותה?
נשלח ב-8/8/2011 13:37
אני לא אומר שאין לי דברים לתקן (וה' יודע שיש לי הרבה.. P= )
אבל זה בעיקר דברים באישיות, במידות וכיו"ב. מי שחושב שנישואים יעזרו לו להיגמל מסיגריות או מטלוויזיה בד"כ משלה את עצמו..
נשלח ב-8/8/2011 13:37
בנות, אני לא מסכימה איתכן בכלל.
תחשבי שאת, לשם הדוגמא בלבד, גולשת בנט, וגם הבחור, לשם הדוג'.. גולש בנט. אז עכשיו לדעתי הקושי הוא כפול! גם שלך גם שלו. אני לא מזלזלת בלהתחזק ולהתקדם יחד. אבל ממה שאני רואה, זה לא בדיוק עובדד..
אדם, כאילו אתה אומר אני מושלם אין לי מה לתקן, מה שהיה כבר עשיתי,
זה אני תאכלי אותה?
חחחח הבנה קצת מאוחרת...:P
אבל נראה לי שכל הגברים ככה...
(את דעתי על האשכול העלה בהקדם כי יש שם הרבה...)
נשלח ב-8/8/2011 13:41
לדעתי קודם כל צריך לבדוק טוב טוב עד כמה הדבר רע או מזיק. לדוגמא להיות כל היום בפייסבוק זה בטח רע וזה כבר גרם לצרות בבית אז מי ש"נגוע" בזה ישתדל לבלות יותר זמן איכות עם אשתו ועדיף שכבר לפני החתונה "יגמל" מזה. לעומת זאת מי שגולש פה ושם לחדשות, פורום אבל זה לא בא על חשבון דברים חשובים אחרים זה לא נורא. (לעומת זאת ישנם כאלה שגם זה בשבילם לא טוב. תכל'ס כשבונים בית צריך לבוא עם אמות מידה שוות משני הצדדים אחרת הבית יצא עקום..)
נשלח ב-8/8/2011 13:41
גמילה מסיגריות היא לא כמו גמילה מטלויזיה. זו הסיבה שאני אסכים לצאת עם בחור שעכשיו רואה טיוי אבל רוצה להפסיק. אבל לא אסכים לצאת עם בחור מעשן...
מהנסיון שלי- הפסקתי כבר פעם ואני יכולה שוב. ואולי אני תמימה, אבל אני חושבת שה' יתן לנו כזוג סיעתא דישמיא להצליח... ואם הוא יהיה יותר חזק ממני- אז אולי יהיה לי יותר קל.... מה גם- שבמקום לשבת לבד מול הטיוי כמו שאני עושה היום- אני אוכל לצאת איתו- לדבר איתו ללמוד איתו וכו'...
אבל זו רק אני, ואולי אני טועה... בכל מקרה- עד שהוא יבוא... שמתי לעצמי סנקציות מסויימות על הנושא.. ככה שאני כן במגמה להפסיק.
נשלח ב-8/8/2011 13:42
אני מרגישה קצת כמו פולשת לשיחה לא לי.... מעולם לא כתבתי בפורום, ומוך מה שקראתי הבחנתי שהוא די מצומצם למספר קטן של מגיבים. אך מכיון שזהו פורום ציבורי אני מרשה לעצמי להגיב: גם לי יש דברים שברור לי בודאות שאני אשנה אחרי החתונה- כמו גלישה בנט. -יש לי מן הרגשה שעכשיו אני במצב של קושי- הבדידות, וכו' והקושי יחלוף אחרי החתונה, וממילא יהיה קל יותר. אולי אני משלה את עצמי, אך את זה צריך לשאול דווקא נשואים ולא רווקים.